510
A radikális állatvédők orrot törnek egy kiskutyáért.
  • Rundstedt17
    Sokat rettegtem már azoktól a veszélyes kóbor fenevadaktól,bocsáss meg ha nem tudom azokat sajnálni....
    Maradjunk egyértelmű eseteknél amikor egy lány ölebét kínozza meg egy pszicho kétségtelenül elítélendő.Miért is? egyrészt gazdája is volt másrészt a légynek sem ártott a kutya.
    De például egy veszélyes kóbor fenevad elpusztítása már tulajdonképpen jó is a társadalomnak.Miért is?Egyrészt veszélyes lehetett az emberekre,másrészt gyakran kárt okozhatott az embereknek,harmadrészt gazdátlan.
  • Montanosz
    másik oldalt sem szeretem, olyan hányingert keltő hogy babusgatják az állatot, nyelves puszit váltanak, holott az előbb nyalogatta a farkát a kutyus, meg együtt alszanak, és néha előtte szexelnek.
    na ezek már beteges állatvédők és orvosi esetek.
  • immovable
    gyáva és érzéketlen vagy.
  • Rundstedt17
    Pontosítás kedvéért.Ha egy kóbor fenevadat kínoznak meg nem tud érdekelni,hiszen mindig rettegek hogy nekem ugrik egy olyan óriás vad fajta.Viszont az ártatlan fajtájú kutyák kínzóit elítélem,gondolok itt az ölebekre azoktól tényleg soha nem kellett félnem és barátságosan viszonyultak hozzám mindig.
  • Montanosz
    molotov koktél!
    amúgy gondolj bele, a macera , a leendő huza-vona csak még jobban kikészíti az anyukád idegileg.
    néha sajnos el kell türni, és le kell nyerni a békát, de félek itt többet vesztesz az amúgysem létező jószomszédi viszonynál.
    gondolom neked is van elég problémád, nem hiányzik még több.
    vegyél drótot és magasítsd mef a kerítést.

nekem is ez a gondom, de a szomszéd már 80-van éves, nem fogja megcsinálni a kerítést(((
  • immovable
    kicsit ellentmondásba keveredtél
  • Narxis
    Kb. az írásod 90% egy faszság. Maradékra meg reagálnék. Vissza kellene hozni a halálbüntetést olyan esetekben mint a gyilkosság vagy a sorozatgyilkosság. Nagyon sok hely lenne a börtönökben, de a te felvetésed, hogy ilyen alapon hagyjuk futni az emberi selejtet, azzal az okos ötlettel ér fel amikor egy szegény országban amnesztiát adnak a legtöbb rabnak, mert nincs pénze az államnak. A probléma megoldatlan marad, közben a sok gecit szélnek eresztik.
  • immovable
    gondolom, ha beletaposnak vmelyik családtagod, legyen az akár házi állat, vagy ember képébe, akkor hasonlóan szép és kissé demagóg érvekkel fogod ejnyebejnyére inteni, feljelenteni és békésen pipázgatni otthon. LOL na ez a demagóg.
  • immovable
    amúgy grat. nagyon szép, álszent és demagóg kommentet hoztál össze.
  • immovable
    Aki valaha is foglalkozott gyermekekkel - mondjuk nevelte őket, mint hivatásos - az jó néhány dologra magától ráébred. Ezek közül az egyik, hogy az erőszak minden esetben erőszakot szül.

szerinted más nevelési mód nincs a gyereknél csak a verés? szép családban nőhettél fel.
  • immovable
    Gyermekkorunkban mi is kitépkedtük a legyek szárnyait, vagy a cserebogár lábait egyesével, megcigiztettük a békát, míg ki nem durrant stb.

büszke lehetsz akkor anyádékra, hogy nem tanították már meg neked kiskorodban, hogy ne kínozd az állatot.
  • Narxis
    Akkor most az egyszer megúsztad.
  • immovable
    itt egyedül te vagy demagóg
  • Galy
    ez a baj, mindenki fél...

nézzünk el mindenkinek mindent, és ott tart az ország ahol....hajrá
  • Mersant
    *beverik
  • Mersant
    en egyetertek a sracokkal. remelem meg sok allatkinzo kocsognek peverik a pofajat. a penzbuntetes mit sem er, ugysem fizetik be, a felelem viszont nagy visszatarto ero. ezt alkalmazni kene az elet mas teruletein is...
  • Sir Quno Jedi
    Namost kizárólag kifogásokat mondtál eddig, némi megkésett ultranaív demagógiával fűszerezve. Semmi gond, elhiszem, hogy ez a véleményed. Node akkor mégis MI LENNE a megoldás. Mert erről továbbra sem hallottunk semmit. Okoskodni rém 1xű, ebben még én is jó vagyok, de az állítkínzók ügyeit ez még nem oldja meg Magyarországon. Legalább most a fiúk kapcsán megint beszélnek róla. Nem mintha erre (is) nem szarnának magasról az illetékes elvtársak.
  • Sir Quno Jedi
    És másnap az anyját verik félholtra, nem a kutyáját. Ne vicceljünk már.
  • Galy
    feljelentés. mindenképpen!
  • Meedzsi
    Sziasztok! Segítséget kérek, mert tanácstalan és feldúlt vagyok. Anyukám vidéken él, tőlem messze, és ma telefonon mondta, hogy az idióta barom alkesz szomszédjai félholtra verték a kutyáját, ami még egy éves sincs, szinte kölyök. Vidám, barátságos kutyus, csak néha átugrott a kerítésen a szomszédba kalandozni. De azoknál semmi kárt nem tudott okozni, hiszen egy szemétdomb az egész udvaruk, szó szerint. Mégis ma reggelre elkapták és totál szétverték a kutyust, nem biztos, hogy túl fogja élni. Nem tudom, hogy bizonyítható-e, de anyukám tudja, hogy ők voltak már veszekedtek anyuval, hogy átjár a kutya. Mellesleg az ő kutyáik is átugrálnak anyuhoz, mert azt a kerítést nekik kellene megcsinálni, és nem teszik. A másik, hogy a saját kutyáikat is embertelenül tartják, sokszor visítanak étlen szomjan kikötve, és verik is őket.
    Szóval ezek ellen szeretnék valamit tenni, de úgy inkognitóban, hogy anyukámnak ne eshessen bármi baja. Van megoldás?
  • Montanosz
    Ettől függetlenül nem értek egyet hogy embereket verjünk, mert akkor könnyen elfajulhat a dolog, először csak állatkínzókat vernek, aztán állattartókat, komcsikat,szemüvegeseket, szakállasokat,satöbbi.
    az ilyesmihez könnyen hozzászokik a verő fél, egy időután élvezni fogja, és betegesen elferdült lelkivilágú lesz.
    szóval egy ember értékesebb annál hogy szétverjük
    ez amúgy sem meggyőző érv, mert aki hajlamos az állatkínzásra, előbb-utóbb gyerekeket fog kínozni, és egy kis verés nem fogja vissza perverz hajlamait.
    börtönbe vele, de törvényes úton!
  • Montanosz
    nálunk a faluban az egyik baráti családnak eltünt a hófehér vastag bundájú, kényeskedve lépkedő, de szeretett cicája.
    másnap hogy mentek a kisgyerekekkel az utcán az oviba szembetünt nekik valami fehér világító folt az utájukban lakó c...k udvarán...hát bizony Marcipán volt az egy keretbe foglalt szőrmeként illedelmesen hallgatva, miközben az enyhe őszi szél a farkincáját libegtette.
    Gondolhatjátok hogy a két kisgyerek két napig traumában volt, de hát a c.....nak kimert volna egy rosz szót is szólni???
  • B0nFire
    Hát merem remélni. Habár hozzá kell tennem, hogy nem muszáj feltétlenül egyetérteni velem, ez csupán az én véleményem, aminek a videó csak a kisebbik apropója volt. Én sem voltam rest, és visszalapozva minden egyes kommentet elolvastam. Egy kicsit lehet, hogy hosszabbra sikerült, mint amilyennek eredetileg szántam, de nem kívánok beállni abba a sorba, hogy oda-vissza dobáljuk egymásra a sarat. Én felsorakoztattam jónéhány érvet, vitába lehet vele szállni, és meg lehet cáfolni. Észérvekkel (de csakis azokkal) meggyőzhető ember vagyok. Csak úgy vettem észre, hogy ebben a topicban is szinte annak kell szégyellnie magát, aki elítéli az efféle önbíráskodást. Akinek nagyobb a hangja, itt is letorkolja a másikat, és véleményt formál róla, holott nem is ismeri az illetőt. Ezt nem lenne szabad. Egy nyílt fórumon soha nem lehet tudni, hogy ki olvassa a hozzászólásainkat; lehet éppen szakértője a témának, de lehet az éppen a szomszédunk is egy nick mögé bújva. A fórumon lehet, hogy két ember agyba-főbe szidja-gyalázza egymást, közben pedig lehet, hogy a legjobb haverok, csak a téma túl kényes ahhoz, hogy személyesen is kikérjük szeretteink véleményét. Mert félő, hogy a végén olyasmit hallunk, amit nagyon nem szeretnénk.
  • Frosty01
    végre egy értelmes komment. sajnos én nem vagyok hajlandó ilyen hosszan kifejteni véleményeket, de remélem nem lesz lusta ez a radikális társaság, és szépen elolvassa végig
  • B0nFire
    Ejha, hogy itt milyen erős mindenki! A szájbertéren mindenkinek nagy a szája, de a valóságban ha a villamosmegállóban áll 20 ember, és közülük elkezd egy köpködni, szemetelni, meg káromkodni mindenki mélyen elítéli, de rászólni már senki nem mer. Az ilyen embereket szájhősöknek szokták hívni. A verekedés olyan mint a pisztoly, csak sajna mindkét oldalra rá lehet fogni (elnézést a képzavarért). Egyik nap még te vagy a jani, mert rajtad a símaszk, körülötted a spanok, a bakancsszárban meg a vipera, de mi van ha egyszer az ellenfél lesz nagyobb létszámban, vagy jobban felfegyverkezve?

Egyvalamiről azért nem kéne elfeledkezni. Az "állatkínzó" az nem úgy keletkezik, hogy 43 éves korában elhatározza, hogy ő mától kezdve szadista lesz. Az állatkínzás - mint a legtöbb emberi tulajdonság - kicsi gyerekkorban kezdődik, mivel a gyermek természetétől fogva mindenre kíváncsi, valamint őbenne még nincsenek kialakulva azok az erkölcsi fékek, amik - jobb esetben - felnőtt korra kialakulnak, és megakadályozzák abban az embert, hogy a kínzásban lelje az örömét. Gyermekkorunkban mi is kitépkedtük a legyek szárnyait, vagy a cserebogár lábait egyesével, megcigiztettük a békát, míg ki nem durrant stb. Persze, aki értelmileg képes felnőni, az nagykorában már nem tartja ezt tartalmas szórakozásnak. Ezek szerint aki a radikálisokkal ért egyet, az kezdje a verést a kisgyerekekkel, mert akkor kell megfogni, még idejében "beleverni", hogy ez rossz, meg nem szabad. Sőt, ennyi erővel agyon kell verni az ilyen gyermek szüleit is, mert rosszul nevelték. Már bocsánat, de ez abszurd.

Aki valaha is foglalkozott gyermekekkel - mondjuk nevelte őket, mint hivatásos - az jó néhány dologra magától ráébred. Ezek közül az egyik, hogy az erőszak minden esetben erőszakot szül. Akit vernek, az egyre agresszívebb lesz, és nagy valószínűséggel fog ő is ehhez az eszközhöz nyúlni, habár azt nem szabad elfelejteni, hogy az erőszak a gyengék végső menedéke. Ez alatt azt értem, hogy ismerünk személyesen olyan embereket, akiknek az egyetlen meggyőző eszközük a verekedés, ha már az észérvekből kifogytak, ami általában eléggé szegényes fogalomtárral párosul. Pl. minden problémára az univerzális válasz: "Anyád!"

Azt sem szabad elfelejteni, hogy aki embereket ver, bármilyen megfontolásból, semmivel sem különb annál, aki meg az állatokat veri.

Aztán még valami, amitől meg nekem nyílik ki a bicska állandóan a zsebemben. A hollywoodi filmek rendesen belénk nevelték az amerikai családmodellt. Anyu, Apu, gyerek, és az elmaradhatatlan kutya. De akárhány riportot látok az "állatkínzásról" szinte mindegyik kizárólag a kutyák kínzásáról szól. A macskát még mindig trendi kínozni, ugye kedves hirtelen ítélkező közvélemény? Ha állatot védünk, védjük mindet! Agyon kell verni a repülőgép pilótáját, aki a Balatonon nyaranta szándékosan lepermetezi a szúnyogokat, agyon kell verni minden sporthorgászt, aki nem azért fog halat, hogy megegye; a kisebbeket nagy kegyesen visszadobja, miután a száját már széjjeltépte a horoggal. Na, az a hal sem fog többet enni. De azt is, aki egyáltalán horoggal fog halat (van a halfogásnak fájdalommentesebb módja is), utána pedig hagyja a szabad levegőn megfulladni. Sőt, továbbmegyek! Minden olyan háziasszonynak ezentúl le kell verni a veséjét viperával, aki mostantól leszedi a pókot a sarokból. Meg azokat a gazdákat is, akik különféle mérgekkel irtják a "kártevő" állatokat a termőföldről.

És azt mondja a nagy tuskó a riportban, hogy az állatok tőlünk függenek, ki vannak nekünk szolgáltatva, ránk vannak szorulva, holott köztudott, hogy az állatok egészen jól elboldogultak az ember nélkül évmilliókig, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy túl fogják élni az emberi fajt is. Aszongya: "..nem tud elmenni a bótba ételt vásárolni magának..." - Hogy te mekkora egy ökör vagy pajtás! És rettenetesen félelmetesek is ezek a warriorok. Kíváncsi lennék, miből finanszírozzák a "cégük" költségeit, mennyire hatékonyak, és mekkora a mozgási körzetük. Mert azért Csepel még nem a világ. Tipikus pesti gyerekek, akiknek nem volt még dolguk igazi falusi házőrzővel. Nem olyan régen Pesten jártam, egy rokonom kalauzolt, és egyszerűen ki voltam akadva, hogy mekkora kutyákkal járkálnak az emberek Pesten, szájkosár meg póráz nélkül, arról nem beszélve, hogy ha az a birka nagyságú kutya megvadul, a 30 kilós topmodell gazdija nemigen fogja megfékezni, még ha póráz is van rajta. Azt mondja a pesti rokonom, hogy "Mitől félsz, ez csak kutya?!" Mire én, hogy "Miért? Pesten a kutyák nem ragadozó állatok?" Semmivel sem veszélytelenebbek számomra a krokodilnál, a kutya is csak a saját gazdájával barátságos, a postást leszedi a bicikliről egykettőre, és nálunk a kutyák bizony szétkapják az idegent, mint hülyegyerek a csengősmozdonyt. Azonkívül nem hinném, hogy ez a bősz harcos találkozott-e már szemtől-szemben "békés növényevőkkel", mint a ló, amelyik leharapja a fejed, meg felrugdos, ha nem vigyázol, a "jámbor" tehén dettó, hogy a bikáról már ne is beszéljek, vagy a birkanyájban a vezérkos, ami olyan alattomos jószág, hogy amint hátat fordítasz neki neked rohan.

Szó ami szó, az állatokhoz először érteni kéne, majd ha tényleg van már valami közük hozzájuk, akkor képviselni az érdekeiket. És akkor nem jönnének ki a szájából ilyen hülye mondatok, hogy nem tud az állat kaját venni a közértbe! Megáll az ész. Én egyre inkább úgy látom, hogy van egyfajta embercsoport, aki állandóan a pusztításban leli örömét, és ezért mindenre képes. Amíg a Fradi bajnok volt, addig a futballhuligánok voltak a radikális rendbontók, később rá lehetett fogni a rombolást a politikára, most már az utcáról is el lettek zavarva, hát most ők lettek a radikális állatvédők, hogy önigazolást tudjanak maguknak és a társadalomnak felmutatni az antiszociális viselkedésükre. Csakhogy ám kedves radikálisok, egy jó ügyész ebből olyan vádat kreál, hogy nocsak, és ha egy kis esze van, a lépe repedt férfi esetében már nem súlyos testi sértés lesz a vád, hanem csoportosan, előre megfontolt szándékkal és aljas indokból elkövetett emberölési kísérlet, ami eléggé minősített bűntett, és jó sokat lehet érte guggolni. Valamint arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy egy törvénysértést a hazai törvények szerint nem lehet törvénysértéssel megtorolni. A büntetés egyelőre a hatóságok dolga. Ja, hogy nem elég hatékony a hatóság? Az már egy másik problémakör. De nosza, oldjuk meg azt is, most rögtön itt helyben!

Arról van szó tehát, hogy a lehető legtöbb állatkínzót lehetőleg a legnagyobb kiszabható időre rács mögé kell dugni, igaz? Akkor hadd kérdezzem meg, hogy ki hány százalék plusz adót vállal fel az ügy érdekében? Ugyanis a börtönben fogvatartott embereket, ha tetszik ha nem, mi tartjuk el közvetve, a mi adónkból, amit befizetünk Állambácsinak. És nem kis összeg egy ember napi ellátása. Tessék tehát több adót fizetni, egyrészt, hogy minél több embert bebörtönözhessünk, másrészt - mivel a börtönök igen zsúfoltak - új börtönök építésére, harmadrészt a karhatalmi apparátus növelésére, hogy mindenre legyen elegendő kapacitás, és lehetőleg ne maradjon Magyarországon felderítetlen bűntény. De ez demagógia lenne, és én nem folytatnám ezt a gondolatmenetet tovább, másrészt ez Utópia. Olyan szép, hogy abba bele kell pusztulni. De addig is, míg ez meg nem oldódik tartsuk észben Fülig Jimmy mondását, miszerint "Nem lehet minden pofon mellé forgalmi rendőrt állítani."

Szép dolog moralizálni, de először mindenki nézzen magába, és ha van neki miért, szégyellje el magát!
  • Frosty01
    kár hogy bele se gondoltok hogy micsoda félelmetes hatalmat adnál a kezükbe, amit bármikor bárki ellen felhasználhatnak, akár ellened is ha nem tetszik a pofikád nekik. túl sok a hirtelen emberke mostanában...
  • Hamed
    Meg tobb ilyen kis kommando kene, de nem csak allatkinzok ellen.
    A pedofilok meg a noket terrorizalo gyava fergek is kaphatnanak ilyen ruhat...
  • Frosty01
    amugy nem is bántok állatokat, de az mellékes :P
  • Frosty01
    jöhetsz nyugodtan, kiröhöglek. semmilyen állatom sincs XD
  • Dodo55
    1. Jobbik esetben csak fél kilómétert kell kerülnöm, ellenkező esetben nem tudok másmerre menni, mert arra felé van valami dolgom...
    2. Az udvar/kert az én területem, de a kerítés azért van ott, hogy ami azon kívül van, az már nem. Nem szoktam leordítani senkinek a fejét, mert elmegy az ablakom alatt...
    3. Van különbség ugatás, és hörgés-morgás között. Az utóbbi a gyakoribb, márpedig nem láttam még úgy kutyát harapni, hogy előtte ne morgott volna.
    4. Na pont ezaz, hogy szerintem a kutyák "emberismerete" sok kutya esetében hibásan működik. Megyek az utcán, ugat 2 kutya. Psssssszt! Erre egyik elhalgat, másik ugat tovább. Vagy csak annyit mondok mérges hangon, hogy Kuss!. Ugyanúgy egyik elhallgat, másik ugat tovább.
  • Morphin
    1.ne menj arra
    2.ha kutya lennél te is megugatnád az arra járókat,hisz a te területed...
    3.van egy részben igaz mondás: amelyik kutya ugat,az nem harap!
    4.én azon a véleményen vagyok, h a kutyák(meg talán még pár állat pl. a ló) megérzik milyen is egy ember,anélkül h sok napot eltöltenének velük. aki fél tőlük azokkal szemben nekik is vannak fenntartásaik. jó tanács, ha félsz tőlük, ne nézz a szemükbe...
  • Dodo55
    De most mondd meg, megyek egy utcán, van egy egy méteres kerítés, nekiugrik egy rottweiler-pitbull keverék, elkezd ugatni, meg vicsorítani rám, veri a kerítést, és próbál kiugrani, szerinted ilyenkor mit érezhetek?

Hát biztos nem azt, hogy jajj de aranyos kutya, megyek megsimogatom. Hanem inkább az, hogy futás, mert nem szeretnék megnyomorodni, és fél évet a korházban tölteni elviselhetetlen fájdalmakkal.

És ez kb 4x ismétlődik meg, mire végigmegyek egyetlen egy 100-200 méter hosszú kis utcán.

Úgyhogy ha lenne fegyverem, és egyszer sikerülne kijönnie egy kutyának a kerítés mögűl, és utánam futna, akkor simán lelőném. Nem várnám meg, hogy most akkor csak azért ad ki félelmetesebbnél félelmetesebb hangokat, hogy megnyalja a kezem, vagy azért, hogy leharapja, utána meg még a lábamat is, végül az arcomat is átrendezze.

Úgyhogy az ilyen kutyák érzései valahogy nem tudnak érdekelni. És sajnos a kutyák többsége ilyen, akit láttam életem során eddig.

Amúgy szeretem az állatokat, fajtól függetlenül, de vannak EGYEDEK akiket egyenesen gyűlölök. És a kutyákat is ugyanannyira szeretem, mint a többi állatot, de köztük rendkívül sok az ilyen egyed.
  • Morphin
    és amúgyis egy elhanyagolt,agresszív kutyát már nemigen lehet megszelidíteni...sok pénz, és időráfordítással maximum.annak meg nem sok értelme van amíg ilyen a kultúránk.senki nem fogad örökbe egy agresszív v volt agresszív kutyát!
  • Morphin

ezt be sem kellett volna írnod...
    és szted mitől "vadul" meg egy kutya???nem az ember hibája?mitől kerül az utcára? nem az ember hibája? fehérvár nem magyarország...ne általánosíts h a kutyák fele megakarja enni az embert.
  • Dodo55
    Felháborító.

Nem tudom másmerre hogy van ez, de itt Fehérváron ha elmegyek egy utcában, ahol családi házak vannak, akkor átlagosan 3-4 kutya ront neki a kerítésnek mialatt végigmegyek, és a lehető legocsmányabb, legagresszívebb hangokat adja ki, közben meg minden erejével próbál kijönni utánam.

Életem során nagyon kevés olyan kutyával találkoztam, akit ne kellett volna lefogni, ha idegen emberrel találkozott.

A kóbor kutyákról ne is beszéljünk inkább, rendszeresen azt játszák, hogy lecampelnek egy kukához, ahol valami kiszórt kaja van, és képesek órákat ott várni, közben meg nekitámadni bárkinek, aki 5 méternél közelebb megy.

Volt kutyánk, és vele nem volt ilyen probléma. Sőt, szinte naponta találkozom mostanában egy kutyával, órákat vagyok sokszor vele egy szobában, és vele sincs semmi gond. Egyrészt persze azért, mert nagyon régóta ismerem. Másrészt meg mert foglalkoztak vele normálisan.

Nem mondom azt, hogy rajtuk kívül nincs több szelíd kutya, de itt Fehérváron eddig a kutyák fele nekem akart támadni, akiknek az 5 méteres körzetébe kerültem.

Úgyhogy szépen az állatvédőknek azzal kéne először foglalkozni, hogy MINDEN EGYES kutya szelíd legyen, ne riogassa az embereket, aztán ha ez megvan, utána lehetne rinyálni, ha valaki bántja őket.

De amíg a kutyák fele legszívesebben leharapná egy idegen ember kezét, addig nem kell sírni, hogy valaki önvédelemből bánt egy kutyát.

Mert olyan én még életemben nem láttam, hogy valaki viccből, vagy ok nélkül bántott volna egy kutyát, vagy más 5cm-nél nagyobb állatot.
  • Count Adyn
    Ez olyan mint a dugni a szüzességért mozgalom:D Meg tudom érteni, dehát inkább ront a helyzeten ha majd szadijani esetleg megkeresi az illetékeseket a barátaival és visszaadja a verést, mert egy idiótának nem az fog lejönni, hogy jól megvertek mert fasz voltam, hanem hogy jól megvertek, ezért még jobban megverem őket. Aztán igy tovább, amig mindenki veri a másikat valamiért, és a végén tényleg maradnak a majmok.:D
  • Narxis
    Félsz?
  • Frosty01
    hülye vagy.
  • Sir Quno Jedi
    És attól leszel szép kerek is. Márpedig a gömb a legtökéletesebb forma a zuniverzumban, ergó igyekeznünk kell közelíteni hozzá!
  • BIZ0906
    Csak a Pufin adhat erőt és mindent legyőző akaratot! xD