10
-
smaszi #10 Ez pedig nem jó felfogás gyerekek! Nem védek én egy kiadót sem, de azért mégis más egy kedvelt előadó albumát a kezedben tartani, ne adj isten: meg is hallgatni... Nem tartom jó ötletnek a fizetsz-letöltöd dolgot sem, de ha komolyan belegondolunk, talán ez lesz a természetes egy 5-10 év múlva, és fizikai hordozót áruló zenei üzleteket meg csak nagyítóval lehet majd találni...talán!
Koncertre járhatsz persze, ha kedveled az előadó(ka)t.
És igen, sok együttesnek egyetlen esélye az internet. -
#9 Én sem vagyok hajlandó magán célra zenét venni. Ha tisztelem az előadót akkor elmegyek mondjuk a koncertjére, de a zenéjét otthoni használatra illegálisan szerzem be, mert a kiadót, meg a szerzői jogvédelmi szervezeteket nem tisztelem, nem is vagyok hajlandó fizetni nekik. Adathordozót is csak olyat veszek, amelyen nincs artitstajussos matrica. Ja és hallgatok rádiót. Netrádiót is ;) és onnan is veszek fel alkalomszerűen zenéket. Ha pénzért árulják akkor a koncertjegyen kívül semmire sem vagyok hajlandó költeni.
Magyar zenéket itt lehet venni.
Az kérdés, hogy milyeneket, én nem néztem mert pénzért itt sem érdekel... -
#8 Sose vettem CDt, nem is fogok. -
macseke #7 én is vennék magyar zenét neten, szóval ha valaki tud valami oldalt, ne habozzon beírni ide -
cickany2 #6 én pedig egy ruppó nem sok de annyit nem adtam ki soha egyetlen bitért sem -
#5 Én meg már ott tartok (mint a vén trottyosok), hogy amiket tinédzserkoromban szerettem, azok megvannak, anno megvettem, de már vagy 10 éve nem tudnak nekem olyan zenét mutatni, ami tetszene. Kezdek megcsontosodni. Ha van is hébe-hóba egy-egy jó szám, azt meghallgatom on-line, de arra már nem tartom érdemesnek, hogy a HDD-men foglalja a helyet. Minek, ha bármikor meghallgathatom? Na, ezek után lehet szép számokat feldobálni, hogy mennyivel károsítják meg a zeneipart. Én biztos nagyon káros vagyok ilyen szempontból, mert utoljára 1999-ben vettem CD-t. Bárhogy csűrik-csavarják, ez nem olyan, mint az étel, amire egész életünkben szükségünk van, és elfogy. A zene nem fogy el, ha egyszer megvettük, és nem feltétlen muszáj még többet vennünk. Nem létszükséglet. -
#4 Na most én fizetnék zenéért - mondom is miért - üzlethelyiségbe van szükségem rá - és legálisan.
Hogy ezt letisztáztuk adjatok már tanácsot - hol vehetek digit Magyarul? -
PetiX87 #3 1x vettem csak digi zenét, 700 Ft volt 4 szám -
gombabácsi #2 Mondjuk mert becsüli a zenészt? Persze a popkultúrában ez ritka... -
#1 Kövezzetek meg, de nem értem, hogy mi a jó abban, ha zeneletöltésért fizet az ember. Igazából CD esetében sem értem, de ott még ráfogható, hogy cserébe kap egy szép dobozt amit nézegethet 20 percig, aztán porosodhat a szekrényben. Node fizetni a digizenéért?