Holland nyelv

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika
Holnap megyek ki újra, hétvégére, Eindhoven, aztán Reuver 😊 már kétszer voltam kint korábban, imádom... a nyelvet nem igazán szeretem, néha már fáj ahogy beszélnek 😄 viszont leírva tényleg érthetõ nagyjából, angol, német tudással... és az emberek 99%a beszél angolul a 10 évestõl kezdve a 80 évesig ...
Gyönyörû minden város, táj... voltam eddig: Amsterdam, Eindhoven, Dordrecht, Zwolle, Amstelveen, Utrecht, Veenendaal.
Caffeshop-ban elõször félve mentem be, de náluk ez olyan hely és olyan természetes, mint nálunk a sarki kocsma...

http://epica.nl

wordsworth
Akkor okés, mindenki ezt mondja 😊
Caffeshoppokkal mi a helyzet? Jártatok már ilyenben?😄

PSP user n\' soon ps3 user too :)

papi08
Nagyon barátságosak! És ügyelnek a környezetük tisztaságára, ha sokáig akarsz maradni, Te is vigyázz rá, különben nem fognak jó szemmel nézni rád!😊

13 éve itt. Szép idő.

barátságosak és nagyon jó DJ k tudnak lenni! 😄

wordsworth
Hali!

Megyek ki Okt1-én hollandiába 1 hónapot majd 1 hetet hazajövök és megint ki 2-3 hétig.

Tudnátok kicsit írni a holland emberekrõl? Mentalitás? Barátságosak? stb..

PSP user n\' soon ps3 user too :)

hoi! 😄
JimKirk
Waarom? Ben ik hier misschien niet welcome?😞
milk4
niks,ga maar weg!

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

JimKirk
Wat is hier aan de hand?
szerintem a német és az angol közötti eltéréseket o-val jelölik. én is beszélem mind a két nyelvet, és ha olvasom a hollandot, nagyjából felfogom, mirõl lehet szó. Az élõbeszéd katasztrófa. idönként ingerem támad, hogy valami köptetõt adjak szegény szenvedõnek, hogy tudjon beszélni ( a franciáknak meg zsepit...)<#vigyor5>

Egyébként a hollandok nagyon jól tudnak mulatni, bár én eddig leginább mulatozás közben ismertem õket, de rövid idõn belül mindig nagyon jól tudták érezni magukat<#pias>

Jaj, és még valamit hadd mondjak el: ezek nagyon találékonyak!kb mint a magyarok. egyik nyár végén a Balatonon, már hideg volt a víz nagyon, nem igazán fürödtek az emberek (egy lélek nem volt ben) megérkeztek a mi holland vendégeink, és mivel a vízibicikli-kölcsönzõsök elhúztak elkötötték a sznukikat, és kihasználták, hogy az egész víz az övéké. Öröm volt nézni (a végén természetesen visszalakatolták a cuccokat, kifizették volna, ha lett volna kinek)

Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]

NL NL - "Nincs Lehetetlen" - Holland Kultfeszt
GregSB
Néha lehidalok ezen a nyelven nem kicsit 😄

0:50 urán amikor hörgeti az R betûket... mintha egy földönkívüli nyelvet beszélne 😄

Holland nyelvtörõ: De knappe kapper kapt knap, maar de knappe knecht van de knappe kapper kapt knapper dan de knappe kapper kappen kan.

<#vigyor2>

Ezt jelenti: Az ügyes borbély jól vág hajat, de az ügyes borbély ügyes segítõje ügyesebben vág hajat, mint az ügyes borbély vágja.

elo nál biztos lehet.

Hegi90
meg az osztálytársam is 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Az én régi osztályomból is én meg a haverom voltunk a legjobb angolosok, és 4 éves koromtól kezdve néztem angolul a cartoon networkot.

az rtl-t (a németet) meg már akkor se néztem, mert már akkor is idegesített a német xD

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

isten megteremtette a világot, a hollandok megteremtették hollandiát.

Én így ismerem, hogy részeg német és angol megpróbált a másik nyelvén beszélni és egyszer csak megértették egymást és így lett a holland nyelv. 😄 De ha vki a tényekre kíváncsi: link
R0zs0máK
ÁÁÁ ezt én is elakartam sütni 😄DDD

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Gondolom lehet, de konkrétumot nem tudok neked mondani.
Bár a kiejtést szerintem nehéz autodidakta módon megtanulni.
wantonly
Hollandia nagyon szép hely, de a holland nyelvet nem szeretem. 😄 Én azt vettem észre, hogy baromi hosszú szavaik vannak, és inkább a némethez van közelebb, mint az angolhoz. Tavaly voltam ott egy hónapot.
HöfEE
Szintén 😊 Kiskoromban szinte csak azt néztem mivel nem volt más, és nagyon sokat tanultam belõle. Megjegyzem, szerintem ebbõl a szempontból rosszabb hogy ma már minden ilyen mesecsatoran magyar nyelvû, mert szerintem egy ilyen legalább annyit ér mint az iskolai oktatás.

Egyébként amolyan távoktatás szerûen lehet Hollandul tanulni valahogy?

én is így voltam, angolul néztem a carton networkot minden nap fél napot 😄

GregSB
Jaja, én támogatnám hogy itthon is sok csatorna ezt kövesse. 7-12 éves kor között az ember agya nagyon fogékony a nyelvekre, és TV-bõl rengeteget tud tanulni...

Ezt saját tapasztalatból mondom, amikor ennyi idõs voltam volt parabolánk, és jobb híján a Cartoon Networkot nézten angolul. Rengeteget segített, amikor 4.-ben elkezdtem angolt tanulni általánosban én voltam a legjobb a csoportban.

Nade ez OFF, térjünk vissza Hollandiához. Eddig összesen 4x jártam ott, és nagyon megszerettem. Tervezem hogy a fél éves gyakorlatomat ott végezem majd el 😊

immovable
svédeknél sem viszik túlzásba a szinkront így ott is szinte mindenki beszél angolul 😉
Ja errõl én is hallottam. A hollandok nem szeretnek filmeket csinálni, még arra is lusták h szinkronizáljanak. 😄

Azt mondta a holland tanár h a holland filmipar kb. egyenlõ a 0-val, néhány hülye családi vígjáték kivételével csak 2.VH-s, siránkozós, jaj lerohantak minket a németek filmet vannak... 😄
GregSB
Jah ez tetszett nekem is amikor kint voltam: semmit nem szinkronizálnak, mindent feliratoznak.

Nem hiába beszél perfekt angolul a tinédszerek döntõ többsége ott.

milk41
Flamand-nak hívják a belgák,de valójában holland.Belgák északi részen hollandul,dél részen franciául és kis részen keleten németül.

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Frosty01
a belgák is hollandul beszélnek ? <#wow2>

practitioner of the forbidden arts of death

milk41
Általános 3-6. osztályig Belgiumban éltem😉
Angolt és a hollandot a TV-bõl tanultam(:holland felirat és alatta angol szinkron(+holland az iskolában kötelezõ nyelv volt).

Ic3 m4n
nekem az olasz nyelv jobban bejön, de a holland se tûnik rossznak

Hegi90
tudnék
a magyart még gyakorold 😄

btw,
szóval a részes eset, a tárgyas eset, meg a többi az mind-mind a névelõre megy? 😄

Mondhatnátok néhány példamondatot, ami bemutatja ezt a nyelvet, szerintem aki tud németül vagy angolul, az tudni fogja a mondatszerkezetet nagyjából.

Engem nagyon érdekel, szeretem Hollandiát 😊

milk41
Nem nehéz a holland nyelv,fõleg ha tudsz angolul.Én 2-3hét gyakorlással megint tudnák rendesen beszélni hollandul.

whiskeyman
fapapucsot én is kaptam 😊
mi Krimpenben voltunk, ez egy kisváros Rotterdam mellett, de Amsterdam, Hága sem maradt ki a látogatásból

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Gladiator
Valaki egyebkent lakik itt? En Utrecht kornyeken vagyok, aztan jo lenne par ember, akikkel lehet bulizni, mert a hollandok nem nagyon tudnak😄

N1ggA
Köszi szépen: Dankjewel 😄 Olyan betütés mintha az elsõ fele német lenne, másik fele angol, úgyhogy van benne igazság

Spread De Love!

trogerzsiger
Ebben az évben már biztos nem, máshova megyek diákoskodni, de jövõre esetleg végzõsként kimegyek majd mindenképpen

stp4trick
2001-ben voltam szintén egy bõ hétig Eindhoven és környéke, Amsterdam és környéke, szép volt jó volt kevés volt

voltam a sexmúzeumban is😊

életem legfinomabb kagylósalátáját ott ettem a tenger mellett egy kis étteremben, azóta se találtam olyan helyet itthon, ahol úgy meg tudnák csinálni, nekem sem sikerült

ja és van fapapucsom is😊

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

whiskeyman
ki ne hagyd, én nem bántam meg, jó barátok lettünk velük

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

stp4trick
germán

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Csak 2 névelõ van. De (~dö) és het (~höt).
trogerzsiger
Nálunk suliba az ofõm csinál holland cserediákoskodást :-) Jövõre már bevállalom szerintem, nõvérem is volt mondta hogy jó hely, holland is volt nálunk, és így angolt meg németet beszélünk velük 😄

whiskeyman
2002-ben voltam kint 1 hétig Hollandiában, nagyon szép hely, de a holland nyelvvel nem akartam megbarátkozni, bár pár kifejezésre megtanítottak, meg 10-ig el tudtam számolni <#smile>

takysoft
láttam egy jó kis filmet a "Ben X"-et. az volt hollandul.
tényleg olyon volt, mintha észeg amerikaiak próbáltak volna németül beszélni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Hegi90
na ez annyira nem para. ilyen névelõk, meg ilyesmik vanak, amik még ilyen utálatosak a németben? 😊

HöfEE
Elárulom (írtam ugye hogy angol és német igencsak megy) hogy mind angolban mind németben ugyanígy megy az igeragozás. A melléknév ragozás is szinte ugyanaz. Mindkét nyelv és a holland is, germán nyelvcsaládba tartozik úgyhogy ez egyértelmû.

Ic3 m4n
Melléknév ragozása tiszta angol koppintás 😄

Igét így:

Pl: zoeken (keresni)

E/1 - Ik zoek
E/2 - Je zoekt
E/3 - Hij/Ze/Het zoekt

T/1 - We zoeken
T/2 - Julie zoeken
T/3 - Ze zoeken

Melléknevet így:

alap: mooi (szép) - mooier (szebb) mooist (legszebb)
rendhagyó: goed (jó) - beter (jobb) - best (legjobb)
Messze vagyok még a felsõfoktól... 😄 Amúgy angolos voltam mindig, az mellé vettem fel másodiknak a hollandot. De németül is tanultam még réges-régen egy évet.
Alapfok kb. Gimnáziumban nem tanítanak azért olyan intenzíven mint mondjuk egy nyelviskolában, úgyhogy nem lehet másfél év alatt felsõfokon beszélni.
Oldal 1 / 2Következő →