100
-
#20 Az általa készített filmen is rengeteg SZTK keretes szemüveges ember volt, akik a panellakás kis szobájában feltalálták az örökmozgót, levitációt, stb. Érdekes, hogy azokból sem lett semmi. -
uwu #19 A sok környezet barát figyelmébe ajánlanám azt a tényt, hogy a közlekedésből adódó környezetszennyezés max. 30%-az összesnek. (attól fögg mit számolunk bele)
Az ipar energiafelhasználása a nagyobb fajsújú tényező.
Ráadásul eddig egyetlen alternatíva sem született ami jelentősen csökkentené a környezetszennyezést. A károsanyag kibocsátás egyes alternatívák esetén akár 0 is lehet, de a gyártás vagy üzemeltetés környezetszennyezőbb.
A közlekedést érintően senki ne várjon jelentős változást a környezetkárosítás kapcsán. Biztos javul majd a helyzet, de nem radikális mértékben.
Az iparban kell jelentős változásokat eszközölni, ha igazi eredményt akarunk elérni. Ezt igaen ritkán hangoztatják, nem véletlenül, de ez már más téma, és hosszú is... -
#18 De a könyvében nem az ő feltalálásai vannak, hanem múltbeli találmányok, amik szerinte jobb útra terelhették volna az energetikát (még én is csak az elejénél tartok, de érdekes nagyon). -
uwu #17 A hibrid meghajtás más tészta, az nem hidrogénnel megy. -
#16 Én csak filmjét láttam és egyetemi előadását, hát eléggé beégett, mikor fizikusok kérdezgették. -
#15 Olvasta valaki Egely György: Tiltott találmányok című könyvét? Kiváncsi lennék, hogy mi a véleményetek róla (főleg ha el is olvastátok)?
Olaj nélküli társadalom (bár a könyvben azért jobban össze szedte a dolgokat). -
phoenix1 #14 Szegény gombák :S -
Caro #13 A Stirling-motor nagy előnye, hogy tetszőleges hőforrásal üzemel és hogy elméletileg képes a maximális hátásfokra.
A belső égésű motorok körfolyamataiból elméletileg sem lehet max. hatásfokot kihozni.
A Stirling motor nagy hártánya viszont, hogy egy felületen kell átnyomni a hőt, ami rendkívüli anyagokat kívánna meg (magas olvadáspont, kis hőtágulási együttható), ha jó hatásfokot akarnánk elérni. Ha valami térfogati fűtést és hűtést lehetne alkalmazni, akkor sokkal jobb lenne. -
#12 Stirling-motor
"A Stirling-motor hatásfoka 30 százalék, a hagyományos belsőégésű motorok 25-40 százalékos hatásfokával szemben (szinte ugyanakkora), nagy hátránya ezekhez képest, hogy lassú; nagy előnye, hogy egyszerű, és nem szennyezi a környezetet."
Ezen talán érdemes lenne fejlesztgetni, kísérletezni...például. -
#11 Jó, akkor tessék valós alternatívát mutatni mr. radikálisok. Ja, hogy arra még senki nem volt képes. A hidrogén autó az nem az főleg a jelenlegi tecnikai szinten és olajár mellett. A 140 dolláros ár nem volt reális. Tartósan 180-200 dolláros ár kéne ilyesmihez. Úgy tűnik az még odébb van. Ez a gazdasági akadály. A technikai még durvább. Én egyszerűen képtelen vagyok még mérnökként is biztonságosnak tekinteni egy hidrogén autót. Olyan tömeggel lehete megvalósítani ami irreális. -
qwas #10 Ennek a gombanak kb annyi a gyakorlati jelentosege az uzemanyag gyartassal kapcsolatban mint a fotoszintezisnek. Az meg napfenybol meg szendioxidbol allit elo szerves vegyuleteket, majd par millio evet kell csak varni es mar ott is a szen vagy az olaj. Itt is csak ezt a kis bibit az idovel kell megoldani es mar fustolhetunk is tovabb.
Csatlakozom ahoz a hozzaszolohoz aki gyokeres valtas mellett van. -
loky #9 Asszem elvetek egy pár ilyen gombát a kertben...jó lesz az valamire... -
Epikurosz #8 Javasolom a mérnök úrnak, hogy súlyosan keressen fel egy pszichiátert, amíg a környezetvédelmi hatóság tökön nem rúgja. És akkor a környezetvédőkről még nem is beszéltem. -
#7 Óriásit eshetnek a hibridgyártás költségei
http://www.zoldtech.hu/cikkek/20081021-hibridgyartas-koltsegeiOlcsóbb hibrid autók jönnek.
Például... -
#6 Viszont ugyan úgy szennyezzük tovább a környezetet...nem látom be mitől lenne annyira jó nekünk ez hosszú távon.
-
uwu #5 Egy kicsit meg kell génmanipulálni, hogy tökéletes legyen.
Aztán alápincézni mindent, hogy legyen hol termelni, és a világ végéig szennyezhetnénk a levegőt. -
uwu #4 Mitől is idióta?
A hidrogént nehéz üzemegyagként használni, mert vagy nagyon nagy nyomású tartály kell, vagy nagyon nagy méretű.
A dízelgomba szetintem tök jó, de úgy tűnik sokat kell dolgozni rajta, hogy üzemenyag legyen abból amit előállít.
Az viszont biztos jó, hogy mivel gomba, nem kell neki fény, ezért hatékonyabban lehetne üzemanyagot termelni, mint másféle biodízel növényekkel. A termőföldet sem veszi el a kaja elől.
Akár felhőkarcolókbam is lehet termelni, hogy sok elférjen egy helyen -
uwu #3 Hát tényleg.
És mi legyen az? -
Epikurosz #2 Idióta tudós. Hidrogéntermelő organizmusok kellenek, nem dízelolaj. -
#1 El kéne már szakadni a fosszilis tüzelőanyagok használatától és ezek alternatívájától...új technológiai megoldásokat kéne kifejleszteni a belső égésű motorok kiváltására.
Vagy valami hasonló...