Szmogriadó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy
Bicikli? Ugyan már!!!! Fagyjál szét te! Arról nem is beszélve hogy hova pakoljak biciklire? Ja és a másik hova tegyem a biciklit? Hozzam fel a lakásba? Vicc az egész! Azért fizetem a súlyadót és a biztosítást hogy használjam az autóm. Azokat kellene kiszûrni akik 10 autó helyett füstölögnek!

Willi Betz
Mehetsz! A benzinesekre 09-es OBD besorolás vonatkozik. dízelekre meg a részecskeszûrõs EEV 12,13-as.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

R0zs0máK
A tré az hogy mindenki így gondolkozik...

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

jaszy
Majd ha az ócska tragacsok, diesel füstgyárak nem mennek akkor én sem fogok! Tojni kell rá!

Gladiator
Jaj mar...😊

Persze, ha 20-30 kmre van az ovi, akkor ne (bar egesz pest kereszben kb 20-30 km, de most ebbe nem menjunk bele, mert lehet nem is😄), viszont azert pest forgalmanak 90%t nem az oviba igyekvo anyukak adjak.

Es megegyszer mondom, hogy nem hip-hop gondoltam, hanem hosszu tavon. Most hulyesegnek hangozhat, persze, de 10 ev alatt azert sokat lehet valtozni.

Az, hogy miert annyira letfontossagu a kocsi, azt nem tudom. Ha at akarsz menni egy haverodhoz, aki pl. 5 km-re lakik, nem hiszem, hogy csak kocsival lehet menni, nem ertem akkor miert elkepzelhetetlen. De ha valaki csak siman reggel elmegy dolgozni, meg este haza, akkor sem ertem miert ne lenne ez elkepzelheto biciklivel.

A vizfeju hasonlitasert meg bocsi, nekem is fajt volna😊

Gladiator
Mert igy neveltek. Ezt mondtam, hogy az ilyen 15-30 koruliek nem nagyon fognak biciklizni, de ha mar a kovetkezo generaciot igy nevelik, akkor ok mar (remelhetoleg) maskepp fognak gondolkozni. Es most az egy dolog, hogy most megoldjuk a szmog kerdest azzal, hogy ok, paros-paratlan rendszamuak mehetnek, de 10 ev mulva mit csinalunk? Nem csak a szoggal, de a forgalommal? Legyen otos metro? Legyen plusz ket sav az M0-ason? Esetleg a belvarosban tobb emeletes utak, hogy minden kocsi elferjen?

Hosszu tavon inkabb megerne befektetni a biciklis modszerbe, mert kb. 10 ev mire az embereket valamennyire ra lehet nevelni. Viszont ha a tobb ut, tobb ado, tobb metro megoldast nezzuk, akkor 10 ev mulva egy meg zsufoltabb, meg szennyezettebb balvarost kapunk (sokkal tobb penzert).

Aztan ha bevezetik a dugo penzt, mert mar annyira nem lehet birni a szomogot, akkor az emberek ugyis bringara ulnek, csak hogy akkor meg uton utfelen elcsapjak oket, mert a biztonsagos biciklizes kidolgozasara senki sem gondolt.

stp4trick
szó nincs róla, hogy ne tudnám mi lenne a jó, azt meg kikérem magam, hogy a vízfejhez hasonlítasz, ezért akár nagy nyilvánosság elõtt elkövetett rágalmazás miatt fel is jelenthetnélek 😊))

Hollandiát meg nagyon nem jó hasonlítani Mo-hoz, reálisabb Németországot, hisz a hollandok Európa legnyugodtabb emberei, jártam már ott többször
ahol fél óránként "kaffí?" van, meg akkor dolgozom le a heti 38 órámat amikor akarom, azért lényegesen rugalmasabban mûködik minden, mint ebben az operettországban

itt akár 20-30 km-t is viheted a gyereket, míg oviba érsz vele, és mint lentebb is írtam, ne hasonlíts egy közép-fõiskolás kölyköt egy családos, dolgozó emberhez, én is megtettem korábban, ma a jelen itteni körülmények között lehetetlen gk nélkül a mindennapokat élni normálisan

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

na ez már egy értelmes ötlet, vagy zacsit a kipufogóra, és a városon kívül venni le...

[HUN]FaTaL
Megérdemli.

http://goo.gl/gd6Zi5

hagyjuk már ezt a bicikli témát, ha ezerszer több bicikliút lenne meg figyelmes autósok akkor sem tekernék reggel, és sokan mások sem. felkelek, amíg lezuhanyzok széfagyok, f*szt fogok ilyen idõben akármikor is biciklizni... nem ezzel a módszerrel kell a smogot elriasztani...

Balo
Szerintem Budapest határába kellene két óriási ventilátor, ilyen 100 méteresek, és az kifújná a mocskot.😄

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

Gladiator
Nem tudom, miota szilveszter utan visszajottem, folyamatos a -5-10 fok nappal, ejszaka meg nem tudom, mert ki sem merek menni😊

Gladiator

Gladiator
Nem. Siman eltekernek 5-10km-t is a gyerekkel, esetleg egy kozeli falubol be a varosba. Nekem van olyan evfolyamtarsam aki pl. napi 2 orat biciklizik a suliba, meg 2-t vissza. Telen-nyaron, hoban-fagyban.

autoszimulator
és az hogy müködik, hogy aki nem a városban lakik, annak ugye valahogy be kell jutni, bár gondolom akkora arcok, hogy 25-30 km-t is bebickliznek a városba. De ha esetleg mégsem, akkor gondolom kocsi vagy tömegközlekedés. Na most ha valamivel elmész a városig, azzal vagy bemész a városba, és már gondok is vannak ezzel a dologgal, vagy le kell tenni a kocsit a határban, és ott osztanak ingyen biciklit?
Valami megoldás kell a kocsik számának a ritkítására, de hogy az a bicikli lenne, azt nem hiszem...

.: mobilize.hu :.

Gladiator
Itt ugy van, hogy a varosok szeleben van P+R (park and ride). Errol mar korabban volt szo. Egy nagy parkolo, aztan a parkolojeggyel ingyen, vagy kedvezmenyesen hasznalhatod a "BKV"-t. Vagy onnan mar felpattanhatsz a bicodra is, es mar nem is kell masfel orat tekerni.

Persze, tudom, hogy nagyon el van maradva Mo., en csak azt mondom, hogy sokkal jobban megerne ilyen iranyba fejlodni, mint az uthalozat, metro, meg kulonbozo adokat eroltetni, mert azt sem lehet orokke csinalni.

voodoothursday
Gondolom ottsem tekeri át a gyerekkel a fél várost, hanem elviszi két utcával arébb lévõ oviba, amit itthon is megtesz az anyuka csak max lábon.

Sadist
Létezik elektromos bicikli is...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

GregSB
Azt azért tegyük hozzá hogy Hollandia tengerparton fekszik. Oceáni éghajlat -> nincsenek tartós mínuszok, mint itthon. Ilyen -10, -20 fok mint ami most van Mo.-on ott soha nincs, néha beesik 0 alá pár fokkal a hõmérséklet.

Persze ez azt is jelenti hogy náluk több a szél meg esõ...

Gladiator
Van ra megoldas, csak korul kell nezni. Te is ugy gondolkodsz, mint az orszag vezetoi, hogy nem nezik mashol mi mukodik jol, hanem probalnak sajat otletek alapjan "fejleszteni". Az egy dolog, hogy par evnyi bringazas utan siman meg lehet tanulni 2 gyereket biciklin vinni. Naponta latom, hogy 40 eves anyuka elol egy, hatul egy gyerekkel biciklizik es kozben smst ir. Ok, persze, jo idobe beletelik, mire valaki igy megtanul, de azoknak ott van a bicikli utanfuto, amibe akar 4 gyereket is beleultethetsz, meg meg kismillio masik megoldas.

Mondom, itt sincs melegebb, csak itt a -7 fok melle meg esik is es szel is fuj. Megis mukodik.

Egyebkent nem azt mondtam, hogy akkor soha tobbet ne hasznaljon senki kocsit, de amikor csak siman el kell jutni A-bol B-be, akkor megteszi a bicikli is. Azt meg ne mondd nekem, hogy biciklicel nem gyorsabb a belvarosban, mint kocsival. Nem surun kocsikazok pesten, de altalaban allandoan dugo van, a biciklisek meg lazan eltekernek a sorok kozott (ha meg kulon ut lenne nekik, meg gyorsabb lenne biciklivel kozlekedni). Tehat a keses megoldva.

Es nekem van nagymamam, es van unokaocsem, akire az o nagymamaja eleg surun szokott vigyazni, igy azt a peldadat nem ertem😊

R0zs0máK
Hollandiában a gyerekeket is simán viszik biciklivel...még ilyen idõben is...

és ezt hogy gondolod ? ki és hogy ellenõrzi ? baromság

voodoothursday
Én megértem, hogy sokaknak 20 évessen még jó ötlet a bringa fõleg ha mindössze 10 perc alatt betekersz a suliba, de 30-40 évesen pláne ha még öltönyben is kell járnod dolgozni egyre kevésbé fog teteszeni a dolog hidd el. Rengetegen laknak a városon kivül is, akiknek be kell érni reggel 8-ra melóba és utána este 5 kor már nincs kedvük 1,5 órát biciklizni hazáig a -10 ben vagy épp a + 30 fokban. Én inkább reménykedem, hogy 10 év mulva már talán olyan szintre jut a hibrid technológia, hogy elé hatékony lesz és alacsonyabb kategóriás autókban is elérhetõvé válik.

stp4trick
vigyél már 2 gyereket -15 fokban biciklivel

az eszem megáll,
az autókra szükség van, sajnos ilyen a mai társadalom, nem késhetsz sehonnan, nem lehetsz igénytelen, nincs nagymama, aki vigyázna a gyerekre, vagy elvinné oviba suliba, elsétálna vele

teljesen más világ van mint 20 évvel ezelõtt

10 éve még én is sokat jártam bringával, még melózni is, de ma már nem is mernék, meg családostul elég nehézkes is lenne

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

autoszimulator
elsõ kettõhöz még esetleg jogod is lenne, másik kettõt visszaigényelni érdekes megfontolás lenne 😄

.: mobilize.hu :.

stp4trick
amennyi napot nem használhatom az autót, annyi visszatérítést kérek a KGFB-bõl, súly(?)adóból, CASCOból, esetleges lízingdíjból

GregSB
Teljesen egyetértek veled, szerintem is ennek kéne lennie a jövõnek Mo.-on.

Csak attól félek hogy kissebségben vannak ithon az olyan emberek, akik így gondolkodnak 😞

Goruck

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

Gladiator
persze, irtam is, hogy ha biztositanak a biciklivel valo biztonsagos kozlekedest. Valamint azt is irtam, hogy a kovetkezo generacio. Termeszetes, hogy nem mukodne most igy hip-hop, de hosszutavon ez a megoldas, mert a kocsikbol csak tobb lesz, es ha meg most meg is oldjak valamivel, 5-10 ev mulva elo fog jonni ugyanez a problema megint, amikor mar nem lesz hova utat epiteni, nem lesz hely uj metronak (penz meg plane). Viszont 5-10 ev alatt szerintem mar valami lathato elorelepest el lehetne erni a biciklis vonalon.

Egyebkent meg itt sincsen oltozo, meg furdoszoba minden boltban. Talan a nagy a vezetoknek, de se suliban, se sehol nem lattam meg zuhanyzot. Az uzletemberek is oltonyben, makkos cipoben mennek dolgozni, nem ott oltoznek at. Leizzadnak, ha leizzadnak. Mindenki izzad. Egyebkent ok mar annyira hozzaszoktak, hogy nem nagyon izzadnak le egy 5-10kmes tekerestol.

a rendszámtáblákat honnan szeretzted ?

Goruck
hát igen....ez Magyarország...

Csak figyelmeztethetik a szmogriadós korlátozásokat megszegõ autósokat a rendõrök, de bírságot nem szabhatnak ki, mivel végrehajtási rendelet nem készült a szabályozás mellé. A kormány ugyanis eminens módjára az elsõk közt vezette be az Európai Unió szigorúbb légszennyezettségi határértékeit, de a munkát nem folytatta azzal, hogy mindezt a magyar jogviszonyok közé illessze. (forrás : index.hu)

R0zs0máK
Nevetni fogsz, a busz többet szennyez 😄D

sokat járok este-éjjel a városban, szerinted éjszaka bkv-zni fogok 1-másfél órát amikor kocsival 10-20 p alatt eljutok akárhova ? <#idiota>

Goruck
a sok szuzukis, vagy a 40 éves ikarusz ? 😄😄

Goruck
na végre berakták a bannerem, összedobtam egyet 1 perc alatt<#taps><#taps>

Kresz-t ÉS jogszabály(oka)t kellene módosítani ehhez

GregSB
Egy buszra felfér legalább 50 ember (valamelyikre több is). Szerinted melyik a szennyezõbb, ha az az 50 ember egy buszon, vagy 25-50 autóval közeledik?

be... csak szopás ha szervízben van a páratlan autó (mint nekünk :\

ja és mondják h menjünk bkv-val

1, a bkv busz is füstöl, nem is kicsit
2, nem teszik ingyenessé az utazást

én ma bementem a 0-ra végzõdõvel a bajcsyra
ja és apám kocsija 3-asra végzõdik, az enyém 0-ra
(és apám heti 1x megy a kocsival) 😄

bekaphatja a demszkáj

GregSB
Ehhez csupán annyi kéne, hogy itthon is olyan minõségû és mennyiségû bicikli utak legyenek mint ott kint
+ az emberek felfogása is megváltozzon, képesek legyenek télen, esõben, hóban jobban felöltözni és bringára ülni, és az összes munkahelyen ki léne alakítani igényes zuhanyzót és öltözõt.

+ az autósok felfogása is megváltozzon, és a Kreszben is változásokat kéne behozni. Hollandoknál a bicikliseknek van elsõbségük szinte mindenhol, még a gyalogosoktól is nagyobb a prioritásuk. Mivel minden esetben elsõbségük van, ha baleset van autós-biciklis között mindig az autóst büntetik meg. Ezért odakint az autósok iszonyatosan odafigyelnek rájuk. Itthon még a zebrán sem figyelnek a gyalogosokra...

Szóval mindezeket figyelembe véve, kb 15000000000 év múlva talán itthon is elterjedhet az olyan szintû közlekedés, mint Hollandiában 😄

DanielT
Én ma a szabályosság mintaképe voltam! 11-én, 11-re végzõdõ rendszámmal közlekedtem 😊

Goruck
nem hát 😄😄

Goruck
példa, de mire: Andrássy út vége, Hõsök tere, reggel: kanyarodna be egy ezüst VW Polo üzletforma benne, ugyebár át kell engedni a gyalogosokat, ill egy bicóst, akit majdnem elütött, a srác meg elkezdett ordítani és vagy 4-5x nekicsapta a kerekét a hátsóajtónak, a VWs félreállt és elkezdte kergetni 😄😄

R0zs0máK
ÉS ha páros a rendszámod egy kurva szót nem szólhatnak 😄DDD

GregSB
Én holnap ezzel fogok bemenni az ötkerbe, és végigdriftelek a belvároson:

😄DD

R0zs0máK
Nincs rajta részecskeszûrõ, azért 09-es

sofõrök jó hogy leszarják a tekerõket mert akkor a pofájuk hogy meg is érdemelnek 1-1 borulást. példa: még tanultam vezetni nyáron, amikor álltunk pirosnál, bejött mellénk egy Terhes Anya Kisgyerekkel Hátul, az autó és a járda közé, kinézett, nem jött semmi és átment. csak a gyerekeket sajnáltam ...:\

Goruck
én szeretek bicózni, de vezetni jobban 😛 különben a mai BPi biciklizés az kész életveszély a biciklisek is összevissza vágtatnak, nem egyszer látni, hogy felkenõdik egy parkoló autón, vagy valami...

...de a sofõrök meg leszarják a tekerõket, mivel õk az erõsebbek...
...így nem lehet...nincs meg az egyensúly