Véget ért a RIAA fájlcserélők elleni hadjárata
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
A Lexus hibridedet nem toltheted vele.
:)
En budapest kozepen lakom, es 2 db szolgaltato van, de mivel tv+inetet egyutt akartam bekottetni, igy 1 db-ra csokkent a valasztek. A "korlatozoskocsogok"-re :(
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Másrészt azért nem szeretem az efféle korlátozásokat, mert egyszerûen hajmeresztõ. Számomra ez ugyanolyan, mintha az elektromos mûvek elõírná, hogy én az elektromos áramot csak háztartási célra használhatom. Vizet melegíteni, mosni, mosogatni, világítani, tévézni. De a gitármotyómat már nem dughatom rá az otthoni 220-ra. Indoklás: Mer' nem, osz' kész! Ezt még a TITÁSZ sem teheti meg, pedig nemigen van konkurenciája. Ha kifizetem a villanyszámlát, akkor bármilyen célra felhasználhatom. És nem õ fogja eldönteni, hogy mire.
Egyébként én majdnem Bp. közepén vagyok, de itt csak UPC és T-kábel(!) van, utóbbi is csak nemrég óta. Szóval még ADSL sincs, mert hogy üvegszálas a telefonközpont, és talán a háztömbökhöz is az jön, az ADSL meg rézvezetékkel mûködik, így most az üvegszálon csak telefonbeszélgetések mennek itt. (Már aki még vezetékes telefont használ itt, a kábeles helyett.)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
<#taps>#taps> Jól is teszik... menjenek is el végre dógozni!
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
Nagyon el vagy tévedve. Mo-n (egy-két kivételtõl eltekintve) mindössze 1 szolgáltató elérhetõ. Nekem muszáj upc-ot használnom, a szomszéd utcában meg csak T-offline van. Szó sincs arról, hogy válogathatnál, max ha költözöl. Ez a magyar valóság.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Nembaj, még pár hónap és jön a digi hozzánk is :)
(Ld. slashdot például).
Én inkább azt nem értem, hogy a szoftver miér esik teljesen más elbírálás alá, mint mondjuk a zene vagy a film? Az utóbbiakat szigorúan magáncélra le lehet tölteni, a szoftvert pedig nem. De miért? A másik dolog, hogy miért nem lehet szoftvert használni szintén magáncélra? Mondjuk letölti valaki a Premiere Prot-hogy a home videóit megszerkessze vele, aztán a kész végeredményt kiírja lemezre. Esküvõ, születésnap stb. Rajta kívül úgysem érdekel senkit, azt pedig a végsõ videóból nem lehet kikövetkeztetni, hogy milyen programmal készült. Ha én megszerkesztek egy képes Photoshoppal, és jpeg-ként mentem el, nem lehet bebizonyítani, hogy az eredetit mivel hoztam létre. Azt mondom, hogy Paintben szerkesztettem pixelenként. Aki nem hiszi, nem hiszi. Természetesen ha lopott programmal valaki pénzt keres (mondjuk weboldalt szerkeszt) akkor már tényleg szabálysértést vagy bûncselekményt követ el, de ha azt is feketén csinálja, nem fizet utána adót, lehetetlen leleplezni, hacsak nincs egy rosszakarója, aki felnyomja a hatóságoknál.
A másik, amiben én inkább Aquir Lorddal értek egyet, mi köze ahhoz bárkinek is, hogy mire használom a bérelt cuccot, ha már megfizetem az árát! Valamint hogy tényleg, honnan a fenébõl tudja meg a szoftverrendõrség, fogyasztóvédelem, RIAA, hogy én éppen mit töltök le? Persze, amikor már van konkrét vád, a hatóságok lekérhetik visszamenõleg az adatokat, hogy ekkor és ekkor, ez és ez az IP cím ezen és ezen az oldalon tartózkodott. De konkrétan, hogy mit töltöttem le, azt honnan tudják? Fõleg, ha fájlcserérõl van szó, és nem egy szerverrõl töljük a fájlokat, mint a warez esetében, hanem userek százai egymás gépérõl, ráadásul másodpercenként változó csatlakozással? Hogy lehetne azt nyomon követni? Mintha köpnék egyet egy folyóba, aztán megpróbálnám szemmel lekövetni. Kábé olyan. De homályosítsatok fel, ha nem így van!
Lassítsák csak be nyugodtan az összes illegálisan töltögetõ földmûvelõ elérését. Ámbár az nekem is rossz lessz hisz ha csökken a warez az eredweti játékok ára lasabban esik vissza az elfogadható szintre.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Vagy hogy a torrentezést már egy ideje lekorlázozzák (legalábbis alacsonyabb prioritáson megy, és ha más forgalom is van, akkor az nyomja le), így a legális felhasználása is problémássá válik. (Torrent alapú tévézésrõl hallottál? Hát valószínû nem is fogsz.)
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
könnyû a megabitekkel villantani, amikor kurva kevés helyen érhetõ el ez a sávszél ilyen áron... "
De van, vagy nem?
és piszkosul nem haasználom ki.
Igaz korlátlan de a 30-40 giga letöltést nem lépem túl havonta.
lefedetség ide vagy oda ha 1/1mbit lenne csak is megérné :D
NEm ám 10/1 mbit chello 10.000 pénzért vagy mennyibe kerül.
Az hogy te nem tudsz rá elfizetni az a te bajod és csak annyit sejtet hogy a warezed-hez nagyonn sávszél kéne ^^
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Ha bérelsz egy kocsit, akitõl bérled mi a fenének kellene nyomon követnie, hogy te abban mit furikázol (ha tönkreteszed fizethetsz úgyis). Akár hullát is szállíthat benne a sorozatgyilkos...hol érdekli a kölcsönzõ céget. Legközelebb a bíróság kiadja, hogy kötelesek kamerával folyamatosan kívül belül figyelni a kölcsönzött autót a kölcsönzõ társaságok?! Ekkora baromságot.
A kávéházak miért nem kötelesek akkor figyelni/lehalgatni a vendégeket? Megoldható lenne csak pénz kérdés! Mennyi bûnözõi megbeszélés folyik ilyen helyeken?! Biztos nagyon sok. Maffia tagok találkoznak vagy betörõk beszélnek meg egymás között 1-2 dolgot vagy drogterjesztõk esetleg egyéb piti bûnözõk! Ne mondja senki hogy a kocsmágban pl. a cigányok sose beszéltek meg lopási, verekedési terveket. Persze nem ordítva mindenki füle hallatára...de ha lehalgattak volna mindenkit akkor pár ilyent el lehetne csípni!
A sima leveleket is kötelezõen el kellene olvastatni a postával mert hátha épp valami illegális témájú levelezés folyik.
Nagyon elcseszett egy világ ez. Az idióta politikusok csak egymás között próbálják játszani a nagymenõt, hogy õk milyen becsületesek és milyen törvényeket/törvényjavaslatokat tudnak készíteni amit persze a többi "becsületes" politikus is megszavaz, miközben túrják a saját zsebükbe a pénzt a háttérben. Bár nem ölték meg Kanny-t de....szemetek! A bíró persze az ilyen törvények alapján meghozhatja a döntést, hogy igenis figyelnie kell a netszolgáltatónak a letöltésekre.
NANANANANA. Ez mekkora csúsztatás! A szolgáltató eleve nem adhatja ki csak úgy az adatokat a személyesadat-védelmi törvények miatt! Ezért az a bizonyos "szokásos út" az volt, hogy pl. ismeretlen tettes ellen kezdeményeztek eljárást, és egy bírónak v. államügyésznek kellett elrendelnie az adatok kiadását, na nem a RIAA-nak (mert az nem egy hivatalos szerv), hanem a nyomozóhatóságnak. Mindez sok-sok pénzébe került az adófizetõknek, amit a hatóságok megelégeltek. Ezért kellett változtatni a RIAA-nak.
Hova jutunk, ha az újságok ennyire félretájékoztatnak?
Míly szép megfogalmazása annak, hogy ezentúl õket fogják fenyegetni...
Hát akkor az majd nagyobb csomagra fizet. Ki tiltotta meg?
Mé há nem?
A RIAA eddig is szart az illegális szoftverekre, mivelhogy õk a zenekiadókat képviselik.
Pl ha valahol két ember (család) is használja a netet és véletlenül mindketten beröffentik a gametrailers HD szekcióját, és még véletlenül egy kis letöltés is megy a háttérben (poresz), akkor azért kényelmesebb, ha van egy kis tartalék a rendszerben. Csak a wi-fi router bírja.. <#idiota>#idiota>
https://twitter.com/foodlfg
plusz lefizette a feltöltésben a plusz 10mbitért a digikábeleseket. :P
https://twitter.com/foodlfg
könnyû a megabitekkel villantani, amikor kurva kevés helyen érhetõ el ez a sávszél ilyen áron...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Nem is dolgozom neten, de 3500 ft-ért a hülyének is megéri.
Ha kell ott a sávszélesség.