A TV2 odasózott az RTL Klubnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az utolsó elõtt évadnak már esélyt sem adtam, a mostanit meg elvbõl nem nézem, mert a Celeb vagyokban bebizonyította, hogy mekkora egy szar ember. Nem hazudtolta meg a fajtáját.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Mivel manapság már az egész világra szállít az apple, így egybõl, megjelenés után vagy így vagy úgy de mindenkinek lehetõsége van megvenni.
Tehát ha pl McBookAir-bõl 6 hónap alatt eladtak csak tegyük fel 5 millió darabot, akkor az "statisztikailag" azt jelenit, hogy az egész világon, így magyarországon is minden 1000. embernek van egy McBookAir-je.
Pedig ez is egyfajta statisztika! Csak épp azt nem veszi figyelembe, hogy zambiában nem túl sok ember van aki McBookAir-t vesz...stb...
Ugyan ez van ezzel a nevetséges statisztikával is. Azért mert 1200 szisztematikusan kiválasztott család nagyrészében a gyõzikét nézik, messze nem jelenti azt, hogy a többi ~ 2.498.000 háztartásban is azt nézik. Ennyi.
Tudom, nincs jobb megoldás, de akkor se lehet rá mondani, hogy jó, és valós, sõt, valóshoz is éppenhogy közeli...
Most komolyan nincs egy olyan embernek se netje, aki szerete Gasparek kalandjait, vagy csak tenyleg ekkora bukta valojaban ez a musor?
Zene nélkül mit érek én?
<#eljen>#eljen>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Tudod mért fogadják el a tv csatornák?
Leszarják õk azt hogy hányan nézik õket! Meg azt is, hogy van-e értelme ilyen statisztikát csinálni.
Az a lényeg, hogy legyen valami, amit a szponzorok orra alá tudnak dugni!
Ezen van a hangsúly! Kedves T-mobil nézd már meg ha nálunk reklámoztatsz akkor azt 30 ezerrel többen látják, mint a konkurens csatornánál! Ennyi.
És a T-mobil inkább náluk reklámoztat. Neki végülis tök mind1, mert a reklám árát le lehet írni az adóból, viszont ha már választhat akkor azt fogja, ahol többen látják.
Ennek a fajta bugyuta statisztikának csak ez a lényege...
Bár Tinman már érzékeltette a lényeget amirõl beszélek.
Amikor kijött az iPhone az elsõ 1 hónpban több mint 1 millió darabot adtak el a világon! De vegyük a McBook Airt, az is egész jó adatokkal szolgálhat, mind1.
A lényeg, hogy ezek szerint tavaly augusztusban magyarországon minden 5000. ember iPhonnal mászkált? Mert statisztikailag igen! Pedig erõteljesen kétlem mivel baromi drágán hozták be külföldrõl akkoriban...
Ez tény ettõl még pontatlan sac/kb. Ergo az eredményekbõl ilyen következtetéseket levonni, mint amilyen ez a cikk is elég ciki.
Az alapvetõ gondot sem érted... ~2%-os hibáról van szó ilyen arányoknál... mennyi is az számszerüleg ~10.000 millióra vetítve?
Mirõl is szól a cikk? 638 és 660 ezer közötti különbségrõl...
Meg statisztikát használni ízlésekre és érzelmi alapon döntõkre? ROFL.
Ha már valamit leírsz, akkor legyél már naprakészebb az információkkal.. Más portálok pl sokkal hamarabb lehozták az ennél frissebb információkat... Eddig minden nap látogattam az oldalt és olvastam a cikkeidet, de elk*rvulás beindult nálad a bulvár felé...
Ne basszál már fel, te megkérdeztél mindenkit? Van bizonyítékod, hogy NEM PONTOS? A jelenlegi módszer már bizonyította, hogy nem áll messze a valóságtól, máskülönben nem használnák.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
De azt értsd meg, hogy attól még, mert szisztematikusan kiválasztott 1000 háztartás Budapest különbözõ területein, attól még azt nem lehet 10millió emberre vetíteni.
Ez nem olyan mint egy gyár... Ahol ha minden 5. hibás, akkor 10millió termékbõl is minden 5. hibás lesz... Emberekrõl van szó, helyenként, tájanként, vidékenként, városonként változó szokásokkal stb...
Város-Falu, Budapest-Vidék rengeteg szokásban különbözik...
Tudom h a világon mindenhol így csinálják, azonban akkoris messze van a valós adatoktól...
Nem mondom azt, hogy van jobb módszer, de ez messze nem jó se tökéletes.
Ugyan ne mond már nekem, hogy megkérdeznek 1000 embert, és azt felszorozva 10millióra kiadja a helyes, vagy csak megközelítõleg helyes értéket?
Arról nem is beszélve, hogy tájanként, sõt sokszor városonként is eltérõek a szokások.
Nembeszélve Budapest - Vidék viszonylatról.
Teljesen más falu - város részrõl is.
Ha megkérdeznek 1000 Budapestit mit nézett szombat este, az abszolút semmi mást nem jelent, minthogy az az 1000 ember mit nézett aznap este. Maximum Budapest lakosságának szokásaira utal! De semmiképpen nem egész országra...
szal várom az értelmes magyarázatokat, már ha tudok olyat is írni...
[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619
Akkor végre elmagyarázhatnád, hogy függ össze a nézettségi statisztika számítás, meg a mûholdak fellövése 😊 Mert elvégre arról beszélünk.
Te sem gondolhatod komolyan, hogy ha megkérdezel 1000 embert melyik színt szereti, és a 70% azt mondja, hogy a pirosat, akkor az azt jelenti, hogy a lakosság nagyrésze a pirosat szereti...
Tudom leegyszerüsítem, de akkoris ez a lényege.
[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619
Arról az aprócska tényrõl meg nem megfelejtkezve hogy például ennél az esetnél azért elgondolkoztató hogy vajon azért nézik-e az emberek pl gyõzikét mert szeretik, vagy mert nincs más. Mert ugye ha az ország legnagyobb csatornáján gyõzike megy fõmûsoridõben, akkor tökmindegy milyen statisztikai módszert használsz, a végeredmény az lesz hogy statisztikailag sokan nézik gyõzikét 😊
A matematika nem egyenlõ a statisztikával... Az csak egy alfaja...
Ne mond már nekem, hogy 1200 ember véleményét fel lehet szorozni 10 millióra???
És ha pont úgy fogták ki, hogy az 1200ból 700-an gyõzikét néznek? Valójában meg csak 800 ezren? Mi erre a garancia?
Ez még saccnak is gyenge...
Aki nem tudja csinálni, az tanítja! 😊
Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad
Discovery(k), BBC és Spectrumon kívül mást nem is nézek
Jaffa Kree!
Erre mit tesz Isten?... 1 hónap múlva megint nyomatták a Gyõzike Showt, merthogy a "nézõk kérték"?!!! <#falbav>#falbav>
Lehet, az a párszáz tapló rákattintott, de a sokezer SMS-küldõ NEM-el szavazott!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Az a párszáz ember dönti el, mit kell néznie a továbbiakban sokmillió embernek az országban! Ha õk odavannak az idióta Gyõzikéért, akkor nekünk évekig ezt kell nézni, ha belegebedünk akkor is!
Szóval : az ilyen statisztikáknak ne higyj, ezeken csak röhögni lehet.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Aki ért hozzá elmesélhetné nekem, hogyan is megy ez a nézettség mérés?
Leszólítanak Budapesten 1000 embert és megkérdezik mit nézett szombat este?
Vagy kérdõíveket küldenek ki 10.000 embernek? És aztán mindezt átlagolják a 10 milliós lakosságra?
Csak mert én ezt a két módszerrõl hallottam. És ha tényleg így v. hasonlóan van, akkor röhej, hogy 1000 v 10.000 ember véleményébõl kijelentik, hogy a 10 millió lakos vajon mit is néz?
És akkor itt küzdenek 660 ezer meg 638 ezer között? Nevetséges. Ezt akkor lehetne csak komolyan venni, ha megkérdeztek volna 1.298.000 embert, és abból 660ezer ezt válaszolja 638ezer meg azt. De erõssen kétlem, hogy akár 2.000 embert is megkérdeztek volna.
Majd ha minden TV készülékben lesz egy kis jeladó, ami folyamatosan rögzíti mikor mit nézett az ember, és mindezt hitelesen összegzik, na majd akkor lehet hinni az ilyen statisztikáknak.