Varjak repülése

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

WÁÁÁ VARJ RAID!!!444

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

JAG1
Okos vagy...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Ma kivételesen kihagytam a varjak reggeli megfigyelését, de mentségemre kissé másnapos volatam. Elég gond volt a kocsimat megtalálni. De bízok benne, hogy nem csak a közpozni antennáról figyelték azt a szerncsétlen embert, aki a parkoló kocsik között bolyongott...

Nyíregyen itt sok repül, vagyis több ezer.

Slayerboy
Igen, városban olyan ritka a holló mint a fehér holló <#hehe>

Voltam zárás elõtt. _______________

Slayerboy
😄D Bazd ezen borultam 😄

Voltam zárás elõtt. _______________

Vogel
Ma varjakról álmodtam. Beköltözött egy a szobám sarkába és amikor oda néztem mindig ilyen horror zene hallatszott, de ha elfordítottam a tekintetemet akkor abbamaradt. Majd egy vascsõvel "kitessékeltem" az ablakon de akkor egy új született a sarokban 😄

redbull0304
Ja... Majd, ha nem lesznek és a termést megeszik a rovarok és 1000Ft lesz egy kiló szõlõ például akkor nem ezt mondod! <#hehe>

desigo
nagyon hiányoznának ám...
redbull0304
Veszélyben a vetési varjú! A madarak kiírtása három évig terjedõ börtönbüntetéssel súlytható!

A vetési varjú ma már védett állat. 20 éve alatt 90 %-al csökkent a számuk. Szedi a bogarakat, a pajort, a kukacot. Ezért sokan szeretik, de gyûlölik még többen gyûlölik ha a zsenge kukoricát dézsmálja.
Sokakban nem idéz fel kellemes érzéseket ez a hang. Pedig Magyarországon a vetési varjúból nincs is olyan sok, mint gondolnánk. Számuk az elmúlt húsz évben - a szándékos irtás miatt - mintegy 90 százalékkal csökkent, ezért kellett 2001-ben védetté nyilvánítani.

<#wow2>

redbull0304
<#hehe>

városokat irtanak ki <#eplus2>

desigo
Nem bántottak ezek még senkit?
egyik osztálytársam egyszer csodálkozott is hogy haat ott nyíribronyban nincs ilyen 😮

Itt nyíregyen is mindig a házam felett repülnek el reggel délnyugati irányba, este pedig pont ellenkezõleg, ugyanonnan jönnek. <#idiota> sokmadár...

/forumkepek/2008_12/varju.gif[/IMG

redbull0304
Jaja ott a pont! Pl városliget tele van dolmányos varjakkal még nyáron is (gondolom az állatkert miatt szoktak oda!)

redbull0304

Galy
Holló városban nem jellemzõ. Amiket látni szoktunk az a dolmányos ill. a vetési.
FZoleee
vágd ki a fát <#idiota>
Willi Betz
Nálunk idefészkelték magukat az apjuk faszát egy közeli fára és nyáron is rikácsolnak.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Apus
mennyi ideig él egy varjú?

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

whiskeyman
"Ki verte szájon a vetési varjút?"

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

ne offolj már, nem látod hogy varjak repülése... ezen a képen ül<#eplus2>

Saját kép

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

De milyen varnyúak? Kormos varjú (Corvus corone)
Dolmányos varjú (Corvus cornix)
Havasi varjú vagy vöröscsõrû csóka (Pyrrhocorax pyrrhocorax)
Indiai varjú (Corvus splendens)
Rövidcsõrû varjú (Corvus brachyrhynchos)
vagy Vetési varjú ???? Mi van ha nem is varnyú hanem Holló???

desigo
Eléggé sok van
jól érzik magukat a hidegben...
itt lakok csepelen kossuth utcaban de egy deka varjat nem latok, pedig nap mint nap jarok temeto felé is =/

redbull0304
+fav! 😄
Egyébként, itt észak Pesten is minden nagy látom õket több ezres csoportokba vonulni õket! Sõt valamikor kõröznek is nem csak vonulnak! Nah az elég durva mikor több ezer varjú köröz egy helyben, tiszta horror, még az ég is sötétebb lesz! <#hehe>

passatgt
Mit varjak?
Esetleg egy takaróhuzatot.

Kurvázni mennek a déli pipikhez.

atomabszorpcio

www.chem.yale.edu/

látom õket én is naponta, meg hallom is
sõt, van ahol a kerítés oszlopaira ülnek, kicsit hátborzongató amikor gyalogolsz a járdán ezek pedig a fejeddel szinte egyvonalban 1-2 méterre kémlelnek

ornitológia topik jó ötlet <#eljen>

hogy OFF is legyen, nekem ezek ugrottak be a topik láttán:

Másfél - Varjú

United Force - LoneLiness

Froopy
az még mindig jobb, mint a sültpolip élve megevése<#idiota>

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

A Harmonet.hu szerint a pesti varjak az Úköztemetôben telelnek ... Harmonet . Végül is, ha a repülési pályát nézem (Köztemetô-Csepel) akkor ez reális is

SigS

<#vigyor5>

"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled õket eltûnnek" :)

Rage47
ez jutott eszembe😮 "varjúman"
A magashegységek vertikálisan vonuló fajainál különösen jól egfigyelhetô, hogy a beköszöntô hideg és a hótakaró miként szorítja ôket mind alacsonyabb régiókba. Nem egyszerû „levonulás” ez a hegyrôl, hanem elidôzésekkel, az enyhébb idôszakokban a feltáruló „ökológiai kamrák”-ba és „rések”-be való visszavisszatérésekkel megszakított, nomadizáló vándorlás. Ezek az elmozdulások hagyományosan azonos útvonalakon zajlanak, ahogyan az élôhelyek fragmentumai lehetôvé teszik a vonuló fajok táplálkozását, vízfelvételét, pihenését. Gyakorlatilag ezek az útvonalak ökológiai folyosók.

😊)))

n3whous3
lol topik

púúúúú

A varjak nem azok, amiknek látszanak...

Mersant
at ne merjetek nevezni, ez igy jo...😊

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Biztos éjszaka elkapdossák a cigányokat és megfõzik õket. Bosszúból.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Dj Faustus
Ha javasolhatnám nevezzétek át a topikot ornitológiára (madártanra), így egy elég nagy témakört lefedõ, értelmes topik jöhetne létre.

Honnéd tudod, hogy vissza sosem repülnek?
Egész nap ott állsz az ablak elõtt és nézed õket? Nem mozdulsz el egy percre sem?

Amúgy nálunk (Zalaegerszeg) is sokan vannak. Estefelé mindig gyülekeznek csoportosan az égen (az egész eget szinte beborítják) és elszállnak éjszakázni valahová, reggel pedig visszajönnek.

Iz irány az majdnem jo... Csepel

Oldal 1 / 2Következő →