SSD winchester
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszönöm
steam, origin: ACE_hun
Ez is mint sok más dolog kimondhatatlanul urban legend.
Next PC upgrade: 2022
(Ha már nincs rá akkor nem szóltam)
Ismerem a fajtádat.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_120gb_sata3_2.5_840_evo_mz_7te120bw/504945
De van már 1-2 240GB-os is 35eFt körül ... még 1,5 éve annyiért vettem a 120-asat 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Egyébként minden oknak tûnik. Ne menj nagyon a most foglalt méret alá, min 20%-ot szabadon kell hagyni hogy az eszköz optimális mûködéséhez, hogy az élettartam a lehetõ leghosszabb legyen.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
MSI z170m I i7 6700 I DDR 4 Corsair 16Gb 3200 I Gigabyte Gtx1070 8Gb I SPCC SSD 256Gb I Chieftec 700W I 1Tb WesternDigital HDD

MSI z170m I i7 6700 I DDR 4 Corsair 16Gb 3200 I Gigabyte Gtx1070 8Gb I SPCC SSD 256Gb I Chieftec 700W I 1Tb WesternDigital HDD
Vettem egy SSD-t és nem tudom, hogy most jól állíthattam be...
ezt kapom, mint visszajelzés :

Jelenleg szvsz a 120GB-seket erdemes mar csak minimum megvenni. A 60asok ar/ertek aranya mar sokkal rosszabb. Tehat erdemes szvsz a 120asok kozott keresgelni. Kevesbe ajanlom a Sandforce chipeseket, mert azok neha a tomorites miatt lassabbak nemely szituacioban.
SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW Nem olyan rossz ar/ertek szerint, raadasul nem a butitott irasi sebesseggel rendelkezik.
Annyi hogy ehhez a verzioszamhoz nem jar beepitokeret, igy nem art ha a hazban van 2,5"-s beepitohely.
Tudnátok nekem ajánlani jó ár/érték arányban? Nem fontos, hogy túl nagy legyen, egy win7 meg néhány (1-2-3) játék lenne rajta.
Elõre is köszönöm!
Ez jónak tûnik és bízom benne, hogy lesz olyan gyors, mint a Te megoldásod. Ráadásul így pár 10-est is meg tudok spórolni... 😊
GIGABYTE H97-D3H, i5-4590@3,3GHz, 2x4GB@1600MHz CL9, GIGABYTE GTX760 OC 2GB, Seagate SSHD 1TB with 8GB MLC, WIN 8.1 x64 DELL P2414H
Ha támogatja az alaplapod az Intel Rapid Storage technológiát, akkor egyszerûen kivitelezhetõ, nekem is úgy van megcsinálva.
Ha nincs ilyen támogatás, akkor vagy olyan SSD kitet kell venni, amit hasonló megoldásra találtak ki, vagy vannak ma már SSD-HDD hibrid vinyók, illetve direkt SSD cache megoldások.
RAID-be lehet kötni egy SSD-t a HDD-vel (ehhez nyilván megfelelõ alaplap(i vezérlõ) kell), és szoftveresen lehet megoldani a cache-elést.
Itt van egy írás magyarul, meg tom's hardware fórumában is vannak dolgok, csak az angol (bár annyira azért nem megerõltetõ, mint mondjuk egy trónok harca 😄)
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Gondolom annak az lenne a lényege, hogy van egy SSD, amin a rendszer van meg van egy külön SSD, amit cache-nek használunk. Csak nem tudom, hogy ezt miképp kell megoldani...
GIGABYTE H97-D3H, i5-4590@3,3GHz, 2x4GB@1600MHz CL9, GIGABYTE GTX760 OC 2GB, Seagate SSHD 1TB with 8GB MLC, WIN 8.1 x64 DELL P2414H
Lehetõség van SSD cachre is, szó volt róla ebben a topicban is, olvass vissza.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Másképp: Azt a játékot, amelyiket fel szeretném gyorsítani mindenképp az SSD-re kell telepíteni vagy megy másképp is?
No mindegy használom így.
Kapja a dózist rendesen 2 nap alatt már 250GB írást kapott 😄
A J-Micron vezerlot engedelyezni kell a masikhoz es ott kilehet valasztani az IDE,RAID,AHCI-t.
De nem értem ha a könyv írja lehetne állítani miért nem lehet.
No mindegy amíg mûködik addig mûködik.
www.smart-bus.hu
A biosba egy helyet találtam ahol választható volt hogy IDE, AHCI és ott át is raktam IDE-rõl AHCI-re.
Viszont az érdekes,hogy van még egy beállítás ,DE ott only IDE van és nem választható más ,pidig az alaplap könyve itt is jelzi hogy kéne lenni AHCI-nek is.
Lényeg a lényegben az gáz ha így hagyom?
Egybõl rádobtam a chipset drivert is!
Most használom megnézem mi lesz!
Folyamatosan fagyogatott, olykor még kékhalálozgatott is a Win 7 rajta.
Az oldotta meg végül a gondot, hogy frissítettem az SSD firmware-jét.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
www.smart-bus.hu
Asszem HDD-s rendszerre se raktam fel és ott minden jó (már ami a lassúságon kivül van)
www.smart-bus.hu
Az a jelenség hogy a gép reseteli magát állandóan és ha netán bejön a win pár perc vagy annyi se és szarrá fagy.
Gondoltam VGA vagy a táp szart be,de a régi HDD-s konfigott visszadugdosva most így megy szépen fagyás és újraindulás nélkül.
SSD berakás után nem csináltam mást csak Biosban az Advanced részben a Controller mod-ot IDE-rõl AHCI-ra tettem.
Pendrive-ról ráraktam a win7-et ,a hangkari drivert és a vga drivert.
Valakinek valami ötlet mi nem tetszhet a gépnek az SSD-vel?
Én 2012 nyarán vettem szintén egy Vertex 4-est, azóta néha megmérem és rögzítem, itt látszik a változás, igazából 1.5 év után is minden okés vele, bár van némi lassulás, de nem annyi mint neked.

Anno 550 MB/s körül volt az írás és olvasásom szekvenciálisban.
Most az olvasás 300 MB/s, az írás 90 MB/s, illetve a 4K irások is 20 MB/s lett.
Tudtok valamit tanácsolni mit lehetne csinálni? Driver nincs hozzá...kuka ? 😊
\"A többség igénye fontosabb a kevesekénél, vagy egy \"ember\" igényénél\" Spock kapitány Star Trek 2 Khan haragja\"
SSD-t akarok venni. 120-130 GB, Sata3, Win7 X64,
A 3 eddigi jelölt:
Kingston V300
Kingston HyperX 3K
Samsung 840 PRO
A Hyperx-es tetszene, de a 3K mennyire problémás? Napi szinten van használva a Win7. Játék az HDD-n lenne. Attól a 3000-es írási limittõl tartok.
\"A többség igénye fontosabb a kevesekénél, vagy egy \"ember\" igényénél\" Spock kapitány Star Trek 2 Khan haragja\"
Átlag felhasználásra bármelyik tökéletes.
Rendszergyorsítás céljából szeretnék venni SSD memóriát, és igazából az elképzelés az, hogy csak és kizárólag a Win7 lenne rajta, semmi más. Milyen méreteket nézzek? Elég lehet a 60gb vagy inkább 120, hogy esetleg 1-2 játék is mellé férjen?
Ezzel a kettõvel szemezek: 01
02
Van a kettõ között valami érdemi eltérés? Melyik lenne a jobb választás?
Köszi!