4553
-
#3895 "mégsem PC-nek hívják a Mac-et."
Képzeld, hogy a mac is PC :D -
ManoNegra #3894 -
High end PC #3893 "Amúgy a box még PC is"
Ezt most nem mondod komolyan, hogy az Xbox személyi számítógép volt LOÁÁLL
Esküszöm az aláírásomban szállóigeként beteszem a beszólásaid
Képzeld, a Mac is sok helyen PC-ben is használt hardverekből építkezik, mégsem PC-nek hívják a Mac-et.
Tegnap mit is írtál be ide a topikba? Hogy globálisan nagyobb a bevétel a PC játékokból, mint a konzolos játékokból? ASD:ASDAS:D:D -
High end PC #3892 Akkor fogalmazzunk tisztábban:
Tágabb értelmezésben:
mára kihalt első generációs játékkonzolokon futtatható játékok (70-es évek eleje) jóval később voltak, mint a személyi számítógép mára kihalt közvetett elődjének tekinthető computer játékok (50-es évek).
Remélem tiszta.
-
#3891 jah akkor az ugy ok, de a dvd-m is egy számítógép.
és mivel eladásokról volt szó, és ott pc-kategória van csak ezért azt hittem erről beszéltek. akkor sorry -
#3890 Mondom nem PC bazdmeg hanem számítógép. Fogalmad nincs a különbségről ugye?:D
Amúgy a box még PC is (a classic) van benne egy x86os cpu némi ram + ha jól emlékszem akkor egy Gef3 Ti200 -
#3889 Nem régen mikor megfogalmazták a PC kifejezést, leirtak meghatározásokat, a konzolok, csak 1-2 dologban kezdenek hasonlitani a PC-khez, de nem PC-k. -
#3888 :DDDDDD -
#3887 Tehát a gamepad nem input, gondolatokkal irányítod a játékot :D -
#3886 -
High end PC #3885 Prezentáld az EA-nek, hátha a Criterionnal berakatják -
#3884 Oksa :)
-
#3883 nekem MacOS bicaj kell azzal nincs baj, csak ha szervizelni kell -
#3882 benne vagyunk a top10 ben :D flémpowa -
High end PC #3881 Tüntessünk, hogy egy DLC-be rakják be a Linuxos bicajt. -
#3880 én MAC gépet szeretnék de drága. XD -
High end PC #3879 Én veszek egyet, de csak Ubuntusat :D -
#3878 Ennek a dumának szerintem legyen vége mert semmi értelme meg soha nem lesz vége, inkább térjetek át a játékra, meg a nemlétező DLC-k-re. XD -
High end PC #3877 Ti olyan távlatból néztek rá, ami szerint egy LCD-és zenélő karóra, amin avi filmeket is lehet már nézni, az is a számítógépek közé sorolható volna. Ami valamilyen szinten igaz is, számításokat végző gép az is.
De a computer mai szűkebb értelmezése nem ez.
-
#3876 XD
de miért kapaszkodsz a semmibe? -
#3875 oks.
példa rá? -
#3874 nemkő linux bicaj :P -
#3873 usb-n kb akármit -
#3872 origi állapotában megy fel a linux?
átalakitok neked egy biciklit is hogy fusson rajta linux, csak éppen gyárilag nem futna. -
High end PC #3871 Computer software Operating system Unix and BSD UNIX System V, IBM AIX, HP-UX, Solaris (SunOS), IRIX, List of BSD operating systems
GNU/Linux List of Linux distributions, Comparison of Linux distributions
Microsoft Windows Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
DOS 86-DOS (QDOS), PC-DOS, MS-DOS, DR-DOS, FreeDOS
Mac OS Mac OS classic, Mac OS X
Embedded and real-time List of embedded operating systems
Experimental Amoeba, Oberon/Bluebottle, Plan 9 from Bell Labs
Library Multimedia DirectX, OpenGL, OpenAL
Programming library C standard library, Standard Template Library
Data Protocol TCP/IP, Kermit, FTP, HTTP, SMTP
File format HTML, XML, JPEG, MPEG, PNG
User interface Graphical user interface (WIMP) Microsoft Windows, GNOME, KDE, QNX Photon, CDE, GEM, Aqua
Text-based user interface Command-line interface, Text user interface
Application Office suite Word processing, Desktop publishing, Presentation program, Database management system, Scheduling & Time management, Spreadsheet, Accounting software
Internet Access Browser, E-mail client, Web server, Mail transfer agent, Instant messaging
Design and manufacturing Computer-aided design, Computer-aided manufacturing, Plant management, Robotic manufacturing, Supply chain management
Graphics Raster graphics editor, Vector graphics editor, 3D modeler, Animation editor, 3D computer graphics, Video editing, Image processing
Audio Digital audio editor, Audio playback, Mixing, Audio synthesis, Computer music
Software engineering Compiler, Assembler, Interpreter, Debugger, Text editor, Integrated development environment, Software performance analysis, Revision control, Software configuration management
Educational Edutainment, Educational game, Serious game, Flight simulator
Games Strategy, Arcade, Puzzle, Simulation, First-person shooter, Platform, Massively multiplayer, Interactive fiction
Misc Artificial intelligence, Antivirus software, Malware scanner, Installer/Package management systems, File manager
Nyomjátok -
#3870 hagyjuk el a P-t, és maradjunk a Computer részénél, egy konzol az egyenlő egy custom számítógéppel. boxra pl linuxot / win-t is lehet pakolni, és akkor már lehet beszélni PC-ről? :D -
#3869 oks akkor konzolon milyen inputot viszel be? -
#3868 PC=Personal Computer -
High end PC #3867 Jó szöveg.
Ezek szerint a számítógépek jó része meg játékkonzol, mert azokon is ugyanúgy lehet játszani (PC,Mac, sőt Linux alatt is lehet), mint a játékkonzolokon, és a ti definíciótok szerint, hasonló elemekből épülnek fel. Dejó, a gémer PC-ém játékkonzol. -
#3866 Még ennyit: "A computer is a programmable machine that receives input, stores and manipulates data, and provides output in a useful format." -
#3865 Nem PC bazzeg, számítógép. Tisztában vagy a fogalmával? Na mindegy, befejeztem. :D -
#3864 ...a semmiért. -
twi452 #3863 hagyd rájuk..felesleges energia pocsékolás :D -
#3862 nem, de többekközt az os is, ami hozzájárul ahhoz hogy megértse mindenki hogy a pc-knek más a müködése, noha az alkatrészeket úgy hívják.
a PC az nem egy gyüjtőnév, hanem annak van egy jelentése és egy meghatározás tartozik hozzá. -
#3861 -
#3860 A PC fogalma nem egyenlő ezzel: alaplap+proci+vga
ráadásul teljessen más a müködése, és felépítése, mint a számítógépeknek.
atb stb -
High end PC #3859 Szövegértelmezés rulz. -
#3858 mert a konzolon nincs OS? :D -
#3857 "Ez nem attól függ mi van a belsejében" -
High end PC #3856 Ez nem attól függ mi van a belsejében. Ha egy TV-be beleszerelnének egy Intel procit, attól még nem lesz számítógép a TV.
Ez szigorúan meghatározott definíciók kérdése. Lentebb linkeltem milyen tulajdonságokat, OS-t és Hardware-t felvonultató gépeket sorolnak számítógép körbe.