11230
  • pxxl
    nem a final fantasy?
  • IMYke2.0.0.0

• IMYke2.0.0.0
    Kész... ez már sok - Anime animációk
  • Lacee86
    Nem rossz.
  • IMYke2.0.0.0
    Mekkora... királyság...
    [Miből is van?]
  • pxxl
    na egy pisiX demo...
  • batihu
    Nekem is 4850-em van és semmivel nem forróbb,( Sőt egyáltalán nem melegszik)mint a Galaxy NV 9600 GT-m volt anno, na annak volt szar a hűtője, még jó hogy 2 év garancia volt rá! Jól belebuktam, mert előtte Galaxy GF 7300 GT-m volt , csak Zalman hűtővel, azt hittem 9600 GT is ugyanolyan jó lesz!
  • pxxl
    éppen ezért fog bebukni, mert nem fognak fizetni a psixért, ha van ingyenesen is másik. hiába kapaszkodik az nv ebbe bele fog bukni.
  • SötétBarom
    Ez a cikk pedig kiválóan példázza az NV féreg mivoltát ;D
  • [HUN]FaTaL
    Nem a referenciakártya kerül ennyibe, az olcsóbb. :) Nem hinném hogy egy vapor-xnek szar hűtése lenne.
  • IMYke2.0.0.0
    Elhiheted: a gyakorlat egészen más. Ésszel kell használni mindent - megfelelő ház, jó szellőzés, ne a radiátor / kályha / hősugárzó mellett legyen a PC-d, állítsd be rendesen a CCC-ben, vagy az Ati Tray Tools-ban = semmi gond nem lesz.
    Én több, mint 1 éve így használom.
  • bgabor
    Passzolom a kérdést, én így látatlanban csak a videókari összehasonlító tesztek alapján tudok képet alkotni róluk, és azok ezt emlegetik a 4850/4870 széria legnagyobb hibájaként.
  • SötétBarom
    Itt tolja a gyerek a cellfactort (physix kártya only xDDDDD) egy meze 7900gt-vel.
  • bgabor
    Ha minden Nvidia kártyában ott van évek óta a phisix a CUDA képében akkor mégis hogyan bukna be? Azzal hogy minden nvidia kártyába beépítik éppen hogy örökre bebetonozták a létezését.
  • IMYke2.0.0.0
    HD4850-esem van (referencia hűtővel): Ati Tray Tools-szal fankón be van lőve... nem hangos, [jó hűtésű házam is van] és nem forróbb, mint az általad kiszemelt 260-as...
  • bgabor
    Csak éppen borzalmas a hűtése. Épp ez a nagy dilemma videokártyavásárláskor: ugyanazért a pénzért akár kétszer erősebb ATI cuccot vehetsz, viszont a 4800 széria szörnyen melegszik és ótvar a gyári űtés hozzá. A 4950-4870 simán megy 90 fokot terhelés alatt ami nagyon durva. Én is most tervezek videókarit venni, és a 4870 egyértleműen nyerű lenne(kapni már 33K-ért is és durván alázza a GTX260-ast), de forró mint az állat és hangos is. Emiatt, és a Phisx támogatás miatt fogok 260-ast venni, meg azért mert elegem van már belőle hogy az nvidia által kilóra megvett fejlesztőcsapatok ott szivatják az ATIsokat ahol csak tudják. Ezért fogok az nvidia mellett dönteni, pedig az ATI kártyák teljesítményben sokkal jobbak, és mindezt olcsóbban tudják mint az ellenfeleik.
  • pxxl
    már nyílt titok volt róla interjú is asszem, hogy nemsokára bebukik a pisiX
  • IMYke2.0.0.0
    Minden tiszteletem a Tiéd, és semmi pénzért nem bántanálak, de tévedsz: a Pisix használatáért is kemény suskákat kell perkálni - ahogy minden fejlesztő eszközért. Ezért óriási lépés az, hogy a nagyobb [és normálisabb] cégek összefogtak pár éve, és független platformokban gondolkodnak - hogy egységesebb, könnyebben fejleszthetőbb legyen.

Ez utóbbi nem mondható el a Pisix-ről, mert ugye zárt, és biztosan drága - és emiatt [nem titok], nem sok esélye van.

• [HUN]FaTaL
    Másképp fogalmazva: Csak a hardverek felén megy a pisix, vagy még annyin se és fizetni kell ha rá akarsz fejleszteni. Ellentétben a DX-el, amiért nem kell fizetni. Te is fejleszthetsz rá otthon. Az nv el fog mozdulni a GPGPU irányába, nem annyira érdekli már a PC-s játékpiac, ellentétben az AMDvel és az Intellel (Havok).
  • Dante73
    Melyik játékfejlesztő nem fejleszthet rá? (mármint PhysX-re? Tudtommal bárki fejleszthet... Akárcsak dx-re.) nV a kártyákból csinálja a pénzt, M$ meg az oprendszerből...

Ha rosszul tudom, akkor elnézést.
  • [HUN]FaTaL
    A DX nem zárt szabvány. Bárki fejleszthet rá.
  • Dante73
    Ha így nézed, a dx sem halt meg, pedig ott a konkurencia, ráadásul ingyenes is. Az a döntő tényező, hogy az emberek veszik-e, népszerű-e, illetve, azzá tudja-e tenni az nV.
    Csak abba, hogy zárt szabvány, nem fog bele bukni. M$ zárt szabványa a dx, mégis, sikerült elérnie, hogy ne OpenGl, vagy valami egész más legyen a fő csapásirány. Hanem a fizetős dx. (Értsd, hogy neked, és nekem fizetős, nem a játékfejlesztőnek, ahogyan a PhysX is nekem fizetős, nem a játékfejlesztőnek.)

Egyébként, szerintem a PhysX jobban néz ki, mint a havok. (Mondom, szerintem) Láttam futni a Sacred2, a Mirrors Edge alatt, és sokat tesz hozzá. Itt pedig 2 demót látni, ráadásul, a Sötétbarom által linkelt táncos, és az én általam linkelt táncosok közt, azért akad egy "csekély" különbség....
  • IMYke2.0.0.0
    A Havok idősebb, mint a Pisix (isten volt, aki így kezdte írni!).
    Annak idején, sokan tartották értelmetlennek - ma látszik csak igazán, hogy mennyire jól megírták / kitalálták / fejlesztették: sokkal versenyképesebb, mint bármely ellenfele.

• [HUN]FaTaL
    Előbb mint hinnéd:)

A pisix meg fog halni, mivel zárt szabvány. Az OpenCL/Havok viszont nem.
  • JuanG
    de ezeket játékban még nem fogod látni egy darabig :PP
  • SötétBarom
    HAVOK

Hídrobbantás

Táncosok, ruhák

"This demo is completely interactive and runs at solid 60FPS on a standard PC. The dress polygonal model is based on a real-world dress and was provided by Optitex Limited."

Amúgy látom sikerült belinkelned azt a foskazal Cell Factort ;DDDDDDD
  • Dante73
    1, 2, 3, 4, Hogy mit is tehet hozzá. Amúgy, nem egészen úgy értettem a dolgot, mint Te.
    TDU; nekem, és sokaknak volt ilyen gondja. tducentral, SG, PH tele volt vele. Kb 60000Km-et tettem a játékba, tudom, mit beszélek.

Arty!

Majdnem minden PhysX-es játékban van kapcsoló. Amelyikben nincs, abban a CPU-t használja, mindkét kártyán, mert nem kiegészírő effektekre használják olyankor.
  • RYO21
    Nekem a 7300GT vel voltak tex hibák a TDU-ban.
    Az úton 6 csík volt: fehér, zöld, és rózsaszín színkombinációkban.
    Az égbolton pedig szőrke négyzetek lebegtek egymás mellet.( lehet hoyg csak ufók voltak.)
  • [HUN]FaTaL
    Savanyú a szőlő? Mire? A 3db lebegő zászlóra?:DDD Ne viccelj már.
  • [HUN]FaTaL
    Semmi baja nem volt a TDUnak nvvel, simán működött, 7600gs-em volt akkor.

NV csal 3DMarkban, hátráltatja a fejlődést, félig szabványos, elavult DX10es kártyák stb. Hidd el hogy penget a fejlesztőknek is egy kicsikét. A pisix pedig meg fog bukni mert zárt szabvány. Meg valószínű az nv is elmozdul a gpgpu irányába, így a kártyái egyre inkább alkalmatlanok lesznek játékra.
  • [HUN]FaTaL
    Nyílván, csak direkt írtam ugyanazt az árat. :D
  • attila2323
    Annak van a szezonja meg az almának. Mondjuk én azt akkor szeretem ha savanyú.
  • berczely
    Te bazzeg mindig a szőlővel jössz!
  • arty
    fizix sirám: ha nem gpu-n fut, akkor 1 cpu magot eszik (mit eszik? zabál!) és belassul a játék

arra mondjuk kiváncsi lennék, hogy a shiftes fizix az megy gpu-n vagy nvidia esetén is csak cpun fut? mert akkor más gond lesz valóban... allitolag uj driver már kiirja, h a fizix éppen min fut

7300-7600-7900-1950, ezek voltak nekem amig TDU-val játszottam, sosem láttam tex hibát, sőt az én casual stilusommal igazán bugba se futottam bele - végig meg végképp nem játszottam :)
  • attila2323
    Elhiheted,hogy volt a gépemen. Jó azért kicsit túloztam, de simítás nélkül még tényleg nem volt.
  • attila2323
    Akkor nézd meg a Gainward-ot!
  • Dante73
    PhysX-es sirámokat, még mindig nem értem. Vagy van benne, és az a gond, vagy nincs, és akkor a brutális gépigény a gond, vagy az hogy gagyin néz ki.... (Kivéve azért 1-2 játékot, aminél volt idő a normális portra, ami ma nem jellemző)

"Csak össze kell rakni"
    Nem kell mindent összerakni. Ha végiggondolod, 10 játékból 7 elején ott a logó. Ha ezeket mind lefizetik, hogy ati-n rosszul menjen, azt számold már ki mennyi pénz! Talán az egész iparágban nincs annyi, mint amibe kerülne egy ilyen lépés. Persze, az biztos mögötte van, hogy megtámogatják néhány videokártyával a projektet, meg egy kis pénz is gazdát cserél, reklám címszóval, de ha emiatt a játék nem fut megfelelően a másik termékén, az nem az egyik hibája... Egyértelműen a kiadó-fejlesztő sara! Még ha megveszik kilóra, az is az lenne, de mint mondottam, ebben nem hiszek.

Még egyszer mondom; nagy általánosságban semmi gondom az ATI termékeivel, nem vagyok nV fan, de ennek a folyamatos ati-s sirámnak van egy olyan mellékzöngéje, hogy savanyú a szőlő.

TDU-t én is 7600Gt-vel kezdtem, és bizony, általános sirám volt a hiba. Talán azért nem maradt meg benned, mert volt 1000 másik is, ami a mai napig is ugyancsak van. Például az, hogy 100%-ot, (tudtommal) mai napig nem lehet elérni... Hivatalos oldal is tele volt vele, és a késés miatt kaptunk (azthiszem) 2 kocsit is a(z első, és egyetlen) patch-al. (Ami Augusztusban jött, míg a játék február végén.)
  • Jacek
    a vicc az hogy jo az 25000 hufnak is:D
  • arty
    "Csak sokkal több ATI-s gondot látok, ami nem egyértelműen user-error."

talán mert itt sg-n többeknek van ATI-ja? vagy mert mégiscsak azt veszed észre, amit "akarsz" ;)

"Én sem hibáztattam az ATI-t, amiért a TDU kb fél évig minden második indításkor textúrahibásan jött be, mivel konzolról jött, amiben ATI van, és a textúrák betöltési sorrendje megkavarodott az nV kártyák 95%-án. Így a kép villogott. Szidtam az atari-t, meg az eden games-t, mert fél évig húzták az első patch megjelenését."

Kissé nem ugyanaz, hiszen ha a konzolos leszármazás miatt lett ATI-s az tisztán a fejelsztő bénázása. Itt egy pécés nvidiás API, a fizix van a dologban. Meg nvidia logo. Plusz az nv eléggé el lehet keseredve, h a kártyái versenyképtelenek. Nehéz összerakni? Nem hinném ...

Egyébként nekem volt a TDU idején többféle 7-es geforcem és nem volt tex gondom ... és nem rémlik, h ennyire általánosan gázos lett volna, mint a shift most.
  • CamelX
    "Szóval még nem volt játék ami megizzasztotta volna"

GTA IV-t gondolom nem merted akkor kipróbálni :D