43
-
budaiak #43 Kedves Fórumtársak!
A nagy csindarattával bejelentett és hasonló nagy örömmel fogadott OOSAH
további sorsáról és jelenlegi használhatóságáről mit tudtok? A letöltés után rendkívül jól működött, nem sok idővel utána hiába kerestem, közölte, hogy eladták, és a beletáplált adatok nem vesztek el.Azóta hiába keresgélem, csak a róla szóló régi hiatkozásokat találom, de még a bejelentkezésem sem fogadja el.
Kérek érdembeli felvilágosítást, esetleg hasonló kapacitásu tárhely adatait (a BOX-ot ismerem, használom, de nem mérhető ösze a teljesítménye)..Köszönettel várom válaszotokat -
#42 Perszehogy! T(H)OR isten megvéd a csúnya terroristáktól, mert nincs a kezükben! (neg a zemeszpétől is). -
pasy01 #41 -
pasy01 #40 Azért a fel letöltés odaver!! :):)
OOsah-t kiprobáltam, mert lent említette valaki. De a feltöltés oda baromira lassu volt... nem csak net függő sajna. -
pasy01 #39 Sziasztok!
Nekem DIGI 30/20 :D:D:D
1ms ping pl origo. -
FoodLFG #38 Bizony. Én Budapesten lakom, és stabilan 10 ms alatt vannak a jobb szerverek.
Most pl 2 ms-al pingeltem az index.hu-t. De úgy általában 5-6 ms környékén van. -
FoodLFG #37 Ha ilyen jó net van a panelban, akkor nekem teljesen megfelel. Nem vagyok nagy helyigényű. :P -
FoodLFG #36 bakker már megint beírtad ? Nem mintha nem lenne jó poén
Bár azért lehetne a betűméret nagyobb is. -
#35 Én értem mi a mondanivaló. Titkosítva kell elhelyezni 2 tárhelyszolgáltatónál az adatokat. Így ha az egyik akármilyen okból felmondja a szolgálatot, biztonsági másolatként ott a másik. Google-nél ez az ok lehet, hogy maga a titkosítás fennállása, mert ők iszonyat mód szeretnek mindent tárolni mindenkitől, leszarva a szerzői és egyéb jogokat. -
szily3 #34 29: 1. Szerintem nem érted a mondanivalóm lényegét.
2. Ilyet még nekem nem mondtak, hogy nem tudnék helyesírni ·^^. A messengeres szlengek megszokása egy dolog, de ettől eltekintve semmi baj a helyesírásommal, ezt kikérem magamnak! -
lamer the true #33 "úgy hallottam diginél szar a ping.
mennyi a pinged csúcsidőben magyar szerverekre? "
Rosszul hallottad. Én dunaújvárosi vagyok és a pesti szerverekre úgy 4-20 ms. Pl fps játékok esetén. De itt egy példa is:
-
#32 De jó "biznic" ez a tárhely bérlet. Vesz valaki egy 1 TB-os vinyót, felossza 5 GB-os részekre; lesz 200 db 5 Gigás rész. A 200-at felszorzom 5000 Ft-tal, szerény 1 000 000 Ft, ha leadózza a 40%-át, meg kivonja a HDD árát, akkor is egy félmilla tiszta haszon egy évben. Ez ugyan nem tűnik soknak, de ha azt vesszük, hogy ezért a félmilláért nem kell kapálni, sem betonozni (vagyis termelő munkát végezni), elég jó kis zsebpénz bárkinek. Keresetkiegészítésnek kiváló. -
#31 A feltöltési sebesség az egyik legnagyobb visszatartóerő, a másik meg az át/tárterület arány. Vicces árakon adnak olyan kicsi területeket, hogy akkor is jobban jár az ember fia, ha mindent kiírogat DVD-re két példányban. Például láttam ilyet, hogy 5 GB tárhely 5000 Ft/év. Ez vicc - gyakorlatilag egy DVD-nyi tárterületet bérlünk 5000 Ft-ért egy évre. Akkor már inkább veszek 110 Ft-ért egy 4,7 GB-os lemezt, és az örökre az enyém, nem egy évre. Ezeknél az áraknál még a HDD-k is jóval olcsóbbak, amit aztán lepattintok, és beteszek a fiókba. És ugye gyorsabb rámásolni az adatokat. Ez akkor jó megoldás, ha vannak olyan fájlok, amelyek nem férnek ki a DVD-re, darabolni meg nem lehet őket.
És az örök dilemma még mindig ott van: mi van, ha nincs kapcsolat, mert mondjuk egy munkagép vasárnap délben!!! kettévágja a gerincvezetéket? Akkor nem tudom elérni a fájljaimat napokig? Láthatjuk az áramszolgáltatónál is milyen hatékonysággal dolgoznak. Kidől néhány oszlop (az most teljesen mellékes, hogy mitől), aztán 60-72 órán át áram nélkül vannak tízezrek? Miért gondoljuk ilyen példák alapján, hogy az internetszolgáltató gyorsabban fogja kijavítani a hibát? -
#30 e-mail szolgáltatás? -
#29 22-es hozzászólásra ment (volna) bocs... -
#28 "Ijeszto mi??"
Nem annyira! :)
A helyesírásod annál inkább... -
#27 "Érkezőben a Google online tárhelye"
??? Hát a Gmail micsoda? :D -
Myron #26 úgy hallottam diginél szar a ping.
mennyi a pinged csúcsidőben magyar szerverekre? -
#25 256/~4200 7200ftért. Köszönöm, még nem igénylem eme szolgáltatást. -
balee66 #24 Miért lenne az? A kettőnek miköze egymáshoz? -
Sir Ny #23 hát, ebből a szempontból egy noname tárhelyszolgáltató, az sokkal biztonságosabb, mint egy híres... -
szily3 #22 Ja. En 90kbittel toltok falusi szolgatonal :-S
Es amugy en nem biznek ra a GDrivera instentelen mennyisegeu fontos infot mer:
Jon gonosz terrorista - a pentagonbol - feltori, a szuper szerverekrol frel perc alatt letorol 100 me 100 tbnyi adatot, ozt mindenki begurul, az Alkaida vagy vmiejik amcsi seggnyalo szervezet elvallalja es mindenki megy onkent a "Szent Háború"-ba...
Ijeszto mi??? Akkor majd jovok en, hogy: "Es ezt ki nem latta elore???" -
Zoliz #21 Alig várom, hogy megosszam az adataimat a gúgüllel :))) -
gettoharcos2 #20 -
#19 nálam a legjobb t-online kábel, 6,8k 8/1mbit... ezen kívül van még adsl-el, a legolcsóbb hasonló sebesség ugyanennyiért, csak az 512kbit feltöltéssel. És ennyi. (és ez budapest) -
#18 Hát... van aki nem panelba lakik... na meg a panelosok nagy része sem kapja a digit. -
#17 nézd meg szépen, hogy az ország hány %-n van digi!
én ~7e-t fizetek 8 megabites netért a T-nek, mert itt ez a legjobb megoldás :\ de van, aki 2x ennyit fizet fele ilyen gyors netért. nem kéne egyből a legjobból kiindulni, inkább tett össze a két kezed, hogy neked van lehetőséged "digizni" -
nnnnnn3 #16 Te szerencsésnek érezheted magad, amiért abból a "néhány utcából" az egyikben laksz, ahol a DIGI beköthető. A legtöbb helyen nem ez a helyzet (ADSL és társai 256kbs feltöltésekkel) -
#15 A megoldás: TOR!! (A lényeg, hogy nehogy terroristák kezébe kerüljön!) -
lamer the true #14 Nem tom mit nyavajogtok. Nekem otthonról a digivel 1.3MB-al mondom "megabájt" nem "megabit" -tel töltök fel 2500-ért. Ha most így megy mi lesz 5 év mulva? 10? Pár perc alatt fent van az említett 2GB-os pendrive tartalma. Úgyhogy nagyon is kell ez a tárhely. Ráadásul a google féle megoldásokat külföldről is simán el lehet érni szemben sok magyar ftp-s tárhellyel. Akinek meg szar a feltöltés itt az ideje hogy reklamáljon a szolgáltatójánál. Vagy a diginél a megváltásért -
Gabe Dearborne #13 Na, ez engem is fog érdekelni. -
#12 Tuti meglesz.
De remélem nem vált - mások kárára - emiatt a google paranoia módba, és ellenőriz minden állományt ami felkerül, mert esküszöm megcsinálom hogy AES-Twofish-Serpent kódolású file containereket töltök fel ... aztán csinálhatnak vele amit akarnak! Merjék kiadatni velem a hozzáférési adatokat hogy megnézzék mi van benne, arra várhatnak! Max használok egyszerre két szolgáltatót és ha megszívom egyiknél fent említett okból, másiknál még megvannak az adatok ... csak bírják sávszéllel a feltöltésemet! -
torcipepe #11 csak mire felmásolok rá valami értelmes méretű állományt, addigra megőszülök. youtube-ra egy mobillal felvett néhány perces kis videót is órákig töltöttem. most akkor az, aki gigabyte-okat akar feltenni, mit csináljon??
pl webszerverről webszerverre közvetlenül másolni elég gyors, ha pl egy weboldalról kell biztonsági mentés. nade nem mindenki programozó és nem mindenki ilyen célra akarja használni.
sajna viszont ennek is meglesz a warez célú kihasználási módja. -
#10 "Uploading has been disabled to Oosah."
Nagybetűvel a weboldal tetején. Amúgy ismerek ilyen szolgáltatót egy raklappal, ... az ilyen noname szolgáltatók rosszabb esetben 3-4 havonta szűnnek meg, nem bízom rájuk az adatokat, mind így kezd bukni. Először a feltöltést tiltják meg, aztán küldenek egy levelet hogy sorry, leállunk, eddig mi voltunk a legjobbak abban amit csináltunk most hogy meg fogunk szűnni már ez : link blablablaaa ... ezt már eljátszotta velem 2 ilyen tárhelyszolgáltató közülük az egyik weboldal szolgáltató volt /8tt.org/. A google szolgáltatására várok, arra tényleg rá merném bízni az adataimat - megfelelő EULA mellett - mert jó húzónév. -
#9 vagy http://www.megaupload.com, mindegyik 1 tb-ot kínál, előbbi ingyen:) -
#8 http://www.oosah.com/ -
#7 BTW szoftvert fejlesztek és 4 weboldalnál vagyok tech admin. A szoftver amit fejlesztek - flac audio, textúrák stb. - 627 GB helyet foglal eddig szétszórva a lemezen, ami 2 tucat ember munkája - minden stádium rendszeresen dokumentálva van, és mentve plágium esetén stb, így az egész projekt már vagy 12 példányban szerepel a lemezen -. Ehhez jönnek a weboldal backupok amik egy hónapban 1,2 GB / portál átlagra rúgnak, és szerdődésbe van foglalva hogy 2 évre visszamenőleg minden backupot megtartok. Tehát igen ... kínlódok rendesen a tárhellyel.
A kérdés jogos hogy "rajtam kívül ..." de látod, van rá szükség, és ez még nem warez volt! -
Flashy #6 oké hogy bárhonnan elérem, de életem végéig nem töltök fel a gdrive-ba egy 2ezer forintért kapható pendrive anyagát, és az is mindig nálam lehet (ha biztonsági mentés is kell, veszek még egyet) :) persze másokkal megosztás az más dolog. -
#5 Ott a pont! Detto! -
Theodora #4 Nekem sem kellene 2TB, 10TB-al lennék kielégedve, persze csak akkor, ha lenne hozzá megfelelő sávszél!
Arra viszont egyelőre kicsi esélyt látok, hogy gigabiten csatlakozzam otthonról a BIX-re!
btw: Ennyi tárhelyért még fizetnék is, mert így nem kellene gondoskodni az állományok állagmegóvásáról!