6569
-
overseer-7 #5312 szerintem te valamilyen alreg lehetsz.. talán irisadé
csak egy regény, de közben meg nem veszed észre, hogy önellentmondásban vagy magaddal
téged is jól betanítottak a duplagondolra
az emberek olyan jól betaníthatók, hogy észre sem veszik a birkák, hogy mit tanultak.. csak ismételik a leckét, saját kárukra
azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.
Bár a könyv leginkább a mindennapi élet folyamatos megfigyelésének leírásáról híres, Orwell elképzelte, hogy a népességet irányítani és manipulálni lehetne a mindennapi nyelv és gondolatok módosításával.
A duplagondol egyfajta tanított, kötelességtudó vakság.
erre nem csak orwell jött rá.. már alkalmazta ipari méretekben hitler és göbels is.. stalin és az usa is.
a Kim dinasztia és Mao is..
A "regény" bizonyos jelenségei valóságosak.. a valóságban is megfigyelhetőek. -
maki85 #5311 vagyis aki nem ért veled egyet, az csak a te általad felkínált két lehetőség közül választhat???
fogyatékos vagy ügynök???
Irasidus és én csak évődünk egymással:)) -
Irasidus #5310 És addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. Vagy mi... -
Saintgerman #5309 azt a bizonyos "regényt" egy olyan írta, aki már akkor is ébren volt, amikor még szinte mindenki aludt... akkor még nem volt se bűn, se lustaság aludni, de mostanra már igen ! aki még ma is alszik az vagy született szellemi fogyatékos, vagy az árchon ügynök... -
Saintgerman #5308 pontosabban a félelemre épített hatalmi rendszer... (de ezzel elfognak küldeni innen ) -
Irasidus #5307 És ezt egy regényből vetted? Te jó ég... Értem én, hogy szereted, meg minden, de az egy irodalmi mű, nem valóság! Ébresztő! -
overseer-7 #5306 az usa és az oroszok csak egy valakivel harcolnak..az emberiséggel.
az teljesen mindegy, hogy eurázsiával vagy keletázsiával harcol a nép (1984)
a cél az, hogy folyamatos legyen a háború.. mert csak így biztosítható a hierarchia -
Saintgerman #5305 meguntad Irasidus al toszakodni, most velem akarod folytatni ? a gerincességet tanuld újra a csiga szinten... -
maki85 #5304 ha valóban az amik, és az oroszok is ezek ellen harcolnak, akkor miért toszakodnak egymással???
-
Irasidus #5303 Figyelj már egy kicsit, és nézd már meg milyen topciban vagy, lehet eltéveszteted a házszámot, a nagy igyekezetben. Mert a téma helyett velem foglalkozol, és láthatólag ez jobban érdekel téged, meg az én béketűrésem. Bocs, de te nem tudsz a béketűrésemből kihozni, te csak egy noname fórumozó vagy, egy fórumon, bármennyire is szeretnéd. Élet. Ha mond neked valamit ez a szó. És akkor magamról ennyit, ne többet. Földönkívüli élőlények. Kösz.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.01.06. 22:08:43 -
Irasidus #5302 Igen, a hülyeség nem fáj neked, ezt látjuk. Ugarjuk. (Még azt sem értetted, amit BladeW írt neked, fel sem fogtad az oltását sem, hanem elkezdtél bulshitet ontani. Olvasd csak el még egyszer...) -
maki85 #5301 engem csak egyvalami hoz ki a béketűrésemből
ha hülyére vesz valaki
te nem így vagy vele???:))) -
overseer-7 #5300 de jó, hogy nem nekem fáj ami neked..
-
Irasidus #5299 Ezzel aztán megcáfoltál. Tényleg. Bocs, de te szoktál rizsázni, és ha már nincs érved, akkor ilyen egyszavas, egymondatos szarságokkal elmenni a vitából.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.01.06. 21:40:00 -
Irasidus #5298 A stílus mögött volt tartalom is, egyedül azt nem értetted meg. De a hozzád hasonlók mindig abba kötnek bele amibe tudnak. Te tényleg azt hiszed, hogy idegesítő vagy? Gondolom ezért vigyorogsz állandóan mit a fakutya. Az a baj, hogy borzasztó rossz emberismerő vagy, nem idegesítesz, és tudom, hogy cukkolni akarsz, nem azért válaszolok, mert felcukkoltál, de ez sem esik le igaz. Nem valószínű ugye, hogy értelmesen is válaszolsz valaha, csak ilyen vigyorgó hülyegyerekként, igaz? Mert akkor változtatok sítlusomon... -
overseer-7 #5297 Rizsa -
Irasidus #5296 "Állítom, hogy nem vagyunk sokkal okosabbak mint 2000 évvel ezelőtt a rómaiak, vagy az akkori kínaiak."
Ez a kijelentés a te eszedről mond el sokat, nem az emberiségről, és főleg nem az eddig eredményeket látva. Szerintem hanyagold azokat az eszközöket, amit azóta megismertünk, meg azokat a kedvenc fizikai szólamaidat, amivel ostosbaságotkat terjeszeted általában. Kvantumfizikára gondolok például.
"Most felfedeztünk pár jelenséget a sok közül .. és azt hisszük, hogy okosok vagyunk. Tudom, hogy ezt nehéz megérteni.. de nem szabad ide keverni az érzelmeket."
Ezt egyedül te feltételezed, és főleg magadról szoktad. Ugye, nekünk nehéz megérteni, amit te okos állítasz? Ilyet rajtad kívül senki nem mond. Ez egy szalmabáb érv, amiben magadat fényezed, hogy te aztán érted. Ja.
"Az ember is CSAK eszköz."
Jaj...
"Az hogy azt hisszük, hogy az ember valami magasztos eszme megtestesülése.. szabadság.. emberiesség.. méltányosság.. stb stb stb
ezeket a jelszavakat nem szabad ide keverni.. ezek nem léteznek, csak a kulturális hatások, önámítás és az agymosás eszközei.. hogy úgy gondolkodjunk ahogy általában gondolkodunk magunkról és a világról."
Egyedül te kevered ide... és még észre sem veszed.
"2 millenniummal ezelőtt ugyan ezek az emberek voltak.. mégis ha olvas valaki korabeli írásokat, elbeszéléseket, rájöhet, hogy mennyire másképpen láttak és gondolkodtak az emberek. Ma egy hétköznapi római járókelőt azonnal börtönbe vagy diliházba csuktak volna."
Sőt ma is vannak akik másképpen gondolkodnak, látnak, mégsem csuknak senki diliházba. Minthogy kényszergyógykezelés sincs ma már... De ne feledjük, olyanok is vannak akik egy kukkot sem értenek a világból. Ugye ismerős, és mégsem csuknak diliházba téged sem...pedig nem sok különbség van közted és egy római között. És ezt most nem én mondom, hanem te, idézem: "nem vagyunk sokkal okosabbak mint 2000 évvel ezelőtt a rómaiak"
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.01.06. 21:34:56 -
maki85 #5295 ők a korukhoz viszonyítva (nem mindenki) okosak voltak, hiszen akkor az volt a csúcs
most mi is (nem mindenki) okosak vagyunk ez idő szeletében
nagypapám szerint ők még úgy tudták, hogy a Tejút maga a világegyetem, most pedig már a multiverzumon filózunk -
Irasidus #5294 Mi a kérdés? Mert egy kérdőjelből nem tudom kitalálni. -
maki85 #5293 "Groundbreaking UFO Video Just Released By Chilean Navy"
sajnos csak ennyi a történet, egy UFO, ami bármi lehet -
maki85 #5292 na látod megint a stílusod
azért nem gondoltam volna, hogy ennyire összekarmolod magad:)) -
overseer-7 #5291 Állítom, hogy nem vagyunk sokkal okosabbak mint 2000 évvel ezelőtt a rómaiak, vagy az akkori kínaiak.
Most felfedeztünk pár jelenséget a sok közül .. és azt hisszük, hogy okosok vagyunk.
Miközben az emberiség 99% biorobot.. a maradék meg csak arra van, hogy irányítsa a tömeget.
A maradékot is ugyan úgy ki fogják teríteni ha eljön az ideje és nem lesz rá szükség.
Tudom, hogy ezt nehéz megérteni.. de nem szabad ide keverni az érzelmeket.
Ha nem kell már az igavonó állat ..célirányosan következik, hogy levágják.. miután levágták.. addig sem zabál.. miközben az szolgáltat élelmet másoknak.
Az ember is CSAK eszköz.
Az hogy azt hisszük, hogy az ember valami magasztos eszme megtestesülése.. szabadság.. emberiesség.. méltányosság.. stb stb stb
ezeket a jelszavakat nem szabad ide keverni.. ezek nem léteznek, csak a kulturális hatások, önámítás és az agymosás eszközei.. hogy úgy gondolkodjunk ahogy általában gondolkodunk magunkról és a világról.
2 millenniummal ezelőtt ugyan ezek az emberek voltak.. mégis ha olvas valaki korabeli írásokat, elbeszéléseket, rájöhet, hogy mennyire másképpen láttak és gondolkodtak az emberek.
Ma egy hétköznapi római járókelőt azonnal börtönbe vagy diliházba csuktak volna.
-
Pares #5290 Még 2014-ben videózta tíz percig a chilei haditengerészet egyik járőröző helikoptere, 2 évig vizsgálták hivatalos szervek, de azon kívül, hogy csomó mindent kizártak, nem tudtak rájönni, hogy mi lehetett az, amit videóztak.
Történet
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.01.06. 20:12:11 -
overseer-7 #5289 nem is azt mondtam hogy aggódok..
csak én nem csinálok gyereket erre a világra..
ez a helyzet amiben az emberiség sinylődik.. nem embernek való.. legalábbis nem olyannak akiben vannak érzések.
a jövő embere érzéketlen .. 24h / day munkabírású.. és megelégszik a dicsérettel fizetés helyett.
..egy darabig.. mert utána már ez az embertípus is feleslegessé válik.. és csak kenyérpusztítóként fogják számon tartani.. amit ki kell iktatni
.. és ki is fogják
ne legyen kétségetek
Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2017.01.06. 19:44:41 -
overseer-7 #5288 ? -
Saintgerman #5287 így van. túl sok információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy átlag (normális) ember el tudjon igazodni rajta. -
Irasidus #5286 "Nagyon kevés információ áll rendelkezésre. Egyedül az információ az amivel operálhatunk."
És itt tévedsz egy óriásit. -
Saintgerman #5285 én még a célkeresztet is garantálom, hogy nem fog bele kerülni.. .. abba olyanok kerülnek, mint pl. Phil Schneider, aki már legalább egy párat lelőtt belőlük.. -
BladeW #5284 csak magamat járatnám le vele
Emiatt én már nem aggódnék a helyedben. -
overseer-7 #5283 amúgy elmondom, hogy tényleg teli van az internet.. youtube hamis cgi és elbábozott videókkal.
teli van a társadalom olyan hamis szemtanukkal, akik tényleg a vénuszt látták.
( a vénusz nappal is látható.. és nagyon fényes)
Sok ember hallucinál.. sok elrablásos hallucináció az alvási paralízis miatt van.
Tudom, hogy milyen buta az átlag ember..
Az emberek amit elmondanak.. egy rakás sz*rt nem érnek.
Nem lenne szabad egy ember vallomására adni sem.. nemhogy elítélni valakit és a halálba küldeni.
Nagyon kevés információ áll rendelkezésre.
Egyedül az információ az amivel operálhatunk.
Az ember buta, manipulálható, megvezethető.. sokkal könnyebben mint az sokan gondolják.
Nekem ez a dolgom, hogy sokakat becsapjak. olyan dolgokat bemeséljek embereknek, amiben én magam nem hiszek, ezért fizetnek engem.
Ezt tudom jól és visszatartó erő nélkül elvégezni.
Ez mellett állítom, hogy a teljes emberiség .. nem tudom mennyire, de a félrevezetés hatása alatt áll, és az idegenek feltehetőleg léteznek.
Ez egy olyan állítás amit semmilyen tudományos bizotság nem fog soha tudni megvizsgálni.. mert olyanok a körülmények, hogy nem tehetik meg.
Van amit nem lehet.. (hogy miért?) ha nem léteznek az idegenek.. akkor nem tudok rá válaszolni.
Ha léteznek.. az megmagyarázza ezt a szituációt amit, néhányan felismernek.
A szituáció természete olyan mint a 22 es csapdája.
ha belemennék személyesen ebbe a dologba, és firtatnám a témát, csak magamat járatnám le vele.. és célkeresztbe állítana.. a személyemet. -
Stockbauer33 #5282 Nagyon véresen komolyan agyaltok itt a semmin.Ugye? -
Irasidus #5281 Neked erről szól, faszméregetésről, hogy kinek van igaza? Súlyos... De úgy látszik nem sikerült megérteni amit írtam, lehet túl bonyolult volt számodra, és mindenen röhögsz mint egy fakutya. Szánalom vagy, és tényleg sajnálom a környezetedet.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.01.06. 12:15:56 -
maki85 #5280 inkább:
szörnyű az, hogy nagyon kevesen tudják, hogy fake -
maki85 #5279 szeretnéd, ha ezután csak neked lenne igazad????
oksi, tied a pálya;))
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.01.06. 11:00:08 -
#5278 A szörnyű az, hogy vannak akik ezt a videót khitelesnek hiszik. -
Katalizátor #5277 Épp hogy nem! Nem is tudnék, mert szart se láttam belőle. :)
Ezek szerint valszeg én tévedek, csupán arra gondoltam, hogy egy 11 évados sorozatot nyílván összetettebb dolog cáfolni, akkor is, ha oltári nagy baromság. De ha AKKORA baromság, akkor talán mégsem... -
kurvajó ez a csatorna :DD
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.01.06. 00:39:31 -
#5275 :DDDDDDDD -
Irasidus #5274 "basszus, én nem vagyok tudományos csatorna:))"
És akkor felelősséged sincs? Te, arról hallottál már, hogy internet, meg, hogy nyílt fórum? Próbáld meg a fejedben összerakni mit is akarhatok mondani...
"azért az sem semmi, ha azt elérem, hogy magukon nevetnek (mármint hogy rajtam)
remélem érthető voltam?? "
Igen, te csak szórakozol. Az, hogy kivel mi lesz, szarod le. Érthető voltál.
"ja és igen, az észérvek esetleg, meg esetleg más próbálkozások
DE!!! nem a te módszered"
Igazad lehet, hiszen nálad sem vált be, ugyanúgy nincs felelősségérzeted, és ugyanúgy osztod továbbra is az áltudományt, szórakozásból. Beteges. -
BladeW #5273 Most csak bagatellizálsz, mert mém lett belőle.
?? Láttam jó pár részt. Érvelési hiba? Mi, hol? Most vitatkozunk?