510
A radikális állatvédők orrot törnek egy kiskutyáért.
  • Montanosz
    ja tényleg hangyákat én is irtottam))
    kölnivel locsoltam a parketta réseit és meggyújtottam)))
    persze a lakkozott parkettának nem tett jól))
    jól el fenekeltek, és aztán békén hagytam a hangyákat.

amúgy "iszonytatót" én is láttam már!

1. buszmegállóban álldogáltam amikor egy kocsi elütött egy kóbor kutyát.
    nem döglött meg hanem a gerincét törte el.
    még most is beleborzongok milyen gyerekhangon sírt, nyüszített és szinte emberi hangon könyörgött segítségért.
    amikor visszafele jöttem délután láttam hogy teljesen szétpaszírozták az arra járó kocsik.
    2. vonattal elütöttünk egy őzet, és a mozdonyvezető megkért hogy segítsünk neki felhúzni mert viszi haza pörköltnek.
    még élt!
    a masiniszta alulról tolta mi meg húztuk a hátsó lábánál felfelé.
    az őz még kábult volt és semmi hangot nem adott ki...míg egy hirtelen rántással teljesen leszakítottuk az eddig is roncsolt egyik hátsó lábát.
    erre már észhez tért az őzike, és nem akarok ismétlésbe bocsátkozni milyen hangok és sirám hallatszott, de el lehet képzelni azóta hogy disznóvágásokat is messze elkerülöm, és arra gondolok hogy a rántott csirkecomb tofuból készül(((
  • tigeroo
    hát nemhiszem hogy gyakorlatban meglehetne valósítani. főleg vidéken, ahol azért elég sok kutya születik a háztájon belül.
    de falun sokkal kevesebb kóbor kutya van, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

amúgy tényleg jó lenne már hogyha komolyan vennék az emberek a kutyatartást, és felelősséggel is tartoznának értük.
  • predator0
    Ez nagyon kemény. Tegnap még jogellenesség volt a legfőbb érved, ma meg a saját húsodat félted a kóbor fenevadakkal :D Ami mégegyszer írom, mert már előttem leírták nem önszántukból vannak az utcán... Hanem mert nincs választásuk. Nem úgy, mint a hajléktalanoknak.

Más: Bonfire: A természetes környezetükben egyértelmű, hogy az állatok megélnek és nem kell nekik közért, vagy bármilyen ellátás. Viszont egy városban, vagy bárhol, ahol nincs megfelelő táplálék igenis rá vannak szorulva az emberek segítségére...
  • SötétBarom
    De ez ilyen képlinkelgetős neM? na mindegy, sebaj..
  • tigeroo
    you're welcome

*jah most látom hogy itt már beköszöntél:)
    mea culpa

amúgy szerintem itt is kérhetsz tanácsot, énis ide irtam amikor volt valami problémám
  • SötétBarom

Amúgy van itt valami kutyanevelős totyiK? Szükségem lenne némi jótanácsra.. :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Én az ilyen kutyakirakóknak is börtönt adnék, de kiadósat (a gyerekét pl. miért nem pakolja ki az autópálya mellett egy fekete nylonzsákban ?!). Civilizáltabb országokban is pedzegetik, de itt is meglépik idővel, hogy csak csippel ellátot, bejegyezett, orvos által folyamatosan kezelt kutyát lehet tartani és akinél bármi más kutyát lelnek, az szépen fizet és/vagy megy a dutyiba. Merthogy illegálisan tart kutyát. A csip alapján bárhol megmondják, hogy a te kutyád volt és ha kiderül, hogy te szabadultál meg tőle, úgy megbütetnek, hogy visszasírod a gestapót, majd a kutyát szerető gazdákhoz adják!

Nagyon helyes. Egyből megoldódna a kóbor kutyák problémája pár év alatt (merthogy alig lennének) és senkinek nem kén attól félnie, hogy elszökik a kutyája és többet soha nem látja viszont.
  • immovable
  • tigeroo
    kóbor fenevad. bah! minden kutya szeretetreméltóan, csupa boldogsággal és szelíd jószágként jön a világra. a vadabb/hamis kutyák pedig a gazdi miatt alakulnak ki (kiskorában verte, kiköti, viadalokra járatja, éheztette, nem foglalkozott vele, et cetera... keményen elbántak vele, mégis mitvársz? jóhogy harapni fog hiszen a kóborkutyának ezen múlik minden napja)
    amúgy egy kutya olyan önzetlenül tud szeretni, amit csak irigyelhetünk mi emberek tőlük! nem vár el semmit tőlünk, csak ételt és meleget, de cserébe kamatostól visszaad és meghálál mindent.

pl. amikor délután hazajövök, a mi kutyáink úgy ugatnak és úgy sipolnak mintha egy hete nem láttak volna:) vagy amikor beteg az ember, odabújik hozzánk, reggeli orrfelnyalás...

a kóbor kutyák nagyrészét pedig a felelőtlen gazdik teszik az utcára. ("anyu, vegyél pónilovat! faszt kislányom, kapsz 1 kutyát az erkélyre oszt jóvan". megunja a lány, a szülők meg kidobják a kutyát, én konkrétan ilyen példát ismerek irl) mivel a kutya már évezredek óta az ember társa, egy kutyának nemis természetes az ha egyedül van a vadonban (max. a farkas-ősei számára)
  • SötétBarom
    Má 4 napja van kutyám :D
  • Sir Quno Jedi
    Dehogynem. Felőled mindet halálra kínozhatják, csak neked maradjon épp a bőröd. Hallottuk.
  • immovable
    így van. egy kutya vagy bármely más állat nem azért támad meg, mert gonosz, hanem mert vmit nem jól csinálsz, fél tőled, megvadult, vadászik, védekezik, stb. a sok köcsög kínzó meg élvezetből teszi ezt és erre NINCS mentség.

nyitottam is egy topikot az egyik kedvenc kínzómról, de a gumiban mert tudtam mi lesz belőle. ITT. persze én voltam a gonosz, mert zavarta az igazságérzetem. :(
  • Sir Quno Jedi
    Egyrészt nem fenevadak, másrészt azért gondolod őket annak, mert nem ismered őket.
  • Rundstedt17
    Kössz nem,a fenevadakat nem bírom.
  • Rundstedt17
    Nem szarok az állatokra.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem volt egy kollegám, az fóbiásan retteget a kutyáktól, mert nagyon súlyos baleste volt velük gyerekkorában, szó szerint majdnem széttépték. Megmondták neki kerek-perec, hogy ebből sosem fog kigyógyulni, csak ha maga is kutyatulajdonos lesz és megismeri őket közelről, megtanulja őket kezelni. Azóta már (több kutya után) egy méretes kuvasz, meg egy ritka fajta kommondor büszke tulajdonosa és versenyekre jár velük, sőt elvégezte a kutyakiképzőit és másokat oktat kutyásnak lenni, érteni őket, nomeg kutyákat is oktat term., mint bármely más oktató. Soha többé nem félt a kutyáktól, ahogy a két sajátja ott állt mellette mindig és az életük árán is megvédték volna.

Ennyi.
  • immovable
    akkor tegyél érte. nem csak félj a szobában. nekem minden kutyám macskám eddig az utcáról volt. most is van 7 macsek 2 kutya. a fizetésem jelentős részét megeszik, de nálam ez A természetes. nem otthon félni és járatni a pofám.
  • Sir Quno Jedi
    És tudod miért vannak kóbor fenevadak?! AZ olyanok miatt, mint te is, aki szarsz az állatokra és a jogaikra is. Felelős állattartók mellett kóbor ebek alig-alig léteznek és igen gyorsan befogásra kerülnek. Persze míg az emberek kártékony toportyánféregnek tartják pl. a kutyákat is, akiket nyugodtan ki lehet dobni, meg lehet folyatni, el lehet zavarni, meg lehet ölni, addig bizony egyre több kóbor (és veszélyes) állat lesz. Ez MIND az EMBER hibája, gondolom világos?!

Ergó azokat okold, akik miatt ez a helyzet van és egyre jobban kiéleződik (vagy csak nézz tükörbe)...
  • immovable
    én nem.
  • tigeroo
    maximálisan egyetértek veled.
  • immovable
    a te szüleid szégyene ez.
  • immovable
    had szenvedjen igaz. nem is bántott még téged de had szenvedjen mert te FÉLSZ. ez a TE bizonyítványod.
  • Sir Quno Jedi
    Sajnos az állatkínzók nyíltan, soxor még büszkén döngetve is a mellüket teszik, amit tesznek, merthogy sérthetetlennek gondolják magukat. Ergó egyelőre még jó sokáig nem lesz szükség arra, hogy szóbeszéd alapján vádoljanak meg ártatlan embereket a "kommandósok". Pár étizedig biztos nem...

Majd, ha már ártalmatlan állatszerető embereket is megtámadnak, visszatérhetünk a témára. Addig meg csak végzik a dolguk. Hozzám pl. nyugodtan jöhetnek, látni fogják, hogy NEM KÍNZOM az állataim, sőt. De érdekes?!
  • Rundstedt17
    Oldják meg az összes kóbor fenevad befogását és nem lesz gond.Ja hogy ezt leszarják és csak pofázni tudnak a fenevadak jogaiért?...A saját biztonságom fontosabb mint egy kóbor fenevad jogai...ez azért természetes
  • adeex7
    ha valaki állatot kínoz,az ma Magyarországon max 2 évet kap(hatna),aki meg az állatkínzókat veri meg,az meg kaphat 5-10 évet,most akkor hogy is van ez??
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy a vadász megy szépen a puskájával és kilövi azon "fenevadakat", akiken már nem lehet segíteni (pl. veszett), a többit meg szépen befogják vagy altatólövedékkel, vagy ha elég, csak simán hurokkal. Itt kínzásról még szó sincs. Aki gyógyítható, az kutyatelepre, vagy állatvédőkhöz kerül és talán gazdára lel, aki nem azt elaltatják. Ez (lenne) a normális EU-s út.

Magam is befogadtam az évek során két kidobott/kóbor ebet és azóta is családunk büszkeségei ők, akiket otthagytak meghalni mások. Egyiket ráadásul fekete zsákban hagyták ott megfulladni (a "jó emberek").
  • joebacsi
    Én is rúgtam már állkapcson kóbor kutyát, mert a bokámat akarta harapni, mikor külditek a kommandót?

Persze a bokaharapást hagyjátok ki, meg tegyétek hozzá, hogy rendszeresen teszek ilyet, meg mondjuk alkoholista is vagyok.

Gondolom ezek után sokat nem mérlegelnek majd ezek a szimpi radi állcsivédők :)
    (dzsedi emlékezz csak arra, hogy az Unforgiven-be Eastwood-hoz milyen történet jutott el arról, hogy megvágták a lotyó arcát)
  • Sir Quno Jedi
    Az teljesen ugyanaz. Gondolom te azt szeretnéd akkor, hogy ne csak a halálbüntetést állítsák vissza (ez önmagában még korrekt lenne), hanem mindjárt kínozzák is halálra brutális módon az elítélteket. Lényeg, hogy hosszú és fájdalmas kínhaláluk legyen?! Ezt akarod?!
  • Rundstedt17
  • Rundstedt17
    Én nem azt mondom hogy kínozni kell hanem hogy nem érdekel ha így tűntetik el a kóbor fenevadakat.
  • Sir Quno Jedi
    Szívemcsücske, engem már gyerekkoromban is mart meg súlyosan kutya, de nem úgy éltem meg, hogy most kínozzuk mindet halálra. Ne okoskodjál, mert ebben sem morálisan, sem erkölcsileg nincs igazad (sem sehogy máshogy). Jó érzésű ember ezek után nem is óhajtana veled megismerkedni, ha valóban komolyan gondolod ezen faszságokat, amiket összehordasz.

Tudod a vadász sem kínozza ám az állatot (magam is voltam vadhajtáson), de még az erédsz sem és senki normális, jóérzésű ember nem teszi. Erre legfőbb okuk, hogy ők valóban EMBEREK.
  • QuippeR
    mekkora ökör vagy, ha egy állat megvadul, akkor is elaltatni kell, nem megkínozni. erről beszélt, nem arról, hogy szereti a harci kutyákat.
  • Rundstedt17
    Nem tudom mit szólnál ha egy ilyen fenevad megszeretgetne...akkor is így védenéd?egy frászt
  • Sir Quno Jedi
    Akkor mégis ennyire hülye vagy. Bocs, akkor nem szóltam. (Úristen!)
  • Sir Quno Jedi
    Pl. én nem. És még egy pár barátom sem. Van aki már 3 évesen is fel tudja fogni, hogy az állatnak ugyanúgy fáj, amit teszel vele, mint ahogy neked fájna. Persze van akinek még kell 10 év ehhez, van akinek egy élet sem elég hozzá...
  • Rundstedt17
    Jah jah sajnálhatja.Szerintem is 90%-ék aki volt gyerek átesett ilyeneken.Ki ne kínzott volna cserebogarat?Vagy égetett volna hangyákat?Egyikünkből se lett elmebeteg gyilkos.Ez hozzátartozik ahhoz a korhoz
  • Rundstedt17
    Kit érdekel hogy,csak tűnjenek el azok a fenevadak
  • readswift
    mielőtt nagyon elragadtatnád magad, szerintem erről mindenki hallott, meg csinálta, én nagyítóval gyilkoltam a hangyákat ...beszarás... sajnálhatod hogy te ebből kimaradtál, sőt én még piromániás is voltam, kinőttem magamtól nem kellett hozzá hogy lebasszanak, igazából még csak meg sem róttak érte, pedig bátyám folyton leadta a drótot, volt miről... hú. Viszont évekkel később nagyon nagyon megbántam hogy lelégpuskáztam egy madarat ( tudod az az állat, amit évente százezerszámra csempésznek ki az országból az olasz apukák meg nagypapák nagy örömére ).
  • Sir Quno Jedi
    Kínzás nem egyenlő a veszélyes állat befogásával, vagy elaltatásával. Ennyire nem lehetsz hülye.
  • Sir Quno Jedi
    Ezért kell magadnak megcsinálnod, mégha ez az ő kötelességük is lenne. Ha nem egyeznek bele és puha vagy, akkor meg csinálsz egy méterrel beljebb egy másikat és haller. :D Én ezt tettem, körbe. Leszarom kinek nem tetszik.