Szekeres Viktor

Ismét bemutatják a Sötét lovagot

Érdekesen szerepelt a Sötét lovag a mozipénztáraknál, hiszen az amerikai nézők zabálták és az ottani összesített bevételi örökrangsorban a 2. helyre kúszott fel a film a Titanic mögé, világszerte azonban még az idei listán sem tudott első lenni.

Hiába a 465 millió dolláros bevétel Amerikán kívül, összesítésben például az Indiana Jones 4. része egyelőre úgy tűnik, hogy lenyomja a Denevérembert, ami jelzi, hogy azért mégis csak Amerika szája íze szerinti karakter az álarcos jótevő. (Nálunk is jól, de nem kirobbanóan szerepelt a Sötét lovag, mert bár az első napos csúcsot megdöntötte, de összesítésben simán alulmaradt az idei két nagyágyúval, a Mamma Mia!-val és a Madagszkár 2-vel.)

A 465 millió dolláros nemzetközi bevétel egyébként azt is jelenti, hogy jelenleg még 4 millió dollár elválasztja a Sötét lovagot az 1 milliárdos világbevételtől (és attól, hogy ezzel olyan filmek közé kerüljön, mint a Titanic, a Gyűrűk ura 3. vagy a Karib-tenger kalózai 2.), ezért (is) a film január 23-án ismét mozikba kerül Amerikában, többek között azért, hogy egy kis Oscar-löketet is adjanak neki.

A Warner így biztosít a rajongóknak egy utolsó lehetőséget, hogy a nagy vásznon láthassák Christian Bale-t a filmben, mert egyébként a DVD és a Blu-ray nemsokára kapható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blessyou #66
    hogy én is elmondjam a véleményem:
    a kompos jelenet számomra igenis sokatmondó jelenet volt. Szerintem tévhit az, hogy azért, mert valakit lecsuknak, egy lelketlen szörny, aki bármikor kinyírna száz embert, hogy a saját bőrét mentse. Ne feledjük, ők nem pszichopata sorozatgyilkosok voltak, hanem csak szimpla bűnözők, maffiózók, gengszterek. nem tömeggyilkosok.
    És épp ez az, amit Joker nem vett bele a számításba. Nem hitte volna, hogy a társadalom söpredéke nem olyan veszett lelkű, mint ő. Túlontúl meg volt győződve az igazáról. Ez nem Amerikáról szólt, hanem az erkölcsi dilemmáról. Nem volt benne talpnyalás, igenis megmutatta, hogy a hétköznapi embernek is van sötét oldala, de az embert nem feltétlenül ez irányítja. A bűnöző is ember, és őneki sem csak gonosz és önző dolgok járnak a fejében.
  • A1274815 #65
    A többség szerint ez is az, de természetesen vannak manapság emberek akik felsőbb rendőnek érzik magukat, ha egy kisebbséghez tartozhattnak amely negálja a többség néhány reakcióját. (Akinek ingje az vegye magára)
  • A1274815 #64
    "Jah, és a valóságban batman is ugrál a tetőkön...."

    Ha már itt tartunk a valóságban Batman a Joker melletti gumiszobában csücsülne muszálydzsekiben.
  • BaliBoy #63
    Persze, mert azok jó filmek.
  • BaliBoy #62
    "Megnézem mikor kezelnek elmegyógyintézetekben anti-szociális egyéneket vagy pszichopatákat, szinte soha, akkor kerülnek oda, ha a tisztelt "beteg" szökni szeretne a börtönből és azt a "játékot" választja, hogy ő mosd dilis és hihetelen módon meggyógyúl pár hét alatt, és feltéles szabadlábra helyezésért dolgozik."

    Jah, és a valóságban batman is ugrál a tetőkön....


    sandor8206-nak teljesen igaza van. 1 másodpercbe sem került volna, hogy a mindenféle súlyos bűnök miatt elítélt emberek felrobbantsák a másik kompot a valóságban. Persze ez csak egy film, de ettől még nem lesz űber-brutál mondani valója.
    Ez a film is csak egy szimpla popcorn múvi volt. Semmi extra.
  • memento987 #61
    Mikor a Gladiátort újra nyomták a moziban annak örültek. Mikor a Ponyvaregényt újra nyomták a moziban, akkor örültünk. Most meg... fura reakciók ezek na...
  • Aldo Moro #60
    Hogy jönnek a cigányok Batmanhoz?
  • sugarman #59
    és hulk ?
  • sandor8206 #58
    nem volt kéznél betmen :-)
  • sugarman #57
    kínaiakkal sem barátkozom és mégsem vagyok rasszista. kis fogalom zavarban élsz.