178
GW2 250 évvel az első rész után veszi fel a fonalat
-
#138 nem lesznek kettős kasztok, a http://guildwars2hu.wordpress.com/2010/07/29/comic-con-san-diego linken találsz róla részletesebben infót. -
#137 Lesznek felbérelhető Zsoldosok. De én meg azt szeretném tudni hogy kettős kasztrendszer lesz? -
#136 Olvasgattam a játékról, és eddig igazán jól hangzik. Nem tudjátok hogy a 2-ben is lesznek e felbérelhető zsoldosok? A simában nem tetszett hogy bármikor felfogadhattál, én meg lusta voltam mindig embereket gyűjteni így főleg npc-kel mentem és így azért néha elég unalmas volt:).
A másik a terület annak örülök hogy nem csupa instance lesz, de mégis milyen arányúak lesznek, a közös ill insta részek?
Ui: Valamint gondolom alapból nem lesznek külön frakciók, (pl alli vs horda) hanem mindenki mindenkivel összeállhat küldizni.
Remélem ezekre már lehet tudni a válaszokat ha nem akkor,bocsi ;). -
vzajcev #135 Hátha valaki még nem olvasta.
A Guild Wars 2-ben nem lesznek kifejezetten healer (gyógyító) vagy tank (sebzés felfogó) kasztok, ha pedig meghalunk a játékba, annak szinte semmi következménye nem lesz - árulta el a fejlesztő ArenaNet. Megpróbáltak egy teljesen új utat nyitni az eddigi MMO-kból ismert hagyományos csapatalakítási szokásokkal szembemenve.
Minden kasztnak lesznek alapszintű gyógyítói képességei és a játékosok még némileg azután is részt vehetnek a harcban (korlátozott effektivitással) miután legyőzték őket. A nagy bejelentés a hivatalos honlapon és egy PC Gamer interjúban (Jon Peters-szel és Eric Flannummal) látott napvilágot.
A filozófia lényege a gyógyító átdefiniálása támogató kasztra, a tanké pedig irányítóra. "Nem lesznek dedikált healerek, akik csak gyógyítással foglalkoznak majd. Minden karakterosztálynak lesznek majd többé-kevésbé támogató képességei, de egyik sem megy el annyira ebbe az irányba, hogy ne lehessen mellette harcos is." - nyilatkozta Peters.
Azért döntöttek a változtatás mellett, hogy könnyebb legyen csapatot alakítani és szórakoztatóbb legyen támogató karakterosztályokkal játszani. "Senki nem szeret üldögélni és azt spammelni a global csatornára, hogy 'gyógyító kerestetik'. Túl sokat kell készülődni arra, hogy jól érezd magad, ahelyett hogy jól éreznéd magad." Aki játszott már akár egy MMORPG-vel is, annak ezt az utóbbi mondatot nem kell magyarázni, sajnos nagyon a fején találta a szöget.
A GW2-ben nem lesz olyan, aki csak a csapat mögött álldogál, a többiek életcsíkját nézegeti és csapkod a "híl gombon". Itt proaktív lesz a támogatás. A gyógyításra akkor lesz szükség, ha már nagyon vesztésre áll a csapat. Nagyobb szerepe lesz a buffoknak, az aktív védekezésnek és a különböző kasztok kombinált összjátékának.
Ami a legnagyobb változtatást hozza, az a tank szerep felszámolása. A warrioroknak mostantól arra kell inkább figyelni, hogy hárítsák a lövedékeket, megállítsák a támadásokat, mint inkább egyszerűen felfogják a sebzést. Ha életerőnk minden ügyeskedés ellenére (vagy éppen ennek hiánya okán) eléri a nullát, sincs veszve semmi, ugyanis nem meghalunk, hanem átkerültünk "Downed" módba. Ebben az állapotban 4 képesség marad elérhető számunkra. Az egyik egy kiáltás segítségért, amivel együtt jár az is, hogy egy rövid időre sebezhetetlenné válunk.
"A downed képességek gyengébbek, de adnak egy utolsó lehetőséget a játékosnak, hogy megfordítsa a csata kimenetelét." Egy warrior például hozzávághat egy követ az ellenfélhez, rövid szédelgésre ítélve azt. Egy elementalista meggátolhatja a mozgásban a 'Grasping Earth' képességgel. Ha downed állapotban sikerül megölni egy ellenfelet, összeszedhetjük magunkat és visszatérhetünk az életbe, újra teljes értékű harcosként.
Ennek fényében meggondolja az ember, hogy vajon egy boss harcnál az addok leverésével érdemes-e a csatát kezdeni, ez is egy újabb taktikai perspektívát nyit. Persze lesznek olyan kasztok akik képesek lesznek azonnal visszahozni egy elesett csapattársat. A warriornak (harcos) például lesz egy olyan képessége (I will Avenge You), amit ha elnyom és megöl egy közeli mobot, akkor a tárasai felkelnek.
Legyünk akár downed (földre küldött) vagy defeated (legyőzött) állapotban, bárki odajöhet hozzánk csata után és felkelthet a revive képességgel, amit minden kaszt megkap már első szinten. Fontos még, hogy egyik (downed/defeated) sem jár különösebb büntetéssel. Ha rövid időn belül sokadszorra halunk meg, annyi a büntetés, hogy tovább tart a revive. Amennyiben senki nem kelt fel minket, akkor egy minimális mennyiségű aranyért feltámadhatunk a legközelebbi csomópontnál. Nem lesznek idegesítő debuffok, nem veszítünk tapasztalati pontot és nem is kényszerülünk arra, hogy szellem alakban kergessük a hullánkat. "A büntetések halál után csak még frusztrálóbbá teszik azt. Ez nem szórakoztató. Szeretnénk ha minél hamarabb vissza tudnátok ugrani a játékba és jól éreznétek magatokat. Az, hogy legyőztek már elég büntetés, nem kell, hogy másodszor is megkapjátok."
-
#134 pont ezt írtam én is másik topicba =). Jól van ezek szerint nem csak nekem tünt fel. -
#133 mintha assasint, meg a rangert egybe gyurták volna. -
#132 Pazzeg csak az agynak a behúzása /de soká jön ez még/ -
#131 Remélem hogy tényleg ilyen állat lesz a játék :D -
#130 Itt a Ranger :D -
#129 Mert ki a fszom vagy ? =) -
#128 LESSZ BENNE ASSASIN!!!
-
mert nem vagy túl okos -
#126 Új fejlemények -
darkling #125 Részlet az 1. GW világra épülő regényből -
unusual #124 Hm...Tehát ha jobb akarok lenni a játékban akkor már ezek a lehetőségek állnak rendelkezésre? Azt hittem itt nem lesz ilyen,de úgy látom ezt nem tudták kihagyni. Persze máshol is ez megy,és lehet hogy jobban.....Azért ennek ellenére várom! :) -
#123 Havidíjas játékot ELVBŐL kerülni kell.
Azok akik mégis megveszik ezeket a játékokat:
a) Elég hülye ahoz, hogy ne értse, "kirabolják", kihasználják játékszenvedélyét...
b) Nem érdekli az erkölcstelen eljárás..
c) Anyuci/Apuci bankkártyáján még van fedezet...
d) Erős függő
Nos, amit az ArenaNet lerakott elénk, bámulatos.
Alapból átlagos (10-12k) árral adta el havidíjmentes Guild Wars játékait, melynek ára folyamatosan csökken.
Emellett updatelnek, törődnek a játékkal, mindamellett, hogy erősen a 2. rész fejlesztésére fordítják erő és anyagi forrásaikat. Le a kalappal.
Amit hiányolok a GW1ből, a 2ből valószínűleg visszakapom.
Alap dolgokról beszélve, a folyamatos világi történések, személyes játékmenet, és élvezhető harcanimálás. Ezért is várom NAGYON.
Igazából ami érdekesség még,h pl megveheted 7 dollárért a Bonus Mission Packet, amivel 1idejűleg 4 külön stílusú fegyverarzenál közül szerezheted meg a neked szükségeset, vagy akár mindet.
Sajnos még nem tudtam elfogaddtatni Visa Electron kártyámat az NCStoreval, de nem hülyeség a dolog.
Meg az apróságok, hogy Karakter átszerkesztés, névcsere, + storage slotok, kosztümök, PVP unlockok, mind hasznosak lehetnek.
Kár hogy időlimittel nem lehet venni valódi pénzért armort, vagy fegyvert. Persze ez elvi kérdés. (Szerintem mamár SEMMIT se jelent, ha van egy FOW armorod pl.) -
#122 nincs tapasztalatom havidijas játékkal ugyhogy nem tudok nyilatkozni. -
#121 Akkor tulajdonképpen ugyaolyan a játék supportja, mint egy havidíjjas játék esetében? -
#120 mai napig vannak balance update-ek, fizetös mini kiegek, és in game eventek. -
#119 Elég jó volt. Reméljük nem lesz elrontva a játék de ahogy elnézem a videókat és a karaktereket meg amiket mondanak róla egész jónak tűnik. -
#118 Az első rész supportja milyen volt? Mi várható úgy, h nincs havidíj? -
#117 én is erre alapozok. :) -
unusual #116 Tudom,várom erőteljesen! :) -
#115 lesz béta majd kiprobálod, ha bejön megveszed. -
#114 Ingyenes lesz a béta teszt. -
unusual #113 Ezért van sok movie + stb stb ;) -
#112 Trial? -
Norberto88 #111 n elhiszem hogy ez korrekt csak nem fogom megvenni, mert, hogy ha nem tetszik akkor fölöslegesen dobtam ki rte pnzt... -
donatus13 #110 Jó ezeknek csak warez , meg a free to play létezik szóval felesleges magyarázni neki ,hogy korrekt e vagy sem. -
#109 Mármint hogy nem havidijjas. Legalább egyszer megveszed és utána örökké játszhatsz vele és nincs Item Mall. -
#108 Hmm. Szerintem ez korrekt. -
Norberto88 #107 Nah akkor ezt se fogom kipróbálni :( Köszönöm a válaszod :) -
#106 Egyszer kell megvenni. MAgyarul havidijtalan. :) Sok MMO-t igy kéne szerintem kiadni. -
Norberto88 #105 Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy a Guild Wars 2 tényleg ingyenes lesz? Csak mert én azt olvastam... -
#104 Guild Wars 2 személyes történetek. -
Hát eddig egész jónak tűnik. -
#102 Cukorka:
http://www.youtube.com/watch?v=ro_Qwbgmcok -
unusual #101 Azért azt csak nem! :-) Én is várom már nyugalom! :) -
kovalik #100 Van új hír a megjelenésről vagy bétáról ? -
#99 Mindjart felvagom az ereimet!Nembirok varakozni!Akarom!
csekktisz