21
 • bakagaijin
  #21
  Jaja, ez a video nem mai darab, se nem Apple cucc :). Már az MS is kiadta a saját koppintását asztalformáju asztalra... Mondjuk én személy szerint hülyét kapnék egy ilyen asztaltól, tiszta káosz...

  Az interaktív multi-touch falak már szimpatikusabb ötlet. Igaz nem desktopnak, hanem brainstorming / kommunikációs eszköznek...
 • pex
  #20
  A kulonbseg, hogy a cikkben levo video mar ket eves, a compiz pedig epp hogy hasznalhato lett az iden.
 • FlyingV
  #19
  A videón lévő megoldás nem az Apple-é ... :) Mindenesetre szerintem csodálatos és új távlatokat nyithat, ha jól megcsinálják..

  Van egy tippem, hogy az OS XI (11)-ben mi lesz az újdonság :P

  Az Apple annak ellenére, hogy így szokta kb prezentálni az új megoldásait, nem a spanyolviaszt találja fel. Aki meg reklámok/cég általi prezentációk alapján ítéli meg egy szoftver jóságát, az az igazi majom. Arról van szó, hogy az Apple-nél az átlagosnál jóval nagyobb figyelmet szentelnek a felhasználói igények kutatásának, ezért olyan népszerűek a termékeik az azt használók körében. Persze sok esetben a Leopard pl le van maradva jóval egy Windows/Linux mögött, viszont felhasználói élményben mindkettő előbb említett rendszer jó évekkel a Leo mögött kullog (mondom ezt úgy, hogy jó ideje használok Vistát, a Compiz nevű - elnézést kérek, ízlések és pofonok - giccsparádéhoz is volt szerencsém). Én eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy ha egy ilyesmi megoldással előáll az Apple, az valami hihetetlen komolyság és előrelépés lesz. A Snow Leo érintő képernyős támogatása valószínűleg ennek az előfutára, teszkörnyezete lehet :)
 • smv
  #18
  Pontosan ezt akartam írni. A videón látható látványos, de használhatatlan. A Compiz viszont király :)
 • zoritan
  #17
  Ezt illett volna megemlíteni a cikkben:

  COMPIZ FUSION!!!!!!!
  Kell ennél több?
 • Tetsuo
  #16
  a 3D asztalt, az ablakokkal 1utt hirdettek anno, mint a Vista Aero nagy ujitasa..
 • balee66
  #15
  Próbáltátok már a RealDesktopok vagy a ShockDesktop 3D-t?
  Ha próbáltátok volna, akkor nem mondanátok, hogy erőforrásigényes - merthogy egyáltalán nem az.
  Kiváncsi vagyok, mennyivel fog többet tudni, mint az elöbb említett két program - valószínűleg minimálissal több tudással FOG rendelkezni, mint a már LÉTEZŐ programok. De hát ugye ez Apple, és nem valami noname fejlesztő, így muszáj erről (a még nem is létező) termékről cikket írni, amikor már több, kész állapotú multidesktop is van a piacon.
 • Gerygrey
  #14
  Szerintem meg ez pont ugyanaz, mint a multitouch: baromi látványos, de a mindennapi felhasználás során semmi szükség rá.

  De majd az Apple marketingesei megoldják, hogy a kedves újságírók gagyinak nevezzenek mindent, amiben nincs meg ez a funkció, a felhasználó meg maradinak érezze magát hogy nem ilyet használ.
 • dez
  #13
  Ja, és mellesleg egy 3D-s felület nem ugyanaz, mint egy használható és jól kitalált 3D-s felület...
 • dez
  #12
  Szerintem meg egy kezdő ezt sokkal gyorsabban elsajátítja.
 • chuky123
  #11
  Szépen néz ki de átláthatatlan. Ez az egymásalá pakolásdi meg föleg szerintem nem fog elterjedni. Ha igen akkor is a keresést csak megneheziti.
 • Griphons
  #10
  Nekem nagyon bejön, állati jól néz ki. Persze én is félek, hogy hatalmas erőforrás kell neki, és biztos vagyok benne, hogy a total commandert nem fogja felváltani, ugyanakkor az "asztal"-ra kiválló lenne.
 • kryst
  #9
  Hát ez nekem nem igazán jön be. Szerintem totál átláthatatlan. Mellesleg, akik most vesznek Pc-ét, még a Xp-ét sem tudják normálisan kezelni, nem még egy ilyet, hogy húzgálni, meg lögdösni kell az ikonokat. Ilyen felület egyébként a XP-hez is elérhető, nekem nem jött be. De, lehet ettől függetlenül jó lesz.
 • Exen
  #8
  Oh, még szép, hisz ha valaki csak hasonlót csinál, mint az Apple, akkor húúú meg csak másolni tudnak, de ha kivételesen az almás cég másol vagy gondol újra valamit, hát akkor is csak ők sz*rták a spanyol viaszt. Nem az, nagyon szép dolgokat csinált az Apple, és tisztelem a céget, de kicsit túl van "hypeolva".

  Egyetértek vik1228-al. Vasember, vagy Különvélemény, vagy az új 007-es filmben látottaknak van értelme, sőt (a Különvéleményben lvő kis háromujjas eszközt meg is rendelte a US Army a DARPA-n keresztül). De a Vasemberben látottakhoz kicsit intelligensebb szoftverek, eszközök és gépek kellenének.

  Szóval az Apple is elkezdett egy kutatás, ennyi. Legalábbis nekem.
 • birdo #7
  Állat jó ))) nagyon tetszik
 • nagylzs
  #6
  IMHO egy multi touch screen-nel kombinálva már jó lehetne.
 • passatgt
  #5
  még azt se lehet tudni, hogy fog kinézni, de már leszóljátok:)
 • vik1228
  #4
  Nem tudom, szerintem nem sokat lendít az átláthatóságon és emellett szerintem olyan erőforrás kell neki, hogy... szóval nem gyenge proci, videókártya, memória. Ha keresel valamit ami egy kupacban, oszlopban van akkor az már majdnem olyan mintha rákattintottál volna, megnyitottál volna egy mappára és ott keresgélné. Nagyon látványos és kb. ennyi. Mondjuk egy olyan felület, vagy kivetítés ami a Vasemberben volt, az sokat segítene a fejlesztőknek, ha az igaz lenne.
 • Lenry
  #3
  jó pofa, kár, hogy használhatóságban és használati sebességben kilométerekre van mondjuk a total commandertól, vagy bármely normál fájlkezelőtől, ahol egyetlen pillantással átlátható az egész mappa tartalma, míg itt kupacokban vannak a cuccok, és külön kell kattintgatni, hogy egy-egy kupac tartalma látszódjon
 • finaltrekker
  #2
  A linux 3d-s asztalnak még van értelme, de ez már túl komplikált.
 • balee66
  #1
  Hasonló kezdeményezések már voltak, bár egyik sem volt ilyen szintű dolog.
  Ha nem cseszik el nagyon, még jó is kisülhet belőle.