114
-
#74 A film jól indul, de a karakterek kidolgozatlanok, a történet nem bomlik ki és a befelyezés egy vicc. Manapság persze nem nagyon lehet ennél többre számítani, épp ezért számomra nem nagy csalódás, egyedül a kiskölyök volt elviselhetetlen. A színészi játék megfelelő és van jópár hatásos jelenet, a CGI rajról meg állandóan Lem Édenje ugrott be. Nézhető, elgondolkodtatónak nem mondanám, ahhoz primitív a mondanivaló. A satnya felhozatalból mindezek ellenére is kiemelkedik, szerintem érdemes megnézni. -
#73 aluggyá -
kalapos01 #72 Vigasztald magad azzal, hogy nem egyedül téged szívattak meg a filmmel. Attól, hogy fasza a mondanivaló, még a film döbbenetesen ostoba, tehetségtelen fércmunka. (Tipikus feldolgozás, pont a lényeget szúrják el.)
Olyan jó kis Föld-megmentős filmek voltak az elmúlt években, azok fényében ez rettentő gáz volt. Fogták az eredeti filmet, kiszedték belőle azokat a részeket, jeleneteket, amik valóban gondolkozásra érdemesek, mert azok megfeküdték volna az amerikaiak gyomrát és a többit leforgatták, direkt úgy alakítva, hogy egy mai 14 éves is megértse, de a lényeg, hogy legyen benne gyerek, kutya meg delfin.
Tipikus, ahogyan azt Amerika be akarja adagolni a konzumidiótáknak. Feldobják, de nem feszegetik, hanem rittyentenek egy hepiendet. Pedig, voltak olyan sikerfilmek és feldolgozások is mostanság, amiket nem kellett lebutítani. Ezzel sajnos ezt tették. Nem véletlen, hogy pár ifjonc, Hollywood-rajongó és feldolgozáspárti rajong, de netszerte mindenki nullának tartja a filmet. (Érdemes elolvasni az értő véleményeket, nem csak a kommentezőket és a magyar "kritikusokét".)
"A vége valóban elkapkodott volt, kicsit befejezetlen, de aztán rájöttem, hogy nem véletlenül. Szerintem a rendező ránk bízta, a mi fantáziánkra bízta a további történéseket."
Azért ezen jót röhögtem:) Szerintem te sem gondoltad komolyan. -
#71 Úgy látom - olvasom - itt sokan úgy néznek filmet, hogy mennyi benne a "királyság", meg a "fasza jelenet", meg "kit érdekel a mondanivaló, csak atompörgős legyen".
Azt már kezdem megszokni h a Szekeres úr jó kritikát nem tud írni, csak anyázós-lehúzós-fikázósat, és tojik arra, hogy esetleg mondanivalója is lehet a filmnek.
Fikázzuk a mondanivalót? Ciki a föld megmentéséről filmet írni? Gratulálok mindenkinek, aki emiatt fikázott!
Én speciel azért néztem meg, mert kikapcsolódásra vágytam, a sci-fi műfajt kedvelem, és nem csalódtam olyan irtózatosat a filmen. A vége valóban elkapkodott volt, kicsit befejezetlen, de aztán rájöttem, hogy nem véletlenül. Szerintem a rendező ránk bízta, a mi fantáziánkra bízta a további történéseket. Ami egy kis űrt, és egy kis csalódottságot is hagyott mindenkiben, ezzel együtt ez rossz érzés, hiszen így kénytelenek vagyunk azon agyalni, hogy mi lesz ezután. Kicsit kétségbeesős érzés, és szerintem ez az a hatás, amit a film ki akart váltani.
Aki ezt nem érti, az dühöngjön, és fikázzon tovább. -
Csak77 #70 Te láttad a filmet egyáltalán? Elöször beszélni akart a föld vezetőivel, aztán jött a kiirtunk mindenkit téma. Egyszerüen kevés idő volt jobban kibontani a témát, de annyira nem volt gáz szerintem! Mellesleg, pont arról szólt a film, hogy a felsöbbrendü faj nem tamogatja, hanem megsemmisiti a kisebbet. Ez a "segítsen" dolog pedig egyszerüen nonszensz! Te segítesz a hajléktalanon aki lepisálja, összeszarja saját magát, vagy átlépsz rajta? -
#69 Nagyon szeretem a Sci-Fi filmeket, de én ekkora szart még nem láttam. :( Maga az alap story is elmebeteg agyra utal. Jön egy űrlény, aki el akarja pusztítani a földet, mert nem vigyázunk rá, saját magunkat irtva ezzel ki. Lényünk, a fejlett technikáját nem arra fordítja, hogy segítsen, hanem arra, hogy ezt a folyamatot felgyorsítva, teljesen kiirtson minket. Aztán pár könnycsepp a film végén megváltoztatja a tervét. A kiskölök szövege is bicskanyitogató volt. Tuti sok Rambo filmet nézett. -
#68 K-Pax egy beszt evör film. ne keverjük ide :) -
Gamecube86 #67 Szerintem csak a magyar szinkron miatt volt olyan mintha a kissrác túljátszaná a szerepét. Annyira passzolt a hangja a karakterhez mint egy csípős kolbász a sport szelethez :/ -
#66 A K-PAX jópár filmnél izgalamasabb és érdekesebb, nem is értem, hogy kerül ide. -
Csak77 #65 Szerintem jó film, csak kár, hogy szinkronos volt. :( Jobb lett volna eredeti hangon hallani Keanu Reeves-t, és Jennifer Connelly-t. Mindegy, majd letöltöm ha kijön a dvdrip. :) -
czyi #64 ja, lehet. talán csak látványban múlja alul jelen dolgozatot... -
czyi #63 és most pusztán a cikkből egy kis ellentmondást:
"Marad tehát az ásítozás és az azon való elmélkedés a film unalmasabb tízperceiben (bőven van belőle, pedig az alig másfél órás játékidő igazán felhasználóbarát)"
"(színes magyarul beszélő amerikai sci-fi, 111 perc, 2008)"
természetesen Szekeres Viktor írta a cikket...
elgondolkodtam, vajon szívesen élnék-e abban a világban, ahol "alig másfél óra" 111 percnek felel meg.... -
Gundark1234 #62 Letöltöttem, megnéztem, töröltem. Gyenge. Ennél még a Kevin Spacey féle "K-Pax, a belső bolygó" című film is százszor izgalmasabb és érdekesebb. -
#61 megnéztem én is.
nem rossz, de sokkal de sokkal jobb is lehetett volna.
ahogy a zindex-en írták. egy félgőzzel elkészített függetlenség napja. :D -
Anomaly #60 Az a baj, hogy nem tettek semmit hozzá az eredeti történethez. Pedig azaz 50 év nem kis idő ami azóta eltelt és hát azóta már láthattunk nem egy olyan filmet amiben földönkívüliek voltak szóval már nem izgalmas. Mert régen talán azért volt ez a film izgalmas mert akkor jöttek ezzel az ufó baromsággal elő aztán még új dolog volt. -
#59 "a színészi játék se volt rossz, Keanu hozta a tőle elvárhatót szerintem."
aztabüdöskurvaéletbe, Keanu ma már hozza a tőle elvárhatót???????
"No"
"Yes"
"Why?"
:)))) -
M0rph3u5 #58 A filmről röviden:
A Green Peace felbérelte hálivúdot egy propaganda-film késítésére.
Ebből lett az, h:
Jön egy űrlény, akinek akkora az egója, mint minden embernek együtt. Aszongya, kiírtom a Földet, mer az emberek sokat szemetelnek. Meg is érkezik, az egyetlen "csillagközi leszállópályára" az USA-ban(nem, majd Budapestre jön, mi?:D). Szóval ez az egoista űrmajom megkérdezi az első embert aki szembejön vele, h mi a véleménye a környezetvédelemről. Mivel pont vmi hülye amerikait(amerikaiakból egy hülyét, nem minden amcsi hülye), ezért a "marslakó" úgy gondolja, h ő ki ha nem a bolygó vezetője, ezért neki mindent elhisz, ami az ő apokaliptikus tervét alátámasztja. Visszatérve a megérkezésre, már amikor landol, kinyír egy rakat embert a parkban és utána csodálkozik, h őt is meglövik.(mert a fenenagy egója azt mondja, h ölni csak neki lehet, mert ő az ÜberSoldat). Aztán van benne a kisgyerek, akit jól jellemzett a cikkíró. az elején még van egy-két értelmes hozzászólása, aztán csodálkozunk, h E.T miért nem intézi már el a halálsugárral. A végén persze kiderül hogy mégsem az volt a Föld vezetője, mint akinek Űr-terminátorunk hitte, ezért elkezd gondolkodni.(a film felénél már illene, hamár tömegpusztítósat akar játszani). Az utolsó 1/4-ét a filmnek már nem bírtam végignézni, mert azért mindennek van határa. Sztem előbb fogok végignézni egy epizódot a Mónika-show-ból.
A fentiek tükrözik a véleményemet, talán egykét helyen elragadtattam magam, de nem ítélek el senki akinek tetszett a film. Ezért a flame-et is értelmetlennek találom.(úgyse olvasom el, vagy ha mégis, akkor is lesza*om) -
kalapos01 #57 Ja. Ha valakinek más a véleménye, mint neked, akkor az hülye. Logikus.
De az általános iskola felhozatala teljesen jogos, azzal egyetértek, mert a film kábé ilyen szinten próbálja magyarázni a legnagyobb trivialitásokat. Ezzel persze lenézi, hülyének nézi a nézőt.
Mintha az Esemény testvérfilmje lenne. -
bleifrei #56 hjaj...
a szájbarágást kifogásolóknak: sajnos nem volt elég szájbarágós, mert az egyébként valóban gagyin tálalt gondolat sokatok fejében sem talált csírázásra alkalmas táptalajra
az ökobaromságozók pedig valószínűleg jártak már vidéken, láttak zöldet. szóval tudják, hogy mit beszélnek
a filmben egyébként elhangzik a válság szó. ha egy alsós általános iskolás erre a gazdasági válságot köpi, mint aktualitást, az még oké. de remélem nem gondolja úgy a többség, hogy ezen kívül minden rendben van a világon. azon a világon, ami sokak szerint az emberi elme sziporkái, önámítása és a föld nevű bolygó légköréig terjed.
öööö, ennyi :P -
Prof William #55 SZERETET ÉS BÉÉÉKEEE!
Nekem ez ugrott be róla... -
#54 Olvass egy kis LEM-et és rájössz hogy mi a különbség az igazi tudományos fantasztikuM és az általad említett meseflimek között ;) -
#53 Amikor megállt a Föld
Dicséretes kezdeményezés, de azért még dolgozhattak volna rajta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nagyobbat ütne, ha a végén tényleg elpusztulna minden ember és általa alkotta tárgy ez meg lehetne alternativ. A kiscsávó meg csak idegesítésnek volt jó. Meg ezek a Biblia-t utalások...hmm...Noé bárkája, fémsáskajárás...többre számítottam.
4/10 -
Anomaly #52 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért amikor megölte a rendőrt meg feltámasztotta egyből mert nem akarta bántani. Hááát akkor kicsit égett a fejem h, én most itt ülök :D -
Anomaly #51 Hát megnéztem... az 1951-es sem volt valami jó de ez kb ugyanolyan csak új formában. Azért ez a Keanu Reeves tud vmit... Kb 3 mondata volt aztán ennyi. Ült mint aki befosott vmitől elmondta a három mondatát és leforgatott egy filmet :D -
#50 Jah a szinkon nem volt a legjobb... Volt egy rész benne, amikor 2 szereplő kínai nyelven társalgott... ÉS a magyar szinkronszinészeknek kellett kínaiul hadoválni... Nos a végeredmény az egész mozitermet röhögésre késztette XD
Szal ezt nem kellett volna eröltetni :P -
ihi007 #49 Ahelyett,hogy itt okoskodtok,hogy ez most egy tipikus amerikai film vagy nem;inkább azon töprengjetek mit fogtok tenni az ellen, hogy ez még véletlenül se következzen be.
Ja és ne fikázzátok mert nem rossz film.
Az agyoniskolázott cikkszerző meg kapja be! -
winnie #48 tipikus, de érdekes módon amerika is lázadozik a film bárgyúsága miatt.
"However, rival studios tell me that the pic's Cinemascore was the hard-to-achieve "C-" (when it's rare to see anything below a "B"), with moviegoers over age 25 giving it a "D"."
azért művészet a cinemascore exit poll-jain C- értéket kapni, szinte mindig A, esetleg B szokott lenni. az érettebbek egyenesen D-t adtak rá. -
#47 Hát ahogy láttam ez is egy tipikus amerikai film. Ha nem Keanu Reeves a főszereplő akkor meg se nézem. Szerintem ő az aki megmentette a filmet a teljes bukástól. A csaj alakítását ne firtassuk mer meg sem érdemli akár utasításra játszotta így az érzelmes egyedülálló amerikai anyát akár saját választás volt teljesen mindegy. Az 50-es években valószínű elég hihető volt de most sajna nem az! Ha pedig a film üzenetét vitatjátok akkor én is beszállok kicsit!
-Kérlek ne ölj meg! Bocsássd meg hogy megkínoztam és megöltem pár 100 embert!
-Nem bocsátok meg! Megöllek téged is!
-De kérlek bocsáss meg! Soha többé nem teszek ilyet!
-Hiába könyörögsz! Elpusztítalak!
-Kérlek szépen ne ölj meg! Adj még egy esélyt! Én is csak ember vagyok én is tévedhetek! Lécci lécci!
-Najó! Végülis ti is tévedhettek! Életben maradhattok!
Kb. ennyi a film üzenete! -
Gamecube86 #46 Nah, mostmár én is láttam.
És ha már mindenki kritizálja beállok a sorba és megjegyzem, ennél szarabb szinkront még életemben nem hallottam XD Azthizem majd megnézem újra ha kijön dvd-n és lessz angol hang magyar felirat...De maga a film sszerintem jó volt.
Ilyen baromságba bele kötni hogy: "Mikor elvileg az embereket akarják ugye kiirtani,ehez képest szétszed egy kamiont...meg egy táblát??????????????? " hát nem szeretem ezt a rövidítést használni de lol.... A kamion és a tábla inkább csak reprezentálta mire képesek a nano botok avagy mi a francok. ^^ De nem akarom elemezgetni a filmet jól szórakoztam szóval nálam nyerő. (persze az idétlen szinkront leszámítva) -
joola #45 Tegnap néztem meg moziban, tipikus amerikai film.
A témája egy sokkal nagyobb produkciót érdemelne, ez a film
szinte csak arról szól, hogy megint minden amerikán múlik...
a "robot" másodpercek alatt térdre kényszeríti a hadsereget, de ettől
függetlenül energiát kell fecsérelni arra, hogy megpróbálják elpusztítani.
Eljön egy idegen, mi az első dolgunk, lőjük le...gratulálok.
Látvány elmegy hangok jók voltak, de utólag jobban örültem volna
ha átalakul Neo-vá és repkedni kezd, és közben üvölti, hogy : Én vagyok a bolygó kapitánya! -
#44 az emberiséget akarják kiirtani, nem csak az embereket -.- -
kalapos01 #43 Ezt most komolyan kérdezed?
Az Oroszlánkirály nem élőszereplős, mert a szereplők nem élnek benne (vö. rajzoltak). A Vasember élőszereplős, mert ÉLŐ szereplők van benne (vö. színészek, akik élnek.) Idén volt scifi a moziban, de mindegyik animációs, nem élőszereplős.
(Mondjuk a Vasembert nem tudom minek idekavarni, az nem scifi, hanem sima szuperhős képregény, ráadásul CG is alig van benne a többihez képest, azzal szemben, amit valaki lentebb írt. Egy scifi nem attól scifi, hogy tudomány van benne, meg "kitalálmány", hiszen a filmek zöme fikció, vagyis 50% már teljesül és tudomány a politika, a matematika vagy a filozófia, de nem hiszem, hogy egy matematikával vagy politikával foglalkozó film scifi lenne.) -
loky #42 "Azért mert ezek max fantasztikus filmek. (annak is gyengék többnyire), de semmi Sci azaz science nincs benne. Ellentétben pl a cikkben emlitett filmmel." Elhiszem hogy a hivatalos kategorizásál szerint a Vasember nem élőszereplős sci-fi...no de abban tudomány (science) is és kitalálmány (fikció) is van bővel...
Amugy vlk magyarázza el nekem hogy élőszereplső sci-fi és sci-fi között mi a különbség...ha ugy vesszük, hogy ez a film élőszereplős a vasember pl nem... -
#41 Ez jó sci-fi???? anyám....... akkor ti nem láttatok ezen kivül egy filmet se életetekben... ez még "z" kategoriának is gyenge...
Iszonyat sz@r film..tele olyan logikai és történeti hibákkal,hogy kínomban röhögni tudtam, 10p alatt átpörgetös film...
Mikor elvileg az embereket akarják ugye kiirtani,ehez képest szétszed egy kamiont...meg egy táblát??????????????? sicc, azasztán kuuuva fontos egy bolygó szintjén... tiszta röhej.. meg ezek az amcsi nyálzásos összenézések....
-10/10 -
#40 na végre egy igazi scifi...egész jó volt a film.... -
#39 "ötét lovag miért nem élőszereplős sci-fi? Vagy a Hellboy 2? És folytathatnám?! ... azok mind! "
Azért mert ezek max fantasztikus filmek. (annak is gyengék többnyire), de semmi Sci azaz science nincs benne. Ellentétben pl a cikkben emlitett filmmel. -
#38 Szerintem nem volt rossz a napfénynél pl nekem sokkal jobban tetszett. A cikkiróval ellentétben gondolom szinte senki nem látta az eredetit (én sem), igy nem is az volt a lényeg, hogy attól mást kell csinálni, mert már tudjuk mi lesz. Egy csomó dolog egyébként nagyon béna benne és nagyon "amerikás", de ennek ellenére azért annyira nem rossz mint a cikkíró beállítja. Szerintem egyszer bőven nézhető. -
Vieri85 #37 Sajnos szinte minden szó igaz, nagyot vártam egy filmtől és ezt nem kaptam meg. Semmit. Az elején még izgalmas volt, után pedig valahogy vontatott és lassú, nem volt egybe a dolog. -
Gamecube86 #36 hdo, ha ez nekem szólt akkor elárulok valamit.
Nekem nem egy egy kritikával van bajom, hanem úgy általában mindegyikkel. :D
Szóval lehet páártatlan vagy épp olyan ami jónak, esetleg rossznak állít be egy filmet. Amíg nem láttam addig nem alkotok véleményt rólla. Imdb pontszámokra pedig a korábban említett okból nem adok, lehet hogy egy filmnél 10.000 értékelésből 9999-et 14 éves szemüveges gép előtt kockuló hikomat ad, akik dühösek mert nincs benne szuper számitógép vagy nincs meztelenkedés vagy akármi. XD
Szóval ez a véleményem a kritikáról és legfőképp az imdb-ről. ^^ -
Plutor #35 Mi haverokkal néztük meg,és nagyon tetszett.
Az utóbbi évek legjobb sci-fije.