Heti kvíz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most akkor tudod a válaszokat vagy nem?
hát vagy még az lehet, hogy én vagyok buta, és már a tippelési tehetség is a mûveltség része
Vivimos por ti, vence por nosotros.
HUN Fittikém (ban) Dátum: 2009.03.07. 12:26 Adta: SHADOWEYES7
Ban megkerülése.
pista89=HUN Fittikém
---
wasdwasd (ban) Dátum: 2009.03.10. 19:06 Adta: Pheel
"meik nagyokos moderátor elakadásjelzõzte már így meg hun fittikém-et indokoljátok meg!faszér kell így osztani a büntipontokat...sok kiskirály.kettõsmérce!a faszopók nagyrésze meg sose kap semmit nyalizós ország én mondom"
Ráadásul alreg.
í- fA:__AS?D_AS:AS_d
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Hurrá elsõ vagyok, dejó nyertem semmit. ( kb ennyi😊 )
Úgyhogy kurvára nem látom értelmét, hogy mire csaljak, semmi nyeremény sincs, akit irritál, hogy
mûvelt családból származok az szépen ne vegyen észre, ennyi.
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Amúgy elég sokszor tippelek 😄
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
vagy nem venni figyelembe az "eredményét"?
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
*jah, most olvasom, hogy bõvítve lesz <#smile>#smile>
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
a ready és a filling közé minimum kéne egy szócska.
utoljára írom le: a ready legközelebbi jelentése: elõkészülni, felkészülni, míg a done-nál ugyanez: elkészíteni, végezni vele.
magyarban sem ugyanaz, hogy valaki készen áll a tesztre, vagy készen van vele.
olyan egyébként pedig nincs is, hogy "ready with", csak úgy, mint "készen áll valamivel" pl. "I'm ready with my gun.", nem azt jelenti, hogy "Elkészítettem a puskámat.", hanem azt, hogy: "Én a puskámmal (az oldalamon, vagy akár úgy, hogy Én és puskám) készen állok(unk) (... a háborúra, a birtokom megvédésére, stb...)
Nah, én ezzel befejeztem a vitát, mert itt off, de nem akartam hogy téves infó legyen itt utoljára. Jelen helyzetben csak akkor van értelme ready-t írni, ha az arra vonatkozik, hogy valamilyen következõ feladatra, vagy az eredményhirdetésre állnak készen (feltételezhetõ, hogy nem így értették.)
Ha nem hiszed/fogadod el ezt, nekem mindegy, csak másokat ne vezess félre -jó szándékkal sem!
szokásos hülye angol/amerikai szokás😊
"Are you ready filling in the gaps", pölö.
felesleges ezen vitázni, helyes mindkétféleképp.
és nem határozatlan, meg határozott, hanem:
I'm ready for sg.
és I'm done with sg.
de ez itt off
szerk.: én még olyat életemben nem hallottam, hogy 'ready with' olyan jelentéssel, hogy abban ne lett volna vmi jövõre utalás (pontosabban, vmihez való viszonyítás).
Biztosan érzed a jelentésbeli különbséget pl. a "Have you done/Are you done with the quiz" és az "Are you ready with the quiz" között. Az elsõ esetben egyik variáció sem 100%-ban azt jelenti, mint amit kellene.
De itt most nem tudom, mért kezdtünk el errõl vitázni 😄
http://goo.gl/gd6Zi5
Egyébként mindkettõ helyes, de a readyt tényleg gyakrabban használják, mert az határozott névelõvel jobban passzol, a done meg határozatlannal.