Vatera vs TeszVesz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loál János
<#zavart2><#zavart2><#zavart2>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Szegény?! Szerintem jobban teszi, ha haza sem jön! Nem úszná meg élve.
Legalább legközelebb meggondolja, hogy megcsalja-e a barátnõjét/feleségét. Mindig a saját hibájából tanul az ember <#vigyor1><#beka3>
supperlevi
vagy egybõl a férjét.. 😊 Gondolom, ha igaz is lenne ez az egész történet, akkor is a férje az értékesebb holmijait magával vitte volna Ausztráliába. pl fényképezõ, laptop, stb Szóval sántít az egész...

Szegény pali hazajön és nem lesz semmije😄
Szívás...
Jaja, én is ilyesmire gondoltam. Nézegettem a vaterát, és megtaláltam példuál a kerékpárját. <#awink>

hát valószínûleg nem a zokniját és az alsónadrágját fogja elárverezni, hanem a férj értékesebb dolgait, eszközeit, stb.
supperlevi
Jah, vagy a használt zokinjait, azok már ereklyék?! Még ha igaz is lenne, kit érdekel egy szerencsétlen hülyének a cuccai...?! 😊

Például az alsónadrágjait??? 😄
Hát remélem, hogy sikerül beszerezni pár cuccot jó áron <#ravasz1>

Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

supperlevi
Jah! Sorozatot simán csinálhatnának belõle, jó poén lenne 😊

Jó a sztori az biztos, én e-mailt kaptam róla de mikor elolvastam... kéész😄 Tvben is láttam tegnap.Biztos nem 1-2 cuccot fog eladni.
Gondolom jó sok cucca van otthon a férjének, szerintem biztos lesz folytatása ennek.
Nem tudom hallottátok-e, de indult vaterán egy új cucc, melynek fõszereplõje egy bosszúálló csaj, akit megcsalt a férje. Ezért bosszúból eladja a férje dolgait. Szerintetek csinálnak ebbõl sorozatot?<#gun><#bohoc>
morcosqtya
Ok.
A smiley-t nem annyira figyeltem.. <#vigyor0>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Carlos
Kicsit hosszú volt szerintem.
Amúgy ott a smiley a végén, hogy nem komolyan mondtam.

Þór vígi þessi rúnar

morcosqtya
???
Miért? Mert elmondtam, hogy nálam rendben ment minden? Én (jóindulattal) tanácsot próbáltam adni. Nem gondoltam hogy ez már reklámnak minõsül... de ahogy érzed..

Carlos
Fizetett reklámhirdetésünket halhatták... <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

morcosqtya
Sziasztok! Megosztom a tapasztalataimat, hátha segít valakinek. Vaterán van regem, 2006 óta, 430 adásvétellel, 100% a pozitívom két sárga-piros csillagos rangom. Eladó és vevõ is vagyok. Mint a fentiekbõl kiderül soha semmi gikszer nem adódott, negatívot nem kaptam, nem adtam, kisebb kellemetlenségek voltak persze (nagyon kevés partnerrel), de szerintem kellõ emberséggel, nyitottsággal és józan ésszel mindent meg lehet oldani. Nem vertek át, én sem vertem át senkit, bartert is bonyolítottunk pénzmozgás helyett, az adásvételek 90%-a postai úton történt (itt hívnám fel a figyelmet Aramir által is említett dologra: törekedjünk ajánlottként vagy értékbiztosítottként feladni / kérni az árut, lehet hogy kicsit többe kerül de biztonságosabb, és visszakövethetõ) nekem a postával sem volt gondom, soha nem veszett el semmi, minden megjött épségben / odaért épségben és idõben. Érdemes megnézni az eladó reglapját, milyen az összegzése, mióta partner, mennyi adásvétele volt, aki sokat adott már el, valószínûleg nem svindler és nem kockáztatja a jó minõsítését egy egyszeri átverésért, aminek az áldozata pont Te vagy.. Továbbá: miket adott el miket vett (és mennyiért!!!), a terméklapba belemásztok és ott látszik az is, hogy milyen diskurzust folytatott (ha volt hozzá kérdés intézve) az illetõ a vevõivel, ebbõl már sok mindenre lehet következtetni.. akár itt el is dõlhet a dolog.. a viselkedés sokat elárul. Nekem a legkisebb összeg amiért vásároltam 1 Ft volt, a legtöbb 290 ezer ft, a legkevesebb amennyiért eladtam 1 Ft, a legtöbb kb 100 ezer. Kisebb értékû dolgokat bátran lehet vásárolni, ha megfelelõ és megbízható a partner. 50 ezer Ft felett érdemesebb a személyes találkozás, megtekintés, kipróbálás. Ha nem tetszik akkor közös megegyezéssel storno (ha belemegy) az értékelésnél pedig beállítjátok, hogy a tranzakció nem jött létre, de lehet pozitívat adni ennek ellenére. Ekkor nem kell jutalékot fizetnie az eladónak sem. A jutalék összege a vateránál egyébként kisebb értékû termékek eladásánál 6%, utána sávos rendszerû, ez az éppen lélektani határ nálam, még kibírható, fõként ha figyelembe vesszük, hogy azért fizetsz mert a vatera jóvoltából adtad el a termékedet. Ha az utcán plakátra írnád ki lehet hogy 100 évig is árulhatnád, itt viszont van egy keresleti-kínálati közösség, ez a célja az oldalnak, ezt el kell fogadni. Sokan a sápot eleve beleépítik az árba tehát akkor ott panaszkodni ne tessék. Kellemetlen azonban ha sürgõs az eladás, és lealkudják jelentõsen, akkor abból a bevételbõl még jutalékot is fizetünk a vaterának, ezért érdemes elõtte utánaszámolni, megéri-e még így is? Vásárlóként sem veszélytelen a dolog, mindenhol vannak csaló eladók (az általatok említett kirobbant botrány a híradóban is benne volt, de a Vatera érdeke is az ilyenek eltávolítása, kiszûrése), de alapjában véve pozitív véleményem alakult ki 3 év alatt a vateráról, korrektül jártak el mindig velem, számlázással sem volt gond. Vásárlásnál meg oda kell figyelni. Rutin, józan ész, logika. Ennyi. Tesz veszen nem vagyok fent, azt nem ismerem. Jelen post-tól eltérõ véleményeket is érdemes visszaolvasni mert ezeregy eset elõfordul, és ezekbõl lehet tanulni. Ha bárkinek bármiben segíthetek vatera ügyben, szívesen teszem, írj nyugodtan privit. Üdv, és sikeres üzletelést!

Esplanade
közben megoldottam

Esplanade
vaterán szeretnék kérdezni az eladótól csak nem vagyok hitelesítve ezért nem engedélyezi
valaki megtenné hogy üzen és a mailcímemet elküldené neki
priviben várom aki segítene

Aramir
Az mindegy, az ellenörzõ levelet a személyes adatoknál megadott címre küldik, viszont van egy olyan lehetõség is, hogy másik címet is kapjon az eladó amikor vásárolsz nála, ezt a Saját oldalaim -> Fiók beállításai -> Szállítási címnél adhatod meg. Csak arra kell figyelned, hogy jelezd az eladónak, hogy arra a címre kéred a csomagot, mert mindkét címet megkapja, amikor vásárolsz nála, illetve az eladó is kap egy figyelmeztetõ szöveget az emailban, hogy kérdezze meg, melyik címre mehet a csomag.
Az apeh elõvett pár embert, akik régóta ott árultak, és nagy volt a forgalmuk, nem kimondottan õket figyelték, csak a vatera/teszvesz kapott egy ellenörzést, és a vatera/teszvesz álltal kiállított számlák alapján csináltak szúrópróbaszerüen pár kapcsolódó vizsgálatot. Legalábbis ezt olvastam valamelyik vatera munkatárs hozzászólásában a fórumon.

Egyetértek, hogy valami ellenõrzés kell.

Viszont én a vaterás megoldást tökéletesnek gondolom, mert telefonom az állandó, oda küldhetnek kódot én vissza is irtam nekik.

Viszont a teszvesz nél ne küldjenek postán semmit, met albérletben lakom, és az bármikor változhat. Kétévene másik albérletben vagyok.

Meg egy másik téma:

Most az apeh ellenõrzi,hogy mit vettem illetve adtam el?, mert láttam, hogy vannak akik, 1 millióért adnak el valamit...

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Aramir
A Vaterán telefonszámos ellenörzés van a vevõknek, illetve az eladóknak számlaszámos, ez kötelezõ, enélkül nemtudsz vásárolni vagy eladni.
A TeszVeszen nem kötelezõ az ellenörzés, viszont akkor vannak korlátok vevõként, eladni meg nem fogsz tudni.
Mindnek van elõnye és hátránya, tökéletes megoldás szerintem nem létezik, az meg nem lenne jó, ha mindenféle ellenörzés nélkül lehetne regisztrálni.

Egyébként nyugodtan csináld meg ezt a leveles ellenörzést, semmi hátrányod nem lesz belõle, és nem kerül pénzbe neked.

Ez a leveles dolog nekem nem tetszik. Vaterán nincs is ilyen

Aramir
Frissen regisztráltként is tudsz licitálni, asszem valami olyasmi megkötés van, hogy az aukció utolsó 24 órájában nem tudsz csak licitálni, kivéve, ha már korábban licitáltál, meg persze csak akkor, ha az eladó nem tiltotta le az ellenõrizetlen felhasználókat.

A leveles dolog igaz.

Hogy melyik a jobb?

Kezelõfelületet, meg kialakítottságot figyelembe véve a vatera nálam abszolút elsõ.
Viszont éppen ma volt olyan esetem,hogy a teszveszen láttam egy terméket, amit a vaterán nem találtam, de nem birok rá licitálni, mert nincs regem a teszveszen.

A teszveszen meddig tart a regisztráció, hogy vásárolhassak?
Olyan hallottam, hogy postán küldenek ki egy levelet, és abban levõ dolgot kell nekik visszaírni, hogy aktív legyél. Ez igaz?

köszi

supperlevi
Akkor ebben a hónapban tuti nyerõbb a teszvesz! Legalábbis én most arra szavazok!

Van most a Teszvesznél ez az akció, szerencseóra vagymi, hogy október 4-ig van napi 1 óra amikor nem kell listázási díjat fizetni a feltöltött áru után, ma 3-tól 4-ig volt, és olyasmit olvastam h holnap 2-tõl lesz 3-ig😉Tehát addig a TeszVesz vezet nálam😉
Carlos
Nem a vásárlás a szûk keresztmetszet, hanem az eladás.

Þór vígi þessi rúnar

smith09
Én mindkettõt rendszeresen használom, mivel itt lehet venni Abercrombie & Fitch termékeket. Mindenféle mást is vettem már, és teljesen elégedett vagyok.
Aramir
Bankkártyával is fizethetsz, banki utalással, vagy kérhetsz sárga csekket, de ez +200 Ft.

Aramir
Hetente van számlázás, ha jól tudom, és csak akkor, ha elértél minimum 300 Ft fizetnivalót.

Még múltkor licitáltam egy szemüvegre, eladóval tartottam a kapcsolatot e-mailba, meggondoltam magam másik szemüveget szerettem volna ugyan annál az eladónál, de nem volt..
vásárolt áruknál ott a szemüveg, amit megsem vettem, de ezt letisztáztuk e-mailba, hogy tudom eltünteni onnan?

Carlos
Régen ez úgy volt, hogy amikor megvett valaki tõled valamit, akkor hó végén kaptál egy mélt hogy tartozásod van a vatera irányába.
Én ilyenkor ráklattyantam a linkre, hogy szeretném kártyával befizetni és kész is voltam vele. Szerintem ez most is igy van, csak a feltöltési dij is szerepel benne. (lehet, hogy nem havonta küldik a "számlát" hanem alkalmanként vagy nemtom. Amióta ezt a hülyeséget bevezették nem adtam el semmit, mert gyíkság szerintem.

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!
Most kezdtem árulni a vaterán és nem vagyok tisztába 1-2 dologgal, elég noob kérdést teszek fel, ugye az aukciók indításakor az alábbi feltöltési díj kerül kiszámlázásra: 0-500 forint, attól függ ugye hogy mennyiért áruljuk termékünket.A pénzt a virtulás vaterás egyenlegrõl vonja le, na ezt hol tudom megnézni?a virtulális vaterás egyenlegen nincs is pénzem, vagy a 100 forint amit utaltam hogy tudjak a piacon árulni az számít már egyenlegnek???Vagy majd a vatera ki küld egy csekket amit bekell fizetni?Meg pl. ugye sikeresen megtörténik a vétel és a termékek után jutalékot kell fizetnem, azt a vatera hogyan vonja le? a bankártyámról vagy mi?Muszáj volt megkérdeznem ezeket a dolgokat, a segítséget elõre megköszönöm.

Aramir
Ja, 14-18 <#nyes>
Az "ez miatt" létezõ kifejezés, csak régies és sikerült egybeírnom. Nem tudom a maunika sóban miket mondanak, de látom te tapasztaltabb vagy ezen a téren <#vigyor>
Viszont ha már ilyenekbe belekötsz, akkor a "hogy" szó elé tegyél vesszõt legközelebb.

Carlos
A 25-30 és a 30-35 nem éppen 14-18. Szóval ez megint nem jött be.
Továbbra is fenttartom, hogy veled van a hiba, mint ebbõl a kommentbõl is látszik. Még arra sem vetted a fáradságot, hogy megnézd az adatlapjainkat!
Eleve lekezelsz mindenkit, ne csodálkozz ha átvernek (meg is érdemled). Neked kéne egy kicsit magadba nézni szerintem, mert az eddigi hsz-eidbõl nekem az jött le, hogy te egy életképtelen entitás vagy akit átvertek és mongyon le a világ.

Þór vígi þessi rúnar

Eladni akartam, és innen kezdve a vevõ sara, ha vállaja simán a postát, egyszerûen ennyi, engem hol érdekel hogy õ megkapja-e...a válaszokból ítélve ti itt kb 14-18 év között lehettek, de megértem, majd lesz némi rálátásotok a dolgokra, ha felnõttök.
Aramir olyan szó nincs a magyar nyelvben hogy "ezmiatt" biztosan véletlenül írtad (bár a Maunika sóban sokszor hallani😄)...a helyes változat: "emiatt".
Carlos
Szerintem te csak szimplán valamit rosszulcsinálsz.
Évek óta használom a Vaterát és még sosem volt gond, nem akartak átverni, nem vertem át senkit.
Ennyi.
Amúgy igaza van Aramir-nak. Ha a postára bízod, akkor ígyjártál megintcsak te vagy a gyenge láncszem.
Szóval nem a rendszerben, hanem benned lehet a hiba.

Þór vígi þessi rúnar

Aramir
Hát ha olyan balfék vagy, hogy belementél a sima postázásba, akkor így jártál. Én pont az olyan idióták miatt nem postázok simán, mint akiket írtál, volt is már vitám vevõvel ezmiatt, leütötte a terméket, megírtam neki a postát meg az egyéb tunivalót, erre elutalt 200 Ft-tal kevesebbet (ennyi az ajánlott opció díja), megsem kérdezett, aztán meg volt lepõdve, amikor közöltem vele, hogy postázom, ha megjön a maradék 200 Ft-is <#vigyor>

Én egyiket sem ajánlom. A teszveszen több reggelés hozzám érkezett, mivel egy címen nem én élek egyedül, és a barátaimnak is segítettem külön fiókot létrehozni, és feladni a megunt dolgaikat. Õszintén szólva véletlenül rosszul állítottam be az egyik aukciómat, és ténylegesen 1 Ft-ért (de egy Ft hivatalosan már legalább egy éve nincs!!!) leütötte, én elnézést kértem tõle, és újra hirdetni kezdtem, de sajnos sem az õ, sem a teszvesz tudatáig nem jutott el, hogy mi az "elnézést" fogalma, sõt az elmebeteg nõ el kezdett üldözni, mert felraktam a barátnõm fiókjához is a saját ruháit, amiben õ a "sajátját" vélte felfedezni. (Gondolom napokig csak az aukcióim után kutatott) Aztán másnap reggel minden fiókot felfüggesztettek, mivel egy felhasználónak, csak egy fiókja lehet. Sajnos ebben az esetben egy felhasználónak-egy fiókja is volt, csak egy géprõl intéztem mindent, ezért ez szemet szúrt a szolgáltatónak (!!!!!) A vége az lett, hogy elveszítettek 5 jól tejelõ kuncsaftot, mert mindig többet utaltunk a számlára, hogy ne kelljen minden hónapban ezzel szarakodni, így a pénzünk "benn ragadt", arról nem is beszélve, hogy az aukciók listázási díját is volt pofájuk felszámolni, hogy kb egy napig látta a nagyérdemû az aukciókat, amire 14 napig lett volna jogom, mivel elõre kifizetették a pénzt rá. A másik dolog, hogy gyakran értelmes ok nélkül töröltek az aukcióimból, mert épp ahhoz volt kedvük,még a lejárati idõ elõtt, és gondolom ebben sem én vagyok az egyetlen szenvedõ alany. A vatera az dettó ugyanilyen, egy a tulajdonos, fejtõl bûzlik a hal...ha nem akartok magatoknak felesleges pénzkidobást, akkor ne válasszátok egyiket sem, hacsak nem vásároltok, de engem már úgy is sikerült törölni a vateráról, mert nem olyan terméket kaptak, mint ami a leírásban szerepelt, ezért semleges értékelést adtam, erre a válasz egy rossz szájízû negatív lett, és kizárás. Na, az értékelés a másik oldala a dolognak, mert sokan rájöttek ,hogy lehet csak szimplán bosszúnegákat írni, szitkozódni, vagy a saját hasznára fordítani ezt az opciót. A dolog egyszerû, a vevõ simán kéri a postázást, te írod, hogy rendben, de akkor nem lesz garancia, õ azt írja, eddig minden megérkezett. Kb egy hét múlva ír, hogy mi van, õ még nem kapta meg, én írom, hogy már legalább egy hete feladtam. Erre õ hisztizni kezd hogy erre még nem volt példa, és hogy fizessem vissza a pénzét. Ez egy jó trükk gyengéknek. Mert tegyük fel visszafizeted, õ meg röhög a markába, mert ingyen kapott valamit, és még a postát is te álltad. Én mindig elküldtem minden terméket, de vannak örökké elégedetlenek. Sokszor azért kapsz negatívat, mert összefuthatsz az emberi rosszindulattal, ami sajnos nagyon gyakori, leginkább akkor, amikor aprópénzrõl van szó😞(( Úgyhogy jól gondoljátok meg, hogy érdemes-e aukciózni. Én is örültem, hogy végre eladhatom a megunt, vagy nem használt tárgyaimat (fillérekért), amivel másnak örömet szerezhetek, de úgy tûnik, nem érdemes jónak lenni.😞((
<#nevetes1><#beka2>

Carlos
<#lama>
<#kocsog>

Þór vígi þessi rúnar

Aramir
???
Miért vernék az ajtód meg milyen plusz fizetésre gondolsz?
A teszveszen már évek óta bevagyok regisztrálva, lakcímre küldték az ellenörzõ kódot, még sosem volt belõle gondom, pedig a vevõim és akiktõl vásároltam is megkapják az oldaltól. Bankkártyát meg sehol nem kérnek, max bankszámlaszámot a vaterán.

Mr_no_NaMe
Én még egyik oldalra se mertem regisztrálni a lakcímes + bankkártyás + telefonszámos dolgok miatt. Jelenleg szeretnék eladni valamit, és regelnem kéne. Megadhatom a lakcímemet ennek a 2 oldalnak? Megbízhatóak? Mi a garancia arra, hogy pár nap múlva nem verik az ajtót, hogy fizessek valamit pluszba?
Aramir
Aha, és ha szerinted nem így lenne, akkor hányan beszélnék meg a dolgokak vaterán kívül? Ez nem ismerkedõs oldal, ha valamit elakarsz ott adni, akkor legyél teljesjogú felhasználó, és úgy hírdess termékeket.
Beszélgetni meg ott a vatera fóruma, ha pl keresel valamit.

Ehhez annyit kell tenned, hogy a saját számlaszámodról (arról, amit megadtál a személyes menüdben az adataidnál) el kell utalnod 100Ft-ot a vatera álltal megadott számlaszámra, a mellékletbe az ügyfélkódodat meg asszem a felhasználó neved kell írni. A személyes befizetés, rózsaszincsekkes befizetés nem jó, csak az utalás. Ezután pár nap, és teljesjogú leszel, onnantól indíthatsz aukciókat. A százast jóváírják, az elsõ befizetnivalóból levonják.

Mindenesetre elöbb fusd át a felhasználási feltételeket, mert így nemsokáig leszel tag, mert elöbb-utóbb kiraknak, ha emailcímeket irogatsz a termék alatti levelezésbe.

na jó, azt még megértem, a vaterán kivüli kereskedést nem támogatja, DE az nem tetszik, hogy nem küldhetek felhasználóknak üzenetet, csak a termék oldalán.

Figyu:

mit említettél elõbb,hogy az ellenõrzött vásárlón kívül milyen van még?

köszi

Aramir
Hahaha, csalódtál a vaterában, mert nem aszisztál a vaterán kívüli üzletekhez <#lama><#taps>