675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
-
Orionk #475 Hy ismét!
Köszi a segítségeket.
Most egy kicsit más dologról kérdeznék, azért itt, mert ti, mint vaterás eladók már találozhattatok ilyennel:
A bankszámlaszámok általában 3 szor 8karakterből állnak. Az otp száma az 2 szer 8 karakter?
Én ugy tudom, hogy minden egyes GIRO bankszámlaszám 3 szor 8 számból áll.
Eladtam egy terméket, és a vevő OTP-s számlaszámot adott meg, amely 2szer 8 számból áll.
Azért kérdezem, mert neten akartam utalni a pénzt, mert olyan szolgáltatásom van a CIB banknál, hogy neten keresztül lehet kezelni a számlát, és ott nekem 3 szor 8 karaktert kell megadnom. Eddig még nem utaltam OTP-nek.
De sebaj, majd akkor bemegyek egy OTP bankba és ott befizetem.
Mi a véleményetek? -
#474 "Azért bohóckodom, mert nem gondoltam, hogy ennyit érhet, alábecsültem a terméket, és sokan keresik. Licitre felpakoltam, hátha licittálnak rá, de nemcsak hogy licitáltak, hanem majdnem elérték a villám árat is."
Ja ok. Sajnos nagyon sokan csinálják, hogy kiteszik 1 Ft-ról indúlva a cuccot, aztán elkezdik felnyomni az árat, sokszor a kamu név "nyer" persze, aztán hírdeti sokadszorra ugyanazt :D Azt hittem itt is erről van szó.
Egyébként ha a villámár alá licitál valaki minimum egy licitlépcsővel, akkor eltünik a villámár, és a licit még feljebb is mehet. Pl 1 Ft-ról indul a licit, de van egy 2000 Ft-os villámár, ha ilyenkor belicitálsz pl 1999 Ft-ot, akkor a villámár eltünik, az aktuális ajánlat marad 1 Ft-on (persze csak amíg rá nem licitálnak), és innentől kezdve mehet 2000 Ft fölé is a licit. Lehet ilyenekkel is szórakozni és ha mázlid van, akkor akár nálad is lehet ilyen, bár ezt sokan nem tudják, hogy így működik. -
tomcsa4 #473 Jobb sarokban ott a Segítség opció. Azon belül lehet kutatni, de kereshetsz is kulcsszavakon keresztül. -
tomcsa4 #472 A "második lehetőség" egy az értékesítés hatékonyságát növelő eladási mód, amely arra szolgál, hogy az eladó egy nem nyertes licitálónak az árverés lezárulta után vásárlási esélyt biztosítson fix áras eladás formájában a következő esetekben:
- A nyertes licitáló nem veszi át/nem fizeti ki a terméket, vagy más okok miatt eláll a vásárlástól.
- Az eladó több teljesen azonos termékkel rendelkezik, de azokat aukciós formában értékesíti (pl. promóciós célú 1 Ft-os aukciók, stb.). Az aukció során az ár olyan magas szintet ér el, hogy az eladónak a második, harmadik, stb. ajánlati árat elérő licitálónak is megéri értékesíteni a terméket az ajánlati ár szintjén.
A "második lehetőség" működése, igénybe vétele eladói oldalról:
A Személyes / Eladott áruk / eladott áruk listázó oldalon, az aukciós formában értékesített termékek mellett a listázó jobb szélén található a "második lehetőség" oszlop szöveges linkkel. (A link nem jelenik meg 70 napnál régebben lejárt aukciókra, fixáras aukciókra.)
A "második lehetőség" szövegre kattintást követően jelenik meg a "második lehetőség" rövid bemutatása és szöveges leírása. Továbblépve megjelennek a választott termékre tett licitek, licitálók. A második lehetőségről történő értesítéshez az eladó kiválaszthatja mely felhasználók kapjanak második lehetőséget és melyik licitjükkel. (Csak 2 licit jelölhető meg.) Itt kell megadni a felajánlás érvényességének időtartamát is, ami 1 - 5 nap lehet.
Továbblépve egy megerősítő oldalon tekinthető át a második lehetőség adásáról szóló ajánlat, ezt elfogadva a kiválasztott felhasználók e-mail kapnak a termék adataival, a felajánlott vételárral és a lehetőség időtartamával.
Minden megjelölt licitálónak a kiválasztott licitjének megfelelő áron válik elérhetővé az áru. Ha az eladó meggondolja magát és módosít a meghívottakon, a módosítása csak akkor lép érvénybe, ha még egyik korábbi értesített sem vette igénybe az ajánlatot.
Az eredeti aukcióból akkor jön létre egy új aukció, amikor valamelyik értesített ténylegesen megvásárolja azt, így nem is láthatja más a második lehetőséggel történő leütés lehetőségét, csak az eladó által meghívottak.
A "második lehetőség" működése, igénybe vétele a vevői oldalról:
A vevő e-mailben értesül a lehetőségről, de a Személyes / Második lehetőségként felkínált áruk menüben maga is megtalálhatja a felajánlást. Az ajánlatot a termék oldalon áll módjában elfogadni, ide az e-mailen vagy a fentebb említett menün keresztül juthat el. (A lehetőség csak a meghívottaknak jelenik meg, az eladó által meghatározott ideig.) Ha az eladó elfogadja a termék oldalon az ajánlatot, akkor a megadott paraméterek alapján az aukció lezárul és a szokásos aukciózárási folyamat játszódik le.
A második lehetőség keretében élő árverések nem jelennek meg a listázó oldalakon, csak az érintettek tudnak róla. -
Orionk #471 Szia!
Licitre tettem fel, de megadtam neki, egy magasabb villám árat is. Viszont rosszul becsültem meg a terméket, és legalább 3000 ft al többet ér a villám ára.
Sokan elkeztek licitálni rá, és már ha ketten licitálnak a végéig, akkor el fog menni a termék villám áron. Ebből gondoltam, hogy többet is ér a villám ára.
De mint olvasom, hogy mit irtál, ezek szerint nem lehet változtatni már, ha licitáltak rá.
Azért bohóckodom, mert nem gondoltam, hogy ennyit érhet, alábecsültem a terméket, és sokan keresik. Licitre felpakoltam, hátha licittálnak rá, de nemcsak hogy licitáltak, hanem majdnem elérték a villám árat is.
Egy ujabb kérdésem.
Eladtam időközben az első termékemet. Ha az eladott áruk menüpontra megyek, akkor mutatja is, és van ott egy link a termék sorában, aminek ez a neve: " második lehetőség ".
Ez a második lehetség micsoda?, mi lesz, ha rákattintok?
köszi -
#470 Most akkor fix áron tetted fel, vagy licitre villámárral? Ha van érvényes licit a termékeden, akkor a villámárat már nemtudod módosítani. Egyébként hiába emelnéd meg a villámárat, koránt sem biztos, hogy lesz olyan, aki megveszi majd villámáron, főleg, hogy licitálva és a végét kivárva olcsóbban is megveheti.
Figyelni nem nagyon figyelik, de majdcsak jelenti valaki
Ha nem akarod olcsón eladni, akkor minek bohóckodsz önlicittel, miért nem teszed ki egyből azon az áron, amennyiért eladnád? -
Orionk #469 Hy!
--Ha licitáltak egy termékemre, de ugy érzem, hogy alacsony fix árat adtam meg, akkor tudom még valahogy módosítani a fix árat nagyobbra?
--Egy másik dolog: Ha haverral leüttetem a fix áron a terméket, de nem veszi meg, mert valami olyan értékelést adok neki, hogy nem tetszet neki. Majd pár nap mulva ujra felteszem az árut, nagyobb fix árral, akkor ez lehetséges? Figyelik az ilyen csalásokat?
köszönöm -
jupa #468 Régen úgy volt hogy neked kellett átméretezni 150kbyte-ra, most pedig 2mbig feltöltheted és automatikusan méretezi. -
Orionk #467 Hello!
Ezt nem értem:
A vaterán a termékfeltöltésnél az alján, amikor a képeket kell megadni, ott ezt írják:
" A kép maximális mérete 2 MB lehet, .jpg vagy .gif formátum megengedett. (A vatera automatikusan 150 kbyte méretre tömöríti a 150 kbyte-nál nagyobb méretű képeket, így azok minősége, részletessége megváltozhat. Minél nagyobb méretű képet tölt fel, annál tovább tart a feltöltési folyamat! "
Ebben most az nem világos, hogy azt írják, hogy egy db. kép mérete 2 megabájtos lehet, utánna meg azt írják, hogy a 150 kilobájtnál nagyobb képeket ugyis összesűríti a vatera150 kilobájtosra.
De miért sűriti össze, amikor azt írja, hogy 2 megabájtos is lehet????
üdv., -
#466 Van, sőt a teszvesznek is van, bár a kettő nem kompatibilis egymással értelemszerüen. A főoldalon allul a letöltéseknél megtalálod. Hogy dolgozik? Most erre mit mondjak? :D Kipróbálod, aztán ha nem tetszik, akkor max nem használod. Nekem kényelmesebb ezzel dolgozni, mint a honlapon feltöltögetni egyesével a dolgokat.
Képenként. -
Orionk #465 a vaterának van feltöltőprograma?, nem tudom, mert még nem regisztráltam, egyenlőre intézem az egyéb dolgokat, pl. bankszámlaszám.
És ez a feltöltöprogam hogyan dolgozik?, ha pl, amit mondasz, hogy 200kbyte a max tárhely, vagy képenként?
kösz -
#464 Ezekre a válasz ott van ám a Vatera segítség menüpontjában, egyébként ha eléred a 300 Ft befizetnivalót (hetente számláznak), illetve asszem 100kbyte a maximum, de mintha nemrég felemelték volna 200kbyte-ra a max képméretet, annyira ezt nem figyeltem, mert a feltöltőprogrammal dolgozom, az meg ugyis lekonvertálja. -
Orionk #463 Ha feltöltök egy terméket, és ahhoz szeretnék feltölteni 3-4 képet, hogy lássák az állapotát, akkor a képek mekkora nagyságúak lehetnek?
köszönöm -
Orionk #462 Ha eladtam egy árut, és az áru után fizetni kell az összeget a vaterának, akkor az eladás után ezt mennyi idővel kell megtenni?
kösz -
#461 Az emailban benne lesz minden tudnivaló, pl nekem a levél elején ez van:
"Az Ön Vatera vevőkódja.....:120868"
Na, én azt szoktam beírni a megjegyzése, hogy "Aramir 120868". Ennyi.
A banki utalást jelöld be értelemszerüen, de bármikor átállíthatod a személyes menüdben a Saját beállítások - Elérhetőségeimnél. -
Orionk #460 kösz, hogy segítesz.
És azt hol írják le, hogy pontosan mit kell a közlemény rovatba iratnom, amikor bemegyek a cib bankba befizetni a vaterának a pénzt?
És a regisztrációkor mit kell megadni, hogy nekem ne küldözgessenek majd sárga csekkeket? -
#459 Vatera számlalevélből részlet:
"A bankkártyás befizetései azonnal, a banki átutalásai és befizetései 5, a csekkes befizetései várhatóan"
Tehát biztos lehet befizetni. -
#458 Felesleges megkérdezni, tuti, hogy fizethetsz úgy is, elvégre adva van egy számlaszám, ahová fizetned kell, csak a megjegyzés rovatra kell figyelni, hogy belegyen írva a név és az azonosítószám. Akkor van gáz, ha elfelejted ezt közölni a pénztárosnővel, amúgy nemhiszem, hogy gond lenne.
Nekem Budapest Banknál 50 Ft egy utalás, drágább lenne a benzin a bankig :D
Az mindegy, hogy ki a számlatulaj, az a lényeg, hogy az a számlaszám legyen megadva a Vaterán az adataidnál, amiről utalsz, és ezt később se írd át, mert akkor elveszted az ellenörzött státuszod. Bárkié lehet a számlaszám, az csak arra kell, hogy lássák, hogy komolyan gondolod, illetve ugye ha valami gáz van (pl átvág az eladó egy rakás embert), akkor legyen valami valódi adat a kezükben, amit kiadhatnak a rendőrségnek. Egyébként ezt a számlaszámot nem adja ki a vevőknek a Vatera, szóval mindegy, hogy a tied-e vagy sem, a vevőidnek már azt adsz meg, amit akarsz. -
Orionk #457 Én azért választanám azt, hogy személyesen bemegyek a cib bankba, és befizetem az összeget., mert
unicredit bankos vagyok, és onnan számlaszámon át utalni másik számlaszámra nagyon drága, főleg, ha ahova utaloz az a számla nem unicredit bankos.
Mit gondolsz, irhatok a vaterásoknak, hogy megkérdezzem, hogy személyesen mehetek-e befizetni?
Másik kérdés, hogy ha ugy regelek, hogy eladó is leszek, akkor a számlaszámomat leellenőrzik, hogy enyém e. Ez az ellenőrzés hogyan megy?
azért, mert a számlatulajdonos nem én vagyok, csak én is meghatalmazott vagyok a számla felett.
kösz -
#456 Igen, csak akkor kell fizetni. Ha sikerült eladni a terméket, akkor jóváírják a feltöltési díjat (feltöltési díj nem egyenlő termékkiemelés, az más téma).
CIB bankos a Vatera, szerintem lehet személyesen is befizetni, csak a megjegyzés rovatba be kell iratni a pénztárossal a felhasználóneved és az azonosítószámod. Én utalni szoktam, nekem úgy kényelmesebb. -
Orionk #455 A vaterán akkor is kell feltöltési díjat fizetni, ha nem veszik meg a termékem?
Másik kérdésem, meg, hogy hogyan kell ezeket a plusz díjakat a vaterának befizetni?, ugy lehetséges a befizetés, hogy megadják nekem a bankszámlájukat, és megmondják, hogy milyen banknál vannak. pl. otp-nél vannak, akkor bemegyek egy otp-s bankba és ott befizetem a vatera nevére.
-
timexxx #454 jelentené a faszom xD hülye vagy? :D -
Orionk #453 Bármeliy hatóság, pl. ape, vagy bárki más figyeli, hogy én mit adok el és mennyiért?
mi van, ha több 10 ezret nyerek, mert eladok valamit akkora értékben, ezt is be kell jelentenem a adóhatóságnál, vagy bárhol?
köszi -
#452 baszki én ezt kajak nem hiszem el, hogy ennyire kúúúúúrvára sötétek, ember számba nem vehetők az... emberek, hogy sokaknak még mindig nem esik le, hogy ez reklám. most néztem a mercit vaterán, és olyan szövegek vannak, hogy beszartam. az ilyeneknek tök fölösleges értékes lakóhelyeket elfoglalniuk bárhol is a világon:c bezúznám őket a kecybe. -
timexxx #451 megmondom én ki ez a ,,VERA" ---> Sallai Nóra SZINÉSZ!
a vatera meg egy reklám fogás, parasztvakitás.. a mercinek már rég megvan a gazdája, komoly eladási szándékról szó sincs -
2Bálint #450 gyerekek, ez egy vírus marketing! Nem vettétek észre? Szarért hugyért vannak ezek a kis tömegcuccok. No, a mercit meg megvette a vatera 8 kilóért, és most elpasszolják ötvenért. De hogy közben mennyien kattintanak rájuk, reklámbevétel...
vera meg egy színésznő, a cuki pofiját adja az egészhez. Nehogy azt gondoljátok, hogy egész nap ott ül a gép előtt és ő válaszolgat a kérdésekre. LOL! -
mamutvadasz #449 hehe ez érdekes jaja:D
akkor meg lehet próbálni a mercit megvenni:D
ha nekem sikerül mindenkit elviszek egy körre vele:D
Orionk: mindenkinek van haszna ezen, neked is, meg a vaterának is:D -
#448 Ami röhej, hogy már levették, az 5 perc hosszabbítást, több helyen is írták, hogy vaj miért, és le is vették!
Nyilván Vera=V(at)ERA, a haszon közös és ez nézettségben +uj regisztrációkban + uj aukciókban nyilvánul meg... -
Orionk #447 Először én is azt gondoltam, de aztán észrevettem, hogy ott írja azt is, hogy, ha az utolsó 5 percben érkezik licit, akkor további 5 percig tart.
Egyébként egyáltalán azt nem értem, hogy miért van ez a várakozás, hogy nem mondja meg, hogy mikor adja el. Miért kell erre várni, nem kap több pénzt, ha többet vár, ennyi erővel feltehette volna, és annak adja el 50.000 ért, aki először meglátja, mi haszna van ebből a reklámozásból?
Vagy a reklámozásból nem neki van haszna, hanem a vaterának?, de mégis milyen haszna lenne?
üdv., -
mamutvadasz #446 ha fixáras az azt jelenti h akkor 50ért el lehet vinni nem?
aki ott van és leüti azé lesz ilyen egyszerű..legalábbis az én gondolatom szerint.. -
#445 Van valamennyi díja hogy eladhass, de a legbiztosabb ha a vatera szabályzatát elolvasgatot, ott tuti minden apró részletet megtalálsz, csak kitartás kell ;)
Egyébként mára már a merci is fel került ;) -
Orionk #444 Hy!
Jelenleg ugy vagyok a vaterán regisztrálva, hogy csak vásárolni tudok.
Most szeretnék olyan felhasználó lenni, hogy eladhassak is.
Szeretném kérdezni, hogy milyen feltételek lesznek, illetve, mi és hogyan szükségeltetik, hogy eladhassak is.
Azért is kérdezem, hogy mikor mennyit kell fizetni a vaterának, vagy, hogy az apeh, vagy bármilyen hatóság figyeli-e, hogy mit adok el és veszek?
Mert, ha sokat kell fizetni a vaterának, vagy valamelyik hatóság figyeli, hogy sok pénzt nyertem e eladással, vagy sokat veszítettem, akkor inkább nem regisztrálok.
Előre is kösz a segítséget.
üdv., -
#443 Sziasztok!
Most nézem vaterán,hogy Vera eladja a Berci Mercit:D Ha ez tényleg igaz,akkor én rárepülök erre az autóra. Ennyiért ingyen van:) -
#442 szó szerint úgy van ahogy mondod -
dahooker #441 Én úgy tudom,hogy a termék fixáras és az első, aki leüti az viszi.
Vagy nem???? -
nyusziful1 #440 Nézd azért 50.000 kikiáltási árról szerintem annyira nem könnyű felnyomni az árát de meglátjuk!
Az autót meg megvigasztalnám ha 50.000ért vehetném meg?
Vagy nem?:d -
Szoffer #439 Az aaaz:)
de sztem úgyis felnyomják az aukción az árát a kocsinak:(
Bár sztem szegény kocsi is sírna ha 50 ezerért elkelne:) -
#438 ja az a hisztis nőszemély, aki ki van akadva a férjére, mert megcsalta ? -
nyusziful1 #437 Hogy-hogy milyen mercis őrületre?!
Ez lesz az évszázad üzlete!Vera megszabadul a mercitől ami a a hűtlen férjé volt de ez asszem erre mondják, hogy édes a bosszú:)
A legjobb az egészben,hogy állítólag 50.000 forintért fogja eladni:) -
#436 milyen mercis őrületre ?