505
-
#225 lehetséges, hogy én írtam ezt a vadbaromságot....:D extázisba voltam :D
#222: TÉK -
#224 Nemtudom néztétek-e a hiradót, Északmagyarországon a legszennyezettebb a levegő még a forgalomtól távol lévő erdőkben is!!!!! de ott nem vezetnek be semmit... -
#223 Elhangzott egy tévhit a topikban, miszerint a kocsiban nem szívod a kinti szmogot. Dehogynem, sőt nagyobb a szennyezőanyagok koncentrációja. Talán indexen volt erről cikk.
Igazat adok Galdiatornak, viszont nem túl biztonságos manapság az utcán bármit is tárolni, ami többet ér pár forintnál. -
#222 ejj mi ez az AE86os Altrix verda? -
#221 Na, hat pont ezert van most szmogriado, ami elhiheted, hogy engem a legkevesbe sem erint, es egyelore teged se nagyon, de mondjuk nem art otleteket gyartani (na nem mintha barmelyik politikus is olvasna), hogy majd amikor 1500ft dugodijat kell fizetni, akkor ne sirjon a sok autos szaja.
Egyebkent meg a baratnonek is lehet biciklije, de a vazon ulos dologgal sincs nagy problema. Ismet kihangsulyozom, hogy nem gondoltam, hogy az egesz holnaptol legyen. Hosszutav... Nevelni kell erre is az embereket. Ha mar a kovetkezo generacio ebben none fel, egyiknek se okozna fennakadast, hogy a baratnot a vazon kell vinni. -
#220 :D:D jó kis topic lett, átiratom a címét, KOcsi VS Bringa :D
TOP 5 <<< -
#219 ne is reménykedj, itt a drift jövőd -
#218 Annyira jo lenne ertelmes emberekkel beszelgetni:) Miert nem azt hoztad fel peldanak, hogy milyen hulye vagyok, amiert azt mondom, hogy amikor Olaszorszagba mentek sielni, akkor is biciklivel menjetek... -
#217 "De ha csak atmesz a westendbe megnezni egy filmet"
A barátnőt majd a vázra ülteti mint a 20 as években.
Az autósokat nem lehet meggyőzni! Engem sem lehet!
Buszon sem ültem 20 év alatt csak párszor, mióta autóm van!
-
#216 Meg mindig nem sikerult felfognod a HOSSZUTAVBAN valo gondolkozas szepsegeit. Ez azt jelenti, hogy pl. 10 ev alatt eleg sok minden valtozhat, akar meg biciklitarolot is csinalhatnak, ahova beviszed a biciklidet, lazarod, es fizetsz mondjuk 200ft-ot az orzesert.
Lakotelepen meg szentem eddig is tartozott minden lakashoz egy pince. -
#215 ő most nem arra gondol basszus, csak azt magyarázza hogy az ember nem üljön minden szarért húgyért kocsiba... -
#214 Te olyan hulye vagy istenem... Nagybevasarlas? Menj kocsival. Hol irtam olyat, hogy soha tobbet ne menjen senki azzal? Termeszetesen, ha epitkezel, akkor nem varom el toled, hogy a 120 kilo cementet biciklin hozd el, ott a kocsi. De ha csak atmesz a westendbe megnezni egy filmet (es nem mesz be a Sparba bevasarolni), akkor nem kell kocsiba ulni, hanem jo a bicikli is.
Es mint mar irtam, azert nem 1800-at irunk, hogy a -10-et mar ne lehessen ruhaval kompenzalni. -
#213 1 Lakótelepen a bicikli 5 percet sem lenne kint az utcán.
2.A melóhelyemen sem tudom tárolni.
3.Na tőlem és sok autós társamtól éhen halának a bicikligyártók!
Nem 20 éves vagyok már, öreg vagyok bohócnak!
-
öregember #212 tekerjél szakadó esőben 30 km-t, keresztül a város egyik végéből a másikba -
#211 jah, de te is lerakod a hacsit, hogy inkább bringával driftelj??? :P:P
nekem most lesz 1 éve, hogy meglesz a jogsim és nagyon szeretek vezetni, dugóban is...:D:D -
#210 A ruha sokat segit, van egy olyan egyedi tulajdonsaga, hogy melegen tart.
Egyebkent meg ahogy a kocsidat sem viszed fel a lakasba, a biciklit sem kell, le lehet kotni az utcan. Tovabba, ha elolvastad volna figyelmesen amit irtam, es nem csak Verpisitke modjara ontened magadbol az IQ-fighter dumadat, akkor lathattad volna, hogy en hosszutavban gondolkozom, kb. 10 evben. 10 ev alatt van ido bicikliparkolot is csinalni. -
#209 Nekem semmi gondom nincs! Bringázzanak a sportolók, meg a ráérősek, meg akik nem tudnak vezetni, vagy nincs autójuk.! -
#208 látod ha bringád lenne nem lenne ilyen gondodXD -
#207 Hagyjál már:D Fagyjál szét te a biciklin -10-ben..És ha nagybevásárlást csinálsz hova pakolsz? Hollandoknál így jártok. Járjatok, nem érdekel, nem fogok szétfagyni a biciklin.. -
#206 Tré ugye? Nem aprópénzért vettem az autóm, nem ingyen tankolok! Fizetem a biztosítást, súlyadót! Katalizátor is van az autómon! Ne engem basztassanak! -
#205 Bicikli? Ugyan már!!!! Fagyjál szét te! Arról nem is beszélve hogy hova pakoljak biciklire? Ja és a másik hova tegyem a biciklit? Hozzam fel a lakásba? Vicc az egész! Azért fizetem a súlyadót és a biztosítást hogy használjam az autóm. Azokat kellene kiszűrni akik 10 autó helyett füstölögnek! -
#204 Mehetsz! A benzinesekre 09-es OBD besorolás vonatkozik. dízelekre meg a részecskeszűrős EEV 12,13-as. -
#203 A tré az hogy mindenki így gondolkozik... -
#202 Majd ha az ócska tragacsok, diesel füstgyárak nem mennek akkor én sem fogok! Tojni kell rá! -
#201 Jaj mar...:)
Persze, ha 20-30 kmre van az ovi, akkor ne (bar egesz pest kereszben kb 20-30 km, de most ebbe nem menjunk bele, mert lehet nem is:D), viszont azert pest forgalmanak 90%t nem az oviba igyekvo anyukak adjak.
Es megegyszer mondom, hogy nem hip-hop gondoltam, hanem hosszu tavon. Most hulyesegnek hangozhat, persze, de 10 ev alatt azert sokat lehet valtozni.
Az, hogy miert annyira letfontossagu a kocsi, azt nem tudom. Ha at akarsz menni egy haverodhoz, aki pl. 5 km-re lakik, nem hiszem, hogy csak kocsival lehet menni, nem ertem akkor miert elkepzelhetetlen. De ha valaki csak siman reggel elmegy dolgozni, meg este haza, akkor sem ertem miert ne lenne ez elkepzelheto biciklivel.
A vizfeju hasonlitasert meg bocsi, nekem is fajt volna:) -
#200 Mert igy neveltek. Ezt mondtam, hogy az ilyen 15-30 koruliek nem nagyon fognak biciklizni, de ha mar a kovetkezo generaciot igy nevelik, akkor ok mar (remelhetoleg) maskepp fognak gondolkozni. Es most az egy dolog, hogy most megoldjuk a szmog kerdest azzal, hogy ok, paros-paratlan rendszamuak mehetnek, de 10 ev mulva mit csinalunk? Nem csak a szoggal, de a forgalommal? Legyen otos metro? Legyen plusz ket sav az M0-ason? Esetleg a belvarosban tobb emeletes utak, hogy minden kocsi elferjen?
Hosszu tavon inkabb megerne befektetni a biciklis modszerbe, mert kb. 10 ev mire az embereket valamennyire ra lehet nevelni. Viszont ha a tobb ut, tobb ado, tobb metro megoldast nezzuk, akkor 10 ev mulva egy meg zsufoltabb, meg szennyezettebb balvarost kapunk (sokkal tobb penzert).
Aztan ha bevezetik a dugo penzt, mert mar annyira nem lehet birni a szomogot, akkor az emberek ugyis bringara ulnek, csak hogy akkor meg uton utfelen elcsapjak oket, mert a biztonsagos biciklizes kidolgozasara senki sem gondolt. -
#199 szó nincs róla, hogy ne tudnám mi lenne a jó, azt meg kikérem magam, hogy a vízfejhez hasonlítasz, ezért akár nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt fel is jelenthetnélek :)))
Hollandiát meg nagyon nem jó hasonlítani Mo-hoz, reálisabb Németországot, hisz a hollandok Európa legnyugodtabb emberei, jártam már ott többször
ahol fél óránként "kaffí?" van, meg akkor dolgozom le a heti 38 órámat amikor akarom, azért lényegesen rugalmasabban működik minden, mint ebben az operettországban
itt akár 20-30 km-t is viheted a gyereket, míg oviba érsz vele, és mint lentebb is írtam, ne hasonlíts egy közép-főiskolás kölyköt egy családos, dolgozó emberhez, én is megtettem korábban, ma a jelen itteni körülmények között lehetetlen gk nélkül a mindennapokat élni normálisan -
Narusco #198 na ez már egy értelmes ötlet, vagy zacsit a kipufogóra, és a városon kívül venni le... -
#197 Megérdemli. -
Narusco #196 hagyjuk már ezt a bicikli témát, ha ezerszer több bicikliút lenne meg figyelmes autósok akkor sem tekernék reggel, és sokan mások sem. felkelek, amíg lezuhanyzok széfagyok, f*szt fogok ilyen időben akármikor is biciklizni... nem ezzel a módszerrel kell a smogot elriasztani... -
#195 Szerintem Budapest határába kellene két óriási ventilátor, ilyen 100 méteresek, és az kifújná a mocskot.:D -
#194 Nem tudom, miota szilveszter utan visszajottem, folyamatos a -5-10 fok nappal, ejszaka meg nem tudom, mert ki sem merek menni:) -
#193 #190 -
#192 Nem. Siman eltekernek 5-10km-t is a gyerekkel, esetleg egy kozeli falubol be a varosba. Nekem van olyan evfolyamtarsam aki pl. napi 2 orat biciklizik a suliba, meg 2-t vissza. Telen-nyaron, hoban-fagyban. -
#191 és az hogy müködik, hogy aki nem a városban lakik, annak ugye valahogy be kell jutni, bár gondolom akkora arcok, hogy 25-30 km-t is bebickliznek a városba. De ha esetleg mégsem, akkor gondolom kocsi vagy tömegközlekedés. Na most ha valamivel elmész a városig, azzal vagy bemész a városba, és már gondok is vannak ezzel a dologgal, vagy le kell tenni a kocsit a határban, és ott osztanak ingyen biciklit?
Valami megoldás kell a kocsik számának a ritkítására, de hogy az a bicikli lenne, azt nem hiszem... -
#190 Itt ugy van, hogy a varosok szeleben van P+R (park and ride). Errol mar korabban volt szo. Egy nagy parkolo, aztan a parkolojeggyel ingyen, vagy kedvezmenyesen hasznalhatod a "BKV"-t. Vagy onnan mar felpattanhatsz a bicodra is, es mar nem is kell masfel orat tekerni.
Persze, tudom, hogy nagyon el van maradva Mo., en csak azt mondom, hogy sokkal jobban megerne ilyen iranyba fejlodni, mint az uthalozat, metro, meg kulonbozo adokat eroltetni, mert azt sem lehet orokke csinalni. -
#189 Gondolom ottsem tekeri át a gyerekkel a fél várost, hanem elviszi két utcával arébb lévő oviba, amit itthon is megtesz az anyuka csak max lábon. -
#188 Létezik elektromos bicikli is... -
#187 Azt azért tegyük hozzá hogy Hollandia tengerparton fekszik. Oceáni éghajlat -> nincsenek tartós mínuszok, mint itthon. Ilyen -10, -20 fok mint ami most van Mo.-on ott soha nincs, néha beesik 0 alá pár fokkal a hőmérséklet.
Persze ez azt is jelenti hogy náluk több a szél meg eső...
-
#186 Van ra megoldas, csak korul kell nezni. Te is ugy gondolkodsz, mint az orszag vezetoi, hogy nem nezik mashol mi mukodik jol, hanem probalnak sajat otletek alapjan "fejleszteni". Az egy dolog, hogy par evnyi bringazas utan siman meg lehet tanulni 2 gyereket biciklin vinni. Naponta latom, hogy 40 eves anyuka elol egy, hatul egy gyerekkel biciklizik es kozben smst ir. Ok, persze, jo idobe beletelik, mire valaki igy megtanul, de azoknak ott van a bicikli utanfuto, amibe akar 4 gyereket is beleultethetsz, meg meg kismillio masik megoldas.
Mondom, itt sincs melegebb, csak itt a -7 fok melle meg esik is es szel is fuj. Megis mukodik.
Egyebkent nem azt mondtam, hogy akkor soha tobbet ne hasznaljon senki kocsit, de amikor csak siman el kell jutni A-bol B-be, akkor megteszi a bicikli is. Azt meg ne mondd nekem, hogy biciklicel nem gyorsabb a belvarosban, mint kocsival. Nem surun kocsikazok pesten, de altalaban allandoan dugo van, a biciklisek meg lazan eltekernek a sorok kozott (ha meg kulon ut lenne nekik, meg gyorsabb lenne biciklivel kozlekedni). Tehat a keses megoldva.
Es nekem van nagymamam, es van unokaocsem, akire az o nagymamaja eleg surun szokott vigyazni, igy azt a peldadat nem ertem:)