675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
  • Aramir
    Nekem jönnek a mailok, ma is kaptam már hetet.
  • Loál János #514
    Második napja nem kapom meg a termékfigyelő mailt, pedig ez év közepéig be van állítva.
    Most a beállításokban meghosszabítottam a dátumokat, és rámentettem mindegyikre, remélem jó lesz.
    Nálatok mi a helyzet?
  • Aramir
    "de lehetséges hogy nem kell mégegyszer 100 ft-ot küldened,de ez nem biztos"

De, ha átírod, akkor elvész a teljes jogú státuszod. Egyébként felesleges átírni, a vevőknek olyan számlaszámot adsz meg, amilyet akarsz, a Vatera meg amúgysem ellenörzi, hogy létezik-e még a megadott számlaszám.
  • antonioliuzzi
    Sziasztok!

Gondoltam szólok,hogy a dedikált Barack Obama könyv újra eladó a Vaterán, a nyertes anyagi okokra is hivatkozva megválik tőle.

Itt az aukció linkje: http://www.vatera.hu/dedikalt_barack_obama_konyv_1ft_rol_surgos_165181418.html

Ha olyan ismerősötök, akinek kellene az most megveheti nem túl vészes áron 50,000 Ft-ért. E-bay-en tegnap néztem 750 dolcsiért árulnak hasonló könyvet - olyan 150,000 Ft-nak felel meg - szóval megérheti akinek éppen van rá pénze.Ha belefektet pár év műlva sokat érhet még a könyv.
  • antonioliuzzi
    Szia!

Amennyiben nem írod át,akkor az a számlaszám marad a Vatera rendszerében.Ha megváltoztatod az új számlaszámodra,akkor a rendszerben is átíródik,de lehetséges hogy nem kell mégegyszer 100 ft-ot küldened,de ez nem biztos-Én még nem voltam hason helyzetben.
  • Orionk
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem.

Adott egy bankszámlaszám, amit beregisztrálok a vaterának, azaz átutalom róla a 100 Ft-ot, és igy ez a számlaszámom marad a vatera rendzerben.

Mi történik, ha a későbbiekben a banknál ez a számlaszám megszűnik?, attól a vaterának bennt marad, mintha létezne?

kösz
  • Aramir
    6%, nem 8, és 20 ezer Ft felett csökken a százalék.
    Az eladó ha bejelöli, hogy nem jött létre az üzlet, akkor csak semleges, vagy negatív értékelést tud adni, és csak ez számít, mindegy, hogy a vevő mit jelöl be.
  • Victor1103
    Üdv! Egy kis segítség kellene Vaterához. Gondolom tudjátok hogy ott egy sikeres eladás után 8%-ot kell perkálni a vatera felé. Namármost ezt ha jól tudom az értékelésnél ki lehet küszöbölni. Kérdem én: mindkét félnek semlegest kell adni értékelésbe, vagy csak a vásárló félnek elég vagy elég-e az hogyha a "tranzakció sikeresen lezárult?" kérdésre a "NEM"-et adom meg opciónak de mindketten pozitívat adunk egymásnak? Azért 8% egy nagy tételnél nem mindegy...
  • Orionk
    Majd, ha elmulik egy kis idő, akkor beirom a bűnöm :)

Igen, névegyezés még taláb nem probléma, de másik lakcímet nem adhatok meg., mint a sajátom, és ugyanaz a név+lakcim páros már probléma lehet.
  • insp1red
    Esetleg lehetne variálni a neveddel, pl ha van második neved akkor ha ezelött megadtad, most nem adod meg stb.
    Ahogy írta Aramir, névegyezés miatt igazából nem lenne szabad téged kirakni...

A ,,bűnödre" én is kíváncsi lennék :)
  • Aramir
    Címet, ilyesmit sajna nem tudok, azt viszont tudom, hogy mások már a 3.-4. nevükkel vateráznak, nem hiszem, hogy egy névegyezés miatt újra kiraknának.
    Max a kapcsolatfelvételen tudsz velük kommunikálni.

Egyébként mi volt a bűnöd, ha nem titok?
  • Orionk
    Ez a baj, hogy engem is egy ostobaság miatt tiltottak ki, ha tudom, hogy nem szabad, akkor nem csináltam volna.

Most próbálok újra regisztrálni, mert becsületesen csinálom egyébként a vaterát, meg csináltam is mindig.

A baj az, hogy nevet is kell megadni a regisztráció során, mármint nem felhasználó nevet, hanem a saját neved, és azt már nem birom megadni, mert ugyebár, akkor egyszer már megadtam, és észreveszik.
    Ezért nem tudom, hogy mi legyen.

Egyébként meg a vatera nem is ad semmi esélyt, hogy megmagyarázzam, bebizonyítsam az ártatlanságomat.
    Semmi telefonszámot nem adnak, meg elérhetőséget sem, hogy elmenjek hozzájuk.

Az elérhetőségben nem tudtok segíteni?, nincs ismerősötök a vateránál?, aki tudna segíteni?

előre is kösz
  • Aramir
    Nem írtad, hogy nem adta fel, csak azt, hogy nem érkezett meg. Gondoltam ha nem érkezett meg, akkor még a postán van a csomagod :D Én lemondanám a rendelésem, ha sürgős lenne és nem teljesítette az eladó a leírásban vállaltakat.

Orionk
    Passz, még nem tiltottak ki sosem :D Ha tutira akarsz menni, akkor beírod pl szüleid címét.
  • insp1red
    Elnézést, nem olvastam elé.
    Látom, már küldtél levelet!
  • insp1red
    Üdv Orionk!

Esetleg itt már próbáltad: http://www.vatera.hu/help/contact.php
  • insp1red
    Édesapám regisztrálva van mind a két oldalra, már kb. olyan 20 vásárlást lebonyolított, és nem volt eddig még olyan, hogy lenyúlták volna...
    Vásárolt alaplaptól kezdve rubikkockát, csúzlit, videókártyát, mind sértetlenül érkezett meg:)
    Persze ez függ az eladóktól is, lehet csak olyan embereket fogott ki:)
    A Vaterán talán több termék található, de a TeszVeszen is vannak jó aukciók.
    Szóval terméke válogattja. (lehet V.-n több a Pc-s cucc, a TV-en pedig a régiségek stb)

Igazából nem tudok neked ajánlani, melyik lenne jobb, én csak leírtam a gondolataimat, hogy mégjobban összezavarjalak :):)

Üdv: inspired
  • Jamirofan89
    milyen postáról beszélsz? kiderült,hogy fel se adta még az a paraszt,de akkor bűntessenek meg,mert én már vásároltam egy 'olyan' terméket másik eladótól aki már tegnap feladta a csomagot és ma meg is érkezett.sőt ennél a becsületes személynél nem volt feltűntetve,hogy "már másnap kézhez kapja" semmi ilyen és mégis láss csodát!úgy hogy nem veszem át a másikat szvsz.az idő pénz.
  • Orionk
    OK, telszám, és bankszámlaszám másik lesz, valamint mail cim is lehet másik.

Viszont lakcim lehet ugyanaz?, nem?, mert elvégre többen vannak egy albérletben is, és ugyanaz a lakcimük.
    mit gondolsz?
  • Aramir
    Helló!
    Ha valakit kiraknak, akkor annak oka van, és nem szivessen engedik vissza az illetőt másik névvel, szóval inkább ne akard ugyanazt a telefonszámot, címet, stb. Egyébként ha már ellenörzött volt a telefonszám és a számlaszám, akkor azt nem tudod mégegyszer megadni regisztráláskor, mert a rendszer jelezni fogja, hogy azzal már regisztrált valaki.
  • Orionk
    Sziasztok!

Sűrgős segítségeteket kérném.
    Engem végleg kizártak a vateráról, egy nagyon véletlen dolog miatt, pedig csak pozitiv értékelésem volt, és becsülettel csináltam a dolgot.

Azt szeretném kérdezni, hogy most uj felhasználónévvel tudok-e regisztrálni, de a telefonszámom, lakcimem, bankszámlaszámom, és a mail cimem maradhat-e?

Valamint kérdezném, hogy tudjátok-e a vatera telefonszámát, ügyfélszolgálatának elérhetőségét, mert ebben kérném az ő segítségüket is.

Előre is kösz.
    üdv.,
  • Aramir
    Akkor valószinüleg nem akar átbaszni, nem?
    Simán késhet a posta is, de ha te hétfőn vásároltál nála, akkor lehet csak kedden adta fel, ma még csak csütörtök van, lehet holnap megkapod, de ez már nem az eladó sara, hogy a posta 2-3 nap alatt szállítja le.
    Legtöbbször nekem is ott van másnap a csomagom, de van, amikor 2-3 nap is eltellik, mire megkapja a vevőm, sőt a rekord két hét volt :D
  • Jamirofan89
    "A Vatera piacterén a felhasználót negatív jelzéssel lehet illetni, amennyibennem teljesíti vállalt kötelezettségét a partner. Azon felhasználó, akinekösszes visszajelzése 2 negatív vagy az összes visszajelzésének 20 százalékanegatív kizárásra kerül."

Srácnak 70 pozitív visszajelzése van és 0 negatív ergo kitörölhetem vele a seggemet.köcsögség
  • Orionk
    Hy!

Nem tudja valaki a vatera ügyfélszolgálatának a telefonszámát?

Mert engem inaktívvá tettek, és fel kellene, hogy hívjam őket, mert a levelemre majd csak kb. 48 óra mulva válaszolnak.

kösz
  • Orionk
    szerintem nem kell kereskedői acc.
    Ráadásul ilyen nincs is a vaterán.

ÉN VATERÁZOM, TESZVESZRŐL SEMMIT NEM TUDOK.

Egyszerűen eladod őket, és kész.

Az adózásról, meg annyit hallottam, hogy akkor kezd kérdezősködni az apeh, ha évi 200 000 ft nál nagyobb a bevételed, DE

elméletileg sehol nem figyelik ezt, nem is tudok olyanról, akit kerestek volna az adózás miatt.

SZÓVAL: hivatalosan nem kell adózni, de a szóbeszéd azt mondja, hogy az évi 200e nyereség felett kérdezősködnek, de ez csak szóbeszéd.

üdv.,
  • Orionk
    szerintem visszamondani már nem birod, ha elküldted a pénzt

vedd fel a kapcsolatot az eladóval
  • Jamirofan89
    Sziasztok!
    Mit lehet olyankor tenni,ha hétfőn rendeltem egy terméket,de még a mai napig nem érkezett meg.Pedig oda van vésve:

"utánvétellel 2000huf a postaköltség, amit másnapra már meg is kap."

Vissza tudom mondani?
  • greg benz
    Sziasztok!

Több helyen olvastam róla/mesélték,hogy vaterán ill. teszveszen,ha pl én árulok cipőket (nagyobb mennyiségben),akkor elvileg kereskedői acc.-ot kell csinálnom,meg adóznom is kellene,mert igencsak figyelik a dolgokat.. ez komoly?tudtok erről nekem részletesebb felvilágosítást adni?Köszi
  • Loál János #488
    A #486-ban jól feltételezted a dolgot.
    A lejárt aukciókat nem tárolják a végtelenségig. Miért tennék?

Miért nem veszed meg a terméket, vagy jó érzés hónapokig nézegetni? :D
  • Orionk
    Ez a probléma megint felbosszantott, :(

Eltüntek az aukciómegfigyelőből a termékek, amelyek kb. 2 hónapja ártak le.

másnak nem volt ilyen probléma?

üdv,
  • Orionk
    Hy!
    Az aukciófigyelőbe tett termékek egy idő után eltünnek onnan, és nem tudom őket megnézni, megkeresni újra.

Mi miatt tűnnek el a lezárult termékek az aukciófigyelőből?

Ja, és mindig a legrébbiek közül tünnek el.

A válasz annyira egyszerű lenne, hogy a vatera levette a terméket a szerveréről?

üdv.,
  • Jégkocka
    Sok a fordított aukciós portál is. Pl.: www.kattogj.hu
  • Aramir
    Szerintem ha mindketten átfutjátok a vatera segítség menüpontját, akkor meglesz a válasz. De röviden, acsati nem (kivéve a posta, ahogy írták), Met igen (20 ezerig 6%).
  • Met
    Ha eladok valamit a vaterán (első dolog, még regem sincs oda) akkor abból kell jattolni az oldalnak?
  • acsati
    ja jó oké azt gondoltam. akkor vaterának nem, köszi csak ezt akartam
  • Flamingofiu
    Igen szállítási díj.Posta vagy futár.
  • acsati
    hali
    a vaterán akarok vmit venni, de még nem vagyok regelve. ha regisztrálok és veszek vmit akkor lesz plusz költségem az árun kivül?
  • tomcsa4
    Köszönöm szépen és viszont Kellemes karácsonyi ünnepeket. Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan tedd fel. 2,5 éve vaterázom, 2 éve ebayezek és fél éve teszveszezek. Ha tudok, nagyon szívesen válaszolok.
  • Orionk
    Köszönöm mindekettőtöknek! :)

Ha nem írnék már a héten, akkor KELLEMES ÜNNEPEKET kívánok nektek és családotoknak! :)

ITT EGY KIS JÁTÉK :)
  • tomcsa4
    Én OTP-s vagyok. A harmadik nyolcas fogat csupa nulla, melyek elhagyhatóak. De próbáld ki: írd be nulla nélkül, majd nullával. Ugyanazt a nevet írd be természetesen tulajdonosnak és hozzá kell párosítania. (Csak megnézed az összegző oldalon, aztán vissza, így nem csinálod meg a tranzakciót.)
  • Aramir
    Én a Budapest Bank netbankjánál csak simán üresen hagyom a harmadik nyolc karakter helyét. Egyébként igen, az otp-s 2x8 számjegyből áll.