11230
-
Holtsáv #5451 Hát a TDU az a hangulata miatt egy unikum, nem is nagyon hasonlítanám össze más játékokkal ebben a szegmensben. Főleg, hogy ott van Alfa Romeo. :)) -
Richardix #5450 a Grid egy ÁRKÁD autós játék, innentől fogva ne várjunk tőle szimulátorhoz minősíthető fizikát. Azt a játékot élvezni kell, és én élvezem is, az irányítás jó bilentyűzettel is, a kocsik szépen törnek, és abban élvezed a versenyt. Könnyű elérni a sikert? pf.. naés?
A Shifttel viszont a legnagyobb probléma, hogy a billentyűzettel való irányítás igen nehézkes, ÁMDE megszokható! a játéknak van pár idegesítő hülyesége, de megszokható.
A Shift nem szimulátor, a Grid se csont árkád oké?
sztem árkádtól a szimulátor felé kb ez a játékok sorrendje:
Árkád autós játékok -> Grid -> TDU (ha már vki megemlítette) -> Shift-----------> Szimulátor. -
dmob #5449 mármint Gabesznak van igaza... Azt hogy te mivel nyomod, az kicsit se érdekel, legyél vele boldog -
#5448 Nekem meg az az autóversenyzés, ha 25 körön keresztük az rFactorban - viszonylag "gagyi" grafikával - üldözzük egymást a barátaimmal az interneten, minden héten csütörtök este. És igenis számít minden egyes század másodperc, a boxkiállás és amikor 8 körön keresztül tolnak le a pályáról, de ügyes vagy mert tudod zárni a szöget. Ez az igazi élmény. Aki még ezt nem tapasztalta meg nem tudja mi az a számítógépes autóversenyzés.
Ennek ellenére kipróbálom a SHIFT-et, mert jó a grafikája és kiváncsi vagyok rá, hogy milyen. Beüzemelem alá a DFGT-met és ha tetszik akkor játszok majd vele és mellette nyomatom az rFactor-t az online ligánkban. -
dmob #5447 És igazad is van -
Holtsáv #5446 Egyet tudok érteni, egy autós játékhoz dukál egy normális kormány, főleg ha belső nézet is van benne. Én sosem voltam az ilyen játékok megszállotja, de amióta beleinvesztáltam egy G25-be máshogy érzem a dolgokat. :) -
gabesz012 #5445 Na jó, nekem is ennyi volt, uninstall. Már megint a szokásos újkori NFS betegségek. A fizika végre jó lett (azért ebben is vannak hibák, pl. amikor egy autó nehezen vezethető; az nálam azt jelenti, h gépészkedni kell vele, nehéz ideális íven tartani, nem pedig azt, hogy szó szerint nem kanyarodik), élvezném a vezetést (természetesen PRO-ban), HA nem lennének a szemét ellenfelek, nem töltene ennyit, el lehetne skippelni a versenyek elején azt a motor bömböltetést, kamera körbeforgást (mert a 200. versenyen azért már idegesítően unalmas), meg nekem túl színes-csicsa a grafika. Ez is egy agresszív játék lett, értsd az ellenfelek, ami viszont az X-edik versenyen belőlem is ezt hozza ki, és akkor persze már nem tudok koncentrálni a vezetésre és erre épít a játék, ahogy látom (a legdurvábbak a vs versenyek). Mondjuk nálam a GRID is hasonlóan szerepelt, azzal a kivétellel, hogy ott már az első versenyen sem tetszett az irányítás.
Asszem maradok/visszatérek a TDU-ba, amit immáron 2 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan élvezek. :) Meg pl. az Nfs5-öt, Viper racing-et, Flat out 2-t is akárhányszor felrakom, szívesen játszom végig újra és újra. De akár írhatnám a GTR2, Bmw M3 challange, Richard Burns rally-t is, ezek nehezek, mégsem idegesítenek fel, tehát valamit tudnak ezek az újkori nfs-ek... :D De már előre látom, hogy az off Dirt2 is jól fog kinézni, de egy szar lesz, úgyhogy asszem maradok a régi jól bevált kedvenceknél. :) -
dmob #5444 hát inkább annak mondanám mint arcadenek... -
#5443 help. -
#5442 "Test Drive Unlimited "tudom, hogy szimulátor" a TDU szim??? -
dmob #5441 én szerintem már az ipar túlfejlődik... Nagy már a kényelmesség világszerte. Nem ZÜLD vagyok, csak én belegondoltam már, hogy 20 év múlva hol tart majd a világ... -
CamelX #5440 GRID-ben szvsz hatalmas hátrány, hogy kisujjból olyan pénzt lehet kirázni, hogy a létező összes autó megvan, az oké, de még ezen kívül ki lehetne belőle perkálni 1 kisebb karibi sziget árát is :D fejlesztgetni meg ugye nem lehet, féktáv 1 vicc, tapadás mint a százlábúé a plafonon. Ennek ellenére 1ik legszebb játék a piacon, tény. Itt a Shift-be legalább lehet küzdeni, minden autó 1 külön karakter. Tegnap kipróbáltam a Porsche Carrera GT futamot, hát az összes hajam kihullott, olyat odabaszott a hangja a kocsinak :D már csak azért megéri vele küszködni, már csak a taktikát kell kifejleszteni hozzá.
Pistikéknek meg: vegyetek kormányt, vagy törődjetek bele, hogy végre 1 komolyabb NFS-t is kiadtak. Annyi energy meg már nincs h begyakorolja a hülyegyerek, inkább 10 perc után feladja és megy vissza Undercoverezni. :D Amúgy meg én is kipróbálnék végre pár repülős szim-et is, de mivel nincs meg hozzá az alap hardware-em, eszembe se jutna -
#5439 -
#5438 Nagyon szépen kérlek titeket h segítsetek!!! -
dmob #5437 De hát nevetséges az amit az EA művel! Nem ezt kérte senki! Van egy jó játék: Test Drive Unlimited (tudom, hogy szimulátor, de én inkább azt nevezném példaképnek a helyükben, nem a GRIDet) és ha már annyira fejlesztgetnek, meg etetik a népet, akkor etessék minőségi munkával! -
Blum #5436 Dehogy baj,hogy fejlődik az ipar! A baj a pénzzel van. Bár nem mindenhol. Jó helyre születni tudni kell....:) -
#5435 De most akkor az EA-nak - aki egyébként "csak" kiadó - csak olyan játékokat szabadna készítenie, amiket eddig és csak a legszélesebb értelemben vett közönségnek? Ne már.. Ez sima beskatulyázás. Nem lehet rajtatok kiigazodni. Sorban fikázva lettek a NFS-játékok, hogy de unalmas már, mind egy kaptafa, stb. Oké, az EA hozott egy eddigiektől teljesen eltérő koncepciót és most az nem tetszik és Underground folytatás után sírtok. Ez hogy van? Akkor az mégsem volt tömény unalom már? (de)
És hát nézzük meg, mit nem hozott szerinted az SMS abból, amit ígért.
Pályaversenyek - pipa
Komolyabb ellenfelek - pipa
Komolyabb irányítási metódus - pipa
Az árkád műfaj új, komolyabb szinte emelése - pipa
Törésmodell, ezzel járó fizikai behatások - Epic fail
Azt írod, hogy a Shift a maga kategóriájában sehol nincs. Miért, milyen ketagóriája van? Ebben a hibrid műfajban nem igazán van más, esetleg - nagyon esetleg - a Grid assisstok nélkül, de hát az meg iszonyatosan könnyed árkád, én próbáltam kormánnyal, de valami fullborzalom volt, az inkább billes cucc. És ezzel máris jellemztem a játékot, billes autós játék az valahol komoytalan számomra. A Shift annyira nem szar, amennyire ti beálítjátok. Sőt, szerintem nem is szar, csak szokni kell, mondjuk a gyépé Burnout után és a még gyépébbnek ígérkező Blur előtt...
A kérdés az, hogy mit vártatok, és olyan válaszokat szeretnék olvasni, melyek összhangban vannak a stúdió ígéreteivel, hiszen ezekkel együtt lett mindenkinél várólistás a Shift. Hiába mondjátok, hogy nektek új Underground kellett volna, amikor év eleje óta teljesen nyílvánvaló, hogy nem az lesz. A SMS ígéretei mentén mi az, ami miatt ez a topic már másról nem szól, mint arról, hogy a csontárkád Grid jobb ennél és ez meg mekkora szar már... Miért nem lehet több nap után a nonstop fikázást hanyagolni és a véleménynyílvánításotok után - amihez természetesen jogotok van - hagyni a játékot kedvelőknek, hogy nyugiban elbeszélgessenek egymással? Ezekre szeretnék értelmes választ kapni. -
dmob #5434 Itt most gondolok a 12-16 éves korosztályra. vannak a gazdagok gyermekei (akiket szemly szerint a nagyképük miatt kerülök) aki ha azt mondja apucinak, hogy kéri ezt és ezt, másnap már ott van az ágya mellett. És van az, aki a zsebpénzét feláldozza (amit olyan 2 évig gyűjtött) egy számítógépre, ami 2 év múlva, már sehol sem lesz. Ez a szomorú, hogy ez a számítástechnika csak fejlődik és fejlődik... Nem a teljesítmény lenne a lényeges, hanem a MINŐSÉG! -
dmob #5432 Már nem olyan az NFS varázsa mint régen volt. Mondjuk 2004-ben... Szerintem az NFS az a játék, aminek pont nem kéne belemennie ebbe a nagy legális verseny mániába. Ez volt a legjobb játék, ami az illegális versenyekről szól. Tuningolhattam a kocsikat ahogy akartam, most meg... Nem tudom, most lehet-e, mert még nem próbáltam. De szerintem már túlságosan ráálltak a grafika kérdésére. Nem hiszem, hogy egy jó játék csak ekkora követelménnyel lehet jó játék. -
dmob #5431 Nekem a kompatibilitással se indult el sajnos, de azért kössz a segítséget
-
Stormy92 #5430 akinek nem indul a játék: játék ikonjára jobb klikk->tulajdonságok->kompatibilitás,és állicsd át win98-ra.nekem így már jó. -
Blum #5429 Nem az a gond,hogy isteníted a játékot,hanem az,hogy akinek nem tetszik és kerek-perec kinyilvánítja véleményét-érzéseit az EA-val/Shift-el szemben azt te/Ti leszóljátok. Ennek a játéknak az átlag embernek kell megfelelnie úgy érzem,nem olyanoknak,akik olyan úgymond "profi-szemmel" nézik a játékot,mint pl. Te. Ez a játék nem annak való. Az EA mindig is olyan játékokat csinált,amit főként (hangsúlyozom; FŐKÉNT) 12-16 évesek játszanak és nekik bizony elég ritkán telik G25-re vagy komoly verseny kormányra. Sajnos ezzel Én is így vagyok,de annyira nem is bánom,hogy nem vagyok apuci kedvence....na mind1,ebbe most ne menjünk bele,mert jönnek a vérpistitkék (),aztán aláznak.
Az Én véleményem,hogy ez a játék a maga kategóriájában,vagyis abban,amit az EA kitűzött célnak SEHOL NINCS! PONT.
Jó játékot,leld örömöd benne...mondom ezt minden gúnyolódás,komolytalanság mellőzésével. -
dmob #5428 fess te is tiltsd le a hangot biztos alaplapi hangkártyád van és amiatt akadozik ;-) -
fess #5427 nektek milyen beállításokkal megy úgy hogy már élvezetes?nekem 1024*768 felbontás,minden közepes csak az árnyék alacsony,v-sync kikapcsolva megy úgy 15-18 fps-el. a gépem:amd 5600+,ati hd4830,3Gb ram
tényleg ennyire gyenge ehhez a gépem vagy valami más lehet? -
dmob #5426 Stromy92 szerintem az alaplapi hangkártya (vagyis a Realtek HD Audio) lesz a gondod. Tiltsd le a hangot a játékban, és nem fog akadozni!
Biztos jó játék lehet, csak én nem veszem meg 10 ezer forintért... És nem azért mert nem tehetem meg, hanem azért, mert egy játékra nem költök ennyi pénzt. Viszont, most, hogy letöltöttem, a crackelés után shift.exe errort ír ki. De nem a játék, hanem a Windows. A gépem messziről meghaladja az ajánlott renszerkövetelményt, és ezért nem tudom mi lehet a baj. Windows XP SP3-at használok, szóval az se lehet gond -
#5425 Okos, intelligens gyerek vagy. Betonkeverő mellől sikerült összehozni ezt az emelkedett büfögést, minden agysejtedet izzásig igénybe véve, igaz? Félmondatos sötétség... -
Stormy92 #5424 nekem az a bajom h szaggat:S,bőven megvan az ajánlott rendszer követelmény de szaggat.nagyon idegesítő.aki tud vmi az írjon már pls. -
#5423 Tudod, nem isteníteném a játékot annyira, hogy az számotokra már irritáló, meg nem vetném bele magam a vitákba ekkora vehemenciával, ha mondjuk sikerülne felfognotok, hogy a SMS pontosan azt rakta le, amit a fejlesztési idő alatt ígértek. Kivéve a törésmodellt, mert az tényleg gagyi lett, gyakorlatilag díszből van és ami a legnagyobb baj, az, hogy a menettulajdonságokra nincs hatással.
DE:
Az, hogy Neked nem tetszik a Shift irányítási metódusa, egyéni probléma. Adott a dolog, ahogy a lehetőség is, hogy megbarátkozz vele, sőt, arra is, hogy akár személyre szabhasd. Nem fogadod el? Ez miért a SMS hibája, elmondod? Miért kellett volna követni mondjuk egy Undercoveres modellt, amikor ugye totálba azt ígérték, hogy pont azt az ostoba egyszerű hülyeséget akarják elvetni? És akkor mindenki éljenzett, hogy de jó, az NFS végre komolyabbá válik. Azá vált, bár van még mit csiszlni rajta, kétségtelen. Ez nem szimulátor, ez is igaz. De legalább egy olyan árkád, ami nincs végletesen lerohasztva és ostobává téve és legalább némi kihívást ad.
Azt írod, hogy legnehezebb, Pro fokozaton játszol a Shiftel és rommá nyered magad, nehézségek nélkül. Hahaha. Segítségeket kikapcsolod, igaz? Bőven elégtelen, ha csak az ellenfelek vannak keményre állítva, menjél helpek, assistok nélkül és úgy legyél "simán" első minden versenyen.
És hát a Grid.
Erre mit mondhatnék? A Grid volt számomra eddig a legjobb árkád játék, rengeteget toltam vele on- és offline egyaránt. De láttam a hiányosságait, ahogy látom a Shift gyengéit is. És nekem a Grid messze nem okozott annyi kihívást, mint a Shift, sőt... És ezt nem szerettem benne, azt, hogy marha könnyen le lehetett rázni az Ai-t, hogy a kocsikat akárhogy bedobálhattam a kanyarokba, rémegyszerű volt, de ezekel együtt is hatalmas hangulattal rendelkezett, jók voltak a pályák, a gépek és igen, a törésmodell és az ezekkel járó következmények bizony remeknek bizonyultak, mely utóbbit a Shift sajnos nem tudta nem hogy überelni, de megközelíteni sem. Ellenben a Shiftben szerintem komolyaban vehetőek az AI pilóták és a kocsik is sokkal jobban mozognak, élvezetesebb vezetni azokat.
Amint látod, ide és oda egyaránt osztom a pontokat, ha már komolyan meg kell beszélni ezt a témát. Ti, a fikázók azonban egy az egyben eltemettek egy olyan koncepciót, ami nem vérárkád, pedig ugye a SMS pont ezt ígérte - mármint hogy nem buta Undercovert és Carbont és MW-t készítenek -, sőt, szimet sem ígért. Ez egy hibrid játék, szerintem egy új, sokkal komolyabban vehető sorozat első felvonása, melyet követhet majd egy letisztultabb és talán szimesebb rész is.
Kerekperec kijelenteni, hogy a "Grid fényévekkel jobb", no hát ez szerintem nevetséges és észérvekkel tarthatatlan megállapítás. Van, amiben jobb, igen. De én úgy látom, a Shift összességét tekintve egy komolyabb, több kihívást nyújtó hibrid autós játék lett és ezzel nálam nyert. Kihívás nélkül szart sem ér a "jobb fizikának" nevezett törésmodell sem a Le Mans pálya szerepeltetése... -
#5422 kaki -
#5421 a Drift milyen benne?? -
#5420 Nem vagyok pártolója a wareznek (csak élvezője), de bizony, számos alkalommal mentett már meg SZÁMOMRA felesleges, meggondolatlan költekezéstől - játékok terén!
-
Blum #5419 "Amúgysem vettétek meg, akkor meg mire fel a felháborodás??" Majd talán hülye leszek 10k-t vagy többet is kiadni egy játékért,mielőtt ki nem próbálom. Ha most lettem volna olyan hülye és vettem volna 1 SHIFT-et,akkor mostanra a lemez már eladó lenne én meg verhetném a fejem a falba,hogy mekkora idióta vagyok.
Csakis olyan játékokat veszek meg,amiket előtte már letöltöttem és kipróbáltam és tetszett is....nem divatból veszek meg 1 játékot,vagy azért mert attól menő vagyok. A játékélményért vagy a multi-s rész miatt vagy egyéb dolgokért. -
#5418 Ugyan ezt, mert a demóből már látszott, a full is meg volt egy rövid ideig, mert reménykedtem, de nem bírtam, ahogy a Dirtet sem. Dirt 2 viszont a demo alapján királyság. -
#5417 Szimulátorosok / szimulátor szimpatizánsok, most hagyják ki a következő bekezdést!:
1. GRID
2. DIRT
3. Richard Burns Rally
Nálam!
-
Blum #5416 Nem tudom te milyen kormánnyal próbáltad,de nekem nagyon tetszett DFP-vel. -
#5415 Már miért lenne kirúgva? 9 pontos játékot csináltak, enneél jobbra még az EA szem számíthatott, attól hogy egyesek a GRIDhez hasonlítanak mindent, ami önmagában egy szemét, főleg a belső nézet, a fizika egyes részei illetve hogy kormánnyal játszhatatlan még nem jelent semmit, akkor ti GRIDezzetek, nem kötelező NFSel játszani. Amúgysem vettétek meg, akkor meg mire fel a felháborodás?? -
Blum #5414 Most ráálltam GTR2-re...(nem tudom mennyire ismered),de bill.-el iszonyat jó,kormánnyal elképzelni nem tudom milyen jó lehet...Na az szimulátor (rFactor,iRacing stbstb...) De ezt és GRID-et nem ezekhez kell hasonlítani szvsz. -
#5413 Kíváncsi lettem volna, hogy mit mondtál akkor, amikor megvetted/szerezted a GRID-et, anno...
-
skribblez9 #5412 Nagyon durvák az ellenfelek,lökdösnek,meg minden,pár kép :)
E7300 @ 2.66ghz,2gb ddr2 dual channel,gigabyte ati h4670 512mb,10-28fps :(
Minden maxon!
-
#5411 De legalábbis remélem, hogy nem kapnak komolyabb elismeréseket, és jutalom autókat...