510
A radikális állatvédők orrot törnek egy kiskutyáért.
  • Sir Quno Jedi
    Akinek nincs jó kerítése, az csináltassa meg. Én is egy vagyont költöttem már kerítésre/kapukra/villanypásztorra, hogy a kutyák ne szökdössenek ki. Ez ezzel jár. És éjszakára bent tartom őket a házban, term.

Gyereket is az vállaljon, aki el is tudja tartani. A kutya nagyon sokba tud kerülni (nem beszélve a felelősségről). Oltások, gyógyszerek, élelem, kerítés, fűtés stb. Ha nem megy, nem kell erőltetni, de ezt ELŐRE kell kalkulálni és nem akkor kidobni a kutyát az út szélén, mikor rájövünk, hogy hülyék vagyunk hozzá.
  • Ben007
    üdv a mai nap amikor mentem haza oda jött hozzám egy kóbor kutya én megsimogattam és tovabb mentem de a szemem sarkából láttam hogy egy másik ember belerúgott szegény kutyába na ilyenek az emberek!!
  • chhaya #388
    Egy majdnemszomszédunknak is szar a kerítése már évek óta, de kutyájuk mindig van. Akkor évente kb. 2-3-szor cseréltek kutyát, mert mind kiszökdösött és elcsapta őket egy kocsi, vagy csak simán eltűntek. A helyzetet úgy oldották meg, hogy a(z amúgy nagy testű) kutyát egy 2 méteres láncon tartják éjjel-nappal. :C
  • predator0
    Amúgy sem értem ezt a libatömés dolgot (már más is hozta itt fel), mert előbb én is rákerestem erre az egészre és tök ugyanez van fent máshol is. Magyarul a libatömés nem is tiltott :D
    "Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történő vadászat és halászat."
  • immovable
    olyan elbánást kaptak amiben ők is részesítettek más élőlényeket. nincs ebben semmi kivetnivaló.
  • tigeroo
    lol, képben vagy:D állatkínzókról beszélünk.
    ez nem vega topic
  • Pacal17
    Rövid vélemény: Szánalmas mind. 300 embert elküldeni tömött libák miatt. No Comment.
  • Narxis
    Az állatvédelmi törvény értelmében állatkínzás "az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá az öröklődő betegségben szenvedő - nem kísérleti célra szánt - állategyed tenyésztése, szaporítása".

A Büntető Törvénykönyv értelmében aki
    a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
    b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
    vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

I. ÁLLATKÍNZÁS JOGSZABÁLYI DEFINÍCIÓJA

Állatkínzás
    - az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy
    - olyan hatást eredményező beavatkozás,
    - bánásmód, valamint
    - szükségleteinek olyan mértékű korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá
    - az öröklődő betegségben szenvedő - nem kísérleti célra szánt - állategyed tenyésztése, szaporítása;

Az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos.

Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, így különösen az állatot nem szabad:
    a) kínozni,
    b) emberre vagy állatra uszítani (kivéve pl. rendőrkutya), illetőleg állatviadalra idomítani,
    c) kényszertakarmányozásra fogni, kivéve az egészségügyi megfontolásból való kényszerű táplálás esetét,
    d) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni
    e) a teljesítőképességét felismerhetően meghaladó teljesítményre kényszeríteni,
    f) természetellenes és önpusztító tevékenységre szoktatni.

Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történő vadászat és halászat.

Állatviadal
    Tilos az állat fizikai, pszichikai állapotának olyan megterhelése, küzdelemre késztetése egy másik állattal vagy emberrel, amely sérülést vagy halált okozhat (a továbbiakban együtt: állatviadal). Tilos az állatviadal szervezése, tartása, továbbá az állatviadalra fogadás szervezése, az állatviadalon való közreműködés, részvétel, fogadáskötés.
    Tilos állatviadal céljára
    a) állatot tartani, tenyészteni, kiképezni, idomítani, valamint más személynek átadni, vagy forgalmazni;
    b) építményt vagy földterületet, anyagi eszközt más személy rendelkezésére bocsátani.
    A tilalom nem vonatkozik a vadászatra alkalmazott állatnak külön jogszabály alapján történő kiképzésére, vadászaton való alkalmazására.

http://www.allatrendorseg.hu/allatkinzas.html
  • Narxis
    Most már minek, de én nem hoznék úgy kutyát ha nincs olyan kerítésem amin nem tud kiszökni. Tudom mer nekem is így volt és megcsináltam. Amikor elszökött(kan volt, nagy darab németjuhász) tiszta ideg voltam, nehogy megharapjon valakit másrészt meg aggódtam érte, nehogy valamelyik vadbarom elüsse vagy lelője. Egyébként nem harapott meg senkit, csak egyszer, az se nagy harapás volt és utólag ki is derült, hogy hergelte a hülyegyerek. A macska más kérdés, nem nagyon lehet kertes háznál megtartani, mert mindenen átmászik. El is tűnt az egyik macskám, egyik este megvolt, reggel már nem jött haza, valószínűleg elkapta egy kutya vgy elütötték, bár napokig jártam környéket, kerestem, de semmi nyoma nem volt.
  • B0nFire
    "Az ember az egyetlen, aki a helytelen nevelés miatt képes pénzszerzés céljából, vagy csak élvezetből kínozni embereket és állatokat." - ez így, ebben a formában nem igaz. Van néhány állat (fekete párduc, tigris, és a személyes kevencem, a házi macska), amelyik igenis magáért az ölés élvezetéért, mondhatni lárpúrlár öl, nem zsákmányszerzés céljából. Ezeket az állatokat vérengző állatoknak hívják. Az ember (és minden emberszabású, ideértve az emberszabású majmokat) ugyanilyen vérengző állat. A különbség csupán annyi, hogy mi emberek elvileg gondolkodó lények vagyunk, és jobb esetben nem az ösztöneink vezérelnek, vagyis tudunk magunkon uralkodni. Aki nem, az bántalmaz ok nélkül más élőlényeket. És ebben a tekintetben nincs különbség, hogy a bántalmazott fél állat, vagy ember. Nem tudom, érthető vagyok-e?

Magamat idézem "Ki dönti el, hogy valaki bűnös (megérdemli a verést), vagy nem?"

Válasz "Jól nevelt emberek, akik szeretik és tisztelik az állatokat."

Akkor újfent megkérdezem, mert úgy tűnik még mindig nem sikerült magamat világosan kifejezni: Ki dönti el, hogy ki számít jólnevelt embernek? Ki dönti el, hogy ki tiszteli vagy nem tiszteli az állatokat, tisztelt bíróság?

• sKeezo
    Ok, akkor beadom a kutyáimat egy menhelyre, mert nincs normális kerítésem...
  • kakaoskalacs
    Az a videó amikor rögzítve lett 14 éves voltam nem hiszem hogy el kell magyaráznom 14 éves fejjel sok hülyeséget csinál az ember(pláne idősebb korban ha nem nő be a "feje lágya") amíg nemtudja mi a helyes.. lassan elérem a 18 évet megváltozott/változik a véleményem lassan
    mindenről hogy nemcsak cukormáz az élet,sok mindent elítélek már.
    Maszkos bácsikat is elítélem sőt az állatkínzókat is arany középutat kéne megtalálni..
  • predator0
    Azok után, hogy neked ilyen videód fent volt és hirtelen letörölted, amit be is jelentettél az az érzésem, hogy eddigi írományod a maszkos bácsik módszere ellen abból fakad, mert kicsit lefostad a bokádat. Ugyanis valamelyest magadra ismertél. Végeredményben ezt fél sikernek könyvelhetjük el.
  • Narxis
    Megnevellek.
  • Narxis
    Hogy tudja bántani más kutya a kutyáit, macskáit? Nálunk rendes fal kerítés van, azon se ki se be. Aki legalább hasonlót nem bír biztosítani az kutyát ne tartson, mert amellett, hogy veszélynek teszi ki a saját állatait, ők is bánthatják másokét és akkor ez egy örök körforgás lesz.

Az én macskám amúgy most a lakásban van és épp a neki készített párnán alszik. :)
  • kakaoskalacs
    355-en megnezték :D Mellesleg szoktam vállalni amit teszek/tettem :) és nem is vagyok büszke rá
  • sKeezo
    én is megverném ha bántaná a kutyámat.
  • Narxis
    Egy rohadt nagy szar vagy.
  • tigeroo
    állatvédők ezt fogják énekelni miközben sarokba szorítanak: hunt you down without mercy, hunt you down all nightmare long:Ddd
  • Fehercsoki
    Én teljesen egyetértük velük nemszabad semmilyen állatot nekik is ugyanúgy fáj mintha embertársainkat bántanánk és megérdemlik a verést akik ilyet tesznek,azt hiszem ezt csak az értheti akinek van valamilyen háziállata különben nem tudja hogy mennyire lehet őket szeretni.
  • predator0
    Akkor gyáva vagy. Ha már valamit csinálsz vállald fel. Nem kell rá büszkének lenni, de vállald.
  • kakaoskalacs
    :) mind1 youtuberol toroltem is a teraszrol macskalehajitos nem talpraesös videomat...
  • tigeroo
    máshogy nem megy. nem ok nélkül radikalizálódtak.
  • kakaoskalacs
    De nem is szanaszét kell verni...
  • predator0
    Beszélgetni lehet, órákon keresztül. Viszont a haszna a nullával egyenértékű. Ha valaki nem kap észbe legkésőbb akkor, amikor egy állat szenvedő hangját hallja, hogy ez rohadtul nem jó dolog, akkor a szavakat sem fogja érteni.
  • kakaoskalacs
    Bannerban levő videót megnezve nekem az jött le hogy, 'szemet szemért fogat fogért" alapon verik meg az állatkinzokat, persze ez mind "szép és jó" de biztos van más megoldás is , nem ez az egyfajta primitív út nagyjából az állatvédők állat módjára viselkedtek.. Nemhiszem el hogy emberi módon Kúltúráltan nem lehet "elbeszélgetni" egy állatkinzóval.Vagy akár jogi úton üdv
  • tigeroo
    az hogy neveled a kutyát hol állatkínzás? amikor az enyém a mózeskosarát szétrágta akkor kapott tőlem. vagy amikor bevitt egy döglött verebet a bejárati folyosóra, a szekrény alá... és két hét múlva csodálkoztunk hogy mitől van sok légy ott. (teljesen bevolt köpve légypetével a dög amikor megtaláltuk...)

nem győzöm ismételni, hogy a kutya is családtag. annyira igényli a szeretetet, gondoskodást mint egy pici baba. és kábé egy szinten is vannak a kisgyermekekkel (nemhiába sokszor ha bébi jön a házhoz akkor féltékeny picit a kutya, mivel az ő szerepét átveszi az újszülött)
    de a gyereket is kell nevelni, különben elkényeztetett kis barom lesz belőle.

szóval ezt tisztázzuk le. de a második résszel már egyetértek.
  • tenkenorman
    Nekem erről az a véleményem hogy nem kell eltörni az orrát annak aki rácsapott egy kutyus fejére, mert mondjuk összejárkálta a kertet, és rápisált arra amit eszünk,
    UGYANAKKOR az is a véleményem hogy azoknak a mocskos, állatkinzó, érzelmek nélküli embereknek, akik kegyetlen módon, elbánnak egy szerencsétlen állatta, nem elég annyi hogy eltörjék az orrát.
  • Montanosz
    nekem egy bolond ismerősöm - később öngyilkos lett - a pulikutyát mosta ki, aztán a fülénél fogva felcsipeszelte a szárító kötélre.
    a japán tyúkok lábait levágta, s míg azok a porban hemperegtek lábak nélkül, nekünk felszervírozta a lábakat kistányéron mint holmi ropit.
    gondolhatjátok aztán mindig zártam a kaput, bene jöjjön véletlenül.
    egy másik szomszédom, a tyúkfogó kutyát felekasztotta egy drótra, de az ugye nem fojtotta meg teljesen csak rángatózott meg nyáladzott, erre elkezdte légpuskával lődözni a szerencsétlen kutyát. több mint 30 lövedék kellett míg kiszenvedett. persze nem mert senki szólni mert c-k, oszt kinek hiányzik felgyújtsák a házat.

most jut eszembe, állatmentős sztorit nem is tudok, lehet ilyen az emberi faj: kegyetlen.
  • macselek #361
    Remélem te is úgy végzed ahogy az a kutya.
  • tigeroo
    büszke lehetsz magadra.

gondolom szépen odamentetek hozzá, megsimogattátok, felvettétek mintha csak sétáltatni vinnétek az erdőbe. a kutya nemtud ellenkezni, meg neki nemis kell megmagyarázni semmit. aztán amikor odaértetek átmentetek vagány csávókba, (összevertétek), otthagytátok.

na ettől hányok én.

megnézném velem hogy csinálnád meg ugyanezt vagy egy másik emberrel... de szerintem te járnál rosszabbul...

dehát a retardáltaknak is kell egy kis sikerélmény...
  • Vaxi
    -.-
  • predator0
    Ja, csak nehogy téged basszon meg.
  • tgergo96
    én is vertem már agyon kutyát nem nagy show :)
    Mindig átjött a dög nem tanult a hibájából. Én se hobbiból kínoztam meg de hát így járt. De most mit mondjak a macskáinkat meg a kutyáink ölik le, az élet körforgása.
    Továbbá volt kutya ami a jószágokat ölte na azt jó messzire elvittük azt agyő, egyszer még hazatalált, de akkor is folytatta a tevékenységét, persze a verés nem segített, na akkor elvittük még messzebbre :).

Most mit mondjak, az ember a legnagyobb állat.
    De hát az erősebb kutya baszik :).
  • Balumann
    Basszus, nem kell semilyen sorrendet felállítani, nem áll az emberek jogában állatokat kínozni, szenvedtetni, ahogy gyerekeket, felnőtt embereket sem. A jogszabályok, börtön és pénzbüntetés nem riaszt el senkit ezektől a tevékenységektől, teljesen jogos hogy fellépnek ellene.

Normális ember a szunyognak sem kezdi el kitépkedni a lábait meg szárnyait.
    Más állatot bántani, megölni akkor van jogunk, ha magunkat (családunkat) védjük, vagy élelem szerzés céljából, de akkor sem kínozni. Az ember az egyetlen, aki a helytelen nevelés miatt képes pénzszerzés céljából, vagy csak élvezetből kínozni embereket és állatokat. Ezt ha kicsi korban nem tanulta meg vki, az később már csak akkor nem fogja csinálni, ha tudja hogy következményekkel jár.

És ha megnézed a videót, nem egy sovány, láncon tartott kutya miatt verték őket...

"a netán úgy döntünk, hogy az efféle önbíráskodókat nem ítéljük el ne sok jót várjunk. Ki dönti el, hogy valaki bűnös (megérdemli a verést), vagy nem?"
    Jól nevelt emberek, akik szeretik és tisztelik az állatokat.

És igen, lehet hogy börtönben végzik, de legalább elindítottak valamit, ami ráébreszti az embereket, hogy tenni kell valamit az állat, ember kínzásokkal, bűnözésekkel szemben is.
  • Montanosz
    de csak akkor nem volt menő dolog és inkább hülyének nézték az ilyen embereket.
    nem mintha nem ismernék állandóan kutyaszarszagú és anyatejillatú emberkéket, holott nem becsületes állattartók csak 23 macskával meg 6 kutyával élnek egy fedél alatt.
  • tigeroo
    hát már mostis a fórumon is kurva sokan támogatják ezt az egészet!
    szerintem ebből lesz valami. ha nemis további illegális tevékenység, de legalább 1-2 törvényjavaslat (a civilek hatására)

amúgy én tényleg csak azt tudom mondani hogy hajrá. féljen az összes buzi állatkínzó.
    (és ne lovagoljatok már könyörgöm ezen az ember/állat rossz sorson...ezeket az állatokat DIREKT, KEDVTELÉSBŐL, kínozzák, és azért éheztetik őket egy életen át hogy pénzt spóroljanak rajtuk.)

#352: mert ez így nem mehet tovább.
  • predator0
    Az, hogy te valamiről nem tudsz, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem létezik...
  • B0nFire
    BTW, az előbb elfelejtettem valamit. Figyeljétek meg, hogy nem voltak radikális állatvédők, míg állatvédelmi törvény nem létezett! Hát nem érdekes? 2004 előtt senki nem kínozta az állatokat?
  • Kandurex
    Szimpatikusak a srácok, azért óvatosan azzal a szétütéssel, mert eldurvulhat a helyzet, viszont pár jó pofon NEM árthat. Csak ügyesen!