1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • grebber
    A vártnál tartósabbak az SSD-k
  • Lacika 79
    Köszi srácok, utána járok! :)
  • fery02
    Igen, áprilisban vettem egy 128-as 840 evo-t 20k-ért ipontól.
    Akkor az tűnt a legjobb vételnek.
  • Zsoltee_a_bator
    Meg a samsung 840 evo is jo, eleg sokat esett az ara mostanaban.
  • Zsoltee_a_bator
    Crucial MX100 szerintem most a best buy. Arban verhetetlen, gyors, sokat tud (aramszunet vedelem, stb). Van belole 256 es 512 gb. Most jelent meg, lehet, hogy korul kell kicsit nezni, hogy talalj.
  • Lacika 79
    Srácok, tudnátok segíteni, hogy mi számít most best buynak? Jelenleg egy Samsung 830 (120GB) a rendszer vinyó, viszont mellé szeretnék valamit a játékoknak, stb. 200+ GB-ban gondolkozok. Köszönöm!
  • Promi #942
    Én inkább tiszta telepítést javasolnék. Én is így tettem.
  • Danecay
    Sziasztok! Én még csak most váltok SSD-re és az lenne a kérdésem, hogy korábbi Acronis-os mentésemet gond nélkül visszaállíthatom e SSD-re? A kérdés a MBR miatt, szektorméretek miatt, az AHCI mód miatt és olyan dolgok miatt jutott eszembe amikre még nem is gondoltam.
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Zsoltee_a_bator
    Plextor m6e erdekesnek tunik (PCI express slot). Kell trukkozni, hogy mukodjon / igenyel msatas lapot stb? Vagy csak beteszem es mukodik, valaszthato a biosban, mint egy satas ssd?
  • Laza
    Fene, lemaradtam róla ... pedig a laptopomban 120GB-os V300-as van már 1.5 éve, és hibátlanul hasít, vettem volna vagy kettőt :D
  • Solt
    Akciós volt reggel...
  • Sir Quno Jedi
    pedig reggel 27 volt, bugosak-e?
  • Sippie
    hát nekem 34ezret ír.
  • modellmaker
    Ah, én ennyiért vettem a Kingston Hyper-X-emet, csak az 120-as, talán másfél éve. Ez elég jó ár!
  • franc0
    Tessék, 27 ezer a Kingston V300 iponon.
    És most mész venni?
  • allock #933
    http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/windows_beallitasok.html
  • ACE
    Még egyszer kérdezem, nem tud valaki valami figyelő progit, hogy mi ír az SSD-re?
  • Susarc
    köszönöm azért mindenkinek!
  • Promi #930
    Viszont a HDD -ről SSD -re váltás igencsak érezhető volt, főleg Win betöltésekor.
  • ACE
    Így van ez teljesen igaz, a kis file-ok elérése és olvasása meg szinte ugyanaz mint SATA3 esetében, szóval az oprendszer működésében vagy esetleg egy egy játék elindulásában nem fogsz tapasztalni semmit.
  • Susarc
    "Az lehet, hogy az SSD tud sata3-at, de a lapod bizony sata 2-es, ahogy az általad linkelt oldalon is írja SATA 3Gb/s, ami sata 2-nek felel meg. A Sata 6GB/s a sata3. De figyu, ezt a rendszer használata alatt nem fogod érezni, mert ez a 450 MB/sec-es érték az szekvenciális írásra, olvasásra vonatkozik, magyarul, ha nagy (értsd nagyon nagy) file-okat, pl. filmeket másolnál az SSD-ről SSD-re. De ezt az ember általában soha nem teszi! Nekem is van egy sata2-es és egy sata3-as rendszerem is, de a win használata közben egyáltalán nem érzem a különbséget! Örülj az SSD-dnek és használd örömmel! Hidd el, hogy sata3-on se éreznéd gyorsabbnak a windows-t." :D akkor ennyi :) köszi :P
  • Susarc
    egy ilyen sikerült:P de mintha korábban SATA3-on ment volna.....noobláma kérdés ,de azt szoftweresen is átlehet állítani? és ha igen akkor hogyan? :D vagy ne tököljek vele jó ez SATA2-n?
  • Susarc
  • Promi #925
    Kingston 120G SSD Win7 x64. Én nem állítgattam semmit, csak ráraktam a Win7 x64 -t és ez az eredmény.
  • allock #924
    azt hiszem ott sem mindegy a programban, hogy milyen írási módra van téve a teszt
    fill értéket 0-ra kéne tenni, akkor más eredmény jönne ki
  • Susarc
    na AMD AHCIchipset frissítve! mostmár bebootol 15 sec alatt,de a crystal disk még nagyon lassu olvasási-írási sebességet mér.....:(((
  • Susarc
    lassú......mi a fene lehet? az Iponos SSD beüzemelése minden megvan csinálva
  • Susarc
    nyomom a restartot kiszedtem a lapozófájlt /8 giga ram van
  • allock #920
    öhm, Sata3-al igen, sata2-vel is többnek kellene lenni

Állítsd be, hogy ne legyen, ha van 8giga memóriád. Ha nincsen akkor egyéni méretre pipa, az érték meg kezdeti méret 800mb és maximális érték meg 1000mb legyen.
  • MooneyR
    SSD beüzemelése a gyakorlatban pár hasznos infó.. én ezeket beállítottam és gyorsnak érzem a rendszert.
  • Susarc
  • Susarc
    ez ultragáz mi?

• allock #916
    virtuális memóriára van beállítva valami érték?
  • Susarc
    sziasztok! AHCI ben van a Corsair SSD Now 120GB-os SSD-m és a windowst nagyon lassan tölti be....elméletileg firmwaret frissitettem és a rendszer 1 napos Win7 64 bites....miért ilyen lassú? korábban 15 sec alatt töltötte be kb. most a windows feliratnál elidőzik.....mit hagytunk ki a win install után??

köszönöm
  • ACE
    Nem mondtam hogy történt ilyen, nem mintha Te tisztában lennél az ország minden SSD garis ügyintézéséről. :D De aki nem csak gari időn belül, 3 évig szeretné használni, annak számít az is hogy utána is működjön. Mellesleg a sok adatforgalom nem okoz hibát az SSD-nél, csak lassulást, amiatt meg szintén aligha hiszem hogy cserélnének SSD-t...
  • grebber
    Soha senkitől és sehonnan nem halottam ilyet hogy bármilyen SSD garinál szóvá tették volna, hogy "sajnáljuk a behozott SSD-t kivizsgáltuk és kiderült,hogy ön ezen torrentezett ezen csinált minden és elhasználódott a memória így kívül tágasabb nem cseréljük ki,sőt még a bevizsgálás költségét is önre verjük"
    Ez is mint sok más dolog kimondhatatlanul urban legend.

• ACE
    Azért, mert az nem garanciális hiba hogy a nagy igénybevétel miatt elhasználódnak a memóriák...
  • grebber
    Sosem értettem amíg van rá garancia minek parázik mindenki!
    (Ha már nincs rá akkor nem szóltam)
  • ACE
    Hi, tudtok olyan programot, ami megmondja hogy pontosan melyik program mit és hova ír a lemezeken? Ki akarom deríteni mi ír annyit az SSD-mre, mert a napi 20GB írás egy kissé aggasztó. Vagy normális?
  • MooneyR
    Köszönöm, csináltam azért inkább egy friss telepítést rá.. még most szöszölgetek vele. Működik szépen eddig..