Szekeres Viktor

A TV2 odasózott az RTL Klubnak

Nem sokan számítottak arra, hogy a Megasztár ellenfele lehet annak a Szombat esti láznak, mely annak idején éppen a reality hóhérja volt, hiszen a táncos műsor totális győzelmének volt köszönhető a TV2-es műsor pihentetése.

A Megasztár negyedik szezonja nem is kezdett úgy, ahogy azt várni lehetett, volt, hogy az RTL Klub szombat esti filmje is legyőzte a jobb és rosszabb hangú énekeseket. Sőt, a Szombat esti láz 3 több mint 2 millió nézőt produkáló premierje előtt is meg kellett hajolnia a TV2-nek.

Azonban azóta szárnyal a Megasztár, mert bár össznézettségben az RTL valamivel több mint 200 ezer nézővel győzedelmeskedni tud a szombat estéken (1,71 milllió - 1,48 millió), a kereskedelmileg fontos 18-49 éves korosztályban, ahol az RTL rendre elnáspángolja a TV2-t, a celebek táncát 638 ezren nézték, míg a Megasztárt (a dalokat és az eredményhirdetést) átlagosan 660 ezren.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #38
    Győzikének anno pár évadját megnéztem, mert sokszor röhögtem rajta.
    Az utolsó előtt évadnak már esélyt sem adtam, a mostanit meg elvből nem nézem, mert a Celeb vagyokban bebizonyította, hogy mekkora egy szar ember. Nem hazudtolta meg a fajtáját.
  • Dany007 #37
    Nem kérlek, ez úgy van, hogy elkezdődik az értékesítés, és jegyzik az eladások számát.
    Mivel manapság már az egész világra szállít az apple, így egyből, megjelenés után vagy így vagy úgy de mindenkinek lehetősége van megvenni.
    Tehát ha pl McBookAir-ből 6 hónap alatt eladtak csak tegyük fel 5 millió darabot, akkor az "statisztikailag" azt jelenit, hogy az egész világon, így magyarországon is minden 1000. embernek van egy McBookAir-je.

    Pedig ez is egyfajta statisztika! Csak épp azt nem veszi figyelembe, hogy zambiában nem túl sok ember van aki McBookAir-t vesz...stb...

    Ugyan ez van ezzel a nevetséges statisztikával is. Azért mert 1200 szisztematikusan kiválasztott család nagyrészében a győzikét nézik, messze nem jelenti azt, hogy a többi ~ 2.498.000 háztartásban is azt nézik. Ennyi.
    Tudom, nincs jobb megoldás, de akkor se lehet rá mondani, hogy jó, és valós, sőt, valóshoz is éppenhogy közeli...
  • Dany007 #36
    Statisztikailag a nép imádja elvégre azért van műsoron...
  • barnie1990 #35
    Furcsa, hogy sg-n mindenki szidja Gyoziket (utalom en is).
    Most komolyan nincs egy olyan embernek se netje, aki szerete Gasparek kalandjait, vagy csak tenyleg ekkora bukta valojaban ez a musor?
  • WoodrowWilson #34
    Az iphone-nal ez akkor lenne párhuzamban, ha mondjuk országonként, de legalább kontinensenként mért adatokat vennénk.
  • WoodrowWilson #33
    Ne beszélj már badarságokat. A nézettségi adatokat nem az utcán randomra leszólított emberek alapján számolják, hanem a lakosság egyes rétegeire (kor, iskolázottság, lakóhely, stb) levetítve vannak elhelyezve a mérők.
  • Tinman #32
    "Az a lényeg, hogy legyen valami, amit a szponzorok orra alá tudnak dugni!"
  • Dany007 #31
    Az igazi statisztika az, amit tényekből, adatokból vonna le. Nem pedig pár ember véleményéből.

    Tudod mért fogadják el a tv csatornák?
    Leszarják ők azt hogy hányan nézik őket! Meg azt is, hogy van-e értelme ilyen statisztikát csinálni.
    Az a lényeg, hogy legyen valami, amit a szponzorok orra alá tudnak dugni!
    Ezen van a hangsúly! Kedves T-mobil nézd már meg ha nálunk reklámoztatsz akkor azt 30 ezerrel többen látják, mint a konkurens csatornánál! Ennyi.
    És a T-mobil inkább náluk reklámoztat. Neki végülis tök mind1, mert a reklám árát le lehet írni az adóból, viszont ha már választhat akkor azt fogja, ahol többen látják.
    Ennek a fajta bugyuta statisztikának csak ez a lényege...
  • Dany007 #30
    Mondok egy példát, hogy megértsd. Kicsit erőltetett lesz, de a lényeget te is ki fogod tudni venni belőle.
    Bár Tinman már érzékeltette a lényeget amiről beszélek.

    Amikor kijött az iPhone az első 1 hónpban több mint 1 millió darabot adtak el a világon! De vegyük a McBook Airt, az is egész jó adatokkal szolgálhat, mind1.
    A lényeg, hogy ezek szerint tavaly augusztusban magyarországon minden 5000. ember iPhonnal mászkált? Mert statisztikailag igen! Pedig erőteljesen kétlem mivel baromi drágán hozták be külföldről akkoriban...
  • Tinman #29
    "reprezentatívabb mint a semmi. "
    Ez tény ettől még pontatlan sac/kb. Ergo az eredményekből ilyen következtetéseket levonni, mint amilyen ez a cikk is elég ciki.