152
-
KasztnerTokman #72 u.i. egyébként nem lett rossz de semmivel nem tud többet ie 8 vistan is van ugyanazt fel lehet rakni netről letöltöd. windows mail most nem használod gadgetek ezt eldönti az aki akarja.
Ami nagyon fasza hogy itt ugyanugy mint chromeba minden egyes internet explorer ablak külön folyamat.
Superbar: http://chris123nt.com/2008/11/02/superbar-enabled-in-windows-7-build-6801/ -
Te is elég rendesen be vagy skatulyázva :)
Tényleg csak 1-2 apróság, amit nem nagyon értettél meg Turdus előadásából:
A linux alatt csak akkor vagy bent rootként, ha arra tényleg szükség van. Ha mindent rootként csinálsz, akkor meg nemes egyszerűen gyökér vagy. Ha viszont sima user, akkor csak a saját fájljaidat, beállításaidat módosíthatod. Csak ahhoz van jogod. Ha benyalsz egy vírust, (letöltöd, beállítod neki, hogy futtatható legyen, majd lefuttatod, ami amúgy tökvalószínű), akkor max a saját dolgaidat tudod elrontani.
Xp alatt ha vendégfiók nyal be egy vírust, az ugyanúgy kárt tesz az összes usernek. Vagy -saját tapasztalat- ha egy vírust/trójait/spyware-t ha benyalsz, akkor utána elég kevés esélyed van megszabadulni 100%-ban úgy tőle, hogy a rendszer ugyanolyan gyors, és stabil legyen, mint régen (pl próbálj meg leölni 1 virtumonde-t....kalandos). És persze még egy hiba: winben a vírusirtó, spyware figyelő akármi mind kajálja az erőforrásaidat.
Én kb fél éve nem bootoltam be XP-t. Pedig itt figyel a gépen (kapott 10 gigát, ha bármiért mégis kéne). Nem használok vírusirtót. A rendszerem naprakész, és gyors. Nem lassul be, mint a win. Alternatíváim megvannak, kedvenc játékaim mennek wine-al. Innentől kezdve nekem nem kell windows többet :)
Zárógondolat: Aki már legalább fél éve napi szinten használ egy linuxot, és azt ő is telepítette, vagy csak 1 icipici józan esze is van, annak nem kell vírusírtó (pingvin alá persze).
utóutóutóirat: jóccakát
-
KasztnerTokman #70 Én felraktam lassabban futnak a jatekok rajta mint vistán.
Nemtom én mindig olvastam a vista fikázást a neten itt a forumon is ,de eddig nekem a vista volt a leggyorsabb ->xp-t, fedora8, ubuntu8.04, és 8.10 et is lehagyta eddig sebességbe win7et is szoval en meg maradok vistanal. -
Scamp #69 Azt hittem notikra mondod. A notik úgy vannak megcsinálva hogy a touchpad-ot, lan kártyát, bluetooth-ot egyebet külön hardwerként kezeli amikhez driver kell. Egyes új laptopoknál nincs már XP-s driver csak vistás a hardwerekhez és sajnos nem lehet pótolni más laptopok driverjeivel...
Asztali gépnél már a korábbi hozzászólók hogy leírták hogy készülnek olyan hardwerek amikhez nincs már win98-as driver és sajnos az XP-t is kezdik kikoptatni a használatból... -
greg971 #68 Az nyalogasson kecskeszart, aki windows alól fikázik itt a fórumban . -
JungleGeorge #67 xp-hez windows 7 skin -
Inquisitor #66 Egyébként ha valakit érint és nem lusta, akkor megtalálja a hálón, hogy a "kimaradt" Superbar-t miként lehet aktiválni. :) -
Csaba42 #65 Aham, minden vírusíró tőlem várja az infó, mert én kutatom fel nekik a dolgokat. Köszi, hogy ilyen nagytudású emberkének látsz, ego rulz. :) Tegnap felhívott Linus-bácsi, hogy mondjam már meg, milyen új sebezhetőségeket fedeztem fel, de mondtam neki, hogy még nem adtam el az infót, sz'al még várnia kell egy csöppet. Elvileg holnap jön meg a pénz a számlámra. ;)
Amúgy ha minden ember olyan lenne, mint te, akkor pl. a mágnesesség is csak boszorkányság lenne (közvetlenül látni nem látod az erővonalakat, csak közvetetten, illetve a hatását tapasztalod). Meg ha itt helyben írnék egy vírust Linuxra, amely pl. minden pénteken leformázza a vinyót (és ezt az egyszerűség kedvéért tekintsük tutinak), akkor is mi lenne a válasz tőled? "Nekem ez úgysem fog felkerülni a gépemre." ;) Hogy is írtad? "Szeretem az ilyen széleslátókörű egyéneket." [hehe]
"A vírusírtó olyan, mint a lázcsillapító. A betegség okát nem szűnteti meg, sőt."
Most Nobel-díjat vársz? Ki állította akárcsak egyszer is, hogy egy vírusirtó befoltozza a hiányosságokat/hibákat?! (vagyis a betegség okait) Elpusztítja a kártevőt, vagy magát a fertőzött fájlt a gépen, oszt csók, mást senki nem is vár tőlük (de persze ezek a hülye IT biztonsági szakemberek, csak vaklármát csapnak a láma beszólásaikkal). Nekem is veszett már el fontos fájlom egy buzi crack miatt még anno Win98-on - ez van. -
Muraton #64 Ha lopós g*cik vagytok és nem fizetitek ki a Windowst akkor ne járjon az a pici szátok, tessék használjatok Linuxot. Annyira degeneráltak vagytok, hogy még fel is vállaljátok, hogy másoltat használtok és pl velem aki kifizette szúrtok ki azzal, hogy a Microsoft erőlteti az eredetiség ellenőrzést és ezzel megy el a legtöbb idő. Én felvállalom "Szeretem a Windowst". -
Inquisitor #63 Inkább a W2K/XP kapcsolathoz hasonlítanám, a Me egy kipofozott W98 volt. -
Inquisitor #62 "Én nem hiszek neked. Még Win98-ra is készítenek minden cucchoz drivert, nem hogy XP-re"
Ez jó poén volt. :)
Mint pl. AGP8x-os, FireWire, Bluetooth, normálisabb Wlan, USB2.0, hogy olyan hülyeségről ne beszéljünk mint SATA, PCI-E ... Próbálj meg pl. egy ATI HD kártyát telepíteni W98 alá. Sőt. W2K alá ... -
Doktor Kotász #61 Hát akkor a Vista kábé olyan hosszú életű lett, mint a Windows Me...
Ez végülis egy hegesztett Vista? -
Ferrer #60 Ja, én a hardvervásárlásra gondoltam asztali gépekhez, a notik úgy vannak összeállítva, hogy együttműködjenek az oprendszerrel, gondolom én, sose volt notim, igaz, egyszer vetítéskor láttam, ahogy egy vistás notesznek kb. fél percig sikerült összehoznia a sajátgép tartalmát. :D -
Turdus #59 "Nyilvánvalóan ezekre a "védési" módokra nem gondolt egy vírusíró sem"
Az, hogy gondolnak rá, édeskevés. Arra mutass módszert, hogy hogy kell megkerülni. Na ilyen nem lesz. Vagy ha netalántán mégis, akkor a nyílt forrásnak köszönhetően kb fél óra múlva leszedhető a patch. Ez az, amit a picipuha soha nem fog tudni.
Ezért merem állítani, hogy Linuxra sose fog kelleni vírusírtó. Előbb javítják ki a biztonsági rést, amin keresztül esetleg bejuthatna egy trójai, semmint elterjedhetne egy, azt kihasználó program.
A vírusírtó olyan, mint a lázcsillapító. A betegség okát nem szűnteti meg, sőt.
-
Scamp #58 Ezer bocsi de cáfolnom kell...Végy egy Acer Aspire notit amire mondjuk Vista van telepítve. És próbálj rá XP-s drivert telepíteni, ha találsz hozzá. Mi megpróbáltuk, 3-an küzdöttünk 2 napig, utánna inkább visszaraktuk a vistát.Egyszerűen nincs hozzá semmi. Vagyis ez így kicsit túlzás.Mert találtunk mi egy embert akinek vannak driverjei de azok nyilván csak neki működnek vmi régebbi Aspire kiadásnál.Úgyhogy ezekután a 98-ba bele se merek gondolni. -
Csaba42 #57 Ja, és gondolom nem ma frissítették a listát, azóta 2-3x ennyi vírus is lehet a nagyvilágban, és mind különfélék lehetnek. Ne feledd, hogy a vírusok és támadási módok/fajták száma nem állandó!
-
Csaba42 #56 Nyilvánvalóan ezekre a "védési" módokra nem gondolt egy vírusíró sem, na ne röhögtess. Na meg 3 vírusról van leírás, nyilván a többi is hasonló elven működik, biztos sablont használnak.
-
Turdus #55 "Komolyan azt hiszed, hogy pl. a Google-lel le lehet szedni az összes vírust?"
Mondtam én ilyent?
Úgy megörültem, hátha írsz valami érdekeset, de ez édes kevés. Pl a linkelt oldalról továbbmentem a Bliss vírus leírására, ahol ez áll:
"When executed, it attempts to attach itself to Linux executable files"
Ez csupán két sebből vérzik:
1) "when executed". Márha van hozzá egyáltalán jog. Normális oprendszer alatt simán tudok olyant mondani, hogy a felhasználók mappáiban ne lehessen futtatni binárist.
2) "attach itself to files" hahahahaha, hehehehe, höhöhö... megnézem ki az a lúzer, aki írási jogot ad a halandó felhasználóknak a /bin-re!!!! Ez nagyon jó, tényleg ROTFL.
Majd ha találsz olyant is, amit nem véd ki egy alapkonfiguráció, szólj.
A mac-esről: "A kitömörítés után valóban megjelenik az állomány JPEG ikonja, ám valójában egy futtatható fájlról van szó". Hát, ha valaki nem preview-al vagy photoshop-al akar képet megnyitni, hanem futtatja (elég nehéz elképzelni), az meg is érdemli
De ekkor is max. az adott felhasználó szívja meg, a gép többi felhasználója nyugodtan alhat.
-
Csaba42 #54 Sorry, javítok: "ha csak engedélyezve van a szoftver" -> "ha csak engedélyezve van a BIOS-ban" -
Csaba42 #53 Illetve már nem a portscan a legnépszerűbb, ha jól emlékszem még egy Chip/PC World(?) magazinos cikkre, de ez most lényegtelen. -
Csaba42 #52 Azt hiszem az SE támogatja, de ebben nem vagyok biztos. Viszont van hozzá egy unofficial fix, ami innen szedhető le. Itt egy leírás is. Viszont a többi hátrány kikerülhetetlen. -
Csaba42 #51 Innen tudod leszedni őket: www.download-nonwindows-viruses.msfuck.com Komolyan azt hiszed, hogy pl. a Google-lel le lehet szedni az összes vírust? Gondolkodj már! A legtöbb fertőzés portscan eredménye. Ezt hogy Google-zem ki? LOL
Ja, és MacOS-es firewire vírusról hallottál már? Nem szükséges ilyen hardware-elemnek lennie a gépeden, elég, ha csak engedélyezve van a szoftver. Ja, és ez sem éppen QT vírus, ha jól látom (mikor volt ez, 2006-ban? 2 éve?! Azüta nem írtak egy új vírust sem Mac-ra?! Pfff, előbb hiszem el, hogy a legújabb Windows-zal az MS belépett a GNU-ba!). Na és mi van a cross-platform vírusokkal???
Egyébként itt van egy szép lista a Linuxos vírusokról, trójaiakról és férgekről, csak hogy okulj: List Of Linux Computer Viruses
Imigyen egy idézet belőle: One of the vulnerabilities of Linux is that many users think it is not vulnerable to viruses. Tom Ferris, a researcher with Mission Viejo, California-based Security Protocols, said in 2006, "In people's minds, if it's non-Windows, it's secure, and that's not the case. They think nobody writes malware for Linux or Mac OS X. But that's not necessarily true..." -
Jó akkor vegyél egy új notebookot és telepitsd fel a win98-at! Sok sikert hozzá.. Ja hogy nem támogatja az usb 2.0 ?? Ejjha, ja hogy a terméktámogatási periódus véget ért (biztonsági frissítések 2006. július 11-éig voltak elérhetők)
Ja hogy kb 1000% hogy a 100GB nál nagyobb hdd-k kezelése óriási gondot okozna neki. Ja hogy FAT32 volt a filerendszer ahol maximum 2GB os file-ok lehettek egyben a nagyméretű ISO-kat el is felejtheted.. Hm hm, tényleg miért ne raknának 98-at az emberek az új notikra!
-
Turdus #49 Igen? Hol vannak? Muti!!! Látni akarom!
ps.: macosx-re eddig mindössze 1 QuickTime sebezhetőségről halottam, ami alkalmas kód futtatásra (így trójaiként működhet), de QT-t nem használok. Linuxon meg nincs olyan thread, amiről ne tudnám, hogy mit csinál
-
Ferrer #48 Én nem hiszek neked. Még Win98-ra is készítenek minden cucchoz drivert, nem hogy XP-re.. -
William Hunter #47 Egyre nehezebb dolguk van az új notebook és hardware vásárlóknak, akik az XP-hez ragaszkodnak. Előbb fognak erszényes farkast találni,
mint XP drivereket az új termékekhez. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek lenyelni a "vista-békát", vagy kezdhetnek barátkozni az ubuntuval és társaival.
-
Ferrer #46 Na, végre frissíthetem a P4es gépem oprendszerét? :D -
Csaba42 #45 Ha jól látom, 2010-ben valamikor valahol 52° lesz. :) -
Csaba42 #44 Az már a te bajod, hogy nem hallottál még Linux/MacOS/Stb vírusokról és egyéb nyalánkságokról, és val'szeg már vagy 7 éve oszlopos tagja vagy a Botnet hálózatoknak.
-
tomcsa4 #43 Nem. Windowsok közül értettem a bolti verziókat. Mert most azokról volt szó.
Az a Linuxos megjegyzés meg Arrakistornak szólt, hogy minek menjek át Linuxra. Én eddig azokból Suse-t, Uhut használtam (kizárólag felhasználói szinten, jogosultságok, kernel, csepp programozás). Mivel játékos lelkű is vagyok még és a dual boot rendszereket utálom, ezért érthető a mondandóm. De virtuális gépen ott figyel az Uhu (Suse nem jött be). -
Turdus #42 Bocs, de ezt nem értem. Írtam én valamit is arról, hogy kiszedni? Vagy játékokkal kapcsolatban?!? Én arra utaltam, hogy "mindig csak és kizárólag Windowsokat telepítettél", ergo még soha életedben nem láttál igazi operációs rendszert.
Ép ésszel gondolkodom, ezért nem használok mikrofos terméket (nem is kellett telepítenem az elmúlt 7 évben virusirtót
)
-
tomcsa4 #41 Ez teljesen magától értetődő! Te a játékok alól is kiszedsz ezt azt ha valami nem tetszik? Én így gondolom ennyi. Nem kellenek állandóan a tapasztalatok, néha ép ésszel kellene gondolkozni. -
Csaba42 #40 Talán arra, hogy tele van a net azzal, hogy "Így meg úgy fagy és hibásan működik a Buherarulz Windowsom". Ha kicsit többet olvasnál a flame-knél, akkor te is észrevetted volna az ilyen irományokat. -
Turdus #39 "Én 8 év alatt mindig csak és kizárólag bolti verziójú Windowsokat telepítettem"
Szeretem az ilyen széleslátókörű egyéneket. Mondd csak, ezek után mire alapozod az érveidet? Aligha lehet elfogadható álláspontod, mikor semmi mást nem ismersz...
Én nem javaslom a telepítést (semmilyen mikrofos szoftverét), és használtam/használok linuxot, bsd-t, opensolaris-t, openvms-t, macosx-et stb. -
Szerintem is.
-
tomcsa4 #37 Oké, de miért velünk osztod meg gondolataidat? Ha ennyire Linux fan vagy (ki fizet neked ezért? halljuk :)), akkor menj hódító utadra. Én 8 év alatt mindig csak és kizárólag bolti verziójú Windowsokat telepítettem, csak és kizárólag azt az OS-t, amit kiadtak hivatalosan. Semmi buherált szar, még a pasziánsz sem volt kivéve semmivel, semmi Vlite meg Nlite baromság, semmi ez+az+amaz beleszőve.
Az újratelepítéseket így sem úszom meg (4-6 havonta, gondolom a regisztrációs adatbázis része nem oké a Windowsoknak), de ezt leszámítva fagyás nagyon ritka (volt olyan év, hogy nem is volt). Szóval ha nem haragszol meg, szarok a Linuxodra :) -
torjoz #36 vajon kiki nem a buherált Windowsokra gondolt, hanem arra, hogy ne vedd meg, vagy használj linuxot! (Ha ebből nem lesz flame, akkor semmiből :) ) -
roliika #35 Ilyen XP black edition, meg pirate meg anyámkínja..na erről had mondjak valamit.
Mindegyik televan kémprogramokkal, trojanokkal alapban!
Volt egy csávó aki hozta hozzám a gépét, ilyen black szarral, csutka vírus volt az egész. Lezúztam az egészet, 16-ért tettem rá legális OEM XP-t. Erre rá 1 hónapra hozza, megint ezzel a szarral, hogy nemjó...bammeg van aki semmibőlsem tanul. -
roliika #34 Akor most ez hogy is van? MinWin??? -
te és a csapatod tűzzel-vassal próbálod lenyomni az emberek torkán ezt a viszta-alapokon nyugvó trójai rendszert, hogy: "nem kell félni, nem fog fájni" meggyógyít a gyurcs.. doktorbácsi... .. ahha először csak a kisujjad kell, először csak beszivárogtok a félsivagatból szépen egyesével a várba, aztán meg kikeltek mint a férgek és elfoglaljátok trója várát, amikor eljön az idő..
ezért én azt mondom: KALÓZ XP , vagy LINUX