Nagy kiesés a magyar interneten
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden országban így mûködik, mióta ez elsõ levelet elvitte egy postagalamb...
Románoknál legfeljebb pontosítottak az eddigi szabályozáson.
De mindenhol az ésszerûség határain belül tartják ezeket.
Pl. nem rögzítenek minden beszélgetést, mert iszonyat költsége lenne a tárolásnak, ezért általában a jogalkotó is csak olyat enged, ami megvalósítható. Pl. mindenki lehallgatható, de csak ha erre engedélyt adnak.
De pl. az hogy ki kit hívott és mikor már könnyen tárolható, ezért a jogalkotó megköveteli ezen adatok rögzítését. (Meg a számla elkészítéséhez úgyis kell)
Bocsi, hogy megint beléd kötöttem...
Az internet fizikailag nem létezik!
Internet egy logikai kifejezés, mely alatt összekötött önálló (magán) hálózatok összességét értjük.
(biztosan van jobb megfogalmazás is, most nem tudtam jobbat alkotni)
Tehát nem számítógépek vannak összekötve egymással, hanem hálózatok.
Egy apró architektúrális módosítás ahhoz képest amit írtál, de szerintem lényeges! Bocsi a kukacoskodásért...
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack
LOLLER.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én még olyat sem hallottam, hogy áram kimaradás miatt perek lettek volna, de a gázszolgáltatás leállása esetén sincs erre lehetõség (legalább is most ezt mondták), gondolom itt is van egy vállalt rendelkezésre állás, amit ezzel a kimaradással is tartani tudtak...
De ha lennének perek, akkor továbbterhelnék az autópálya építõnek,
aki továbbterhelné az alvállalkozójának,
aki továbbterhelné az alvállalkozójának, (ne feledjük állami beruházásról van szó)
aki továbbterhelné az alvállalkozójának .....
aki végül az egyéni vállalkozó markolós kezébe tenné a több 100 milliós kártérítési papírt 😊
http://www.hwsw.hu/hirek/37918/internet_magyar_telekom_adsl_kabel_kieses_zavar_leallas_bix_gerinc_optikai_kabel.html
Namostmár viszont semmitsem értek..tehát a fentartott 20 gigabites backup vonalat terhelték le valószínû amit nm használnak a szakadás miatt. És ez hibásodott meg? Viszont akkor még mindíg nem értem mi volt 4 óra? Elkaszált kábelt össze foltozták? Vagy mi a fene.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
1. kb 11:45 felé egy markoló ketté kapta autópálya építésnél az egyik 20Gbit/s -os gerincvezetéket. Kérdések: vasárnap autópálya építés magyarországon, semelyik önkormányzatnál, közmûnél vagy valahol nincs meg, hogy hol mennek pontosana kábelek? pláne egy gerinc???
2. kb 4-5óra alatt elkezdett újra helyre állni a kommunikáció, melynek kiesését a kábel elvágásával és egy hálózati eszköz hibájával magyaráztak. Ahogy lejjebb írták, ez tényleg nem egy atombiztos, kellõen redundáns katonai hálózat, hanem egy ott spórolunk ahol tudunk civil rendszer, de ettõl még van annyi tartalék a rendszerben, hogy egy nem túlzottan leterhelt vasárnapi napon, el lehessen irányítani a forgalmat más irányokba, ez tuti. Az is valószínüleg kamu, hogy meghibásodott egy hálózati eszköz. Az elõfordulhat, hogy a primary router rosszul van beállítva, túlterhelõdik, de erre van egy secondary is tartaléknak. Mennyi az esélye annak, hogy egyszerre mindkettõ felmondja a szolgálatot? Ezek nem 10rongyos D-link cuccok, hanem nagyon komoly, több milliós Cisco vasak, ráadásul, tudtommal a net decentralizált, ergo az hogy a T-com központban behal két router(melynek csekély az esélye), nem okozhatja a fél ország elnémulását. Valamit itt elhallgatnak.
3. arról van vmi info, hogy indultak-e már perek a T-com ellen, mert rengeteg cégnek bevétel kiesést jelentett a hálózat leállása?
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De tényleg ezt nem adják be. Haverom a Zelkánál dolgozott...zalaegeszegi Internet szolgáltató....egyedi hibaelhárító volt...level2.Amit level 1 nem tudott. Vannak ott is néha durva elkonfolások. De ilyen nincs, hogy kihuzok egy kábelt, és a cucc meghal, plusz a tõle elvileg független netszolgáltatók is behalnak, de mondjuk a fejállomást kicserélik hipphopp 4 óra alatt mert épp van raktáron másik..ilyen nincs mert durva pénz egy ilyen cucc.
Ez az elvágtunk egy kábelt és tönkrement a ...valami, és a backup vonal is ledöglik..ilyen nincs.
Persze, de ez a sajtoosztaly sok kedves bolcseszlanykaval. 😊
"Az elconfigolás az egyszerû elconfigolás. "
Nem az elkonfolas itt a lenyeg, 1000-fele mas lehetoseg van ra, hogy hogyan tudnak meghulyulni a routerek.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én nem mernék egy ilyen hálózathoz hozzányúlni az tuti, nem csak az IP-t, a mask-ot meg a default gw-t kell beállítani. 😄
Szerintem itt tobb dolog utott be egyszerre (es minthogy egy rakas router kb. egyszerre hulyult meg, az egyik szerintem gyanus, hogy valami rejtett IOS bug).
Egyebkent tenyleg tul tudnak terhelodni, pl. nem olyan regen a HBONE-on tortent, hogy a border routerek egyiken valamit elkonfoltak, es a kisebb, intezmenyi routerek (a kisebb alatt itt parszazezres-parmillios ciscora kell gondolni) is megkaptak a full bgp tablat, amit utana lelkesen nekialltak megemeszteni, csak a legtobb belehulyult. Az eredmeny az lett, hogy az egesz HBONE szetesett, amig szepen egyenkent ujra nem inditottak oket.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Van a level 1 support, aki figyeli a hálózatot. Õ az aki bruttó 80-ért dolgozik, és monitoroz mindent 24/7-ben. Aztán van a level 2 support, akit felhív ilyen esetben a level 1. Õk általában már csak 2 mûszakban dolgoznak, és vasárnap délben a büfében ülnek. Gondolom Level 2 megkapta a problémát, és mivel Level 3 nem dolgozik vasárnap (õ a mérnök), nekiállt megcsinálni õ a munkát. Õ tudta, hogy nem tudja megcsinálni a melót, de a fõnöke mondta, hogy õ jó munkás, és csinálja csak meg. "Hogy gondolod, ilyenért nem fogom behívni a Level 3-at, fizessek neki 300% túlórát? Csináld csak meg fiam!" Elcseszte, van ilyen. Bejött Level 3 és 2 óra alatt helyrerakta a dolgot. T-COM fizet 100 millát kötbérnek a kiesések miatt, ahelyett hogy kifizette volna a 3 óra túlórát, max 20.000 forintot a mérnöknek aki otthonról megcsinálta volna 5 perc alatt a configot.
Ennyi. Ez Magyarország.
KIVÉVE:
HA AZ ÖSSZES CSOMAGNAK EGY MEGFIGYELÕKÖZPONTON KELL ÁTHALADNIA ÉS AZ A KÖZPONT VALAMI OKNÁL FOGVA ELÉRHETETLENNÉ VÁLIK.
Úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy a megfigyelés a minõség rovására megy.
Egy Szekszárdon elvágott kábel miatt budapesten miért van nekem authentication fail hibajelzésem. Mi az, hogy túlterhelõdött a rendszer és ezért meghibásodott. Milyen gagyi elektronika az ilyen ami ettõl tönkremehet és még védelem sincs ellene? Négy óra kell ahhoz, hogy áttereljék a forgalmat? Ennyi idõ alatt az átvágott kábelt is megcsinálják. Egy korrekt tájékoztatás sem volt, csak sumákolás, meg olyan hírmorzsák, amit aki csak a leghülyébbek hihetnek el. Bár ebben az országban sok mindent elhittek nagyon sokan, azért is tartunk itt.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
A másik dolog, ti el tudjátok képzelni, hogy egy eszköz kiesése miatt lehal a komplett Petõfi úti data-center, az összes ADSL és mobil szolgáltatás??? Gondolom ez van ráírva az eszköz oldalára: "THE INTERNET SERVER" 😊 A T-COM complett 20G-s BIX node-ja leállt, ami azt jelenti, hogy egy büdös bit nem ment semerre. Itt emberi mulasztás történt, 100%.
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
kábelnet SE volt, méghozzá úgy hogy a dhcp szerver nem válaszolt nem kapott ip-t. BUDAPESTEN! Hogy van az, hogy az ország másik felében elvágnak egy kábelt, és én budapesten, a budapesti központból nem kapok ip-t?
A másik kamu, meg mi az hogy túlterhelõdött? Miez? bazeg most ha az ottoni 100 megás hálón 100 közelébe forgalmazok ki kéne gyulladnia a routeremnek? Vagy a kábelnek? Kitörnek az elektronok, vagy fotonok a kábelbõl? 😄 Ekkora kamut...
1) redundáns volt, nem volt ezzel gond
2) elvágtak egy kábelt, ami miatt átállt a másik vonalra
3) a másik vonal el volt konfolva, emiatt hurok jött létre
4) a szerencsétlen router minden kiküldött csomagot visszakapott, amit újra kiküldött
5) ebbe beleõrült, és elfüstölt (úgy írták szépen, hogy túlterhelõdött)
6) végeredmény: mindkét vonal megszakadt
Röviden ennyi. Tipikus eset, csak most gerinccel történt, ezért nagy port kavart. (Félreértés ne essék, nem védeni akarom a T-offlinet, csak összegeztem a történteket. Egyértelmûen az õ hibájuk volt a balf*sz konfig.)
Ezt csak a hülye veszi be kedves T-COM. Blikkbe adjanak le ilyen hírt. "Hálózati eszköz túlterhelõdött, majd meghibásodott!" Ekkora baromságot!!! Mi ez, egy diesel motor, túlpörgött és szétesett? És hogy csinálták meg két óra alatt? Kiforrasztottak belõle pár kondit??? Ezek minõségi CISCO eszközök (bízzunk benne, hogy nem TP-LINK 😄), általában minden minimum duplázva van a központokban. Ha meghibásodik, ott a másik. Ha az sem megy, nem csinálják meg 2 óra alatt, az biztos 😄
Elmondom mi történt szerintem:
- Elvágták a kábelt 11:45 körül.
- Pesten a bruttó 80-ért agyon fizetett technikus, aki 24/7-ben ül a központban, és most látott ilyet elõször élesben, nekiállt a forgalmat átterelni Szekszárd irányából egy másik csomópont felé, és szétcseszte az egész route-olást. Azért kellett két óra a helyreállításhoz, mert kellett 2 óra, mire beért a mérnök, hogy visszaállítsa.
- Gyorsan kiadtak egy közleményt, hogy hardverhiba történt, nehogy mán leégessék a céget.
KB ez történt szerintem, de valaki cáfoljon meg, ha van jobb 5lete.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
adsl modembol se jon jel....na mondom KING!!!
pénteken álltam UPC-THOME-ra ,de minek..... <#guluszem1>#guluszem1><#guluszem1>#guluszem1><#guluszem1>#guluszem1><#banplz>#banplz>
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
HP+
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
(Ööööö még hétköznap is ritkán)
Esetleg lefagyott majd felolvadt és átázott talajon?
Esetleg a mérnök tudta nélkül (mert az tudja hol a kábel), szórakozásból földet túrni?
Fura ez nekem, de nagyon <#conf>#conf>
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Kár ,hogy nincs diginet 16. kerbe 😞.
Terrorista-e vagy? Nagyon remélem, hogy csak a gyerekes gondolatvilágod vetítetted a fórumra, és nem gondoltad ezt komolyan...
Mert a hálózati kábel szakadása kihatott egy hálózati eszközre:
A példátlan rendszerzavart egy Magyar Telekom kábel szakadása, majd azt követõen egy hálózati eszköz túlterhelõdése és meghibásodása okozta.
Forrás: Index
"De legalább nem 8ezret kérnek el egy nyamvadt 4 MB/s-es sávszélért. "
Egy pár ezer felhasználói bázissal rendelkezõ ETTH-szolgáltatót hasonlítasz össze egy több százezres felhasználóbázisú ADSL-szolgáltatóval. Az összehasonlítás alapja nem éppen mérvadó.
http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=iszt-c6509-2&portid=Po7
http://bix.hu/index.php3?lang=en&op=full&page=stat&grp=Off
Õk a hatalmasságos mindenható Internet szolgáltatók. Tonline összesen 41Bgit/s fölött rendelkezik.
Ebbõl elcsaptak 1 vezetéket, az 20 Gbit/s. http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=iszt-c6509-1&portid=Po2 ezt.
Hogy tudta az összes szolgáltatóét leterhelni úgy, hogy leállt a full net? Merthogy híradóban ezt mondták.
Ne misztifikáld túl - bármelyik szolgáltatóval megeshet az ilyesmi (pláne kis hazánkban).
Lásd mi volt pár éve Vietnamban
Igaz 😞
De legalább nem 8ezret kérnek el egy nyamvadt 4 MB/s-es sávszélért.
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Meg a pénz: a hálózatot tervezõ informatikus hiába szeretne hiper-szuper redundáns hálózatot, ha a pénzügy csak annyi pénzt ad rá ami egy nem-redundáns hálózat kiépítésére elegendõ.
"jöhetne már diginet már.............."
Ne misztifikáld túl - bármelyik szolgáltatóval megeshet az ilyesmi (pláne kis hazánkban).
Lásd mi volt pár éve Vietnamban
"Ha õk szórakoznak a letöltõkkel, akkor a letöltõk is szórakozhatnak az õ hálózatukkal. "
Aha tehát több milliós kárt okoznál, csak azért mert nem tudsz illegálisan megosztott anyagokat letöltögetni?
Kárt okoznál azon cégeknek, akik az Interneten keresztül végzik a munkájukat (VOIP, e-banking, programozók,...)?