80 százalékos a mamut géntérképe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
nem kötekedni akarok, csak jelezni, hogy illene tudni, hogy mi mi és nem keverni
Itt az a lényeg hogy képesek-e rá egyáltalán és hogy menetközben megszerezzék ill. bõvítsék a tudásukat, leküzdjék a megvalósítás közben felbukkanó problémákat.
A klónozásban és általában a genetikában hatalmas lehetõségek rejlenek, egy mamut újbóli létrehozása egy olyan "kihívás" ami nagyban bõvítheti a genetikával kapcsolatos tudásunkat.
Igen, ha sima testi sejtbõl klónoznak, a visszaszámlálás nem 0-ról indul, hanem onnan, ahol az a sejt állt. Szal "koravén" lesz a klón.
Meg persze az inkább kisebb, mint nagyobb mutációk is tovább mennek, amit a testi sejtek esetleg elszenvedtek a sok osztódásuk során.
Szal tudtommal klónozni nem csak õssejtekbõl lehet, viszont õssejtkezelést persze csak ezzel.
sõt, grrrr!
:)
Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Ebbõl kiindulva valószínûsíthetõ, hogy egy elöregedett sejt már nem ugyan azt a genetikai információt tartalmazza, mint eredetileg.
Mielõtt felhördülne valaki és azt mondaná, hogy a génkészlete örökölt és nem változik az egyednek, elárulom, hogy de, egyrészt ezek a változások nem akkora mértékûek egészséges embernél, hogy bajt okoznának (kivétel pl.: sugárfertõzés, de az már betegség lesz), másrészt épp elég arra hogy ne fejlõdjön testi kromoszómából zigóta.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Törvény felett állók vannak, de hogy mesterségük-e a klónozás meg a gének manipulálása az az amit valszeg nem fogunk megtudni.Lehet ,hogy igen lehet,hogy nem. Nem állítottam egyiket sem, csak azt ,hogy törvénytelen,így nem fogunk hallani róla csak extrém esetben.
Bírom amikor mindenben ilyen biztosak egyesek. :D
Elõször arra gondoltam, ugyan képes lehet-e az emberi emlékezet ilyen hosszú ideig megõrizni bármilyen állat emlékét. Ismeretesek azok a játékok, ahol emberek során át az egmás melett állók suttogva egy-egy-szót adnak át a egymásnak, és a sor végére mókásan eltorzul az eredeti üzenet (kínai suttogás), mérpedig az irás feltalálása elõtt szinte csak szóbeli emlékmegõrzés volt. A mítoszok motívumrendszere ugyan talán valamiféle formális keretet szab, ezáltal valamiféle védelmet adva a tartalomnak az idõbeli torzulástól. De még így is fantasztikusnak tûnt az, hogy narratívák révén megõrzõdjék a mamut emléke.
Késõbb kiderült, hogy egyszerûbb dologról van szó: a mamut Szibéria-szerte feltalált puszta csontjai alapján másodlagosan képzõdtek a mamutról mítoszok Szibéria vadász-gyûjtögetõ népeinél. Látszik ez abból is, hogy a mamutot egyáltalán nem elefántszerû, hanem inkább valamiféle szarvakkal rendelkezõ állatnak képzelték el. A csontokból használati tárgyakat is készítettek. Az állat mérete mindenesetre már csontjaiból is sejthetõ, ezért egyes mitoszok a világ elrendezésében is jelentõs szerepet tulajdonítottak neki.
Viszont valamelyik más, a mamutnál kevésbé régen kihalt állat esetében (nem tudom már, melyik) már komolyabban felmerült, hogy valamilyen törzsi narratívák közvetlenül megõrizhették az emlékét, mármint nem másodlagosan képzõdött, hanem erdetileg még valódi szemtanúktól származó, elsõdleges mítoszok. Nem tudom, hogy végül megerõsítették-e.
Igazából keveset tudni a mítoszok valódi régiségérõl. Még a samanizmus(ok) eredetérõl is szélsõséges vélemények vannak: vannak, akik a buddhizmusnál nem datálják régebbre az eredetét, de mások egyenesen az õskõkorból, a vadász-gyújtögetõk korából eredeztetik. A leletek értelmezése (szemiotikai elemzése) nem ad teljesen egyértelmû választ, valószínûnek tartják, hogy a bronzkorban már megvolt.
Régen is millió törvényellenes dolgot csinálnak, ma sincs ez másképp...
.."
Ez mekkora baromság :P. honnan jönnek az effajta bulvár cikkek? (egyébként: gyorsabb generáció váltás => lehetõség gyorsabb "evolúcióra". csak lehetõség, mert több egyébb tényezõ is szerepet játszik (pl van e egyáltalán valami környezeti hatás ami kiváltja) Néhány faj millió évek alatt se változik sokat
6.napon,sziget rlz! <#hamm>#hamm>
mamutsétáltatás, háziasított kismamut, a teszkóban B6-vitaminos mamuteledel. nekem tetszik az ötlet.
"Így a Jurassic Park 4. helyett legfeljebb a Jégkorszak 3. lenne leforgatható valódi szereplõkkel."-egyébként aki már látta a Jégkorszak elõzetesét az tudhatná h abban is lesznek dínók :D
Toto66 az a Molli az Dolli akar lenni:)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
-1db nagy hím elefánt
-10tubus teknokól
-1zsák majom szõr
Kész van mamut. Nincs benne semmi extra.
Nekem valami sárkánykoponyakocsonya kell, mit nekem mamut.
ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK