1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
#908 Atlehet klonozni ugyanugy mint regen a HDD-k kozott ugyanazokkal a feltetelekkel, tehat az uj meretenek legalabb akkoranak kell lennie, mint amekkora adatot taroltal a regi vinyon.
-
#907 Kezeld ugyanúgy, mintha egy másik HDD-t vettél volna. -
MooneyR #906 Hi! Lesz mától ssd is a gépemben, olvasgattam is már az ssd-ről úgy általánosságban mindenfélét. Kérdésem az lenne, hogy a win7-et telepítsem fel rá vagy a hdd-n meglévőt át lehet tenni, klónozni? Illetve ha már ssd-n van a rendszer, a hdd-t érdemes leformázni vagy azon maradhat minden ami eddig is volt? Vagy hogy a tökben néz ki ez az egész, mert pont a legelső lépésekről nem írnak sehol semmit. -
#905 Amikor ez megtörténik, akkor meg azt fogod beírni, hogy beeshetne már 20K alá.
Ismerem a fajtádat. -
#904 Beeshetnének már 30K alá a 240GB-os változatok árai! -
#903 Tessék, 20eFt Intel 120GB-os SSD
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_120gb_sata3_2.5_840_evo_mz_7te120bw/504945
De van már 1-2 240GB-os is 35eFt körül ... még 1,5 éve annyiért vettem a 120-asat :) -
#902 Ha minden igaz (nem ismerem ezt a szoftvert) nem SATA3-as csatlakozáson van?
Egyébként minden oknak tűnik. Ne menj nagyon a most foglalt méret alá, min 20%-ot szabadon kell hagyni hogy az eszköz optimális működéséhez, hogy az élettartam a lehető leghosszabb legyen. -
NikeCortez #901 http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_13_w7okib878l.jpg -
NikeCortez #900 -
NikeCortez #899 Sziasztok!
Vettem egy SSD-t és nem tudom, hogy most jól állíthattam be...
ezt kapom, mint visszajelzés :
-
#898 HDD es SSD kozott oriasi kulonbseg van sebessegben, de a jateknal nem sok kulonbseget fogsz felfedezni egyes mostani SSD-k kozott.
Jelenleg szvsz a 120GB-seket erdemes mar csak minimum megvenni. A 60asok ar/ertek aranya mar sokkal rosszabb. Tehat erdemes szvsz a 120asok kozott keresgelni. Kevesbe ajanlom a Sandforce chipeseket, mert azok neha a tomorites miatt lassabbak nemely szituacioban.
SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW Nem olyan rossz ar/ertek szerint, raadasul nem a butitott irasi sebesseggel rendelkezik.
Annyi hogy ehhez a verzioszamhoz nem jar beepitokeret, igy nem art ha a hazban van 2,5"-s beepitohely. -
sz4bee #897 Szeretnék segítséget kérni Tőletek abban, hogy ha játékra szeretnék SSD-t venni akkor milyet érdemes választani? Egyáltalán még érdemes SSD-t venni a HDD helyett az ára miatt? Mennyire nagy a kettő közti különbség?
Tudnátok nekem ajánlani jó ár/érték arányban? Nem fontos, hogy túl nagy legyen, egy win7 meg néhány (1-2-3) játék lenne rajta.
Előre is köszönöm! -
SalsaTeacher #896 Na pont ezt akartam én is. Azóta egy kicsit utánajártam itt-ott és azt vettem észre, hogy kifejezetten SSD cache-es megoldásokat már nem is nagyon lehet kapni, de tényleg itt van a Seagate SSHD-je.
Ez jónak tűnik és bízom benne, hogy lesz olyan gyors, mint a Te megoldásod. Ráadásul így pár 10-est is meg tudok spórolni... :) -
#895 Igen, tőlem kérdezted csak elfelejtettem válaszolni, de a #620 -ban már tényleg leírtam :)
Ha támogatja az alaplapod az Intel Rapid Storage technológiát, akkor egyszerűen kivitelezhető, nekem is úgy van megcsinálva.
Ha nincs ilyen támogatás, akkor vagy olyan SSD kitet kell venni, amit hasonló megoldásra találtak ki, vagy vannak ma már SSD-HDD hibrid vinyók, illetve direkt SSD cache megoldások. -
#894 #620-as komment környékén van leírva pár dolog itt a topicban is. (Akkor után is olvastam, de nem lett megvalósítva azóta sem sajnos, szal annyit tudok mondani róla, ami a topicban is van)
RAID-be lehet kötni egy SSD-t a HDD-vel (ehhez nyilván megfelelő alaplap(i vezérlő) kell), és szoftveresen lehet megoldani a cache-elést.
Itt van egy írás magyarul, meg tom's hardware fórumában is vannak dolgok, csak az angol (bár annyira azért nem megerőltető, mint mondjuk egy trónok harca :D) -
SalsaTeacher #893 Igen, láttam ezt az SSD cache-es dolgot és privátban rá is kérdeztem, hogy ez hogyan működik, de még nem kaptam választ.
Gondolom annak az lenne a lényege, hogy van egy SSD, amin a rendszer van meg van egy külön SSD, amit cache-nek használunk. Csak nem tudom, hogy ezt miképp kell megoldani... -
#892 Azokat a dolgoknak az elérése amit a játék használ és az SSD-n van (mondjuk registry műveletek) az gyorsabb lesz, de ha a játékot nem oda telepíted, akkor nem lesz plusz fps. :D
Lehetőség van SSD cachre is, szó volt róla ebben a topicban is, olvass vissza. -
SalsaTeacher #891 Ha az SSD-re csak az oprendszer kerül fel az általános progikkal, akkor csak a rendszer lesz gyorsabb vagy a játékokra is hatással van?
Másképp: Azt a játékot, amelyiket fel szeretném gyorsítani mindenképp az SSD-re kell telepíteni vagy megy másképp is? -
#890 A Jmicronnál tudtam kiválasztani a másik IDE-s helyen azóta se!
No mindegy használom így.
Kapja a dózist rendesen 2 nap alatt már 250GB írást kapott :D -
#889 Ket helyen lehet szvsz.
A J-Micron vezerlot engedelyezni kell a masikhoz es ott kilehet valasztani az IDE,RAID,AHCI-t. -
#888 Az elsőre raktam (4 van Sata1-4)
De nem értem ha a könyv írja lehetne állítani miért nem lehet.
No mindegy amíg működik addig működik. -
Solt #887 Melyik sata portra raktad? Célszerű a legelsőre, vagyis a nullásra. Ha nincs AHCI, akkor nincs trimm sem... -
#886 Hm érdekes AS SSD benchmark szerint nem AHCI modba van a cuccos.
A biosba egy helyet találtam ahol választható volt hogy IDE, AHCI és ott át is raktam IDE-ről AHCI-re.
Viszont az érdekes,hogy van még egy beállítás ,DE ott only IDE van és nem választható más ,pidig az alaplap könyve itt is jelzi hogy kéne lenni AHCI-nek is.
Lényeg a lényegben az gáz ha így hagyom? -
#885 Lefrissítettem a Biost és felraktam újból a win 7-et.
Egyből rádobtam a chipset drivert is!
Most használom megnézem mi lesz! -
#884 Én anno öcsém laptopjában szenvedtem SSD-vel.
Folyamatosan fagyogatott, olykor még kékhalálozgatott is a Win 7 rajta.
Az oldotta meg végül a gondot, hogy frissítettem az SSD firmware-jét. -
Solt #883 Nem mai darab a lapod, ahogy látom még win7 driverek sincsenek hozzá. Szerintem rakd újra, és próbálj meg bios-t, illetve chipset drivert frissíteni a legújabbra. -
#882 Na látod azt nem raktam fel.Azt gondoltam win 7-hez minek.De kb felrakni se tudom mert random fagy még csökkentett modban is.
Asszem HDD-s rendszerre se raktam fel és ott minden jó (már ami a lassúságon kivül van) -
Solt #881 SATA driver? -
#880 Beizzítottam tegnap az SSD-t és hát kb 1-2 órát volt működőkepés a rendszer és gatter lett :(
Az a jelenség hogy a gép reseteli magát állandóan és ha netán bejön a win pár perc vagy annyi se és szarrá fagy.
Gondoltam VGA vagy a táp szart be,de a régi HDD-s konfigott visszadugdosva most így megy szépen fagyás és újraindulás nélkül.
SSD berakás után nem csináltam mást csak Biosban az Advanced részben a Controller mod-ot IDE-ről AHCI-ra tettem.
Pendrive-ról ráraktam a win7-et ,a hangkari drivert és a vga drivert.
Valakinek valami ötlet mi nem tetszhet a gépnek az SSD-vel?
-
#879 Nincs veletlenul fullra tele ? -
#878 Az tényleg lassúnak tűnik.
Én 2012 nyarán vettem szintén egy Vertex 4-est, azóta néha megmérem és rögzítem, itt látszik a változás, igazából 1.5 év után is minden okés vele, bár van némi lassulás, de nem annyi mint neked.
-
Tauri #877 Vertex 4 120 GB SSD-m van. A napokban észrevettem hogy iszonyat lassan töltenek be a dolgok, így végeztem egy mérést.
Anno 550 MB/s körül volt az írás és olvasásom szekvenciálisban.
Most az olvasás 300 MB/s, az írás 90 MB/s, illetve a 4K irások is 20 MB/s lett.
Tudtok valamit tanácsolni mit lehetne csinálni? Driver nincs hozzá...kuka ? :) -
TYÜTYI2006 #876 Igen az mellett vagyok, árban is tetszik, lehet hogy a hyper x 3K lesz. -
#875 Nem kell. Általános használatra teljesen jó a HyperX is. -
TYÜTYI2006 #874 Sziasztok!
SSD-t akarok venni. 120-130 GB, Sata3, Win7 X64,
A 3 eddigi jelölt:
Kingston V300
Kingston HyperX 3K
Samsung 840 PRO
A Hyperx-es tetszene, de a 3K mennyire problémás? Napi szinten van használva a Win7. Játék az HDD-n lenne. Attól a 3000-es írási limittől tartok. -
#873 Értem, köszi :) -
#872 Nekem 120GB-os 300-as van a notomban már jó egy éve, és tökéletesen működik, hasít, mint a villám :)
Átlag felhasználásra bármelyik tökéletes. -
#871 Sziasztok!
Rendszergyorsítás céljából szeretnék venni SSD memóriát, és igazából az elképzelés az, hogy csak és kizárólag a Win7 lenne rajta, semmi más. Milyen méreteket nézzek? Elég lehet a 60gb vagy inkább 120, hogy esetleg 1-2 játék is mellé férjen?
Ezzel a kettővel szemezek: 01
02
Van a kettő között valami érdemi eltérés? Melyik lenne a jobb választás?
Köszi! -
#870 Amugy nincs semmi gond vele. Egy atlagos tudasu SSD. -
#869 Szvsz vegyel inkabb ugyanebbol a sorozatbol 120-ast, az sokkal jobban megeri ertek/kapacitas szempontjabol kb 5-6k-val dragabb csak.
20k korul van most. A 60-as meg 14-16k.
Es akkor az op rendszeren es par letfontossagu szoftveren kivul meg jocskan fer ra mas is.