11230
  • Willi Betz
    Shift-hez template-k
  • attila2323
    1. Míg nvidiám volt rengeteg játék nem indult el, kifagyott stb. driver hiba miatt. Szinte 2 havonta volt olyan játék ami nem indult el mert nem megfelelő verziószámú driver volt fent pedig mindig a legfrissebb volt fent.

2. Nekem eddig az összes játék fut Ati-n ugyanúgy, ha nem jobban(még az nv logósok is).

3. A physx egy röhely, már aki kicsit utánajár annak.
  • [HUN]FaTaL
    30k-ért osztogatták amikor a béka segge alatt volt a dollár, meg nem mentek túl jól a Radeonok. Vitték is mint a cukrot.
  • attila2323
    Én pont 1 éve vagyok Gainward 4850 tulaj és az eddigi legjobb és legstabilabb kártya amit valaha használtam. Kiválóan lehet húzni és a venti fordulatot állítani. Szóval még nem volt játék ami megizzasztotta volna. Szóval nagyon megért tavaly 43.000.- pénzt és már gyűjtök egy valamivel nagyobb teljesítményű 5000-es szériásra, csak várom, hogy lecsengjen ez a nagy láz.
  • Dns5000
    mennyi volt tavaj nyáron a 4850? 512mbs?
  • Dns5000
    Megbízhatóság hiánya? Miről beszélsz minden gama megy atin is vagy hogy bedöglik 1-2 kártya, nvben is van hibás darab.
    Milyen szabványt kell feladni Physix ?
    mondjál már valamit ami sokkal jobb Physixel mint nélküle?
    Pls Shift mennyivel is jobb Physixel?
  • arty
    ha ez emberek előítéletektől mentesen vennének videokártyát, processzort, jobb hely lenne ez a világ ;)))
  • pxxl
    én már régóta röhögni tudok csak az nv fanokon akik istenítik a vga-jukat :)
  • SötétBarom
    Az mind semmi, én tavaly nyáron vettem ennyiért a 4850-et (majdnem másfél éve!!!).

Akkor a 9800gt majdnem 3x (!!!) annyiba került, és egy dekával sem jobb kártya. Azóta is röhögök a markomba :D
  • Dns5000
    hehe, nézzd meg a Risent ott nvfix van :P
  • [HUN]FaTaL
    És 30-35000ért kapsz egy HD4850et ami oda-vissza veri 3x. :D
  • Dante73
    Ott az erősebb procin van a hangsúly. Azaz, nagyon kevés embernek van olyan procija, amin megfelelően futna, viszont a GPU meg ott áll "tétlenül"....
    Ímyke;

Jujj... Egy 9800Gt most olyan 30-35000Ft. Minden játék 1280x1024-ben, élsimítás kivételével maximális beállításokon, minimum hozza a 30 FPS-t. (kivéve a Crysis-t, ami 1024x768-ban tudja csak ugyanezt, és GTA4 ami egyetlen videokártyán sem tud, még hasonlót sem) Minek drágább kártya? Ezért a két játékért nem érdemes.... A többihez pedig nem KELL. (Magasabb felbontásról nem tudok nyilatkozni, ez a monitorom natívja, nekem tökéletesen elég.) És csak azért, hogy 1080-ban játsszak, egy ugyanekkora, (19') vagy nem sokkal nagyobb monitoron, eszemben sincs 100-150000 Ft-t kiadni. Ugyanis egy megfelelő monitor 50+, egy videokártya, ami meg is hajtja, meg szintén minimum ennyi...
  • RYO21
    Én meg vaygok elégedve az MSI 3850-esemmel. Mielőtt megvettem volna Nvidiát akartam venni, 9600GT-t de az kb 90-100 euróba került. Aztán megvettem az ATi-t 50 EUR-ért mert kb ugyanolyan erős a 2 kártya. A ShIFT MAX grafikán fut.
  • batihu
  • IMYke2.0.0.0
    Még érthetőbben: harmad annyiért kellene árulniuk a közép-felső kategóriás kártyákat, és akkor lennének az értékrend-helyükön.
  • IMYke2.0.0.0
    "Akkor egy átlagos nV kártya a mostani 3x-osába kerülne. "

Hát, az nVidia kártyák a valódi értéküknek már eleve a 3x-osába kerülnek, hidd el.

• pxxl
    nem nem tudna, meg nem akar, a physx az nv saját szarja és nem adja ki. saját technológia, amit 4-5 játék támogat, de attól sem lesz eszméletlenül jó. physx-et meg asszem lehet procival is számoltatni, csak sokat eszik
  • SötétBarom
    "Hülye Physx így, meg úgy, (miért fáj, nem értem, hiszen akadályozni nem akadályoz semmit ATI kártyákon, nV-n viszont hozzátesz)"

Ott maga az engine olyan, hogy csak NV kártyával működik. Nem azért, mert egy atin nem tudna, hanem mert nem akar.

De lentebb már írtam a Cell Factor nevű fosról, ami az aegia saját beallása szerint kizárólag fizikai gyorsítókártyával működhet jó, aztán valaki meghaxolta, és egy erősebb procin csodálatosan futott.

P V K
  • Dante73
    Nem!
    ...
    Persze, hogy nem szelektíven olvasok. Csak sokkal több ATI-s gondot látok, ami nem egyértelműen user-error.
    Igazság szerint, szívtam én már annyit az ATI kártyákkal, hogy eszembe se jutna újra azt venni, DE ennek ellenére sem mondom azt, hogy az rossz lenne. Tökéletesen jók, és ráadásul az áruk is jobb.

Én azért (is) veszek nV-t, mert a PhysX szerintem (!) most több értelemmel bír, mint a dx10.1, v 11, (Egyenlőre, de mire kijönnek a megfelelő játékok, az nV is tudni fogja) nV-fix-et eddig nem láttam, míg ATI-fixről rendszeresen olvasok, stb.

Amúgy, ezen kívül annyi a bajom az ATI-val, (ill az ATI-sokkal) hogy kívülről úgy néz ki; Savanyú a szőlő. Hülye Physx így, meg úgy, (miért fáj, nem értem, hiszen akadályozni nem akadályoz semmit ATI kártyákon, nV-n viszont hozzátesz), ha egy játék elején nV logó van, akkor biztos zsebre vágták a fejlesztőket, azért szar ATI-n, pedig amennyi logó-t látni, ez képtelenség, hiszen más reklámszerződést kötni, más a fejlesztőket olcsó kártyákkal megtámogatni, és (anyagilag) más zsebre-vágni a fél játékipart. Az kurva sokba kerülne... Akkor egy átlagos nV kártya a mostani 3x-osába kerülne. Arról nem is beszélve, hogy az a fejlesztő, amelyik ebbe belemegy, (azaz abba, hogy a potenciális piac fele, a játékkal alig tudjon játszani) egyszerűen hülye.

Tehát nekem ez az összeesküvés-elmélet nem tetszik, mert teljesen logikátlan.
    Az pedig, hogy ki milyen kártyát vesz, egyéni ízlés kérdése szerintem. Attól senki sem lesz se több, se kevesebb, hogy milyen videokártya figyel a gépében. Csak ha valami szar az én gépemen, akkor ne a másik kártya gyártóját hibáztassam már... mert az szánalmas. Lehet hibáztatni a fejlesztőt, kiadót, lehet "követelni" a javítást, de a másik "nagyot" hibáztatni... érdekes hozzáállás. (Én sem hibáztattam az ATI-t, amiért a TDU kb fél évig minden második indításkor textúrahibásan jött be, mivel konzolról jött, amiben ATI van, és a textúrák betöltési sorrendje megkavarodott az nV kártyák 95%-án. Így a kép villogott. Szidtam az atari-t, meg az eden games-t, mert fél évig húzták az első patch megjelenését.)
  • batihu
    Nekem is volt már mindenféle kártyám, Vodoo1-től kezdve S3 Savage 4-en keresztül Nvidia és Ati kártyái is. Geforce 3 TI 200, Geforce 4, majd Radeon 9600 Xt, Geforce 7300 GT, Geforce 9600 Gt, amiinek a hűtése ment tönkre, és helyette vettem egy Ati HD 4850-et. Egyik kártyával sem volt driver probléma, mindegyik jól működött. A 9600 Gt Shift-es eredményére kíváncsi lennék, a 4850 -es Ati val ugyanis szaggat.Hozzászoktam már atz 1440x900-as felbontáshoz, így itt is azt állítottam be, de le kellet vennem 1280-re, de így is elég gáz, néha teljesen leesik az FPs, még ha egyedül vagyok a pályán akkor is. Valószínű, hogy ez a játék problémája, mert minden más játékom tökéletesen fut.GTR Evo, rFactor, Race On, a gyerekem játékai is Batman Arkham Asylum, Lego SW stb. Szerintem mindkét gyártó kártyái jók, én most az ár/érték arány miatt vettem Ati-t, ahogy processzorból is emiatt vettem az AMD-t.Pedig volt egy időszak amikor Intel/Nvidia párti voltam!A haveromtól azóta is hallgatok, mert én beszéltem rá az Intelre, én pedig azóta csak AMD-t vettem!
  • arty
    ha csak ati-s gondokrol olvasol itt az esgén, akkor kissé szelektiven látod a hsz-eket :) (bénázni hardverfüggetlenül lehet és pécén természetesen bármi megtörténhet, nem csak juzer error létezik. mindenesetre nekem a vga driverekkel volt az utobbi években a legkevesebb gondom játékok esetén, akár nv-m, akár ati-m volt.)
  • pxxl
    akkor tévedsz :D
  • SötétBarom
    Az igazat beszélem.
  • pxxl
    ugye csak viccelsz
  • RYO21
    Olvassato vissza!
  • USAMEN POWER
    Csak úgy lettek csinálva, hogy a jónép tudjon egymással gamelni, aztán eltűnt onnan már mindenki... Egyiknek sincs jelszava.
  • hungary27
    ja
  • drakula2000
    Fasza játék
  • hungary27
    mi a jelszavuk?

vagy hogy kell csatlakozni?
  • SötétBarom
    Legjobb autós játék a grid óta. Üt mindent.
  • USAMEN POWER
    Ezt a pazarlást...
    Van már két szeró: NFS.Shift, nfssgame. Egyiket se használja senki ?
    Egyiken haverral Left 4 Deadezek. :DD
  • darki81
    cső
    aki szeretne multizni hamachin:
    ASTON1171
    jelszo: 123
    (eddig az 5-ből 4-en vagyunk aktivak)
  • pxxl
    volt itt 1-2 megoldás asszem. amjd jönnek segítenek. én nem emléxem már rá.

am nem akarlak megsérteni, de...áhhh...megvenni ezek után hogy láttuk mekkora egy kupac... kidobott pénz volt
  • roland14
    Sziasztok!
    Megvettem a gamet de van egy nagy gond!Ha full screenbe jatszok a amikor kezdődik a jaték akkor háttér és a kocsi meg mindne fekete és csak néha látszik valami szines objektum pls help valaki ! Mert nagyon sokat fizettem érte :(!!!
    Frisittetem a direck x et és a physyxet is!
    Köszi előre is a helpet!
  • pxxl
    nem azt mondta hogy az ati miatt megy rosszul.
  • Fehercsoki
    Nem szar nekünk a shift,nem az ati kártya miatt megy rosszul néhány atisnak...
  • berczely
    Hiába magyarázol az ATi most jobb azt kész!
    Az Nvidia belerakja a kezét a játékokba ennyi a nagy helyzet!Próbálja az ótvaras elavult architektúráját életben tartani!
    Ezért szar nekünk a SHIFT!Ennyi!

• Fitti83
    Én most még dolgozom, de 18-19fele lenne kedvem kipróbálni. Majd még értekezünk itt. Bye
  • Csabika12
    hali jön valaki jáccani hamachin ???
    A szerver neve :ASTON1171
    Hozzá a jelszó :123
  • Dante73
    Ezt NEKEM most írod kb 5. alkalommal, hogy CSAK EZZEL VAN gond... Nem mondom, hogy mindig konkrétan NEKED volt vele gondod, de a friss játékok topikjaiban állandóan azt olvasom, (most már olyan 2-3 éve) hogy b@ssza meg az nV, mert az ATI kártyákkal miattuk van gond, az adott játékban.
    Eleinte még el is hittem, de mára ez annyi játéknál lett így, hogy a szándékosságban kezdek egyre kevésbé hinni.

Hozzáteszem, nem vagyok nV fan, bár jobbnak tartom a kártyáit az ATIénál, de ez már szánalmas.
    Árban, nyers erőben valóban jobbak, de mindent egybevéve az nV kártyák jobban használhatók a mindennapi "életben". Emellett tényleg nevetségesnek érzem lassan a "csak ebben" szlogent, annyiszor halottam (pontosabban olvastam) már az SG játék topikjaiban...