100
  • llax
    Celeron M -ből is van már 64 bites... az 500-as sorozat... Mint írtam, az új oprendszert nem a régi hardverekre fejlesztik. Olyanokon kell rendesen mennie, amelyeket kiadásakor lehet kapni (nem elfekvő készletekről).

Mikor kiadták az XP-t, szidták, mert lassú volt a 400MHz-es Celeronon 128MB RAM-al... Ugyanakkor az akkori új gépeken megfelelő sebességgel működött...
    De ugyanez a helyzet a Vistával is. Egy Netbrust Celeronon csak döcögni fog. Alacsonyabb órajel és 1GB-nál kevesebb RAM mellett már némi mazohista hajlam is kell a telepítéséhez.

Mi lenne akkor, ha pl. a Win7-ből nem adnának ki 32 bitest??? Semmi. Egyrészt mert mire kiadják a vágleges verziót, Core Duo T, Celeron M 3xx és 4xx legfeljebb elfekvő készletekből kerülhet az AKKOR gyártott laptopokba, másrészt nem kötelező váltani, nem fognak fegyvert rád, hogy márpedig vegyél Win7-et, harmadrészt 32 bites Vista lenne akkor is, sőt XP support is van 2012-ig...
  • tomcsa4
    De ki beszélt asztali Celeronról? Celeron nem csak asztali gépben van. Celeron M300 és 400-as szériája csak 32 bites és ha jól emlékszem a Core Duok is. Igen igen, mára a 120k-s kategóriában is kapni többmagos processzorokat, csak azoknak nagy része Core Duo és nem Turion (mely 64 bites kiterjesztéssel bír). Leszarni meg nem lehet a régi vásárlókat.
  • Magnificat
    eddig én is elégedett vagyok, bár este esek neki majd a hc munkatesztnek. játékokban egyenlőre teljesen jó
  • DjDano
    Szerintem meg egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz az első publikus beta 1 verzió...
    Hivatalosan a CES-en mutatják be (január 8-11 között)

Mouse elmész te a nem tudom hova... Én még mindig egy P4 2.66 (Northwood) procis gépen használom a Vista-t, egyébként meg a 64 bites csodát még alig használja ki valami szoftver/játék, épp pár hónapja volt róla egy cikk
  • wednes
    Pontosan. Az Intel el akarta dobni az X86-os felépítést és egy teljesen újat bevezetni helyette, az IA-64-et. Ez persze azzal járt volna, hogy gyakorlatilag minden nulláról indult volna. Az összes alkalmazást újra vagy erre kellett volna írni.(emulálva azért ment rajta X86-os alkalmazás is, de gyengén).
    Az AMD viszont előállt az X86-64-nel. Ezzel lenyomta az Intelt, hiszen kompatibilitás megmaradt. Utána az Intel is beállt az AMD mögé.

És így igaz a memória támogatás az egyetlen előny egy átlag felhasználásra. Sőt még máshol is.
  • llax
    Egyetlen előny a több memória támogatása lenne... Sokan tesztelték már a 64 bites rendszereket, de számottetvő előnyük eddig nem volt... A probléma maga az x86. Lehetne sokkal hatékonyabb 64 bites rendszereket készíteni, de ahhoz dobni kellene az x86-ot, ekkor viszont a jelenlegi x86-64 kiterjesztéssel sem lenne kompatibilis.
  • Lazarus
    Hát ez tényleg csúcsszuper lenne
  • llax
    Milyen sok Celeron??? Már a Celeron D (3xx) procik többsége is 64 bites, pedig azok ma már harmatgyenge "ócskavasak" a Core alapú Celeronokhoz képest... Az ennél is régebbi Celeronok igazából már Vista alá sem alkalmasak.
    Egy új oprendszert soha nem a sokéves gépeket használóknak készítenek...
  • tarBubbles
    Nah, én nem tudom felrakni mert kék halállal meghal az install utáni első bootnál (még nem az rendes boot), valami memory dump miatt? ötlet?
  • Hegi90
    Mikorra várható a teljes verzió?
  • tomcsa4
    És a sok celeron processzor? Nem csak asztali gép van a világon.
  • asysoft
    "Na igen, minő véletlen kikerült a netre :) "
    Pár héten belül amúgy is kiadják, szerintem érdemesebb megvárni azt, legalább nem kell szenvedni mindenféle crackekkel.
    #6: ha dobnák a 32 bites verziót, ugyanúgy hatalmas népharag lenne a sok driver- és alkalmazás-inkompatibilitás miatt, ahogy Vista megjelenésekor is volt. Amúgy szerintem a Seven lesz az utolsó 32 bites Windows, mivel életciklusa alatt új gépek esetén általánossá válhat a 4 GB rendszermemória, s akkor már szükségessé válik a 64 bit...

Hírhez meg: Vista esetén is akárhová lehet pakolni a gadgeteket, de ezt már egy korábbi hírnél is írtam...
  • cousin333
    Én most tettem fel egy olyan gépre, amire csak 32 bites oprendszer megy fel. Amúgy én is egyetértek veled, csak akkor most éppen megszívtam volna...

Egyébként ezen is egész sépen megy (P4 2,4GHz, 1GB RAM). Én is meg vagyok elégedve a Win 7-el. A Vista meg "szükséges" volt, ha másért nem, akkor azért, mert megteremtette azt az alapot, amire a 7-et építeni lehet.

Furcsa azért látni, hogy a halálba kívánt Vista alapjain milyen musthave oprendszer születik :).
  • Ferrer
    Tényleg jó lenne a hardveres összeférhetetlenségek mellett szoftveres is.
  • mousee
    Ja, azt kifelejtettem, hogy most már tényleg dobhatnák a 32 bites verziókat. A mai procik (jó, tudom a sokszor emlegetett néhány kivétellel ellentétben) 64 bitesek. Ha csak 64 bites verziókat csinálnának, azt rohadtul megdobná a fejlődést ezen a téren. Szerintem.
  • mousee
    Na igen, minő véletlen kikerült a netre :)

Kb ilyesminek kellett volna lennie a vistának, amikor kijön... most hogy égtek egy jó nagyot, végre összekapták magukat ott redmond-ban. Hajrá, kell a konkurencia :)
  • Narxis
    Jaja, ami a Vistaban működik az már a korábbi buildekben is működött.
  • tomcsa4
    Ráadásként a driverek is szépen mennek, legalábbis amiket megnéztem. De ez várható volt amúgy, hisz totál Vista az egész.
  • Kaadi
    tényleg remek. használtam a 6801 és 6956 verziókat is. apró javítások és gyorsulás is észrevehető. stabilitása kitűnő. megjelentek az antivirus programok is. a legtöbb elterjedt alkalmazás kifogástalanul fut.
  • tomcsa4
    Én eddig meg vagyok vele elégedve.