Nagy kiesés a magyar interneten

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frayer
Ne azt nézd,hogy te egy fél napig nem tudod megnézni az emailjeidet, vagy egy fél napig nem jutsz driverhez a vid karihoz.

Azt nézd,hogy ez mekkora bevétel kiesést jelent az olyan kiadóknak akik a neten promoznak, a neten hirdetnek. Adverticum, sanoma online stb.
Ha nincs forgalom, az nekik több tíz millió forintos bevételkiesés minden egyes órában.

A kiadó vállalatok akiknek a szomszédos jogait sértjük amikor letöltünk egy homo kozsó lemezt, a médiacégek, nagy internetszolgáltatók, tv csoportok, internetes portálok, mint az index, origo, egyéb sanoma lapok, MIND ugyan azok. Ezek egy nagy konglomerátumban tömörödnek össze, egyazon érdekek irányítják az egész hobelebancot. Ugyan azok a Think Tank szellemi mûhelyek ajánlásait követik mind. Ugyan úgy cenzúráznak, stb stb.
Ha nekik kárt tudok okozni, akkor nekem nem számít ha egy kis idõre nem tudok netezni. De azt jó lenne ha megtanulnák ezek, hogy nem szórakozhatnak az emberekkel kényük kedve szerint. Miaz, hogy elveszik a szervereinket???
Akkor ugyan ezen a jogalapon mi elvehetjük a profit bevételeiket...

Azt kell látni,hogy azok a kiadó vállaltok akiknek a kisember sérti a szomszédos jogait mikor letölt valamit, mind milliárdos forgalmat jelentenek negyed évenként, sosem mennek csõdbe, soha nem zárnak veszteséggel.
Ellenben a kisember, szarból húgyból kénytelen megélni hónapról hónapra, egy ku*va lemezt nem hallgathat meg csak ha oda adja a fizetésének egy jelentõs részét. Nehogy már a kisembert bas*ogassák már.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Kandurex
ja, ja,...és én még azt hittem, hogy megint a routerem szarakszik :/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Elvileg rá lehetett volna menni,
(nálunk is volt vonal,)
csak hát ez nem úgy mûködik, hogy mindenki csak úgy ingyen netezget, meg satöbbi....

Ahhoz, hogy a hálózatra mehess, hitelesítened kell magad,
ezt úgy lehet, hogy az internetszolgáltató kioszt ehhez a hitelesítéshez IP címet, amit te azzal igényelsz, hogy beírod a felhasználónevet és jelszót, amit a szolgáltatód ad neked, amikor elõfizetsz a netre.

\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"

Hát igen, csakhogy az Arpanetet katonai célra fejlesztették ki, azóta viszont gazdasági szempontok alapján fejlesztik a netet és hát a redundancia igen drága dolog.
és akkor legközelebb anyád megy nekem japánba drivert hozni kisflopyn

Darth Sith
itt jön ki a különbség az elmélet és a gyakorlat között. elméletben hogy kéne kinéznie a rendszernek és gyakorlatban mennyire figyelnek rá....

Nem a lényeg, hanem a fontos!

DjDano
Pár óráig nincs net és már világvége hangulat van LOL Jó persze akinek a munkája része azt megértem, de ennyire ne legyünk már függõk

ez csak Magyarhonban meg a világ némely egyéb elmaradott részein mûxik így 😊
Gerygrey
Nekem is ez jutott eszembe. Hogy anno úgy tervezték az Arpanetet hogy atomtámadás esetén is mûködjön, erre most kiderül hogy valaki egy kicsit nagyobb lendülettel döfi a földbe a kaszát Piripócspusztán, és lerohad a teljes hálózat. Bíztató...
NEXUS6
A szekszárdi romák valszeg megbeszélték, hogy magasabb szintre kéne fejleszteni az üzletet. Hallották hogy van ez az informatika nevû dolog, és a határban is van egy ehhez kapcsolódó kábel.
-Hád de mí fogyik má ezen a kábelen?
-Valami savszélessíg, vagy mifene!
-Na majd vigyázunk, hagy az a sav kinefoljon!
Szal felkerekedtek elmentek a határba, kiásták, kivágták aztán:
-Húbazze meg ez meg milyen fím?
-Vazze ez nem is fím, ebben nincs is sav senem, ez csak üveg vazze!!!
-Hát bennünket ákársz átverni a savadda, vazze, hogy a devla egye ki a szádszílit!
Amíg ott elévõdtek, közben megérkeztek a hibaelhárítók is, meg a rendõrök, meg a tv híradó.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

pyrohun
igen, upc-nél minden jó volt, csak a T-s oldalak nem jöttek be - hehe 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
hát ez nagyon vicces. aki egy ilyen miatt elvág egy kábelt, azt remélem lecsukják a f*szba! azért gondolkozzunk már..

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

item
Ugye nem gondoltad komolyan ?? Ez nagyon sok embernek gondot okozna, nem mindenki torrentezik éjjel nappal a gépén! <#wink>

Amúgy UPC-nél minden rendben volt szal hasitott a net nálam is mint állat.. <#hehe>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Frayer
Most mondták be a híradóba is.
Valamit elvágtak szekszárdnál, valami fõvonalat.

Már csak azt kellene megtudni,hogy pontosan hol vágtak el mit.
Aztán a jövõben ha megint lenne ilyen olyan BitHumen lefoglalás, mp3portal bezárás, akkor véletlenül megint elvágódhatna az a kábel.
Ha õk szórakoznak a letöltõkkel, akkor a letöltõk is szórakozhatnak az õ hálózatukkal.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

ja, valahogy úgy....

NEXUS6
"Mivel a MT mûszaki munkatársai még dolgoznak a teljes hibaelhárításon, egyelõre nem sikerült megtudni, hogy az országos üzemzavar rossz rendszertervezésre, vagy véletlenek fatális egybeesésére vezethetõ-e vissza."

Ezt lefordítom emberi nyelvre:
Szal valaki nagyon elbaxott valamit, csak még azt nem tudják, kit rúgjanak seggbe, a rendszer-fejlesztõ mérnököt, az osztályvezetõjét is, vagy egyszerûen csak a technikust, aki ott mókányolt?
<#eplus2>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

zyppy
úgy kell a rohadékoknak<#mf2><#mf2>

jöhetne már diginet már..............
<#duma><#duma><#duma><#duma><#falbav><#falbav><#help><#help><#help><#help>

Részben...mail nem ment kifelé 1-2 óráig ám.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

A kábelt nem érintette csak a magyar telekom területén lévõ adsl szolgáltatókat,
meg azt írja hogy a mobilnetnél is volt valami

Hmm, júpíszí ment egész délután...
De nem értem. Hát 13 órakor..tehát 13.

Aztán meg a Bix nem 1 kábelrõl kapja a "netet" és nem 1 kábelen adja tovább...miazhogy kábel szakadás csókolom?

Ligend
Mi az a rooter? :-)

NEXUS6
Húha, akkor most lehet hogy több haláleset is történt, ahogy a kockák offline kerültek!😉))

Gondolom most félórás kergetõzések voltak baltával az asztal körül, ahogy a számítógépes szakemberek próbálták felderíteni a kiesés okát, amit legkézenfekvõen, asszonyban, szomszédban, kutyában, macskában talál meg az ember.
<#eplus2>

NEXUS6
Az oroszok ezt is elzárták!
<#hehe>

én azon voltam felakadva, hogy most váltottunk csomagot s nem tudtam elérni a rootert, azt hitem szomszéd nyúlt bele emiatt. utána mondta sógor, hogy náluk is behalt.

aha,
vettük észre,
nálunk pontosan 13óra 11 perckor húzott el,
és anyáztam a szolgáltatót,
mert vonal az volt,
csak éppen nyomogathattam a routeren a connect-et,
sehova nem akart felkapcsolódni.

Most is router kiiktatva tudtam csak feljönni,
klassz.

Nálunk is délben ment el, nemrég jött vissza. Szidkozódtam rendesen.

http://whistler.uw.hu/meri/lastpage.htm

Nyilván elfogyott az Internet.

jah nekem is tesconline van és nálam is lebénult a net

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Most megnyugodtam, akkor nem az én gépemmel van gáz.
Másrészt viszont mostanában már nagyon gázos a T-Offline :S
ziipp
Nálam se volt net, de egy olyan fél órája visszajött.

Azért felrobbanna a BIX (Bp, Viktor Hugo u. 18-22) pár ember ideges lenne 😄DD
Szal elég könnyen el lehet némítani egy országot... :S
De te attól még a szolgáltatódhoz csatlakozol, és ha nála baj van, akkor nálad is baj lesz.

PSN: berghold

CybeRick
Azért ez nem teljesen így van...
Remélhetõleg hamarosan helyreáll a rend.

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Darth Sith
jah, délben elment a net, azóta most sikerült újra felcsatlakozni, nagyon kiváncsi vagyok mi lehet a probléma, hiszen a net decentralizált, pont azért, h ilyesmi meg se történhessen. Azért lett így kialakítva tudtommal, h bármilyen globális méretü háború esetén is megmaradhasson a kommunikáció a világ bármely pontjai között. Nem értem, h lehetséges az, h egy egész ország megnémuljon..?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

BCS pixel
hát ja

← ElőzőOldal 2 / 2