Modern eszközökkel vizsgálták a JFK gyilkosságot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az elsõ pillanattól kezdve arról a monetáris rendszerrõl beszélünk ami lényegében egyeduralkodóvá vált a világon. Arról a bankrendszerrõl beszélgetünk mely ezt a monetáris rendszert a gyakorlatba ülteti, és amely rendszer állításom szerint a gazdaságot és a politikát uralja. A Raiffeisen sorsa irreleváns. Ez egy kis piti cég ami ha hasznot hoz a (bank- azaz pénz-) rendszer üzemeltetõinek, akkor létezik, ha nem hoz hasznot vagy ha a csõdje hoz hasznot, akkor megszûnik (megszüntetik, csõdbe viszik) és kész.
A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is privately concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men who, even if their action be honest and intended for the public interest, are necessarily concentrated upon the great undertakings in which their own money is involved and who necessarily, by very reason of their own limitations, chill and check and destroy genuine economic freedom.
We have restricted credit, we have restricted opportunity, we have controlled development, and we have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated, governments in the civilized world--no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and the duress of small groups of dominant men.
A fentiek pontosan mely ponton állítanak a következõkkel ellentéteset:
A great industrial nation is now controlled by its system of credit. We are no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and duress of a small group of dominant men.
Az én olvasatomban a két szöveg tartalmilag megegyezõ. A második az elsõnek egy némileg lerövidített változata. A lényeg az, hogy Wilson felismerte hogy mi zajlik az országban, és le is írta érthetõen. Csak annak nem világos hogy mirõl ír, aki nem akarja hogy világos legyen számára.
Az meg hogy az "our system of credit" az a FED-et jelenti-e vagy sem, azt ezek után rád bízom.
Kara kánként folytatom tanításom.
(A honlap amúgy ismerõs, vki egyszer már belinkelte ide.)
http://esemenyhorizont.uw.hu/tartalom.html
Tévedés, kizárólag annyit tisztáztunk, hogy SZERINTED a bankok hálózata egységes, és hogy TE bank alatt a bankrendszert érted. Talán észrevetted már, hogy szerintem más a helyzet, és épp arról beszélgetünk, hogy reális-e ez a szemlélet avagy sem! Talán most kivételesen használjuk a bankot az emberek 99%-a által használt értelemben, mint pl. OTP, Raiffeisen, és beszéljünk róluk így. Ha ezek a bankok vagy bankrendszer-részek vagy akármik csõdbe mennek (márpedig képesek rá), tehát nem fizetnek és elbocsátják az alkalmazottakat, a tulajdonosok pedig sok pénzt vesztenek, hogy kell értelmezni ezt a jelenséget a te világodban? Mi történik szerinted valójában ilyenkor?
Ugyan megígértem, hogy nem fogok az idézetek után keresgélni, de miután már érvként hivatkozol rá, ennek utánanéztem. Persze a tipikus féligazságok és hazugságok egyvelege. Wilson ezt sosem mondta, kontextusból kiemelt félmondatok vannak úgy összeállítva, hogy úgy tûnjön, mintha, jellemzõen bemutatva az összeesküvés-elméletek világát.
http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_to_fascism#Inaccuracies
this is a well-known conflation of several quotes, only two of which can actually be attributed to Woodrow Wilson. The source of the first two sentences is unknown, and nowhere on record can be found to be said by Wilson. The third sentence (although slightly altered in this version) is found in the eighth chapter of Wilson's book, The New Freedom,<20>20> and originally reads
A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is privately concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men who, even if their action be honest and intended for the public interest, are necessarily concentrated upon the great undertakings in which their own money is involved and who necessarily, by very reason of their own limitations, chill and check and destroy genuine economic freedom.
The final sentence (beginning with "We are no longer..."), although again slightly altered from its original version, can also be found in The New Freedom (ninth chapter), and in its original context, reads
We have restricted credit, we have restricted opportunity, we have controlled development, and we have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated, governments in the civilized world--no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and the duress of small groups of dominant men.
Ugye a valódi már egész másként hangzik és szó nincs benne a FED-rõl. Ennyit ezekrõl az idézetekrõl. Azért gondolkodj már el ennyi fiaskó után, hogy milyen forrásokra is építed a nézeteid.
Még van tanulnivalód.
www.theyrule.net
Szemezgessetek a Load maps / popular -ból. Talán kaptok egy kis képet arról, hogy mennyire összetett is a probléma :) Bizonyítható pl. a média és a cégbirodalmak összefonódása, de pl. érdekes, hogy az olajtársaságok mennyire függetlenek egymástól, alig van igazgató, aki két cégben is benne ülne.
Ez csak néhány ezer vezetõ és szupergazdag, de már az õ kapcsolataik is eszméletlen bonyolultan struktúráltak, és nagyon sokféle összefonódásra vagy érdekellentétre adnak lehetõséget. Ezek dinamikája együtt határozza meg, hogy merre halad a világ, mirõl "döntenek" odafent. Legyen az illetõ akár a struktúrán belül, ha azt állítja, hogy tudja, hogy mit csinál és mit akar ez a bonyolult struktúra, az hazudik. Az egész vezetésnek egyetlen akaratot tulajdonítani, az egész világot egyetlen szemüvegen át szemlélni butaság: nincsenek egyszerû magyarázatok, ahogy a világ sem egyszerû.
Jön az (is)Raeliánus Forradalom!
És rengetegen vesztették el a pénzüket.
A pénz pedig nem vész el, hanem átalakul. Kell vhol, vmire.
Ha most belegondolok akkor valószínûsíthetõ hogy ezek nem egyedi esetek, hanem puzzle darabként illeszkednek egy nagyobb képbe. De nem akarok összeesküvés-elméletet gyártani... <#smile>#smile>
1. Ebben az 50 mrd dollárban benne vannak az elvárt hozamok is, vagy ez csak a befektetett tõke?
2. 50 mrd dollárt azért nem lehet eltüntetni csak úgy, kézen-közön, és a spájzban sem lehet tartani. Miért nem lehet ezt az összeget, vag nagyobb részét lefoglalni?
3. Eléggé életszerûtlen, hogy Mr. Madoff, who made off with the money (elosont a pénzzel) 10 év alatt- ennyi ideje csinálja ugyanis a Ponzi sémáját, nem osztotta meg a titkait senkivel. Kell valakiknek, valaminek lennie a háttérben. Madoff gazdag ember volt, jól élt. NASDAQ elnökként rengeteg pénzt kapott, komoly kapcsolatokra tett szert. Nem azért csinálta a játékot, mert nem volt mit tejbe aprítania. Jótékony célokra pedig fillérek mentek el. Hová lett a sok lóvé?
Engem nem fogsz megtéveszteni ezzel. Ravaszabb vagyok annál. :-)
A nagy kárvallottak ugyanis elsõsorban outsiderek.
Ez egy véleményem szerint elfogulatlan összefoglaló a Jekyll Island-i titkos találkozóról:
The Jekyll Island duck hunt that created the Federal Reserve
Amit észre kell venni: nem a hagyományos értelemben vett politika döntötte el hogy mi legyen, és nem is a hagyományosnak tekinthetõ módon. A hagyományos politika egy demokráciában ellenõrizhetõ, pár részlet kivételével tevékenységük megismerhetõ, a döntéshozók elszámoltathatóak. Elvileg.
Az, hogy pár ember titokban összeül és eldöntik hogy mi legyen az ország sorsa, az kimeríti azt amit mi háttérhatalommal kapcsolatban emlegetünk. A FED-et gyakorlatilag a háttérhatalom állította fel (5. szint), a kongresszus és az elnök (2. szint) feladata csak annyi volt hogy ellenjegyezze a törvényt. Tehát a 2. szint (a "választott" politikusok szintje), ahogy eddig is mondtam, csak a formaságokat biztosítja.
Woodrow Wilson signed the 1913 Federal Reserve Act. A few years later he wrote: I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men. -Woodrow Wilson
:-)
"Madoff was also a leading figure of Jewish philanthropy" (forrás: wiki)
:-)
Védõbeszédre van szüksége.
Nem. De legalább végre értem hogy mit nem értesz.
Én azt állítom, hogy a politikai akarat nem tud más módon érvényesülni, mint pénzügyi eszközökkel. A banknak viszont van hatalma, van lehetõsége, vannak eszközei hogy nyomást gyakoroljon a dolgok menetére. Mégpedig mindezt olyan eszközökkel, mely nem vált ki széleskörû társadalmi ellenállást, nem követik forradalmak stb. mert az emberek nem értik az egészet. Azt hiszik hogy ez a természet törvényszerûsége, hogy a bank szivatja õket, miközben nem az.
Ezt fejezi ki a következõ Henry Ford idézet:
"It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning."
Tehát látszólag a politika azt az utat választotta, hogy egy közvetett, pénzrendszeren keresztül mevalósuló irányítási módra térjen át. A történelemi tényekbõl viszont máshogy látszik ez a dolog, mégpedig úgy, hogy a bankok kebelezték be a politikát, a banki kartell vezetõi eltûntek a színpadról, belõlük lett a háttérhatalom (azaz a valódi politikai hatalom, az 5. szint), a bankokból lett az eszköz mellyel a politikai akaratot érvényesítni lehet, és az eredeti politikai hatalom, mint a kormányok, parlamentek stb. pedig alsóbbrendûvé váltak, és ezek a politikusok menedzserekké degradálódtak, melyek az 5. szintrõl érkezõ parancsokat végrehajtják azért, mert a 4. szint (és sokszor a 3. szint is, mely az erõforrás menedzsmentért felelõs) olyan kényszerítõ erõt fejt ki mely alól szinte lehetetlen kibújni.
Anyám. Így:
Majd akkor beszélj, ha a jelenlegi monetáris (világ)rendszer bedõl. Lehet hogy még nem tûnt fel, de alapvetõen errõl beszélünk.
Na, látod itt bukik a te szépnek, logikusnak tûnõ teljes érvrendszered. Kis ideje utaltam rá, hogy a bankok speciális helyzetben vannak. Különböznek az áramszolgáltatótól, a McDonalds étteremlánctól, minden más gazdasági szervezettõl, pedig nem szabadna. A hitelezés is ugyanolyan szolgáltatás kellene, hogy legyen, mint a cipõfoltozás, de ez nincs így. A bankok és más pénzügyi intézetek (beleértve ide az olyan alapkezelõket is, mint Soros Gyuri), ill. a mögöttük csücsülõ emberek a kiemelt helyzetüket politikai tõkére, hatalomra váltják. Gondolod, hogy az véletlen, hogy az elõbb említett Soros Gyuri egyetemet alapított (CEU), és New Yorktól Prágán át Tbilisziig beavatkozik az adott ország politikai életébe? Ne válaszolj, mert költõi kérdés volt, a válasz: Nem.
A bailout plan töredékét kapják bankok. Az ábrához tartozó cikket olvastam, közgazdasági bulvár. Egyelõre messze áll a 4.6 trilliótól az összeg, és a nagy része befektetés, nem elköltött pénz.
"Egy bank egyáltalán hogy tud csõdbemenni azon a szinten amirõl mi beszélgetünk?"
Anyám. Így:
http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html
Lehman Brothers mond valamit? Egy mea culpa most már jöhetne azért.
Az igazgatód hangszínére én nem alapoznék világnézetet, de hát lelked rajta.
Ez az "érv" pontosan annyira meggyõzõ, mint hogy a zöldséges annyit kér a paprikáért, amennyit akar, neki érdeke minél magasabb árat kérni, tehát a zöldséges mindig mocskosul kirabol. Grat. A kapitalizmus nem így mûködik, van verseny, szabályozók.
"Nincs olyan pontja a folyamatnak, ahol te döntesz."
Mégis az ég szerelmére, hogy is kellene ennek lennie? Most jól értem, hogy azon kellene csodálkoznom, hogy nem én döntöm el, hogy odaadja-e nekem a pénzét más? Ész megáll.
"Pénzhiányos idõszakban az is hitelért fog sorbanállni, aki egészen addig jól megvolt nélküle"
Nem. Az fog sorbanállni, aki hülye volt, és nem halmozott fel tartalékot, amíg arra lehetõsége volt.
Akkor nézzük a, khm, bizonyítást. Példáid közül *egyetlen* foglalkozik általános célú hitellel, ez az elsõ:
"Ha jól szolgáló tagja vagy a társadalomnak, akkor kapsz fizetési elõleget..."
Tehát ebbõl az a szennyes banki szándék látszik, hogy az ember jól szolgáló tagja legyen a társadalomnak? Szerintem ebbõl annyi látszik, hogy bankoláshoz kell pénz, de legyen: ha - ugyan indokolatlanul, de - feltesszük ezt a mögöttes szándékot, én speciel egyetértek. Ha nem vagy jól szolgáló tagja a társadalomnak, ne akarj semmit a társadalomtól. Ez így fair.
A többi példád államok közötti banki tevékenységgel foglalkozik. Ezt már ezerszer megbeszéltük, hogy igen, ezt a szektort átszövi a politika, senki sem vitatja, lásd akár az Economic Hitman-os könyvet. De ez nem a bankok fõ profilja, és a politikai témájú befolyásolásról a döntéseket nem a bank hozza! Szerinted talán a Citibank akart kölcsönökkel éket verni a szovjet blokkba, kockáztatva azt is, hogy az illetõ állam nem fizet? Nem az USA kormányának, vagy inkább egészének állt ez elsõsorban érdekében? Ugyan már. Mellesleg amikor valaki IMF hitelhez folyamodik, akkor már nyakig el van adósodva, azaz elõtte évekig vett fel általános célú hiteleket, amelyeket rosszul használt fel. Lehet érvelni úgy is, hogy ebbe a külföldiek palizták be, de amikor valaki rossz autót vesz, azért nem kizárólag az autókereskedõ prospektusa és szép szavai a hibásak. Államközi szinten sem kötelezõ hitelt felvenni. Persze minden politikus szereti a saját hibáit a mocsok külföldi pénzintézetekre kenni, fõleg, amikor nem akar fizetni.
Magyarán példáid továbbra sem igazolják, hogy a bankok kontrollt halmoznak fel. A politikai akaratot, politikai nyomásra államközi kölcsönzésben érvényesítik, igen, de ezek nem ekvivalens állítások.
"Gyakorlatilag az ÖSSZES hitelkonstrukció mindegyike CÉLHITEL, az általános hitel is, csak ott a feltételek mások, "általánosabbak"."
Ennek a mondatnak nem tudok értelmet adni.
"De olyan nincs, hogy bemész a bankba és azt mondod hogy kérek pénzt, mert íme havonta ennyi a bevételem."
Hitelkártyának és személyi kölcsönnek hívják. Jó reggelt.
"Majd a bank megmondja hogy neked tényleg ad-e, és itt a végsõ szót mindig a bank mondja ki, és nem te."
Megint ez. Mégis, szerinted ez most meglepõ, igazságtalan vagy nem így kéne lennie?
"a politikai akaratot pénzügyi módszerekkel érvényesítik"
"a politikai akarat, a céges akarat vagy a személyes akarat mögé nem áll azonnal és automatikusan pénzügyi forrás is"
"a megvalósítható ötletek közül csak az valósul meg végül, amelyik zöld utat kap és megkapja a megvalósításhoz szükséges erõforrásokat, azaz elsõsorban a hitelt"
"csak annyit állítok hogy a célokat pénzügyi módszerekkel szokás manapság elérni"
Ha csak ennyi lenne a mondandód, azzal tökéletesen egyetértünk. De NEM ezt állítottad. Te azt mondtad, hogy a BANKOK kontrollt halmoznak fel. Ez azt jelenti, hogy a banknak saját megtérülésén, profitján túlmutató akarata van, amelyet érvényesít a kölcsönzésen keresztül. Egyetértek, hogy a bank valóban fontos résztvevõje minden társadalomirányítási folyamatnak, de õt egyetlen dolog érdekli, hogy megtérül-e ez a biznisz neki, avagy sem. Semmi más. Magyarán pontosan olyan cégek, mint bármelyik másik a világban.
Példáidnak azt kellene bemutatni, hogy hogyan gátolja a bank a hitelhez jutást valami olyan módon, ami befolyásolja az egyént vagy a gazdaság résztvevõit valami profiton túlmutató, kizárólagosan bank által meghatározott cél érdekében. Egyelõre egyetlen ilyen példát sem mutattál, kivéve a bajba jutott államok finanszírozását, ahol bevallottan politikai és nem banki szándékok érvényesülnek, és egy rendkívül speciális eset, ami a banki kölcsönök elenyészõ hányadát teszi ki.