88
  • Visor
    Én a Businesstelnél vagyok és annyit mondtak, hogy a T-comnál összeomlott a kiszolgáló szerver. Nálam kb 7 óra fele állt helyre a net.
  • roliika
    Nálunk ez jellemző, ne tessék meglepődni nagyon. Magyarisztán.
  • szlovákiai hun
    Hát nálatok már nem ez a első eset, hogy az ország fél net elérése csődöt mond, tudtommal már korábban is volt, ez már a második eset nálatok, elég vészjósló, hogy nagykutyák szövegelnek, tettek meg sehol
  • MagyaR
    Engem csak az idegesít, hogy most elvileg 8 megabites T(esco)-online netünk van (4ről váltottunk) és kb. annyi a különbség, hogy most nem 450el töltök, hanem max 500al. Arról nem beszélve, hogy régebben amikor 4 megabites volt a netünk volt, hogy tudtam ennyivel tölteni.

Kár ,hogy nincs diginet 16. kerbe :(.
  • mrzool
    "Aztán a jövőben ha megint lenne ilyen olyan BitHumen lefoglalás, mp3portal bezárás, akkor véletlenül megint elvágódhatna az a kábel."

Terrorista-e vagy? Nagyon remélem, hogy csak a gyerekes gondolatvilágod vetítetted a fórumra, és nem gondoltad ezt komolyan...
  • Dj Faustus #43
    "Hogy tudta az összes szolgáltatóét leterhelni úgy, hogy leállt a full net? Merthogy híradóban ezt mondták. "
    Mert a hálózati kábel szakadása kihatott egy hálózati eszközre:
    A példátlan rendszerzavart egy Magyar Telekom kábel szakadása, majd azt követően egy hálózati eszköz túlterhelődése és meghibásodása okozta.
    Forrás: Index

"De legalább nem 8ezret kérnek el egy nyamvadt 4 MB/s-es sávszélért. "
    Egy pár ezer felhasználói bázissal rendelkező ETTH-szolgáltatót hasonlítasz össze egy több százezres felhasználóbázisú ADSL-szolgáltatóval. Az összehasonlítás alapja nem éppen mérvadó.
  • roliika
    Továbbá látható, hogy van a Tonline-nak egy olyan 20 gigabites gerince melyen jóformán alig van terhelés....nem kellett volna esetleg azonnal arra állni rá és nem közel 4 órán át tökölni?

http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=iszt-c6509-2&portid=Po7
  • roliika
    Nem értem akkorsem.

http://bix.hu/index.php3?lang=en&op=full&page=stat&grp=Off

Ők a hatalmasságos mindenható Internet szolgáltatók. Tonline összesen 41Bgit/s fölött rendelkezik.

Ebből elcsaptak 1 vezetéket, az 20 Gbit/s. http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=iszt-c6509-1&portid=Po2 ezt.

Hogy tudta az összes szolgáltatóét leterhelni úgy, hogy leállt a full net? Merthogy híradóban ezt mondták.
  • nickwearby
    jöhetne már diginet már.............."
    Ne misztifikáld túl - bármelyik szolgáltatóval megeshet az ilyesmi (pláne kis hazánkban).
    Lásd mi volt pár éve Vietnamban

Igaz :(
    De legalább nem 8ezret kérnek el egy nyamvadt 4 MB/s-es sávszélért.
  • Dj Faustus #39
    "itt jön ki a különbség az elmélet és a gyakorlat között. elméletben hogy kéne kinéznie a rendszernek és gyakorlatban mennyire figyelnek rá.... "
    Meg a pénz: a hálózatot tervező informatikus hiába szeretne hiper-szuper redundáns hálózatot, ha a pénzügy csak annyi pénzt ad rá ami egy nem-redundáns hálózat kiépítésére elegendő.

"jöhetne már diginet már.............."
    Ne misztifikáld túl - bármelyik szolgáltatóval megeshet az ilyesmi (pláne kis hazánkban).
    Lásd mi volt pár éve Vietnamban

"Ha ők szórakoznak a letöltőkkel, akkor a letöltők is szórakozhatnak az ő hálózatukkal. "
    Aha tehát több milliós kárt okoznál, csak azért mert nem tudsz illegálisan megosztott anyagokat letöltögetni?
    Kárt okoznál azon cégeknek, akik az Interneten keresztül végzik a munkájukat (VOIP, e-banking, programozók,...)?
  • Frayer
    Ne azt nézd,hogy te egy fél napig nem tudod megnézni az emailjeidet, vagy egy fél napig nem jutsz driverhez a vid karihoz.

Azt nézd,hogy ez mekkora bevétel kiesést jelent az olyan kiadóknak akik a neten promoznak, a neten hirdetnek. Adverticum, sanoma online stb.
    Ha nincs forgalom, az nekik több tíz millió forintos bevételkiesés minden egyes órában.

A kiadó vállalatok akiknek a szomszédos jogait sértjük amikor letöltünk egy homo kozsó lemezt, a médiacégek, nagy internetszolgáltatók, tv csoportok, internetes portálok, mint az index, origo, egyéb sanoma lapok, MIND ugyan azok. Ezek egy nagy konglomerátumban tömörödnek össze, egyazon érdekek irányítják az egész hobelebancot. Ugyan azok a Think Tank szellemi műhelyek ajánlásait követik mind. Ugyan úgy cenzúráznak, stb stb.
    Ha nekik kárt tudok okozni, akkor nekem nem számít ha egy kis időre nem tudok netezni. De azt jó lenne ha megtanulnák ezek, hogy nem szórakozhatnak az emberekkel kényük kedve szerint. Miaz, hogy elveszik a szervereinket???
    Akkor ugyan ezen a jogalapon mi elvehetjük a profit bevételeiket...

Azt kell látni,hogy azok a kiadó vállaltok akiknek a kisember sérti a szomszédos jogait mikor letölt valamit, mind milliárdos forgalmat jelentenek negyed évenként, sosem mennek csődbe, soha nem zárnak veszteséggel.
    Ellenben a kisember, szarból húgyból kénytelen megélni hónapról hónapra, egy ku*va lemezt nem hallgathat meg csak ha oda adja a fizetésének egy jelentős részét. Nehogy már a kisembert bas*ogassák már.
  • Kandurex
    ja, ja,...és én még azt hittem, hogy megint a routerem szarakszik :/
  • nickwearby
    Elvileg rá lehetett volna menni,
    (nálunk is volt vonal,)
    csak hát ez nem úgy működik, hogy mindenki csak úgy ingyen netezget, meg satöbbi....

Ahhoz, hogy a hálózatra mehess, hitelesítened kell magad,
    ezt úgy lehet, hogy az internetszolgáltató kioszt ehhez a hitelesítéshez IP címet, amit te azzal igényelsz, hogy beírod a felhasználónevet és jelszót, amit a szolgáltatód ad neked, amikor előfizetsz a netre.
  • feri79
    Hát igen, csakhogy az Arpanetet katonai célra fejlesztették ki, azóta viszont gazdasági szempontok alapján fejlesztik a netet és hát a redundancia igen drága dolog.
  • torcipepe
    és akkor legközelebb anyád megy nekem japánba drivert hozni kisflopyn
  • Darth Sith
    itt jön ki a különbség az elmélet és a gyakorlat között. elméletben hogy kéne kinéznie a rendszernek és gyakorlatban mennyire figyelnek rá....
  • DjDano
    Pár óráig nincs net és már világvége hangulat van LOL Jó persze akinek a munkája része azt megértem, de ennyire ne legyünk már függők
  • pedrohsi
    ez csak Magyarhonban meg a világ némely egyéb elmaradott részein műxik így :)
  • Gerygrey
    Nekem is ez jutott eszembe. Hogy anno úgy tervezték az Arpanetet hogy atomtámadás esetén is működjön, erre most kiderül hogy valaki egy kicsit nagyobb lendülettel döfi a földbe a kaszát Piripócspusztán, és lerohad a teljes hálózat. Bíztató...
  • NEXUS6
    A szekszárdi romák valszeg megbeszélték, hogy magasabb szintre kéne fejleszteni az üzletet. Hallották hogy van ez az informatika nevű dolog, és a határban is van egy ehhez kapcsolódó kábel.
    -Hád de mí fogyik má ezen a kábelen?
    -Valami savszélessíg, vagy mifene!
    -Na majd vigyázunk, hagy az a sav kinefoljon!
    Szal felkerekedtek elmentek a határba, kiásták, kivágták aztán:
    -Húbazze meg ez meg milyen fím?
    -Vazze ez nem is fím, ebben nincs is sav senem, ez csak üveg vazze!!!
    -Hát bennünket ákársz átverni a savadda, vazze, hogy a devla egye ki a szádszílit!
    Amíg ott elévődtek, közben megérkeztek a hibaelhárítók is, meg a rendőrök, meg a tv híradó.
  • pyrohun #28
    igen, upc-nél minden jó volt, csak a T-s oldalak nem jöttek be - hehe :)
  • pyrohun #27
    hát ez nagyon vicces. aki egy ilyen miatt elvág egy kábelt, azt remélem lecsukják a f*szba! azért gondolkozzunk már..
  • item
    Ugye nem gondoltad komolyan ?? Ez nagyon sok embernek gondot okozna, nem mindenki torrentezik éjjel nappal a gépén!

Amúgy UPC-nél minden rendben volt szal hasitott a net nálam is mint állat..
  • Frayer
    Most mondták be a híradóba is.
    Valamit elvágtak szekszárdnál, valami fővonalat.

Már csak azt kellene megtudni,hogy pontosan hol vágtak el mit.
    Aztán a jövőben ha megint lenne ilyen olyan BitHumen lefoglalás, mp3portal bezárás, akkor véletlenül megint elvágódhatna az a kábel.
    Ha ők szórakoznak a letöltőkkel, akkor a letöltők is szórakozhatnak az ő hálózatukkal.
  • nickwearby
    ja, valahogy úgy....
  • NEXUS6
    "Mivel a MT műszaki munkatársai még dolgoznak a teljes hibaelhárításon, egyelőre nem sikerült megtudni, hogy az országos üzemzavar rossz rendszertervezésre, vagy véletlenek fatális egybeesésére vezethető-e vissza."

Ezt lefordítom emberi nyelvre:
    Szal valaki nagyon elbaxott valamit, csak még azt nem tudják, kit rúgjanak seggbe, a rendszer-fejlesztő mérnököt, az osztályvezetőjét is, vagy egyszerűen csak a technikust, aki ott mókányolt?
  • zyppy
    úgy kell a rohadékoknak
  • nickwearby
    jöhetne már diginet már..............
  • roliika
    Részben...mail nem ment kifelé 1-2 óráig ám.
  • nickwearby
    A kábelt nem érintette csak a magyar telekom területén lévő adsl szolgáltatókat,
    meg azt írja hogy a mobilnetnél is volt valami
  • nickwearby
    itt egy kicsit részletesebben is leírják, mi volt
  • Péntek
    Hmm, júpíszí ment egész délután...
  • roliika
    De nem értem. Hát 13 órakor..tehát 13.

Aztán meg a Bix nem 1 kábelről kapja a "netet" és nem 1 kábelen adja tovább...miazhogy kábel szakadás csókolom?
  • Ligend
    Mi az a rooter? :-)
  • NEXUS6
    Húha, akkor most lehet hogy több haláleset is történt, ahogy a kockák offline kerültek!;)))

Gondolom most félórás kergetőzések voltak baltával az asztal körül, ahogy a számítógépes szakemberek próbálták felderíteni a kiesés okát, amit legkézenfekvően, asszonyban, szomszédban, kutyában, macskában talál meg az ember.
  • NEXUS6
    Az oroszok ezt is elzárták!
  • torcipepe
    én azon voltam felakadva, hogy most váltottunk csomagot s nem tudtam elérni a rootert, azt hitem szomszéd nyúlt bele emiatt. utána mondta sógor, hogy náluk is behalt.
  • nickwearby
    aha,
    vettük észre,
    nálunk pontosan 13óra 11 perckor húzott el,
    és anyáztam a szolgáltatót,
    mert vonal az volt,
    csak éppen nyomogathattam a routeren a connect-et,
    sehova nem akart felkapcsolódni.

Most is router kiiktatva tudtam csak feljönni,
    klassz.
  • Lyan Kyj
    Nálunk is délben ment el, nemrég jött vissza. Szidkozódtam rendesen.
  • roliika
    http://whistler.uw.hu/meri/lastpage.htm

Nyilván elfogyott az Internet.