Elnökké választották Barack Obamát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

véletlenül sem akartam offenzív lenni
csak logikus, hogy usa médiát kell keresni
--
Darth Sith:
már kifejtetted a lényeget:
'pénz beszél, kiskutya: vau-vau'
Darth Sith
Engem egy dolog érdekel. Oké, hogy végül Obama lett és nem McCain, és ennek mindenki örül. De, nem hiszem el, h a fejesek, pénzemberek, akik érdekeltek a fegyverkezésben, fosszilis alapú energiahordozókban, olajban, háborúban stb.. hagyták volna, hogy olyan valaki nyerjen aki kivonja a csapatokat, megvonja a pénzeket a fegyverektõl, és környezetbarát energiaforrásokat támogat. Létezhet az, hogy nem muppet figura lenne Obama vagy Mccain? Vajon megengedte volna a vezetõ elit, akiknek elképzelhetetlen mennyiségü pénz folyik át a kezükön, hogy olyan valaki kerüljön az elnöki székbe, aki akár egy picit is keresztbe tehet az õ üzletüknek? Vagy tényleg olyan elnököt választott meg most amerika, aki betartja azt amit ígért, nem kenhetõ meg és valóban pozitív változást hoz? szerintetek?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

vágod a lényeget mint a windózodat :-)

HP+

Nagy szart lett abból a háború...az északiak egyszerûen csak felhasználták a feketéket, csakúgy mint a déliek..A módszer más volt,de a cél ugyanaz...
Bizonyos államokban, amibõl polgárháború lett, amit a fehérek vívtak fehérek ellen. A Görög társadalom teljesen a háborúkra és hadifoglyok rabszolgatartására épült. Kurvára nem mindegy.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

görög, hollandia :)
hollandiai függetlenségi háború spanyoloktól, ami az elsõ sikeress függetlenségi háború volt történelemben :)

Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!

http://index.hu/politika/kulfold/usa/feher_haz/2008/11/05/obama_gyozelmi_beszede_magyarul/
birdo
dolgoztam)

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Gerygrey
Itt nem a gyurcsány/orbán a lényeg, hanem hogy a politika amerikában is teljesen ugyanúgy megy mint itt, nincs semmi extra ami a #21-ben olvasható. Lásd még a #32-ben a linkeket.
"Jogos, bár megkérdõjelezhetõ a demokrácia egy rabszolgatartó birodalomban "

Akkor tán kérdõjelezd meg az usában is :p
1865-ig legális volt rabszolgát tartani.
Esetleg felkérnélek eme hiányosság pótlására a többi forumozó nevében.

Különben most elég rossz volt a felhozatal az USA elnökei között. McCain elég hülyeséget csínált volna, ha valóban agresszívebben esett volna neki az Oroszoknak és folytatta volna Gorge W. Bush politikájának háborús részeit. Obamát pedig szerintem majdnem jogos Gyurcsányhoz hasonlítani, így elõjáróban, de még jó is kisülhet belölle.

Halálbüntetés mennyivel demokratikusabb?:):)
DjDano
Akkor most Orbánról is rakjál be egy ilyen képet... Szerencsétlen hülye.

viszont azt is vedd figyelembe, hogy a görögöknél muszáj volt a politikusnak jól csinálnia a dolgát, mivel 1 évig amíg õ volt a fõnök õ fizette a város költségeit. 1 év nyomor után pedig azért mindig megoldották hogy sokszorta gazdagabbak legyenek :D nem voltak különbek már akkor se :D
a számûzés egy okos gondolat, csak nem tudom mennyire demokratikus :D:D
Jogos, bár megkérdõjelezhetõ a demokrácia egy rabszolgatartó birodalomban :D de ez már csak szõrszálhasogatás :)
Pedig a görgök csinálták jól!
Államból való számûzetést igazán áthozhatnák a fejesek, lehet szórakoztatóbb lenne a politika :)

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Caesar elõtt, te :D

És igen lehet hogy kezdetleges volt, de akkor is a görögöknél volt elõször demokrácia. De mondom, helytálló a dolog, mivel benne van az "egyik" szócska. És hát nem sokan voltak elõttük. A maiak közül meg pláne nem, bár voltak azért ott is ahogy említetted.
Jah, és kb. mióta megalapultak, azóta gyakorolják a háborók adta lehetõségekekt is...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

kíváncsi vagyok melyik barom római választotta meg Nerot :D:D

az elõzõ állításomért elnézést, az angolok alkotmányos monarchiája már demokratikus rendszernek nevezhetõ ami pedig már 300 éves.

a görögökkel pedig azért ne, mert persze szavazzon a nép meg minden, node cserépdarabokkal? :D befolyásolható irányítható... bár tõlem lehetnek a görögök az elsõk
Ha a ma létezõket vesszük tényleg igaz. De elõttük se voltak sokan, görögök, rómaiak ugranak be kapásból.
Történelembõl nulla vagyok, de kapásból: görögök?
jah, és a görögöket azért ne soroljuk a modern kor államaihoz
sorold a demokráciákat amik sokkal régebbiek! az én történelem tudásom biztos hiányos, de: nagy-britannia ellen harcoltak a függetlenségi háborúban, ami azt bizonyítja, hogy megelõzték az angolokat. 1789-ben választották Washingtont elnökül. az 219 év.. az angolok nagyjából 150 éve gyakorolják a demokrácia adta lehetõségeket...
szóval sorold plz
Szefmester-rel teljsen egyet értek, még hogy "egyik legrégebbi demokrácia"... az! Hát már jóval hamarabb is voltak, és bizony demokratiksuabb államok is voltak már a földön... de ez egy másik kérdés
ez azért mégsem ugyanaz

Gerygrey
No comment :)

Valaki tudja, honnan lehetne beszerezni Obama gyõzelmi beszédét? Elvileg volt ...khmmm ... szóval OLYAN oldalakon, amirõl nem beszélünk :D De leszedték õket ... ja, elvileg magyarra volt fordítva (talán feliratos volt ... ) szeretném megnézni ... Tud ebben valaki segíteni?
pff köszönjük a propaganda kampány szöveget.. A valóságba Obamánál még elválik, hogy egyálltalán csinál is valamit.
Mindensetre annyi kiderült ebbõl az egészbõl, hogy az amerikai feketék rasszisták! 97%-uk szavazott obamára.. Mi ez ha nem faji rasszizmus? :D

Gerygrey
Az hogy magyarországon bementek a szavazófülkébe és mindent készpénznek véve ráteszitek a szavazatotokat az mszpre, még nem jelenti azt hogy külföldön is követik ezt a trendet.

Napersze... Mert Amerikában az átlagproli is meggyõzõdésbõl, észérvek alapján szavaz... A csillogó szemek a plakátokon, meg a mézesmázas beszédek a naggyûléseken is csak azért vannak mert unatkoznak az elnökjelöltek, egyébként semmi hatása nincs a demagóg kampánynak az emberekre. És különben is sokkal kevésbé demagóg mint nálunk, Amerikában például biztos hogy nem fordulhatna elõ hogy egy elnökjelölt bugyuta dalokat énekeljen arról hogy igen-igen, minden szép és jó, meg aztán sosem szoktak adócsökkentéssel, gázárakkal és más demagóg fasságokkal kampányolni, és a politikai rivális lejáratására irányuló kampány szintén ismeretlen fogalom arrafelé. Ilyesmit csak kelet-európai elmadatott politikusok, a Gyurcsány meg a Zorbán szokott csinálni. De fõleg a Zorbán.

"Amerika egy szabad ország ahol az emberek is szabadon gondolkoznak, nem szürkíti be az agyukat semmien téves eszme, nem ülnek fel a hazugságoknak, ha mégis megtennék ez hamar kiderül ki is derülne, és érdekükben áll a közös jövõért összefogni."

fuhh ecsém... xD ez azér' elég konkrét volt :D:D:D ekkora hülyeséget ilyen hosszan miért fejtegettél? :D
Ember... hidd el, ott még JOBBAN meg vannak vezetve az emberek :D örülj inkább hogy magyar vagy, és nem értelmi fogyatékos usankából.. :D - ne jöjjön senki az "inkább gyp-s amcsiba mint zseni mo-n" szöveggel ;)-
Szerintem meg csak valamelyik egyetem bölcsész karáról.
atlagember
Azért ez szégyen, hogy a technika fellegvárának számító usában három órát kelljen várakozni egy szavazatleadásért. Én biztos nem szavaznék, ha ennyit kellene várnom miatta.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

immovable
:ASD:AS:D:ASD:AS:DAS:D
Szavazat eloszlás államonként (térkép)
kb 5 másodperc volt <#vigyor2>
Ez egyaltalan nem urban legend, tenyleg az USA-ban kell szuletned, kulonben nem lehetsz elnok. De nem tudom ez most, hogy jon ide. Obama Hawaii-n szuletett.

Muhahaha,roflol és a többiek....elsõként szeretnélek üdvözölni a Föld nevû bolygón:) Melyik naprendszerbõl/galaxisból jöttél? (commented alapján valamelyik rajzfilmbõl, esetleg mesébõl pottyantál ki)
Hát, az tény, hogy minden politikus hazudik :D
De az a McCain nyíltan háborús politikát folytatott. Fenyegette az oroszokat, ki akarta záratni a G8-ból is stb.
Obama ehelyett inkább tárgyalna és szorosabb partnerséget alakítana ki a ruszkikkal.
Ami, azért valljuk be külpolitikailag nekünk se mind1!
Okés okés, lehet, hogy õ is hazudik, de McCain elé nyíltan szította a feszültséget...
A másik meg, hogy ha jól tudom Obama nem Kenyában született, hanem kenyai számazású... Nem mind1.

passatgt
szvsz urban legend, vagy mccain kampány:)

5c0rp330n
ezt már hallottam régebben is, de tényleg igaz? nincs sok megkötése, hogy valaki elnök lehessen, de hogy amerikában szülessen, az feltétel. elvileg.

Ravkin
Az hogy magyarországon bementek a szavazófülkébe és mindent készpénznek véve ráteszitek a szavazatotokat az mszpre, még nem jelenti azt hogy külföldön is követik ezt a trendet. Amerika egy szabad ország ahol az emberek is szabadon gondolkoznak, nem szürkíti be az agyukat semmien téves eszme, nem ülnek fel a hazugságoknak, ha mégis megtennék ez hamar kiderül ki is derülne, és érdekükben áll a közös jövõért összefogni. Ezért is volt amerikában elsõként lehetséges hogy végre a mögöttes érdekek mellet végre az emberek sorsa, és egy igaz politika kerüljön elõtérbe. Én a kezdetektõl fogva végigkövettem a kampányt, Obama már a kezdetektõl messzemenõen kiemelkedett a többi elnökjelölt közül, úgy gondolom, tehetséges határozott következetes és politikát fog folytatni, sok sikert neki és sok sikert amerikának. Azon pedig egyáltalán nem lepõdök meg hogy a magyarok kétketnek meg a szinészkedéssel vagdalkoznak, hiszen távol állunk amerikától az amerikai eszméktõl, sõt lassan európától is, a saját szarunkban fürdünk még mindíg, és egyesek ezt még élvezik is.

Windows 7

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány és a magyar nép nevében hivatalos levélben gratulált Barack Obama gyõzelméhez az amerikai elnökválasztáson" - tájékoztatott a kormányszóvivõi iroda. A magyar-amerikai kapcsolatokat sikertörténetnek nevezte levelében a magyar kormányfõ, aki "a számos globális kihívás miatt is nagy várakozással néz a leendõ amerikai elnökkel való együttmûködés elé" - olvasható a közleményben.

"Amerika ismét bebizonyította, hogy képes történelmet írni" - jellemezte Gyurcsány Obama választási sikerét. A miniszterelnök levelében reményét fejezte ki, hogy az Amerikai Egyesült Államok leendõ elnöke a közeljövõben Magyarországra látogat. (MTI)

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Majd kivonulnak Irakból, ha elfogy az olaj (jajj, ezt az egyik tanárom meg ne hallja, mert dühös lesz :)). Amúgy 'Bardock' Obama szimpibbnek tûnt, mint a másik, az a lúvnya, de majd meglátjuk, élesben mennyire lesz szimpi (GTA4 monnyon le? XD).

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

na kivancsian varom mikor vonulnak ki irak bol a katonak. szerintem egyhamar nem! kamuzik minden politikus
Sanyix
miért nem láttad még? Én igen, de élõben és közelebbrõl lennék inkább kíváncsi rá :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

birdo
Jaj, persze. Vágom már ;-)

Én inkább Kim Bauerre lennék kíváncsi <#finom>

Mindegyik elnok szinesz. ;-)

birdo
Próbáltam valamilyen térképet keresni a szavazatokról, de nem találtam

Bith
Biztos nem a déli államok voltak azok... :)

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

"a világ egyik legrégebbi demokráciája.." ez azért odaver.. végülis az összes közül tényleg az egyik.. és mivel nem az utolsó még igaz is.. de akkor is.. miezmá'? :D