1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • franc0
    60 ezres SSD-re tennél lopott oprendszert?
    Ma sem nyerted meg a szimpátiaversenyt.
  • Tetsuo
    :) Mas lesz a gond, nem az OS szarmazasa.
  • TóthG77
    Szasztok, a mai napon szereztem be egy samsung 840pro 256GB ssd-t. Van egy fasza autómatikusan aktiválódó win7(SP1) példányom ami idáig mindenféle hdd-n működött. HÁT itt most nem akar aktiválódni! Találkozott már valaki hasonlóval? Nyugtassatok meg, hogy nem valami hardveres védelemről van szó, mint az újabb samsung notebook-ok nál, ahol ha feltelepítettem a fent említett win7 verziót DOS-os hibaüzenetet kiírva el sem indult. Agyvérzést kapok ha nem lehet samsung ssd-kre "virágbolti"
    win7-t felrakni!
  • determinator
    Sziasztok!
    Van valakinek tapasztalata az SSD-n Mysql szerverrel?
    Kell e valamilyen speciális beállítás hozzá (windows-os vagy mysql-s)?
    Vagy elég a normál windows-os beállítások?
  • fery02
    Jó volna pedig ár csökkenés, mivel szeptemberben készülnék venni családi laptopba SSD-t, mivel akkor jár majd le róla a garancia és nyugodtam bonthatom szét a gépet szerelés célból. :)

Mondjuk amire használják anyámék, arra elég lesz bőven akár egy 12x GB-os is, amik amúgy se drágák már most se.

Mind1, a most laptopba lévő vinyó nekem mindenképp kell majd külső vinyónak, szal mindenképp szerzek majd helyette valami SSD-t! :)
  • grebber
    Lassan 1 éve lesz már hogy megállt az SSD árcsökkenés. Megy a kartel a háttérben rendesen :(
    Aláírtak közösen valami szerződést hogy meg ne próbálják 240GB-os SSD-t 40 ezer alatt adni :(
    Remélem azért 1-2 éven belül csak lemegy majd.

• koschwarz
  • modellmaker
    Start->Minden program (legalul)->Kellékek...
  • koschwarz
    ja, win 7 home prémium. kellene valahol egy kellékeknek lennie...grrr.
  • koschwarz
    köszi! lehet hogy egy rohadt nagy láma vagyok, de a start menu- kellékek-et sem találom...

(viszont adtál egy ötletet, teljes mappákat én sem tudok törölni, de almappákként vagy fájlonként akár többet kijelölve már rengeteg sz*rt le tudtam szedni. egy-két makacs fájl maradt csak.

bocs az off-topic-ért.)
  • modellmaker
    cmd-t rendszergazdaként futtasd. (Start->Kellékek->Parancssor, jobb klikk, Futtatás rendszergazdaként)

A fájlok tulajdonosának állítsd be a jelenlegi felhasználót, adj neki admin jogot, utána jó lesz. Az a vicces, hogy ezt nekem még csak fájlonként sikerült, mappára nem akarta valamiért alkalmazni. Szal ha sok fájlod van, az szívás.
  • koschwarz
    most tuningolom az ssd-t, de egyedül a hibernálást nem tudom kikapcsolni (a "cmd"-s megoldás a lejjebb is linkelt cikk alapján), de ez a rohadék win7 azt pofázza, hogy nincs meg a jogosultságom...holott rendszergazdaként vagyok belépve. megoldás?

meg egyébként is: betettem a régi HDD-t is adattárolónak az új gépbe, de onnan sem tudok letörölni egy csomó dolgot, mindenhol a rendszergazdai jogosultságról hablatyol ez a szar. gyorsan visszatettem a régi gépbe, mindent uninstalláltam amit csak tudtam, de persze az xp rendszerfájlai még rajta vannak (meg a 200 gigányi film, zene, fénykép - szóval format egyelőre szóba sem jöhet).

egyelőre idegesítő számomra ez a win7, mindenhol beleszól az életembe.
  • grebber
    Erről is a gyártok tehetnek, hogy drágák. ;-)
  • Jakuza001
    Jo, de te mar evek ota ezt a tul draga szoveget nyomod.
    Evente mindig Deja vu-m van. :D
  • allock #814
    Szerintem nem csak én vagyok így vele, de bármit is vegyek alaposan utána olvasok. Teszteket, leírásokat keresek, hogy meggyőződjek róla:
    -jó e?
    -megéri az árát?
    -szükségem van rá?
    -milyen változást hoz?
    stb.

A TE SSD-d lesz, úgy használod majd ahogy akarod. Azért meg nem vágnak képen, ha az internetet információ gyűjtésre használod ezekről.
  • grebber
    Nekem még nem volt SSd-m így nem is tudhatom,de ha a mellé csomagolt használati utasításba benne vannek ezek a pontok hogy ezt kapcsold ki meg azt kapcsold be meg nehogy torrentezz rajta éjjel nappal,meg fájlokat másolni rá nem nagyon kell akkor ok igazat adok.
    De kétlem ,hogy ilyen benne lenne.

Majd ha lesz élőbe kiderül mit is bír "HDD-s" használat mellett!
  • allock #812
    Nem a gyártó hibája, ha nem nézel utánna, hogyan működik az SSD, és teszel meg bizonyos lépéseket azért, hogy óvjad ha ismered a sztorit.
  • grebber
    Ez a gyártók hibája nem az usereké.
    Ha vállalnak rá garit akkor cserélgessék 2 havonta ha behalnak.
    Ha nekem lesz SSD-m nem fogok kikapcsolni beállítani semmit. Úgy használom mint bármelyik más adattarolómat majd!
    De amíg ilyen arany árban vannak addig nem veszek még 3-4 év és már jó áron lesz egy 240GB-os.
  • bigbigle
    Köszi.
    A konfigurációmat már leírtam kicsitt lejjebb, de még egyszer leírom:
    -Alaplap: Gigabyte 870A-usb3
    -Proci: AMD Phenom II X4 955 (3.2 GHz)
    -RAM: GEIL 2x2GB (1600MHz DDR3)
    -VGA: AMD Radeon HD 6850 (Sapphire)
    -Most van egy WD 500GB-os HDD-m ebből lesz majd háttértár (és majd megy hozzá szintén egy WD-s 3TB-os HDD is)
  • Sordoran
    Hali! Egy egyszerű kérdésem lenne. Az aláírásomban szereplő konfig megy a kezem alatt már lassan 5. éve, és mostanra döntöttem, hogy nem ártana egy SSD a merevlemez mellé, hogy kicsit kíméljem a mindennapi használattól és csak tárolással kelljen foglalkoznia úgymond. Lényeg, egy olyan SSD-t keresek amit ketté oszthatók, egyik felére a windows-t, másikra a WoW-ot mint állandó játékom. Én ezt néztem ki magamnak, de nem tudom megfelelő-e a feladatra. Az ár e körül alakulhat, de kapacitásból lentebb nem akarok adni. Ha esetleg van még valami jó alternatíva, ami SATA 2-es, és ennél nem kisebb, szívesen veszem tanácsot.
  • bajgunar
    Megírtad volna a deszka típusát, lehet többet tudnánk segíteni. De így? Sötétba ~ vakon, em jutunk 1-ről 2-re.
    Telepítés után is be lehet állítani, simán.
    Amúgy meg pár tipp:
    SSD tuning: tippek Windows 7-hez és Windows 8-hoz
    Nagyon jól összeszedett, érthetően leírt, nem ~6oldalon mezei usernek ~quantummechanika szinten körbemagyarázott érthetetlenül megírt cikk!
    Simán osztogatni kéne minden SSD vinyó mellé a vásárláskor ezt a leírást. És akkor a sok low nem vinné vissza ~ 2 havonta gariztatni a vinyóját mert az kifingott, holott csak 2x tette rá a gta8-at, meg torrent ment rajta éjt-nappallá téve.
  • bigbigle
    Még egy utolsó kérdés.
    Olvasom hogy ACHI módod be kell állítani telepítés előtt BIOS-ban (ugyan még nincs meg az SSD), de nekem vagy nincs ilyen lehetőség vagy régebbi a bios (ha régebbi akkor meg így járt mert nem frissítem, nehogy elrontsam) vagy szükséges hogy lássam az SSD-t hogy be lehessen állítani majd?
  • franc0
    Jaj bazmeg ne kezdjétek már itt is.
    Volt már Sandforce-om, volt már TLC-m, meg anno körbeszopkodott Intelem is.
    Gecire mindegy, higgyétek már el.

PH-n is szívozott a Bodor a helyi SSD megmondóember, hogy fúj TLC. Hétvégén lejár az 1 hónap banom mit látok, már ő is 840-et ajánl. Ennyit erről.
  • bigbigle
    A Sandforce mitől más mint a másik?
  • Laza
    Én meg Sandforce-osat nem akartam venni :) mikor összeraktam az új gépem úgy voltam vele, hogy már nem azon az 5eFt-on fog múlni :)

De a notimba 21k-ért vettem Kingston V+200 120GB SSD-t, oda az is tökéletes :)
  • Laza
    Vicces darab :)
  • Tetsuo
    TLC-t semmikeppen nem akarok venni.
  • Tetsuo
    Ez durva! :D
  • Tetsuo
    Koszi, de sajna Ángliaban kell vasarolnom..
  • Laza
    Nekem Vertex 4-em van (adnak hozzá beépítő keretet is), még nyáron vettem. Én tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Ez már nem a Sandforce vezérlős OCZ, random adatokkal is hozza a kb gyári eredményeket.
    Ez most 30eFt körül van (mikor Én vettem 35eFt körül volt).

Kapsz mást 25e-30e között, a Te döntésed, hogy rászánod ezt a különbséget vagy sem :)
  • franc0
    Egyiket sem eroltetnem. Hidd el nem erezned a kulonbseget egy 840 es 840 pro kozott. Arban meg plusz 50%.
    Radasul ennyiert ph-n mar bugazol 256-os Samu 830-at.
  • Tetsuo
    Melyiket erdemesebb valasztani?

1. OCZ Vertex 4 /128MB
    2. Samsung 840 Pro Basic /128MB

Kb. egy arban vannak es hasonlo a teszteredmenyuk is, ahogy latom.
  • Puhos
    Nekem is 8gb ramom van, de még soha nem kaptam ilyen üzenetet. Akkor most nem értem, valaminek csak használnia kell a memóriát ha elfogy?! Az ssd rendesen be van állítva?
  • Susarc
    igazából semmi:P
  • Puhos
    A feladatkezelőben néz meg, hogy mi az a program ami sokat fogyaszt!
  • Susarc
    "kevés a fizikai memória" ezt a hibaüzenetet kapom.....8 giga ram van a gépben ,friss win 7, ssd rendszer winyó amin van 30 giga szabad hely....

a win szerint a memóriákkal semmi gond...mitől "fogy el" a memóriám??

thx
  • franc0
    Karácsony óta. Ez a hatodik SSD amit vettem, teljesen jó, mint bármelyik másik.

Én a következőket kapcsolom ki: prefetch, superfetch, hibernáció, pagefile (utóbbi kettőt HDD-nél is kikapcsolnám, de kell 8 giga RAM).
  • bigbigle
    Jogos.
    Akkor: Kb mióta van meg?
    Valamint valami beállításokat tudsz mondani amire feltétlen oda kell hogy figyeljek?
  • Tetsuo
  • franc0
    Nézd meg az aláírásom.