dez#36
1. A year-on-year továbbra is az év azonos időszakát jelenti. Ettől még 3/4 éve átlagban azonos szinten vannak az eladások, nincs folyamatos csökkenés.
2. Fél éve, amikor az előző interview készült, tényleg volt egy fokozatos (1-1 hét kiugró csúccsal tarkított) csökkenés (2008 év elejétől nyárig), de úgy beállítani, mintha ez azóta is így folytatódott volna, erős csúsztatás.
3. Nem azt írtam, hogy egyetlen szó sem igaz, hanem a jó része. (Nem csoda, ez egy másik interview. :P Nem gondoltam, hogy a fél évvel ezelőtti interview-t szedték elő, amikor néhány napja volt egy friss.)
4. Mi is történt itt: előszedték tehát ezt a fél évvel ezelőtti interview-t, amiben arról van szó, hogy no price cut this year (2008), és ezt úgy állították be, mintha továbbra is érvényes lenne, 2009-re... Az egyéb fél éves, aktualitását vesztett dologról nem beszélve.
5. Ez olyan bénaság, ami nem nagyon lehet véletlen. Erre mutat az is, hogy a cikk elején nem "egy új interview" szerepel, hanem "egy interview". Aki hallott az új interview-ról, de pl. nem tud angolul, nyugodtan azt hihette, hogy itt arról van szó. Ez szerintem kimeríti a tudatos megtévesztést.
6. Tavaly nyáron összeladásokban is az Xbox360 előtt voltak (ennyire nem vagy képben, hogy még ezt sem tudod?), arról beszélt.
7. Emellett heti eladásokban is előtte voltak világszinten, átlagosan, a boxos árcsökkentésig (ősz). link (Nyugodtan utánanézhetsz elemző cégek adataiban, régionként, 5%-ra pontosak az adatok.)
8. HW/SW fejlesztő vagyok. Ezért izgat a Cell is, mert tudom, mire képes. Így PS3 fejlesztésen is gondolkozom.
9. "a PS3 a kozelebe sem szagol a PS2-nek": én ezt nem mondanám, éppenséggel az első 1,5 évben (from launch) nagyon is fej-fej-mellett voltak, és az év nagy részében továbbra is hasonlóan alakulnak a heti eladások, a PS2 karácsinyi szezonjai viszont nagyon ütősek voltak annak idején. link (Érdemes megnézni az Xbox360 szereplését is ilyen kontextusban.)