SSD winchester

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Olyan nincs, hogy ingyen pénz.
Azért a pénzért valaki megdolgozott, például én.
Ha rajtam múlna minden "juttatást" holnaptól lenulláznék. Baromira unom már hogy rajtam élősködik a sok potyautas.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

grebber
Nekem hiteles példával ne gyere gyűlölöm az összes embert aki bármire hitelt vesz fel ,mert romba döntik a bankokat. Addig nyújtózkodj amíg a takarod ér. Ezt kéne a pénzzel is ,de hát....
Hitelem soha nem volt nem is lesz és nincs is rá szükségem.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.11.25. 23:43:23

Next PC upgrade: 2022

Laza
Ha jól láttam a Samuhoz már van fw javítás.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Az ilyen vélemények olyanok, mint:
- Érdemes 10 millás hitel mellé 2 milla szocpolt felvenni?
- Én úgy vagyok vele, nem kell, felesleges macera
- De hát nem kell visszafizetni, 2 milla ingyen.
- Ezért is írtam, hogy ÉN úgy vagyok vele, mert zsebből kifizetem az egészet és ennyi.

<#nezze>

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Szasza20
Sziasztok EVO Basic-et néztem ki magamnak a 120 GB-ost, 16K ért be tudom szerezni újonnan! Jók a samsung-ok, mert olvasgattam hogy lassul! Vagy nézzek más márkát? most lesz elösször SSD-m! Köszi a választ

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

grebber
Ezért is írtam hogy ÉN úgy vagyok vele. Nekem van 2 SSD-m, jővőre jön egy 3. ha úgy alakul 4xx-5xx GB-os + 8HDD-m haljon be valamelyik nagy cucc ott a másik kiváltja ennyi.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.20. 23:14:38

Mindegy, ki a gyarto es a marka, de nem mindegy, hogy mit veszel meg. Hiaba garis, ha egy hiba miatt 1-2 honapig szervizben a vincsesztered, es meg a rendszer helyreallitasaval is vacakolhatsz. Adatvesztesrol nem is szolva.

Konkretan a lenti mx100 vs 840 evo osszehasonlitasnal maradva: desktop gepbe mindenkepp nagyon jol jon az aramkimaradas-vedelem az ssd-nek. Egy aramszunettol el tudnak szallni. Amellett az mx100 sokkal olcsobb is, ugyanolyan teljesitmeny mellett. Semmi trukk, csak 1 evvel ujabb technologia.
grebber
Én úgy vagyok vele amíg van gari tökmindegy ki a gyártó mi a márka.

Crucial mx100 -t vennek. Ugyanolyan gyors, mint az evo, modernebb (pl aramkimaradas vedelem).

Hasznalom mindkettot.
zotya10002
Állítólag ma jön hozzá az új fw.

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

Köszönöm,itt A samsungnál megvárom azt az fw-t,ami megoldja a belassulási hibát,bár erre szerintem már nem lesz türelmem. Ügye itt mindenképpen az egy hónapot ki kellene várnom,hogy mit mutatnak utánna a tesztek,van-e javulás.
grebber

Sziasztok!
Milyen SSD-t tudnátok ajánlani "most" ~35k keretig, 250 Gb-os méretben. A garancia idő nyilván az árban is jelentkezik,tehát az most itt nem "tud" szempont lenni. Win 7-hez, új i5 konfighoz tenném be.
Jelenleg egy Adata 256GB ASX900S3-256GM-C néztem ki.
Ezekhez lenne: rendszer, 1-2 terjedelmes munka program,régebbi winyó töltögetős játékok,pályák.
Max. 1-3k tudok még rátenni recsegve-ropogva :)
Köszönöm a segítséget !
modellmaker
Az Intel ad 5 év garit, illetve a Samsung a 850-re 10-t.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Mely márkák azok amikre 5 vagy 10 év garanciát adnak? Mert én egy Samsung-ot néztem ki, de arra csak 3 év van. Mondjuk ez sem kevés, ha azt nézem a laptopomra is ennyi volt...

rvn
msatat megéri venni? A lent látható lapba lenne.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

modellmaker
Plusz ha mégis félsz, válassz vmit 5/10 év garanciával. Addigra úgyis lecseréled egy nagyobbra.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

fery02
Felhasználás szempontjából nem kell már SSD és HDD között különbséget tenni.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Most szeretnék a laptop-ba egy SSD-t venni. A kérdésem az lenne, hogy torrentezésre és zenék tárolására/hallgatására használható-e, vagy inkább egy ODD átalakító keretet és a mostani HDD-re nyomassam fel a filmeket, zenéket? Azért érdekel ez, mert ha lehet torrentezésre is használni, akkor vennék egy 256-os SSD-t, de ha nem, akkor csak a rendszert és azt a pár programot tárolnám rajta.

Üdv Szakik!
Szert tettem egy ssd-re (Samsung 7-WD2400),de nem igazán találok róla infót.
Úgy tudom , nem kimondottan otthoni felhasználásra készült.
Ha valaki tud valamit a szerkezetrõl, örülnék,ha megosztaná velem.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

grebber
Köszi srácok, utána járok! :)
fery02
Igen, áprilisban vettem egy 128-as 840 evo-t 20k-ért ipontól.
Akkor az tûnt a legjobb vételnek.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Meg a samsung 840 evo is jo, eleg sokat esett az ara mostanaban.
Crucial MX100 szerintem most a best buy. Arban verhetetlen, gyors, sokat tud (aramszunet vedelem, stb). Van belole 256 es 512 gb. Most jelent meg, lehet, hogy korul kell kicsit nezni, hogy talalj.
Srácok, tudnátok segíteni, hogy mi számít most best buynak? Jelenleg egy Samsung 830 (120GB) a rendszer vinyó, viszont mellé szeretnék valamit a játékoknak, stb. 200+ GB-ban gondolkozok. Köszönöm!
Promi
Én inkább tiszta telepítést javasolnék. Én is így tettem.
Danecay
Sziasztok! Én még csak most váltok SSD-re és az lenne a kérdésem, hogy korábbi Acronis-os mentésemet gond nélkül visszaállíthatom e SSD-re? A kérdés a MBR miatt, szektorméretek miatt, az AHCI mód miatt és olyan dolgok miatt jutott eszembe amikre még nem is gondoltam.
A válaszokat elõre is köszönöm!

Plextor m6e erdekesnek tunik (PCI express slot). Kell trukkozni, hogy mukodjon / igenyel msatas lapot stb? Vagy csak beteszem es mukodik, valaszthato a biosban, mint egy satas ssd?
Laza
Fene, lemaradtam róla ... pedig a laptopomban 120GB-os V300-as van már 1.5 éve, és hibátlanul hasít, vettem volna vagy kettõt :D

Akciós volt reggel...

www.smart-bus.hu

Sir Quno Jedi
pedig reggel 27 volt, bugosak-e?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sippie
hát nekem 34ezret ír.
modellmaker
Ah, én ennyiért vettem a Kingston Hyper-X-emet, csak az 120-as, talán másfél éve. Ez elég jó ár!

franc0
Tessék, 27 ezer a Kingston V300 iponon.
És most mész venni?

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

allock
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/windows_beallitasok.html

#hhwnd

Még egyszer kérdezem, nem tud valaki valami figyelõ progit, hogy mi ír az SSD-re?

steam, origin: ACE_hun

köszönöm azért mindenkinek!

Promi
Viszont a HDD -rõl SSD -re váltás igencsak érezhetõ volt, fõleg Win betöltésekor.
Így van ez teljesen igaz, a kis file-ok elérése és olvasása meg szinte ugyanaz mint SATA3 esetében, szóval az oprendszer mûködésében vagy esetleg egy egy játék elindulásában nem fogsz tapasztalni semmit.

steam, origin: ACE_hun

"Az lehet, hogy az SSD tud sata3-at, de a lapod bizony sata 2-es, ahogy az általad linkelt oldalon is írja SATA 3Gb/s, ami sata 2-nek felel meg. A Sata 6GB/s a sata3. De figyu, ezt a rendszer használata alatt nem fogod érezni, mert ez a 450 MB/sec-es érték az szekvenciális írásra, olvasásra vonatkozik, magyarul, ha nagy (értsd nagyon nagy) file-okat, pl. filmeket másolnál az SSD-rõl SSD-re. De ezt az ember általában soha nem teszi! Nekem is van egy sata2-es és egy sata3-as rendszerem is, de a win használata közben egyáltalán nem érzem a különbséget! Örülj az SSD-dnek és használd örömmel! Hidd el, hogy sata3-on se éreznéd gyorsabbnak a windows-t." :D akkor ennyi :) köszi :P

egy ilyen sikerült:P de mintha korábban SATA3-on ment volna.....noobláma kérdés ,de azt szoftweresen is átlehet állítani? és ha igen akkor hogyan? :D vagy ne tököljek vele jó ez SATA2-n?

Promi
Kingston 120G SSD Win7 x64. Én nem állítgattam semmit, csak ráraktam a Win7 x64 -t és ez az eredmény.
allock
azt hiszem ott sem mindegy a programban, hogy milyen írási módra van téve a teszt
fill értéket 0-ra kéne tenni, akkor más eredmény jönne ki

#hhwnd

na AMD AHCIchipset frissítve! mostmár bebootol 15 sec alatt,de a crystal disk még nagyon lassu olvasási-írási sebességet mér.....:(((

lassú......mi a fene lehet? az Iponos SSD beüzemelése minden megvan csinálva

nyomom a restartot kiszedtem a lapozófájlt /8 giga ram van

allock
öhm, Sata3-al igen, sata2-vel is többnek kellene lenni

Állítsd be, hogy ne legyen, ha van 8giga memóriád. Ha nincsen akkor egyéni méretre pipa, az érték meg kezdeti méret 800mb és maximális érték meg 1000mb legyen.

#hhwnd

SSD beüzemelése a gyakorlatban pár hasznos infó.. én ezeket beállítottam és gyorsnak érzem a rendszert.