4553
Need-for-speed-hot-pursuit-logo.png
  • [HUN]FaTaL
    "mégsem PC-nek hívják a Mac-et."

Képzeld, hogy a mac is PC :D
  • ManoNegra
  • High end PC #3893
    "Amúgy a box még PC is"

Ezt most nem mondod komolyan, hogy az Xbox személyi számítógép volt LOÁÁLL
    Esküszöm az aláírásomban szállóigeként beteszem a beszólásaid
    Képzeld, a Mac is sok helyen PC-ben is használt hardverekből építkezik, mégsem PC-nek hívják a Mac-et.

Tegnap mit is írtál be ide a topikba? Hogy globálisan nagyobb a bevétel a PC játékokból, mint a konzolos játékokból? ASD:ASDAS:D:D
  • High end PC #3892
    Akkor fogalmazzunk tisztábban:

Tágabb értelmezésben:
    mára kihalt első generációs játékkonzolokon futtatható játékok (70-es évek eleje) jóval később voltak, mint a személyi számítógép mára kihalt közvetett elődjének tekinthető computer játékok (50-es évek).

Remélem tiszta.

• DarkSector
    jah akkor az ugy ok, de a dvd-m is egy számítógép.
    és mivel eladásokról volt szó, és ott pc-kategória van csak ezért azt hittem erről beszéltek. akkor sorry
  • [HUN]FaTaL
    Mondom nem PC bazdmeg hanem számítógép. Fogalmad nincs a különbségről ugye?:D

Amúgy a box még PC is (a classic) van benne egy x86os cpu némi ram + ha jól emlékszem akkor egy Gef3 Ti200
  • DarkSector
    Nem régen mikor megfogalmazták a PC kifejezést, leirtak meghatározásokat, a konzolok, csak 1-2 dologban kezdenek hasonlitani a PC-khez, de nem PC-k.
  • [HUN]FaTaL
    :DDDDDD
  • [HUN]FaTaL
    Tehát a gamepad nem input, gondolatokkal irányítod a játékot :D
  • pxxl
  • High end PC #3885
    Prezentáld az EA-nek, hátha a Criterionnal berakatják
  • DarkSector
    Oksa :)

• pxxl
    nekem MacOS bicaj kell azzal nincs baj, csak ha szervizelni kell
  • pxxl
    benne vagyunk a top10 ben :D flémpowa
  • High end PC #3881
    Tüntessünk, hogy egy DLC-be rakják be a Linuxos bicajt.
  • DarkSector
    én MAC gépet szeretnék de drága. XD
  • High end PC #3879
    Én veszek egyet, de csak Ubuntusat :D
  • DarkSector
    Ennek a dumának szerintem legyen vége mert semmi értelme meg soha nem lesz vége, inkább térjetek át a játékra, meg a nemlétező DLC-k-re. XD
  • High end PC #3877
    Ti olyan távlatból néztek rá, ami szerint egy LCD-és zenélő karóra, amin avi filmeket is lehet már nézni, az is a számítógépek közé sorolható volna. Ami valamilyen szinten igaz is, számításokat végző gép az is.
    De a computer mai szűkebb értelmezése nem ez.
  • DarkSector
    XD
    de miért kapaszkodsz a semmibe?
  • DarkSector
    oks.
    példa rá?
  • pxxl
    nemkő linux bicaj :P
  • pxxl
    usb-n kb akármit
  • DarkSector
    origi állapotában megy fel a linux?
    átalakitok neked egy biciklit is hogy fusson rajta linux, csak éppen gyárilag nem futna.
  • High end PC #3871
    Computer software Operating system Unix and BSD UNIX System V, IBM AIX, HP-UX, Solaris (SunOS), IRIX, List of BSD operating systems
    GNU/Linux List of Linux distributions, Comparison of Linux distributions
    Microsoft Windows Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
    DOS 86-DOS (QDOS), PC-DOS, MS-DOS, DR-DOS, FreeDOS
    Mac OS Mac OS classic, Mac OS X
    Embedded and real-time List of embedded operating systems
    Experimental Amoeba, Oberon/Bluebottle, Plan 9 from Bell Labs
    Library Multimedia DirectX, OpenGL, OpenAL
    Programming library C standard library, Standard Template Library
    Data Protocol TCP/IP, Kermit, FTP, HTTP, SMTP
    File format HTML, XML, JPEG, MPEG, PNG
    User interface Graphical user interface (WIMP) Microsoft Windows, GNOME, KDE, QNX Photon, CDE, GEM, Aqua
    Text-based user interface Command-line interface, Text user interface
    Application Office suite Word processing, Desktop publishing, Presentation program, Database management system, Scheduling & Time management, Spreadsheet, Accounting software
    Internet Access Browser, E-mail client, Web server, Mail transfer agent, Instant messaging
    Design and manufacturing Computer-aided design, Computer-aided manufacturing, Plant management, Robotic manufacturing, Supply chain management
    Graphics Raster graphics editor, Vector graphics editor, 3D modeler, Animation editor, 3D computer graphics, Video editing, Image processing
    Audio Digital audio editor, Audio playback, Mixing, Audio synthesis, Computer music
    Software engineering Compiler, Assembler, Interpreter, Debugger, Text editor, Integrated development environment, Software performance analysis, Revision control, Software configuration management
    Educational Edutainment, Educational game, Serious game, Flight simulator
    Games Strategy, Arcade, Puzzle, Simulation, First-person shooter, Platform, Massively multiplayer, Interactive fiction
    Misc Artificial intelligence, Antivirus software, Malware scanner, Installer/Package management systems, File manager

Nyomjátok
  • pxxl
    hagyjuk el a P-t, és maradjunk a Computer részénél, egy konzol az egyenlő egy custom számítógéppel. boxra pl linuxot / win-t is lehet pakolni, és akkor már lehet beszélni PC-ről? :D
  • DarkSector
    oks akkor konzolon milyen inputot viszel be?
  • DarkSector
    PC=Personal Computer
  • High end PC #3867
    Jó szöveg.

Ezek szerint a számítógépek jó része meg játékkonzol, mert azokon is ugyanúgy lehet játszani (PC,Mac, sőt Linux alatt is lehet), mint a játékkonzolokon, és a ti definíciótok szerint, hasonló elemekből épülnek fel. Dejó, a gémer PC-ém játékkonzol.
  • [HUN]FaTaL
    Még ennyit: "A computer is a programmable machine that receives input, stores and manipulates data, and provides output in a useful format."
  • [HUN]FaTaL
    Nem PC bazzeg, számítógép. Tisztában vagy a fogalmával? Na mindegy, befejeztem. :D
  • DarkSector
    ...a semmiért.
  • twi452
    hagyd rájuk..felesleges energia pocsékolás :D
  • DarkSector
    nem, de többekközt az os is, ami hozzájárul ahhoz hogy megértse mindenki hogy a pc-knek más a müködése, noha az alkatrészeket úgy hívják.
    a PC az nem egy gyüjtőnév, hanem annak van egy jelentése és egy meghatározás tartozik hozzá.
  • pxxl
  • DarkSector
    A PC fogalma nem egyenlő ezzel: alaplap+proci+vga

ráadásul teljessen más a müködése, és felépítése, mint a számítógépeknek.
    atb stb
  • High end PC #3859
    Szövegértelmezés rulz.
  • pxxl
    mert a konzolon nincs OS? :D
  • DarkSector
    "Ez nem attól függ mi van a belsejében"
  • High end PC #3856
    Ez nem attól függ mi van a belsejében. Ha egy TV-be beleszerelnének egy Intel procit, attól még nem lesz számítógép a TV.

Ez szigorúan meghatározott definíciók kérdése. Lentebb linkeltem milyen tulajdonságokat, OS-t és Hardware-t felvonultató gépeket sorolnak számítógép körbe.