1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • grebber
    Attól függ mire használod a gépet! Játékoknál ha a létező össze game-et figyelembe vesszük akkor is elenyésző a gyorsulás a HDD-hez képest.

Win indulás és több program egyidejű indítása illetve programok használatánál kijön a sebességet ,de kb semmi más esetben nem.
    Én is vettem 2 SSD-n ,de minek. Gyrosabb a rendszer yea 2-3x-os HDD áron
  • allock #1027
    Sosem lesz elég gyors egy sima vinyó egy SSD-hez, még ezek a hibridek sem. Max 5-10percet kell rászánni, hogy beállítgass mindent, aztán patentul megy. A különbség vinyó és ssd között? Óriási.
    Én már annyira megszoktam, hogy amikor más gépéhez tévedek ami nem rendelkezik ssd-vel érezhető a különbség nem gyengén. Pedig nem gagyi fos vinyó van benne, 500-as samu. Én türelmetlen leszek egy kicsit, mert több percig várni míg eljutsz a win képernyőig, aztán várni míg feláll a winfos, aztán ha kész a rendszer várni, hogy a böngészni tudj, vagy mikor leállítod a gépet, leáll 5mp-en belül vagy még gondolkodik 2percig...
  • G18XM8
    Nem elhanyagolható a sebesség sem, mint ahogy a többi sem. Ezért kell gyors jó minőségű winchestert venni. De egy gyors hdd mellé szerintem, hangsúlyozom szerintem fölösleges egy ssd, azért hogy egy pár másodperccel gyorsabban töltődjön be minden. De csak az ami az ssd-re van telepítve. Csak többlet kiadás, amit másra pl. egy jobb vga-ra lehet költeni. De ez az én véleményem.
  • Zsoltee_a_bator
    Igen, a sebesseg elhanyagolhato szempont egy hattertarnal, mint ahogy a fogyasztas, a melegedes, strapabirosag (g erok) es a zajszint is.
  • allock #1024
  • G18XM8
    Egyetértek azzal, hogy haszontalan, annak aki nem használja ki. Az ssd-t a türelmetlen embereknek találták ki, akik nem bírnak néhány másodperccel többet várni, hogy a win, vagy egy program betöltődjön. Amúgy lényeges érdemi előnye tényleg nincs. Én biztos nem dobnék ki rá pénzt, inkább az árán veszek jobb vga-t vagy cpu-t.
  • grebber
    Tovább bírják az SSD-k, mint gondoltuk
  • hunbalee
    SSD – mi lehet a következő utáni utáni lépés
  • DarkLighter
    Nálad lehet a gond, mert nekem tökéletesen működik a Hyperx 120 GB. Win 8 baromi gyors rajta, játékok meg hamarabb töltenek be. Pl CS GO-ban fényévekkel előbb kerülök játékba, mint winchesterről.
  • TheCrew
    Nekem Western Digital 1TB WD10EZEX van és gyors minden nem kell ssd
  • lo9in
    én az összes ssd-t kerülni fogom , haszontalan problémás szutyok mind!
    most váltam meg egy kingston hyperx fury 120gb-től , nagyon nem hiányzik, windows így is hamar beindul, játékoknál meg semmi változás nem volt ssd-vel sem
    ssd egy lehúzás, átverés
  • Zsoltee_a_bator
    Ujrairattam minden filet es megint rendben a teljesitmeny. Kerulni fogom a samsungokat ezentul..
  • Zsoltee_a_bator
    840 evo-n nem hasznal a firmware frissites, tovabbra is bedoglik. 90+ napos fileoknal a normal 500 mb/sec helyett 130 mb/sec -et kapok. Egyesek szerint a "fix" anno csak ujrairta az osszes filet es jonapot.
  • allock #1015
    Mi az a minden ami ráfért? Minimum 20%-nak üresnek kell maradnia állandóan.

SSD beüzemelés
    1.
    2.

Az SDD kapacitása és lassulása
  • lo9in
    üdv. egyre lassul az ssd-m
    kingston fury 120gb ről van szó
    nem tudom mit csináljak, egy újra formázás segítene vagy van valami program amivel meg lehet oldani ?
  • ACE
    Nem minden játék töltési ideje gyorsul be az SSD-től, csak inkább az olyanok, amik nem egy nagy file-ból, hanem sok kicsiből dolgoznak.
  • lo9in
    ssdről fut ami ráfért de indulási idejük töltési idejük nem változott
  • nagykispeter
    Értem,köszi szépen!
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2015.02.04. 20:46:18
  • modellmaker
    A játékok az SSD-ről futnak? Online játszol? De egyébként meg a Föld mágneses mezejének változása okozza...
  • modellmaker
    Ezt írtad:

Arra gondoltam a HDD-re teszek először fel egy új Win 7-et.Majd kihúzom a SATA kábelt,átrakom az SSD kábelt a 0-ásba és erre is felteszem a Win 7-et.

Ezért gondoltam, hogy két oprendszert akarsz. De akkor mégsem....

Mindegy. Húzd le a HDD-t az alapról, csak az SSD legyen rákötve. Tedd fel az SSD-re a wint, dugd rá a HDD-t is az alaplapra, bootolj be az SSD-ről, a HDD-n lévő régi oprendszer meg mehet a levesbe. A továbbiakban meg a letöltést, meg a játékok telepítését meg irányítsd a HDD-re, ha oda szeretnéd.
  • lo9in
    üdv.
    vettem egy kingston fury 120gb ssd-t a windows hamarabb tölt be de egyébként játékok terén semmi gyorsulást nem tapasztaltam, mi lehet az oka ?
  • nagykispeter
    Igazából nem azt akarom,hanem WIN 8-at nem akarok feltenni több okból se.Nem is tetszik,meg van olyan játékom ami el se indul rajta!Ha viszont a HDD-re nem kell op.rendszer akkor elég lenne csak az SSD-re,csak a HDD-n akarom a játékokat tárolni mint írtam a mentések miatt.
  • modellmaker
    Miért akarod, hogy teljesen két ugyanolyan rendszered legyen?
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Tanácsot szeretnék kérni telepítés ügybe!Van egy 1 TB HDD-m a gépbe amin a Win már amúgyis elég vacak ,rég lett rakva.Most vettem egy SSD-t mellé hogy gyorsabb legyen a Win.Hogy érdemes a telepítést csinálni?Arra gondoltam a HDD-re teszek először fel egy új Win 7-et.Majd kihúzom a SATA kábelt,átrakom az SSD kábelt a 0-ásba és erre is felteszem a Win 7-et.Eztán visszarakom a HDD kábelt is.Namost a játékokat és a letőltéseket a HDD-re szeretném rakni, az SSD-re esetleg csak olyan játékot ami esteleg jobban igényli.Aminél a mentések fontosabbak az mind a HDD-re menne.Ezeket a játékokat amik a HDD-re mennek honnan instaláljam fel, a Hdd-ről még mielőtt az SSD-t is feltelepítem,vagy inkább az SSD-ről és a HDD-t adjam meg telepítési útvonalnak?!
  • Szasza20
  • Szasza20
  • Szasza20
    Ez mi? 1 hónapos SSD!

Utoljára szerkesztette: Szasza20, 2015.01.03. 15:52:07
  • strepsils
    Igen.
  • atesz25
    Üdv, nos megvan az evo 840. Csináltam egy ilyen tesztet, de nem igazán érik el a számok amit kellene. Ez lehet azért mert nekem Sata 3gbs van?
  • Mester999
    Annyiért nem kellene a 128gb :D
  • grebber
    Amúgy az az ipon ár elég elszédültek a kanyarban szitu. Aki ma egy 128-as SSD ért kipenget 37k-t fogyatékkal él biztosan.
  • Mester999
    köszi
    LEL namind1 akkor azt hiszem megvettem az egyetlen darabot 23k ért :D Iponnál utolsó ár 37k volt.(majd 5 napon belül meg tudom milyen)
    Valaki linkelne pls egy oldalt ahol leirják, hogy kell beüzemelni HDD-vel együtt?
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.12.28. 21:45:45
  • grebber
    Nem tudjuk már sajnos akvás link nem jó. Iponnál meg nincs ár
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.28. 19:55:29
  • atesz25
    OK. Köszi, igaz most kicsit elbizonytalanodtam. Mert néztem a pro verziókat is mert ez evo az TLC, míg az pro MLC. És ahogyan olvasom a TLC sokkal rosszabbnak tartják. Ezért vagyok kicsit bizonytalan.
  • Mester999
    Az lenne a kérdésem, hogy ez az SSD--> SSD miért lett hirtelen ilyen olcsó amikor iponon ennyibe került ugyanaz ?Ipon SSD
    Átverés?
  • strepsils
    A drágább az laptopba való és jár hozzá egy usb adapter . ÉN is 840 evo t vettem szerintem egy átlagfelhasználónak ez a legjobb érték ár arány ,mondjuk én csak sata2 n használom de így is nagyot fejlődött a régi gépem legalább 4 x pörgősebb lett.
  • atesz25
    Sziasztok. Nos én is most fogok vásárolni egy ssd-t. Lenne pár kérdésem. Ebbe az alaplapba fog menni: Gigabyte ma770-ud3 rev1.0
    Ebben sata3gbs van. A kérdés ehhez jó ez az ssd:SAMSUNG 250GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE250BW (esetleges vélemények róla)
    Gondolom ez már sata3 6gbs csatlakozó.
    A másik kérdés pedig hogy mi lehet a kettő között a különbség az árán kívűl?
    http://ipon.hu/webshop/product/samsung_250gb_840_evo_sata3_25_mz_7te250bw/504946
    http://ipon.hu/webshop/product/samsung_250gb_840_evo_sata3_25_mz_7te250lw/506485
  • strepsils
    SSd hőmérséklet kalibrálásról tud valaki valamit hogyan kell?
  • VinylToy #990
    Jó, de a te neved Zsoltee_a_bator! :D
  • Zsoltee_a_bator
    Ne parazd tul, ha nem csinalsz szandekosan nagyon extremet nem lesz gond. Mindenki tulreagalja a temat meg a load levering elotti idok miatt.

Van egy kb 4 eves ssdm, amit nem kimelek, napi tobbtucat gb letoltes es meg mindig 90% folott van az iras elettartam. Nyilvan nem ezt fogom hasznalni 30 ev mulva :)