Holland nyelv
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyönyörû minden város, táj... voltam eddig: Amsterdam, Eindhoven, Dordrecht, Zwolle, Amstelveen, Utrecht, Veenendaal.
Caffeshop-ban elõször félve mentem be, de náluk ez olyan hely és olyan természetes, mint nálunk a sarki kocsma...
http://epica.nl
Caffeshoppokkal mi a helyzet? Jártatok már ilyenben?😄
PSP user n\' soon ps3 user too :)
13 éve itt. Szép idő.
Megyek ki Okt1-én hollandiába 1 hónapot majd 1 hetet hazajövök és megint ki 2-3 hétig.
Tudnátok kicsit írni a holland emberekrõl? Mentalitás? Barátságosak? stb..
PSP user n\' soon ps3 user too :)
Egyébként a hollandok nagyon jól tudnak mulatni, bár én eddig leginább mulatozás közben ismertem õket, de rövid idõn belül mindig nagyon jól tudták érezni magukat<#pias>#pias>
Jaj, és még valamit hadd mondjak el: ezek nagyon találékonyak!kb mint a magyarok. egyik nyár végén a Balatonon, már hideg volt a víz nagyon, nem igazán fürödtek az emberek (egy lélek nem volt ben) megérkeztek a mi holland vendégeink, és mivel a vízibicikli-kölcsönzõsök elhúztak elkötötték a sznukikat, és kihasználták, hogy az egész víz az övéké. Öröm volt nézni (a végén természetesen visszalakatolták a cuccokat, kifizették volna, ha lett volna kinek)
Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]
0:50 urán amikor hörgeti az R betûket... mintha egy földönkívüli nyelvet beszélne 😄
Ezt jelenti: Az ügyes borbély jól vág hajat, de az ügyes borbély ügyes segítõje ügyesebben vág hajat, mint az ügyes borbély vágja.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
az rtl-t (a németet) meg már akkor se néztem, mert már akkor is idegesített a német xD
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Bár a kiejtést szerintem nehéz autodidakta módon megtanulni.
Egyébként amolyan távoktatás szerûen lehet Hollandul tanulni valahogy?
Ezt saját tapasztalatból mondom, amikor ennyi idõs voltam volt parabolánk, és jobb híján a Cartoon Networkot nézten angolul. Rengeteget segített, amikor 4.-ben elkezdtem angolt tanulni általánosban én voltam a legjobb a csoportban.
Nade ez OFF, térjünk vissza Hollandiához. Eddig összesen 4x jártam ott, és nagyon megszerettem. Tervezem hogy a fél éves gyakorlatomat ott végezem majd el 😊
Azt mondta a holland tanár h a holland filmipar kb. egyenlõ a 0-val, néhány hülye családi vígjáték kivételével csak 2.VH-s, siránkozós, jaj lerohantak minket a németek filmet vannak... 😄
Nem hiába beszél perfekt angolul a tinédszerek döntõ többsége ott.
Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB
Angolt és a hollandot a TV-bõl tanultam(:holland felirat és alatta angol szinkron(+holland az iskolában kötelezõ nyelv volt).
a magyart még gyakorold 😄
btw,
szóval a részes eset, a tárgyas eset, meg a többi az mind-mind a névelõre megy? 😄
Mondhatnátok néhány példamondatot, ami bemutatja ezt a nyelvet, szerintem aki tud németül vagy angolul, az tudni fogja a mondatszerkezetet nagyjából.
Engem nagyon érdekel, szeretem Hollandiát 😊
mi Krimpenben voltunk, ez egy kisváros Rotterdam mellett, de Amsterdam, Hága sem maradt ki a látogatásból
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Spread De Love!
voltam a sexmúzeumban is😊
életem legfinomabb kagylósalátáját ott ettem a tenger mellett egy kis étteremben, azóta se találtam olyan helyet itthon, ahol úgy meg tudnák csinálni, nekem sem sikerült
ja és van fapapucsom is😊
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
tényleg olyon volt, mintha észeg amerikaiak próbáltak volna németül beszélni😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Pl: zoeken (keresni)
E/1 - Ik zoek
E/2 - Je zoekt
E/3 - Hij/Ze/Het zoekt
T/1 - We zoeken
T/2 - Julie zoeken
T/3 - Ze zoeken
Melléknevet így:
alap: mooi (szép) - mooier (szebb) mooist (legszebb)
rendhagyó: goed (jó) - beter (jobb) - best (legjobb)