Filmek a vietnami háborúról

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊))
Megnéztem gyors a Szakaszvezetõt, és a kék ruhás vietnámi kislány az abban a filmben van. 😊
Már csak a másik dolog a lyukas...
Tényleg ezek voltak a jó fimek. 😊
Viszont én egyre emlékszek, aminek nem tudom a címét.
Abban is egy falut védtek az amcsik, ameddig tudták.
Azthiszem egy néger katona sajnált egy vietnámi kislányt, akinek le volt szakadva az 1ik karja(mondják is, h egy bomba vitte le), és valami kék ruhában volt. Aztán kinyírták a vietkongok, otthagyták a folyó szélén, és hagytak rajta valami levelet, h azért, mert áruló volt.
Aztán még rémlik belõle olyan is, h a faluban harcolnak, és az 1ik katona aknavetõ találatot kap, amikor pont egy csecsemõt akar megmenteni, és a földön fekvõ gyerekhez kúszik még, és ráfexik, h megvédje. Az a katona ott meg is hal.
Valaki tudja ez melyik filmben van?

Üdv.
Oszi
polluxware
Veszélyes élet éve <#whatever>

Hali!
Egy olyan filmet keresek gyerekkoromból, egy óriás bombát hatástalanítanak valami homok gödörben.Valaki?
<#integet2>sziasztok <#integet2>
csak pár adatom van de remélem tudtok segíteni
Amerikai film Német zeneszerzõ na és persze a vietnami háborúról szól
<#confused><#confused><#confused><#confused>
légysz segítszetek (lecke)
Hamburger Hill,Katonák voltunk és a Szakasz a legjobb.Az Acéllövedék számomra túl lapos volt,bár nagyon életszerû,az Apokalipszis most nekem iszonyatosan nem tetszett.

A Hamburger Hill-t nézzétek.Nagyon hiteles a számomra.

DJ Skyline
valaki tud ajánlani egy hiteles dokumentumfilmet a témáról? pl itt van ez, és ez a sorozat. ezekkel találkozott már valaki? megéri megvenni õket? a vélemények alapján valaki szerint jó, valaki szerint meg lehetne jobb is, vagy van ezeknél jobb is.

Vasháromszög-The iron triangle

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Frosty01
ez viszont idióta film 😄 jó meg minden, de awrgghh 😄

practitioner of the forbidden arts of death

stp4trick

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Torzonborz
ja tényleg Michael Dudikoff szerepelt benne , nem ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Platoon Leader - Szakaszvezetõ
Bár már elég régen láttam, úgy emlékszem elég jó kis akcióközpontú vietnámi háborús filmecske.

highlander15
Megnéztem az Acéllövedéket,szerintem az egyik legjobb vietnámi háborús film!!!Fõleg az eleje tetszett a kiképzéssel.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Scottt
Torzonborz - VIP 2004. 05. 27. óta regisztrált VIP fórumozó
tegnap 11:34 | privát | galéria | válasz erre | #31
A háború áldozatai ( Michael J. Fox , Sean Penn )

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

XxTyl3rxX
Miss Saigon - egy gyönyörû musical egy szerelemrõl a vietnami háborúban!

Welcome to a World without rules!!!!

Jákob lajtorjája, Távoli mennydörgés, Madárka (könyv szerint II.VH)

Ezek inkább a veteránok problémáival foglalkoznak, a háború csak jelenetekre tûnik föl
(A J.L. félig-meddig 😊
A Predator meg valahol Közép-Amerikában játszódik 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Balumann
Érdekes, hogy a Háború áldozatai -t senki sem írta ha jól látom, pedig szerintem az is nagyon jó, sõt...

opsz, akkor tévedtem, sry :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

highlander15
A híd a Kwai folyón egy második vh-s japán hadifogolytáborról szól.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

a "Híd a Kwai-folyón" nem Vietnámban játszódik?

illetve nem kimondottan a vietnámi háború a középpontja, de a HAIR szerintem egy fantasztikus film.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Reaper
Intruderek támadása

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Frosty01
jaja a szakaz az. kurvajó film. eszméletlenül.

Tigerland, Deer Hunter messze nem propaganda. (bár már régen láttam õket, de nem úgy maradtak meg a fejemben)
Voltan
Számomra A szakasz a legjobb film a témában. Nem tudom elégszer megnézni.
Az Apokalipszis most túl elvont, az Az Acéllövedék túl "mûvészkedõs", a Született július negyedikén túl érzelgõs. Persze mind kurva jó film, de a Szakasz adja vissza az igazi fílinget. Nem véletlenül, hiszen Olvier Stone is megjárta anno Vietnámot.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

HöfEE
Apokalipszis Most, még a Szakasz belefér, és az elsõ HSZ-ben említett Született július 4-én (sztem a legjobb), a többi ilyen témájú film általában mind amcsi propaganda hulladék.

Bat 21 (Gene Hackman és Danny Glover)

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Reaper
Amúgy szerintem még passzol ide az Air America😊

Reaper
Operation Dumbo Drop

Volt egy olyan amiben egy elefántot visznek repülõvel, csak nem jut eszembe a címe <#idiota>

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

trogerzsiger
ja tényleg, hasonlóak nagyon 😄

Torzonborz
A háború áldozatai ( Michael J. Fox , Sean Penn )

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

XxTyl3rxX
Tigrisek földjén Colin Farrellel!!!

Acéllövedék (az egyik legjobb!)

Szarvasvadász

Welcome to a World without rules!!!!

highlander15
Abban Tom Cruise játszik

Christiansen
A szakasz (The Platoon)

trogerzsiger
született július negyedikén nem?

Frosty01
van egy charlie sheen-es is ami most épp nem jut eszembe <#idiota> majd idesírom ha beugrik...

schrank
a rambóból a 3 volt jó

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

schrank
ha a rmabo vietnámos (ami nem ) akkor ennyi erõvel a predator is az (mert az se) mindí laosszal takaróztak ...

highlander15
Jó reggelt Vietnámot,Apokalipszis mostot,Katonák voltunkot,Szakaszt láttam,nagyon tetszettek,a Predator-képét meg 1 jó pont schrank-nak,mert egyik kedvencem:-)Ja,a Forrest Gumpot már vagy 4-5x láttam,könyvet is tegnap olvastam ki,abban csak 1 kicsit mutatják a háborút.Acéllövedéket próbálom most megszerezni.

Risu Führer
sztem a Rambo 2 nem szar film...

ez a kép pedig a Predatorból való.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

DeerHunter01
😄

Ütköetben Eltünt 1,2,3 xDDDDDDDDD

\"Erről van szó!\"

Hát igen ugye....azóta nem igen mernek ehhez a témához nyúlni hollywoodban, hisz már a kutya se figyel erre mivel jócskán lerágott csont.
Ellenben a Rambo IV kibaszottul tetszett, bár az nem vietnámban játszódik, hanem a mellette fekvõ országban.
Na Slynak ebben a filmjében sikerült ismét elnyerni a bizalmam...

De.

ForzaInter
vhs korszakban ütöttek ezek a filmek

Yo, Bitch!

nem nem...nem ez az...amirõl én beszélek, az a missing in action III.
Amikor gyerekeket ment meg Vietnamból, meg az ottani feleségét lelövi a "fõgonosz" a szem láttára, utána mem megkínozzák õt, szal elég kemény film...

ez nem a predator?

schrank
az nem az ütközetben eltünt kettõ ? <#hehe>

schrank

De amúgy a Forrest Gump-ot is ide lehet sorolni "valahol"

Kiegészíteném még a Rambo II-vel (tudom-tudom, szar film, de akkor is...anno kegyetlenül bejött nekem a VHS-ek idejében)
Továbbá Flammiusnak:....Chuck Norrisnak pl. a Missing in Action III valami kegyetlenül jó film volt, minap játszották is az egyik kereskedelmin, meg is néztem újfent.😊

Oldal 1 / 2Következő →