66
  • blessyou
    #66
    hogy én is elmondjam a véleményem:
    a kompos jelenet számomra igenis sokatmondó jelenet volt. Szerintem tévhit az, hogy azért, mert valakit lecsuknak, egy lelketlen szörny, aki bármikor kinyírna száz embert, hogy a saját bőrét mentse. Ne feledjük, ők nem pszichopata sorozatgyilkosok voltak, hanem csak szimpla bűnözők, maffiózók, gengszterek. nem tömeggyilkosok.
    És épp ez az, amit Joker nem vett bele a számításba. Nem hitte volna, hogy a társadalom söpredéke nem olyan veszett lelkű, mint ő. Túlontúl meg volt győződve az igazáról. Ez nem Amerikáról szólt, hanem az erkölcsi dilemmáról. Nem volt benne talpnyalás, igenis megmutatta, hogy a hétköznapi embernek is van sötét oldala, de az embert nem feltétlenül ez irányítja. A bűnöző is ember, és őneki sem csak gonosz és önző dolgok járnak a fejében.
  • A1274815
    #65
    A többség szerint ez is az, de természetesen vannak manapság emberek akik felsőbb rendőnek érzik magukat, ha egy kisebbséghez tartozhattnak amely negálja a többség néhány reakcióját. (Akinek ingje az vegye magára)
  • A1274815
    #64
    "Jah, és a valóságban batman is ugrál a tetőkön...."

    Ha már itt tartunk a valóságban Batman a Joker melletti gumiszobában csücsülne muszálydzsekiben.
  • BaliBoy
    #63
    Persze, mert azok jó filmek.
  • BaliBoy
    #62
    "Megnézem mikor kezelnek elmegyógyintézetekben anti-szociális egyéneket vagy pszichopatákat, szinte soha, akkor kerülnek oda, ha a tisztelt "beteg" szökni szeretne a börtönből és azt a "játékot" választja, hogy ő mosd dilis és hihetelen módon meggyógyúl pár hét alatt, és feltéles szabadlábra helyezésért dolgozik."

    Jah, és a valóságban batman is ugrál a tetőkön....


    sandor8206-nak teljesen igaza van. 1 másodpercbe sem került volna, hogy a mindenféle súlyos bűnök miatt elítélt emberek felrobbantsák a másik kompot a valóságban. Persze ez csak egy film, de ettől még nem lesz űber-brutál mondani valója.
    Ez a film is csak egy szimpla popcorn múvi volt. Semmi extra.
  • memento987
    #61
    Mikor a Gladiátort újra nyomták a moziban annak örültek. Mikor a Ponyvaregényt újra nyomták a moziban, akkor örültünk. Most meg... fura reakciók ezek na...
  • Aldo Moro
    #60
    Hogy jönnek a cigányok Batmanhoz?
  • sugarman
    #59
    és hulk ?
  • sandor8206
    #58
    nem volt kéznél betmen :-)
  • sugarman
    #57
    kínaiakkal sem barátkozom és mégsem vagyok rasszista. kis fogalom zavarban élsz.
  • sugarman
    #56
    nagyon szellemes vagy. és te miért vertél meg romákat? tán rasszista vagy?
  • sandor8206
    #55
    sugarman, sugarman, ne idegeskedj felmegy a vércukrod, érted CUKROD :-D miért nem barátkozol romákkal, talán rasszista vagy ? :-)
  • sugarman
    #54
    mekkora egy kretén vagy. és akkor ennyi erővel te is f*szságként hoztad fel a négerekhez a cigányokat. Papol a fene. Arról nem tehetek h egy rasszista vagy. Amugy honnan vetted h be vagyok parázva. ne magadbol indulj ki. ha annyira nagy képed van akkor menj oda hozzájuk és nekik ugass ne fórumon osztd a másikat. jah és h tudd nem barátkozok romákkal. ennyit rólad. egy marharépa vagy kb 15 iq-val. Több betűt nem pazarlok rád.
  • sandor8206
    #53
    ez hogy jön ide! de te meg menj be és sz.pj le párat, ha ennyire be vagy parázva az alja néptől!:-D kicsi sugaram te is olyan vagy mint egy ismerősöm, cigókkal barátkozott, nyalta-falta őket, amikor valami nem tetszett nekik, mert így szokott, ki nyílt a csipa kést raktak a nyakához, nyaklánc le, lóvé+mindig furikázhatta őket. És kihez fordult, a parasztokhoz, mi raktuk rendbe őket! Te is addig papolsz, míg nem lesznek a popsidban:-) ja vagy szólsz a betmennek, hogy mentsen meg:-p
  • sugarman
    #52
    persze. menj be egy néger gettóba és ordítsd el magad hogy nigger. ott helyben megölnek. majd meglátjuk mekkora lesz ott a szád.
  • sandor8206
    #51
    aha szereted a cigókat is...
  • sugarman
    #50
    Jajj kérem szépen a romák meg a négerek nem egy tészta. ne keverd már össze. Attól hogy te egy b*nkó állat vagy, attól még nem mindenki fekete aktivista, meg "terézanya", csak nem vagyunk rasszisták. Menj el a következő KKK ülésre, ott majd díjazzák a dumádat. Jha amúgy tudtad h Randy Steven Kraft is megölt 68 embert? Hát akkor én is megtehetem ennyi erővel.
  • Aldo Moro
    #49
    Senkit nem érdekel, már lejárt, csinálják az újat. Unalmas.
  • bmw
    #48
    nem egy nagy film...
  • sandor8206
    #47
    loverman a nigger :-D
  • sandor8206
    #46
    ha jackie chan is niggerezhetett , én is :-D
  • sandor8206
    #45
    nem is gondoltam, hogy itt ilyen sok a terézanya, adakozzátok már a vöröskeresztnek. Cigó gyereket nem akartok örökbe fogadni, a sok képmutató :-D mégha tele lenne az ország niggerrel, mint amcsi megérteném, de amint látom itt is van sok feketelelkű aktivista, szóval sorry, yo tesó
  • Loverman
    #44
    akkor te meg f*szfej vagy? :D
    "miért, nem az?"
  • A1274815
    #43
    Én abban a jelentben arra számítottam, hogy civil mint polgárunk megnyomja a gombot és búm mindkét hajó a levegőbe repül, ehez képest meglepő volt.

    Bár gondolom, ti is valami ilyenre számítottok és úgy gondoljátok, hogy rajtatok kívűl erre alig számíthatott más, és így mivel nem ez következett be, ezért csalódtatok, hogy szerintetek a mások által megjósolt dolog következett be, így számukra nincs semmi meglepő. Pedig igazából volt, sőt benneteket is meglepett.
  • sugarman
    #42
    Nem. Ha te esetleg gettóban élő, csökkent értelmiségű(azaz csak a fegyver használatára betanított) fekete vagy, akkor elnézzük neked. :-D
  • sandor8206
    #41
    "..sandor kb ott írod le magad hogy niggerezel..." miért nem azok?:-D
  • immovable
    #40
    letöltöttem, de még nem bírtam rávenni magam, hogy akár egyszer is megnézzem. :D
  • Andrews2007
    #39
    A rab ismerhette is akár Jokert már csak a híre miatt is, így inkább kidobta nem fogja magukat felrobbantani és persze lehet ott mondanivalója is hogy pont a rab nem nyomja meg nem az elvileg erkölcsileg kiváló átlag polgár.
  • Andrews2007
    #38
    Az a kompos rész érthető hisz Joker mint addigis, megint hazudik, látszik is, hogy tutira várja a tűzijátékot, magukat robbantották volna fel hiddjétek el. Megkapták a saját kivégző segéd eszközüket.
  • Loverman
    #37
    sandor kb ott írod le magad hogy niggerezel.

    jani meg... "hogy évek óta a legjobb műsort(Beugró)"
    hallottál már a szubjektivitásról? igen a kisgyermekek azt képzelik hogy másoknak nincs "hang a fejében", nem tudnak gondolkodni, ők a legfontosabbak a világon és a Nap is őket követi, de azért egy normális ember már rájöhetne hogy attól még hogy ő valamit jónak vagy rossznak gondol az nem jelenti azt hogy az TÉNYLEG az, főleg pl azért mert rajta kívül még (A Föld összes lakosa)-1 vélemény van/lehetne ugyanarról a dologról.

    egyszerű mint az összeadás:
    Dark Knight: fiatalok+felnőttek
    Madagaszkár 2: gyerekek+fiatalok+felnőttek
    vajon melyik lesz a több
  • cateran
    #36
    Az a jelenet akkor lett volna meglepő/sokkoló ha mondjuk a civilek megnyomják a gombot...vagy a rabok..vagy mind2...igy azonban unalmas ásítgatásba fulladt a jól kiszámítható történés (a verzió-batman megoldja, b verzió-senki sem nyom semmit...c verzió-hatástalanítját a bombákat,mert pont van 1 MacGyver a civilek közt és 1 bombamániás a rabok közt..)
    Ja és imádom:D Mind a Begins,mind a Dark Knight Top 10-es nálam...de igazat adok sandor8206-nak..nem kell piedesztára emelni 1 képregény adaptációs akciófilmet,csak mert eltér kissé a szokásostól:)
  • A1274815
    #35
    Egyetértek. Mint mondtam ettől lesz "mondanivalója".
  • A1274815
    #34
    Igaz, de ez a másik táborra is ugyan úgy igaz (lásd nagy számok törvénye).
  • sandor8206
    #33
    nem mindenki szavazz az imdb-n :-D
  • Etinger
    #32
    Szerintem pont ettől nem volt átlagos az a jelenet :)
  • A1274815
    #31
    Pontosítsunk, nem elmebetegeket szállítanak azon a hajón hanem rabokat.

    Megnézem mikor kezelnek elmegyógyintézetekben anti-szociális egyéneket vagy pszichopatákat, szinte soha, akkor kerülnek oda, ha a tisztelt "beteg" szökni szeretne a börtönből és azt a "játékot" választja, hogy ő mosd dilis és hihetelen módon meggyógyúl pár hét alatt, és feltéles szabadlábra helyezésért dolgozik.

    Szerintem sokan nem élrtenek ezzel a jelenettel kapcsolatos véleményeddel egyet és valahogy ha objektíven nézzük csak kártyavár érveid vannak ellene.

    "De kár ezen vitatkozni, ez is mint a film megítélése szubjektív, hiába győzködjük egymást, ez van! Szóval bocs ha valakit ingerrel amit írtam:-) sorry"

    Valóigaz csak nem kéne folyton fikázni (és itt most nem rád értem!), főleg, hogy staisztikailag csak 0.1% nem bírta nézni és kb. 5-15% tartja átlagosnak vagy vacaknak.
  • sandor8206
    #30
    1; Arkham Asylumban csupa jótét lélek van :-D niggerre írom
    2; "..Igen ez igaz, viszont akkor nem lenne furcsa és egy kicsit elgondolkodtató (értsd nem lenne üzenete ennek a jelenetnek).."hát akkor mégis csak átlagos halivúdi blockbuster, félreértés ne essék jó film, de azért ezek a magasztalós égbeemelős dumák sztem erős túlzás.
    3; "..Ad 1. az elején pánikolnak, persze ahoz tudni kell, hogy a pánikolás nem csak egymás agyon taposásból áll.." csak megjegyezném, most amcsiban halálra tapostak egy eladót+két vásárló szétlőtte egymást a nagy karácsonyi leárazásokban, és ez leárazás :-D mi lenne ha az életük múlna rajta, szóval nolan elhalivúsodott, pedig a memento+álmatlanság+prestige nem a tipikús halivúdi filmrendezők közé való besorolást érte el nálam, hát eladta magát, mint egy "kurva"!
    Az a jelent úgy ahogy van egy "szarkupac" az emberekkel és a nigerrel megtetézve!
    De kár ezen vitatkozni, ez is mint a film megítélése szubjektív, hiába győzködjük egymást, ez van! Szóval bocs ha valakit ingerrel amit írtam:-) sorry
  • A1274815
    #29
    Ad 1. az elején pánikolnak, persze ahoz tudni kell, hogy a pánikolás nem csak egymás agyon taposásból áll.

    "Ott kérem szépen a valóságban vérfürdő lett volna,..."

    Igen ez igaz, viszont akkor nem lenne furcsa és egy kicsit elgondolkodtató (értsd nem lenne üzenete ennek a jelenetnek).


    "+a végén az antiszociális nigger kidobja a detonátort"

    Honna tudod, hogy anti-szociális (lelkiismeret, empátia nukú, felszínes ego-centrikus érzelmek, mások jogainak semmibe vétele, parazita életmód, patológiai hazudozás) volt? DSM-IV-es személyiség zavarokra vonatkozó tesztet lenyomtál róla? Pármásod perc alapján? Különben is a tette alapján inkább nem az volt. Szemben a civileknél lévő ürgével aki majdnem megnyomta, ugyan is azt előbb viselkedett úgy.
  • sandor8206
    #28
    csak annyi, hogy senki pánikba, senki nem akar meglépni, csak szavazgatnak+hogy nem nyomja sem egyikse+ami szövegeket lenyomnak+a végén az antiszociális nigger kidobja a detonátort, mesefilm, mint egy képregényfilm, semmivel sem több mint akármelyik halivúdi blockbuster. Ott kérem szépen a valóságban vérfürdő lett volna,ok film de számomra inkább kínos volt, de elment volkna dde megtetézték a nigger give it to me-val és az már boáááá...
  • A1274815
    #27
    Mi a bajod a kompos jelenettel? Szerintem az igen is érdekes volt és meglepő, a civilek között az az illető aki a végén majdnem megnyomja a gombot és még ki is nézné belöle az ember. A másik meg amikor a rab kidobja az ablakon a távírányítót azzal a szöveggel, hogy ezt rég meg kellett volna tenni.

    Tényleg érdekel mi volt ezzel a probléma. Kérlek fejtsd ki bővebben.