510
A radikális állatvédők orrot törnek egy kiskutyáért.
-
#430 Te valami iszonyatos tévképzetek között élsz kedves barátom. -
msstz #429 kedves barátom, tehát ha az állatokat egyenrangúan kezeljük az emberekkel, akkor azt, aki eltöri a haverod kezét te megölöd?
normális vagy, vazze?!
olyan iszonyatos elfojtott aggresszió van bennetek, hogy az hihetetlen. a kormány, az ország, a szar gyermekkor miatt, mindegy.
ez nem normális. tudod, ha még nem jöttél rá, akkor: az élet igazságtalan, és erősebb, mint egy olyan szaros ember, mint te vagy én. nincs értelme holmi emberöléssel visszavágni az emberölés fényében nevetséges kartörésre.
ezek is, akik szétverik az embereket. nem szabad ilyet tenni az állatokkal, de arra nem ez a válasz. az nem válasz, hogy állati szintre alacsonyodsz és úgy vágsz vissza.
ha továbbra is így gondolod, akkor legyél büszke rá, pajtás. sajnálatos. te is, és az is, hogy hivatalos úton nincs megoldás. de ez sehogy sem indokolja azt, hogy akkor állatként szarrá verünk valakit. nem ez a járható út.
én értem, hogy tenni kell valamit, de kurvára nem az emberek szétverését. ez az elfojtott agresszió levezetése az állatvédelem maszkja mögött. -
#428 akkor el lehet tolni innen a szekeret és nem magyarázni. nem tetszik ne olvasd kisfiú. -
#427 miért ne?
én egyébként ilyen gyorskommandót még az illegális szemétlerakók ellen szerveznék, mert az állatkinzo állatok (ők ugye nem emberek, csak ugy néznek ki) ellen már régota működik ilyen :))
szoval hajrá radikálisok! végre valaki TESZ valamit. -
msstz #426 nyisd ki a szemed, minden állatvédős topikban ugyanazok mondják meg a frankót arról, hogy az emberek köcsögök és megvernék, megölnék azt, aki bántani mernő az ő állatukat.
minek még egy szócső ennek? -
#425 ja perze, sőt finom tarhonyás krumplinak, én még fiatal varjút is ettem...(csak meg kell nyúzni)
na de nem ragaccsal meg kiirtani a környező területeken)))
ja azt még ugye nem is említettük hogy a tüzelő húzóágazatává lépett elő az egész erdők ellopása, kivágása..ezzel hozzá járulva rengeteg madár és egyébb élőlény életterületének elvesztéséhez.
(mondjuk az élettér szó valahonnan ismerős még, csak most nem jut eszembe honnan) -
#424 Höhö.. Galambhúst már ettem én is, meg kell hagyni, egész jó :) -
#423 nálunk teljesen eltüntek a madarak mert az éhenkórász c_k lelégpuskázták őket, meg ragacsot kentek egy deszkalapra arra kukoricát meg mit tudom én még mit...és megették a galambokat.
szóval a falum madársteril))) -
#422 én is ebben a cipőben jártam, bosszút forraltam míg egy éjszaka a nem létező kerítésen az én kutyámat láttam átjönni két másik kutyával, jókat viháncoltak, megkínálta őket a kutyatápjából, azok pedig egy félórás udvariassági látogatás után elmentek.
szóval nekik is szükség van cimbikre meg haverokra, azóta befogom a csőröm, a kerítést úgy alakítottam ki hogy csak a kistermetű szomszéd kutyák tudjanak átjönni néha, az enyém ne menjen el.
ha kutyakakiba lépek akkor káromkodok és elfelejtem néhány perc múlva))) -
#421 Ja és mégegy: szerintem írd ki, hogy magánterület, mert akkor tuti a madár se röpül be, miután elolvassa! -
#420 -
#419 Ebből látszik, hogy még soha nem láttál állatot közelről. Bármennyire furcsa, a macska vadász és húsevő. És madarat is fog, meg is eszi. Én nem tudom, vegetáriánus vagy-e avagy sem, de tökmindegy. Gondolj bele: valaki azt mondaná szétlövi a fejedet, mert azt eszel, amit és ez őt idegesíti?
Ne gyere azzal, hogy te ember vagy! Mert az csak süket duma. Költözz be szépen panelba. Aki nem bírja, hogy a kertjében a füvön kívül más is jár, annak nem való a kert. A kert ugyanis a természet része. És az bizony tele van állatokkal és emberekkel. Ráadásul mind szarik.
Tudom, most az jön: nem a kertbe. Mér az újrafeldolgozott vízbe a csatornán át, amit később megiszol, jobb? Kutyaszar nem szép, nem jó szagú, de lapát és kuka megoldja! -
#418 -
#417 én kertvárosban lakok. az udvar, ellentétben a szomszédokéval, ligetszerűen van elrendezve, sok borostyán, és nem az a patikatisztaságú, rövidre nyírt fű. ergo tele van madárral, és a macskák is idejárnak a környékről. arra meg átjárnak a szomszédok kutyái, és teleszarják a kertet. én kifejtettem, hogy ha még egy döglött madarat, vagy kutyaszart találok, hát szétlövöm a legelső arrafelé tévedő állat fejét....a magánterületemen, ugye...aztán lehet panaszkodni. -
#416 Akkor ne gyere ide. -
#415 -
msstz #414 a sokadik topik, amiben sokadszorra ugyanazok az emberek szólalnak fel, ugyanazt elszajkózva, ami rohadt unalmas.
zárható. -
#413 Azt gondolom, hogy ez egy elég érdekes problémakör. A radikális állatvédelem nem segít, inkább árt. A felelős állattartást, állatokkal szembeni viselkedést meg nem tanítják, nem forszírozzák, sőt.
Ettől függetlenül annak, aki agyonver egy kutyát, mert az átment a szomszédtól, valószínűleg a hátába szúrnám mindkét kezét. Annak ellenére, hogy saját butasága és korlátoltsága akadályozza abban: a kutyát egyszerűen hazaküldje. Mert hazamegy.
Ezt főleg arra alapozva merem állítani, hogy sokan egy év alatt nem látnak annyi kutyát, mint én egy tavaszi, vagy őszi estén szoktam a saját kertemben. Mert a környék összes kanja itt jár át udvarolni. Jó útvonal. Én meg tudok mindről, mert némelyikre a sajátok figyelmeztetnek, mások elől a macskák húzódnak befelé.
Ami érdekes: nem nyúlnak a kerten belül a macskáimhoz. Rájuk se igen néznek. Most van olyan kutya, amelyik kitalálta, hogy inkább az én kutyáimmal szereti tölteni az idejét. Azóta az enyémek éjjel be vannak zárva. Mert a kedves látogató túlképzett és kinyitja nekik az ajtót.
Igen, falun élek. Nem tartok haszonállatokat, mert ismerőst nem szokásom megölni és megenni. Genetikailag muszáj húst ennem, de amennyire lehet csökkentettem a mennyiségét. A szúnyogokat és a legyeket nem sikerült megszeretnem. De rovarirtó szert nem tartok itthon, ha ez mond valamit. A szúnyoghálóra esküszöm, ahol megoldható. -
#412 Jaja, az más dolog. -
#411 Naja, de az én kutyáim kivert kóborok voltak, megszokták, hogy övék a világ. -
#410 Nekem nagynéném ért a kutyákhoz, kicsi kora óta van kutyája, ma már úgy neveli őket, hogy tárva nyitva lehet a kapu, ha azt mondja neki, hogy nem megy ki akkor a kutya ott ül az udvaron és bizony nem megy ki. Nagyon szigorúan nevelte, de imádja is, amikor beteg volt akkor egy szobában aludt vele, be is engedi lakásba ha nagyon hideg van meg ilyenek. -
#409 -
sKeezo #408 Nekem is láncon vannak a kutyák, mert közös az udvar a szomszéddal, és össze szarják hugyozzák az egész placcot, de amikor nincsenek itthon elengedem őket -
#407 Akkor az is az élet dolga, ha valakinek nem tetszik az, amit csinálsz és bezúzza a képed. Fenti emberek ezt teszik :D
Nem vettem magamra semmit, csak reagáltam arra, amit írtál. -
#406 Most mit igazoltam én neked? Keress csak utána, hogy hány esetben, milyen büntetést kaptak a bűnösök. Megkíméllek, 1 esetben volt szabadságvesztés(a jogszabály életbe lépése óta), de a tapasztalat az, hogy az már nagyon jó eset ha egyáltalán elindul a nyomozás állatkínzás ügyben. -
szvini #405 Jaj hős állatvédő egyből magára veszi:)
Nem poénból volt hidd el.Az élet dolgai amit te sose foghatsz fel :).
És csak hergeled magad azon is amit irok. -
tirpitz #404 Ha majd az utcán megtámadnak téged, és én épp arra járok (akár 45 kg-os németjuhászommal), akkor majd biztosítalak arról, hogy a szükséges jogi lépéseket megteszem a védelmedben, és majd megyek tanúskodni ha esetleg feljelentenéd a támadóidat. Jó lesz így? -
#403 Nálunk meg a nyóckerben az a "normális", hogy a nyomoroncokat megkéselik.
Én mégsem teszem.
Szerintem nem normális az sem, ha valaki indokolatlanul állatot ül. Ki kellett volna hívnotok a megfelelő személyt, nem pedig önbíráskodni. Hoppá... Lehet mégis csak van értelme a jogszabályoknak :D -
szvini #402 Na azért az más aki kínozva megölni, vagy csak "kíntalan gyorshalál".
Nekünk volt egy olyan vadász kutyánk amiről kiderült később hogy kié volt, és hogy ő c-ktől hozta el vhogy mert azok csak úgy lődöztek poénból. -
szvini #401 Hagyjuk már, akit ennyit nem bír megtenni az nem ember ...
Meg más az ha kínozva ölöd mag, vagy gyorsan véget vetsz az életének...
Egy csapás volt...
De ez tanyasi környezetben normális. Lassan a disznót is csak úgy lehet levágni, hogy alá kell íratni vele egy kérelmet, bezzeg a kolbászt mindenki szereti....
De ezt most csak az elvetemültekre mondom mint az a hulladék osztrák négy mancs, vagy német, nem is tudom. Azokat kellene kivinni legelni.
De amit mondtam az ember a legnagyobb állat így sose lesz jobb a helyzet. Ilyen elborultak mindig is lesznek , sajnos. -
#400 Ajánlom figyelmet a Munka Törvénykönyvét és azt, hogy a kedves munkáltatók ezt mennyire szokták betartani... tudom, hogy ez teljesen más téma, de kb. ennyit érnek az ilyen szabályok.
Az pedig, hogy senkire sem alkalmazzák megfelelően ezeket a jogi paragrafusokat megintcsak arra ösztökél egyes embereket/csoportokat, hogy beavatkozzanak és saját maguk tegyék helyre a dolgot. -
szvini #399 Te meg a vér látványától már összefosnád magad :)
Ezzel a topic előrébb nem leszünk, csak mindenki megmondja maga igazát. -
#398 Bizonyám. És ha te ilyesmiről tudsz, avagy aktuálisan észleled a történését, akkor ha nem avatkozol bele AZONNAL, avagy nem próbáod megállítani, te is bűnsegéd leszel. Ezen gondolkodjál el egy kicsit, ha már a jog a mániád... -
#397 Mondjuk én vettem egy 3 és egy 5 méteres láncot, de olyan erőset, ami egy lovat is megtart (kisebbet széttépik, hihetetlen). Ezekből mindig a kívánt hosszúságú láncot tudom fabrikálni, így messzire el tudnak vele bóklászni. De szerencsére már évek óta nem volt rá szükség (idővel szabályos zsilipelési rendszert alakítottuk ki a kutyák szökésének megakadályozására, meg ahogy nagyobbak, ők is kevésbé lógnak meg). -
#396 Akkor úgy látom, csak sikerült végre kiugrasztani a nyuszit a bokorból. Legalább egy ember vette a fáradságot, nem volt rest, utánanézett a jogszabálynak és beidézte ide. Ezek szerint ezzel elismeri, hogy törvényi szabályozások vannak, és a hatóságok mindenkori joga dönteni vitás kérdésekben, nem pedig az önbíráskodóknak. Köszönöm az igazolást! -
#395 javasold a futőláncot, csak jobb azért -
#394 A kutya éppúgy imádja a meleget, mint az ember és ő többet van "otthon". Bár van aki fűthető házat épít nekik, de tapasztalatom az, hogy nem szeretik a saját házukat, inkább a valódi házat tekintik az otthonuknak (naná, ott van a főnök is :D). -
#393 Ne minden fajta kutyát lehet láncon tartani, van amelyik szó szerint megvész tőle, de legalábbis elvadul. Amúgy sem emberséges dolog ez sem.
Én is volt mikor ideiglenesen, az építkezés idején pár óráig (mikor ugye nincs kerítés, vagy tárva-nyitva minden és kész átjáróház), avagy napig láncon tartottam az egyiket, de időnként akkor is meg kell sétáltatni pórázon, vagy be kell vinni a házba. És sokat kell vele lenni és törődni, hogy lássa, nem hagytad magára büntiben, csak nem engedheted meg neki, hogy fél másodperc alatt felszívódjon, vagy kinyírja magát a munkaterületen. Amíg vele vagy és törődsz vele, beszélsz hozzá, simogatod, eteted, addig sokkal jobban tűri. Ha meg tudod nyugtatni, kibírja.
Szóval huzamosabb ideig (hetek-hónapok) láncon tartani egy kutyát, nos az sem túl állatbarát dolog. A kutyának szüksége van egy bizonyos fokú szabadságra, még ha territoriális állat is. -
#392 fűtés? -
#391 fáradtan a mondatod:A kutya nagyon sokba tud kerülni(nem beszélve a feleségről)