51658
  • eugabesz
    Na azt én szinte mindig elfelejtem.Oszt nyögök ugrálok,vagy meghalok,mert nincs mivel lőjek,ugye,
    Már nagyon soxor előfordult,hogy mindenem ki volt fogyva...se pisztoly,se géppityu,se CG...oszt haltam...ennyi.
  • Tono34
    Azért nem vagyok kezdő, én is tárazni szoktam minden harc után. Ha az ellen assault volt akkor dobok magamnak v a társaknak lőszert.
  • Pex156
    Általában lövések után mindig tárazok, amikor már nem táraz, mert ugye nincs több töltény csak ami a puskában lévő tárban, akkor tudom, hogy ideje elővenni a CG-t.

Meg hát HC-n az alap AMMO mennyiséggel el lehet menni kb. 11 killig(eng). Aztán ha lelőnek mert kifogy az ammo...hát így jártam.

De az emberek K/D-je általában nem 11/1 tehát úgyis hamarabb halsz meg mint hogy elfogy az ammo.
  • eugabesz
    De azt észreveszed nem?
    Üresen csattog a fegyver....
  • Tono34
    HC modban lehet spottolni, csak nem a minimapon fogod látni az ellent, hanem a térképen (M gomb), mi így szoktuk használni. Kimondottan jó, hogy nincsen célkereszt. Egyedül a lőszer kijelzés zavar, legalább azt lehetne tudni, hogy hány tárad van még.
  • Pex156
    "Tegnap HC-ztunk egy kicsit. Jocskan javitotta a K/D-met." Ha jó játékos vagy SC-n akkor valószínűleg a HC-n még jobban fog menni, ugyanis nincsenek meg azok a bosszantó dolgok amik miatt az SC-játékosok állandóan szidják a fegyvereket. (visszafordul és lelő, stb.)

A HC inkább a fedezék nélküli rohangálást nem tolerálja. Illetve aki előbb észre veszi a másikat az győz, hacsak nem rontja el a célzást.
  • LSC
    a tapasztalatom nekem is az hogy fogalmuk nincs hogy kell sniperkedni. Ha kicsit mozgok már nem találnak el, és sokszor nem is fejbe lőnek amikor csak 1 picit kéne fölé célozni.
  • Nagydög
    Persze. Easy kill. Csak akkor tudnam, gyakran mi a lofuttytol van kor vegen tobb killem, mint az osszes sniperunknek egyuttveve.

Es mindossze azt varom el, hogy legyen eselyem megvedeni magam, vagy ha mar esetleg megse tudom kiszurni, honnan lonek, legalabb ne egy palcikas legyek. Es igen, a granatvetonek is van ironsightja, meg a telepitett geppuskaknak is, sot meg a Minigunnak is. Sot meg azt is lehet tudni, kb hany tar lapul a zsebemben. Ja. Tegnap HC-ztunk egy kicsit. Jocskan javitotta a K/D-met.
  • Streety
    Igen ,be
  • LSC
    Helo, ti be tudtok most logolni?
  • Streety
    Ezzel már sajnos nem tudunk mit kezdeni.. úgy érzem leírtuk azt ami tükrözi az igazságot , és ez sokaknak gondolom fáj. A "HC-t fikázó bejegyzések amik 99%-a mind marhaság" pedig valóban így van hiszen érthetően többször is leírtuk mi a lényege a HC-nak még is olyan válaszokat adnak rá amikre már választ kapott elötte.
  • Pex156
    Az a baj azzal amit a bloggon írtatok, ill. amit itt írsz, hogy generálja a HC fikázó bejegyzéseket, amik 99%-a mind marhaság.
  • Streety
    Hogy ne lenne , szerintem mindenki érezte már ezt :) de bele kell törődni , csak egy számít hogy te vagy a squadod megpróbált mindent ami tőle tellik. Mi is van hogy elveszítünk sok csatát és nem feltétlenül a teljesítményünk miatt , hanem mert a többiek szanaszét vannak, de nyilván ők nincsenek ts-en együtt , nem ismerik egymást , nem biztos hogy van bennük hajlam a csapatmunkára , ezeket mind figyelembe kell venni és akkor már nem is olyan idegesítő a dolog :). Attól hogy elbukunk a végén még lehet jó a játék ha a squadod egységként próbált játszani hisz ez a lényeg hogy együtt játszunk , segítsük egymást.
  • eugabesz
    Nektek nincs olyan érzésetek néha,hogy csak a te squad-od van a pályán??
    Mert nekem elég gyakran,sajnos..na ilyenkor már lőttek a jó játéknak,pláne egy olyan játékosnál mint én is,hogy szeretek a dolgok "sűrűjében" lenni.Nem nagyon izgat ha esek-kelek,mert tudom,a csapatom ezáltal is nyerhet.De mikor mindez feleslegessé válik,mert a többi a kisujját sem mozdítja a győzelemért..
  • Streety
    Na DAQ001 pontosan ez az amiről a cikkben írtunk a blogon, hogy ellustultatok és azt várjátok hogy minden alátok legyen rakva :) , most mond meg őszintén a valóságban ha harcolsz számolja neked valaki a lőszert ? vagy megmondja hol az ellenséges sniper ? vagy van célkereszted az ironsight és a red-dot-on kívül + a távcsövek ? vagy hogy gyorsan látod mi merre van egy kis térképen ?:) ezeknek a hiánya nehezebbé teszi a játékot, de hát ezért HC a HC , én nem tudom mit vártok :) A sniperekről pedig már leírtam a véleményem :)
  • Streety
    :) Ez így van , tulajdonképpen erre való a sniper , sptololás , járművek kiiktatása , fedezés , és ellenséges sniper kilövése. Ezzel nem is lenne baj mert ez mondhatni a rendeltetés szerü használat. Bár HC-ben nincs spotolás aminek a rendszere szintén elég rosszul megtervezett, ugyan is nem az embert kéne bejelölni hanem a területet ahol éppen látta valaki , de ez megint más téma. Szóval HC-ben nincs spotolás de a többit ugyan így lehetne csinálni , de a probléma még mindig ugyan az :) Túl sokan akarják eljátszani ezt a szerepet és nem értik meg hogy szerver létszámtól függően mennyi az a sniper mennyiség ami már túl sok és ettől elveszti az értékét a sniper úgy ahogy van. Lőttek a csapatmunkának, lőttek a játszhatóságnak , lőttek többnyire a feladatok teljesítésének.
  • Bhalage
    lehet spotolni a pajtiknak es pl tuzersegi tamogatast kerni mindenfele ellensegre, pl tankokra akik epp a haverjaidat kurogatjak..
    de a legjobb a sznapperben, amikro más kis geci sznappereket losz fejbe :D juj az majdnem jobb, mint a szeksz
  • Nagydög
    A HC-vel egy baj van(Mar azon kivul, hogy egy ganyolt alibi mod. Az innen onnan hianyzo celkeresztek, ugye. Meg az egyszeruen kikapcsolt HUD, ami miatt fogalmad sincs mennyi a loszered meg, vagy hogy all a tankod.), hogy erositi a "tavolrol lovoldozok, eszemben sincs a veszelyes objective kozeleb menni" jatekstilust. Tegnap Nelson Bayen a sniperek szepen felultek az MCOM feletti dombokra, es a picsa sotet erdobol lovoldoztek lefele. Ha veletlenul meg is latod egyiket, megjelolni nem tudod, ok meg nem fognak lejonni. Jo meccsek is kialakulnak persze HC-n, de az idiotak ebben a modban meg jobban el tudjak k..ni a jatekot.
  • Streety
    Akár hogy is nézzük még talán igazad is van a Medic-el kapcsolatban, de egy lényeges és egetverő különbségről elfeledkeztél. A medic kaszt , csapatmunkára sarkalja a használóját és rendszerint ezt is látni. Nyilván nevetséges ahogy éleszt kapásból és nem úgy van megcsinálva mint pl AA3x-ben hogy legalább megnézzük mi a baja és a 4 lehetőség közül kiválasztjuk melyik a gyógyítás helyes eljárása, de ezért a fejlesztők a hibásak a használója pedig csak próbál segíteni a csapatán és számomra és egy csapatmunkát kedvelő számára is sokkal többet ér mint hogy valaki ül a bokorba vagy a dombtetőn vigyázva a K/D -jére és olykor olykor lelő egy embert amivel nem igazán segít a csapatnak..

Az pedig ledöbentett hogy azt írtad a csipával legalább tudni kell lőni :D , mert hát valjuk be nyilván nem lenne ennyi csipa szerető ha olyan nehéz lenne használni, most az hogy kicsit távolabb van és akkor feljebb kell emelni a fejtől vagy kicsit elé ha fut az akkora tudást igényel ? mert hát szerintem nagyon nem :) Ha legalább lenne egy kis széljárás vagy néha bemozdulni a fegyó akkor azt mondanám huh igen ez tényleg nehéz. Csipa = Easy kill , 90%-ban no teamwork , és arányjavító , hirtelen ez a 3 jutott róla eszembe.

És mivel ez elvileg egy csapatjátáknak készült ezerszer nagyobb előnyben részesítem a medic kasztot mint a snipert amit az emberek 95%-a nem rendeltetés szerüen használ, hanem az elöbb leírtak miatt.
  • Streety
    Sajnos mint minden játékban vannak hibák és lesznek is. A realitásra visszatérve pedig inkább 1 pisztoly terítsen le 1 lövéssel még ha nem is fejbe megy ( bár 100% hop-val szerintem ilyen nincs de majd megnézzük) mint hogy legalább 1 tár keljen egy emberbe nem Hc-n és akkor még örülhetsz ha nem fut tovább utána.. :)
  • Streety
    Nyilván nem azt hogy most ettől megváltozik minden :( , csak hát ha néhány ember magára ismer és észreveszi hogy hoppá igazuk van, vagy hogy aki még is szereti a HC-t az kipróbálja nálunk és meggyőződjön róla hogy van még normális magyar HC szerver.
  • Nagydög
    Speciel nekem meg semmilyen magyar szerveren gondom nem volt adminnal. Olyan esetleg, hogy nem vagtak ki valakit, akire szerintem rafert volna, de a forditottjaval meg szerencsere nem talalkoztam.
  • Streety
    Így van ,egyszer már leírta ezt valaki és én szépen válaszoltam is rá. Szomorú dolog hogy attól hogy a tizenéves de legyen akár felnőtt admin anyázik és csinálja a dolgokat amit írtál, de attól még talán nem kell általánosítani , főleg amíg ki nem próbáltad... Multiplayeres pályafutásom során én is sok szerveren jártam különböző játékokban és sok adminnal találkoztam , többségük hasonló volt ahogy te is írtad, de attól még ha van egy "Új" vagy egy másik magyar szerver én nem mondom hogy fúj ez is olyan mint a többi amíg ki nem próbáltam és így nem van..

• Nagydög
    En mar elmondtam sokszor, hogy lehet megoldani a dolgot: a felelesztes nem instant, hanem mondjuk 1 masodpercig tart. Es akkor nincs az, hogy lelosz valakit, odarohan a medic, es maris ket ellenfeled van, raadasul az egyik epp halhatatlan.
  • Pusztító_78
    ha már a medikeket szidod én azt rühellem amikor van medik orba szájba gyógyítgat, de körbe nem nézne hogy honnan lőtték szét azt a szerencsétlent akit gyógyít.felgyógyít és imátkozhatok hogy ne lőjenek szét ugyanabban a pillanatban.:)
  • Carloska
    Quadal
  • bosco05 #35369
    Amúgy ha összevetem amit itt fórumon olvastam és amiben egyetértés volt, akkor minden kit szar. Aki assaultozik az láma negyven miliméterezős köcsög, aki medic az egy tunker noob, aki engineer az cg-s buzi, aki meg recon az meg camper gyökér. Akkor most mivel mennyen az ember? :D
  • Smithwarden
    Mondjuk publikon inkabb 10 medic mint 10 csipa, mert sok sniperrel valik unalmassa a jatek.
    Medic kaszt tul tapos ez is igaz amugy.
    Kb 10-15 sec CD kellene az ujraelesztesre es talan meg lassabbak legyenek a nagy fegyverek miatt.
  • bosco05 #35367
    Nekem az a halálom mikor ott áll a M-COM mellett a gyerek, charged réges rég, ellenféltől senki sehol, mert mindet írtjuk, de ő nem szedi le mert hátha közben ellövik...
  • pacclacc
    Én pl van mikor kevésnek érzem a medicket! Nemjön semmi medic mikor csipával kempelek és kapok 1 fejest :D

Hamár undornál tartunk! Én azt nem szeretem mikor noobokkal játszok!
    PL. sebzést kaptam, üvöltök a medicnek és nem jön, nincs löszer és nem jön ammo! Semmi csapatjáték! Na akkor üvölteni tudnék :D Vagy lehet üvöltök is
  • Rage47
    tanúsíthatom xD ott álltam mellette
  • Neoncsoves
    medickel legjobb taktika: ellenséggel tömött útra ráállni, feléjük célozva lenyomva tartani a tűzgombot izomból és amíg van a tárban golyó addig lőőőőőősz :D

ma összejött 4-5 kill egy sorozatba igy
  • byzhouse
    ez rinyálás :D
  • Skynet
    Ha neked az sírásnak tűnt...Az egy reakció volt a HC-re vonatkozó "cikkre" és arra hogy állandóan jajgat mindenki a csipák miatt.
    Medic-el 1szer mentem annyi elég is volt,medic fegyvert legfeljebb akkor láttam ha elvettem valakitől,és nem nem fogok olyan kaszttal menni ami nem igényel semmi tudást,nem hoz lázba egy olyan kaszt ami nevetséges módon ezredmásodpercek alatt keltegeti életre a mezőn a halottakat akikkel fejlövés végzett,eü csomagot szórnak amikre rágugolva több találattól halnak, mind e mellé megkapták a hevigánnereket amikben a legtöbb skuló fér és lehet szórni,ráadásul a legtöbbje irreálisan halálpontos. Valami büntetés a kasztra nézve legalább? Nincs mert mialatt cipelik a legdurvább menetfelszerelést mégcsak 1 hajszálpöcsnyivel sem futnak lassabban mint egy mezei uzival szaladgáló kiskatona. Néha az egyik oldalnak piros satyója van,jobban kiszúrható. Ennyi. Nem sírok, amikor medic squados szeróra tévedek ki is lépek,felesleges játszani ilyenekkel. Csak ilyen elöttem ne mutogassa mekkora tudása van mert pofánröhögöm. MEDIC számomra sokkal szánalmasabb kaszt mint a csipa. A csipával legalább tudni is kell lőni. A különbség a két kaszt között erősen szembetűnő. A csipával sokan játszanak,de használni nem tudják,nem fedeznek nem mennek sehova állnak a kezdőn és lövöldöznek, 25 skulóból jó ha 1-2t ölnek. A MEDIC-el szintén sokan játszanak,célozni nagyon nem kell tudni vele,elég terepre rotálni,vagy a 2 km-re lévő csipa felé pöpötyögni és már meg is van a hulla. Kíváncsi lennék hány autista csipából lett medic...állítom hogy jórészük mind csipaként kezdte...:D

Tehát a lényeg: ez nem sírás,undor. Undor mert míg sokan sírnak a csipa miatt meg korlátozzák a használatát addig megfeledkeznek a sokkal undorítóbb kasztról. Ennyi.:)
    Kíváncsi lennék hány medic lenne a játékban ha a medic pakkjukon kívül kapnának egy pisztolyt,esetleg egy sátgánt, a hevigánner pedig szépen átvándorolna egy olyan kasztba aminél nem tűnik hülyeségnek és nevetségesnek a fegyver. Tizedére csappanna a medic létszám-> de legalább azok maradnak a medicek akik tényleg arra használják amire való (lenne).
  • xxxpaulxxx
    Örömmel hallom köszi:D
  • Ztech
    szépjoestét
    patch óta szerverkereső laggol leáll lefagy miegyéb erre valami megoldás van?
  • pacclacc
    Nekedis rendelkezésedre állnak ezek a fegyverek! És hamár leirod hogy nem kell nagy skill hozzá, miért nem medic-el nyomod végig? Ehejett itt sirsz mint 1 kisgyerek!

Elég a sirásból! Ha nem megy a játék akkor lépj ki és folytasd akkor mikor nem unalomból játszasz!
  • Doomista
    Yes, sir, yes.
  • xxxpaulxxx
    Ez az EA live support tök jópofa... egy emberke pikk-pakk megoldotta nekem ezt a Garand dolgot:)
    Kérdés: most, hogy megvan a veteran rangom... törölhetem a heroest a gépemről?
  • Skynet
    Szép szép jójó leírás. Térkép meg hc meg 3d spot...Ezek nem is érdekelnek mind nélkül el vagyok. De HC szeróra többé be nem teszem a lábam,még hogy reálisabb játékmenet szakadok...Nincs is annál reálisabb mint amikor a béna csipa nem talál el egyszer sem mert cikkcakkban futok felé,erre előveszi a pisztolyt lő 3-at és 1etlen találattal leterít vele (nem fejlövés) vagy 100 méterről..:)
    Vagy amikor lőnek rám egy szaros uzi-ból berohanok házba de még 1 skuló átjön a falon és el is terülök....HC köszönöm NEM.
    Főleg így a patch után,bár néha még mindig vannak fura hitreg dolgok (a minap csipulgattam erre DONG és vér fröccs a képbe meg a pisztolyhang elötte,reflexből ráfordultam és lőttem,elterült a gyerek nekem meg azon túl hogy megriadtam más bajom nem lett,holott gyk fél méterről lőtt fejbe) de sokkal élvezetesebb a játék.

Egyébként pedig szabályzás ide vagy oda,mindenhol megfeledkeznek a leggusztustalanabb kasztról amivel még mindig a játékosok jelentős része tolja: MEDIC.
    A MEDIC squadok (legalább 2-3 medic a squadban) gyk szinte kiírthatatlanok sokszor. Rendszerint a legtöbbnek ennyi is a tudása. Meglát valakit elkezd rotálni,van ideje,majdnem 1 percig húzhatja a ravaszt,annyi skulóból nem nehéz betalálni 3-4szer olyan fegyverekkel amiknek a játékban a pontossága a sniper fegyókkal vetekszik (nem egy medic géppusek ilyen)....Ha pedig kifogy vagy eltalálják bevonul egy sarokba maga alá baxsza a kis csomagját és betáraz. Ha közben meghal odapattan a kis társa és 1 szemvillantás alatt fel is kelti,lelőni nincs ideje az embernek. Ha mégis sikerülne (na ez 20ból jó ha 1) ott terem a 3. medic és kb 2-3 mp alatt fel is keltette az előző két autistát...Fantasztikus. De a sok autista csipa mellett további főprobléma a sok autista aki a legtúlerősítettebb balanszolatlan szar karakterrel (igen ez a MEDIC) előadja mekkora játékos.