Windows 7 előzetes a torrentoldalakon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vergõdhetsz, de igazad nem lesz 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Mégis mi a faszt figyelnek? Azt az 50db linuxra írt vírust?"
Igen, azokat IS. Miért, szerinted a Windows-os vírusirtók nem ismerik a Linuxos vírusokat? Dehogynem, még a mobilosokat is! Amúgy biztos vagyok benne, hogy nem csak 50 db vírus van ma már Linuxra, és akár minden nap születhet egy újabb. Ráadásul értelmezni kéne tudni azt, amit a másik ír: hol írtam én azt, hogy csak a Linuxos vírusokat nézik? Mondja már meg a bácsi!
attól hogy te kézzel törölgetsz, egy programnak még simán engedi hogy törölje 😄 ez a látszatbiztonság.
AVG
Kaspersky
Ez csak 2 példe, de még lehetne sorolni...
"Na, ez a f*szrágás netovábbja, már bocs. Szerinted ha Linuxra telepít valaki vírusirtót, akkor az nem Linuxra van?! Ráadásul szerinted a Linuxra írt vírusok a Windowst támadják?"
Na ez meg a tudatlanság netovábbja. clamav, squid-vscan, samba-vscan, stb... Mégis mi a faszt figyelnek? Azt az 50db linuxra írt vírust? Léteznek linux desktopra is vírusírtók, de nemhiszem, hogy érdemes lenne költeni rájuk. Akkor már clamav ha valaki nem tud meglenni vírusírtó nélkül.
Turdus:
"Ezzel árultad el, hogy alapjaiban nem értesz az egészbõl semmit."
Na akkor villantsd meg tudásod az elesettekkel szemben, hogy milyen profitjuk származik, ha már így ellentmondasz. Bár szerintem semmit nem fogsz tudni erre mondani, lévén, hogy GNU, GPL. Ismerõsek, Ó Nagy Mester?
"Linuxra nincs vírusirtó. Amire gondolsz, az azért van, hogy a linux mögötti lanba kötött WINDOWS-os vírusokat írtsa. Csak hogy pontosítsunk."
Na, ez a f*szrágás netovábbja, már bocs. Szerinted ha Linuxra telepít valaki vírusirtót, akkor az nem Linuxra van?! Ráadásul szerinted a Linuxra írt vírusok a Windowst támadják?
"Tehát a Linuxos vírusok vagy "soha nem terjednek el", vagy hogy "hamarosan többé nem tud mûködni". Te idézted, nem én."
Ne menj el biztonsági szakértõnek, mert látom, alapjába éve halvány lila gõzöd sincs az egész témáról. Ha ennyire hátradõlhet az ember, hogy "úgyis lesz majd javítás hozzá", akkor mit fikázod a Windows javítások kihozási idejét? Azok is idõvel kijönnek, ellehetetlenítve a további fertõzéseket, nem? Ráérnek akkor félévente kihozni újat. Jajj!!!!
"és újabb repedéseket fedezhetnek fel, amiket több hónaponta javítanak csak (lásd SP-k kiadásának gyakorisága)."
Te jó ég! Az SP nagyrészint az idõvel kijött biztonsági frissítések bõrkötetes gyûjteménye, plusz pár új javítás! Ráadásul a Windowst nem az egész világon írják, hanem csak egy cégnél! Van fogalmad a kettõ közötti különbségrõl?!
mousee: én McAfee Security Centert használok, mindenkinek csak ajánlani tudom! A régi erõforrás-zabálás a múlté, gyors és hatékony. NOD-ot semmiképpen ne, akkor már inkább ne tegyen fel az ember semmit, kb. egyenlõ hatékonyságú a védelem.
"Nekem pl most frissült a kernel 8.10es ubi alatt egy fél órája 😊"
Nekem 29-én pakolt fel utoljára két darab biztonsági frissítést a Vista, és az elõbb frissült a McAfee-m. 😊
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Még mindig senkinek nincs rá válasza hogy miként lehet a cikkben mellékelt képhez hasonlóvá tenni a win7-et? Mármint ahogy a tálca olyan legyen és ne vista kinézetû. Vagy a 6801-esben még a régi theme van?
Turdus: Én egyszerû alap userrel amit a vista telepítésénél (illetve elsõ indulásnál) csináltál ha a fejem tetejére álltam se tudtam turkálni a hosts fájlban. Admin jogokkal persze hogy ment, meg Admin felhasználóval, de egy egyszerú mezei user nem tudja. Se módosítani se törölni nem lehetett, csak megnyitni és belenézni. Úgyhogy te ügyes voltál hogy tudtak modósítani <#eljen>#eljen>
Amúgy meg nemtudom mit vártok egy windows-tól. Vagy hiper biztonságos, vagy felhaszáló barát. A kettõ együtt nem mûködik, mert akkor már nem windowsnak hívnák és nem az MS adná ki. Linux bárki bármit mond nekem nem felhasználó barát, a Mac meg ugye réteg OS. Kötve hiszem hogy Katikát leültetném bármelyik elé rögvest tudna vele mindent csinálni amit egy irodai alkalmazottnak kell a gépen. Szóval egyenlõre a "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk" WinOs-t választja mindenki, mert könnyû a kezelése. Emlékszem egyszer kipróbáltam egy "maximum security" windowst ismerõsnél (biztonságbu*i). Az egy dolog hogy a paint is jelszóval meg 2 "biztosan?" kérdéssel nyílt meg, de még menteni sem lehetett csak úgy. Idegbajt is kapnék ha ilyen körülmények között kellene dolgozni.
Ezért hogy "mi a jobb a kerékpár vagy a vajas kenyér" kérdésekkel bombázzátok egymást teljesen értelmetlen. Windwos-Linux-Mac vitában sosem lesz egyetértés mert három különbözõ dolog, három különbözõ célközönségnek, és három különbözõ mûködési elvvel. De persze ez csak az én véleményem.
Win7: engedte
echo "127.0.0.1 valami.hu" >>(path)/hosts
MacOSX: -bash: /etc/hosts: Permission denied
Linux: -bash: /etc/hosts: Permission denied
OpenSolaris: -ksh: /etc/hosts: Permission denied
WinXP: engedte
Vista: engedte
Win7 iso-m nincs, de valaki kiprálhatná ott is.
"Nem véletlenül csinálnak a biztonsági szakemberek Linuxra vírusirtót"
Linuxra nincs vírusirtó. Amire gondolsz, az azért van, hogy a linux mögötti lanba kötött WINDOWS-os vírusokat írtsa. Csak hogy pontosítsunk.
"ugyanis profitjuk nem származik belõle"
Ezzel árultad el, hogy alapjaiban nem értesz az egészbõl semmit.
Elõzõ munkahelyemen pl rengeteg pénzt keresnek azzal, hogy bérbe vírusölnek: befut a linuxos szerverre a levél, az vírusirtja (windowsos vírusok ellen) meg spamszûri, majd a végeredményt továbbküldi egy winfosos excséngnek, ami alapból képtelen lenne minderre (illetve mikor megpróbálták, annyira felzabálta a gép erõforrásait, hogy csak napos késéssel továbbította a leveleket).
"Ennyit a Linuxosokról, nem hiába könnyû prédák."
Hehehe :-) Annyira könnyû prédák, hogy még a picipuha is átállt linuxos webszerverre, mikor feltörték a honlapját kiszolgáló iis-t... Asszem ennyit errõl.
Ha pedig idézel, akkor érdemes elolvasni, mert így csak engem ismételtél:
"Az elsõ megoldás hátránya, hogy a vírus talán soha nem terjed el (a gyakorlatban eddig ez volt a helyzet), a másodiké pedig az, hogy a biztonsági hibákat hamar kijavítják, és a vírus többé nem tud mûködni"
Tehát a Linuxos vírusok vagy "soha nem terjednek el", vagy hogy "hamarosan többé nem tud mûködni". Te idézted, nem én.
"Igen, a Linuxnak kemény biztonsági rendszere van (már a Vistának is, szerencsére), de nem megkerülhetetlen"
Nem mondtam, hogy megkerülhetetlen, csak azt, ha megkerülhetõ, akkor nagyon gyorsan kijavítják, hogy többé ne legyen az.
Az a baj, hogy a lényeget nem érted. Mgepróbálom egyszerûen leírni: egy ház annyira stabil, mint az alapzata, mivel arra épül, és az általa nyújtott keretekbõl nem tud kitörni. Windows alatt gyenge a talapzat, és újabb repedéseket fedezhetnek fel, amiket több hónaponta javítanak csak (lásd SP-k kiadásának gyakorisága). Falak bárhol lehetnek, nincs rá szabály, az erre épült ház ezért ingatag (ad absurdum az egyik oldalfala akár hiányozhat is, és egy oldalon lehet két fal).
Linux alatt az alapzatot több tízezer ember figyeli folyamatosan, és ha valaki észrevesz egy repedést, akkor azt azonnal befoltozza. Falakat csak oda lehet húzni, ahová az alapzat kijelöli, ezért sokkal jobb esélyed van rá, hogy statikailag is rendben legyen.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
"Az ismert bináris, a Linux saját ELF formátumú programjait támadó vírusok száma az elmúlt két év során félévente durván 50%-kal emelkedett, így elérve 2001 végére a 35-öt."
"Ezek jórészt több állományból állnak, kombinálva a hordozható, bárhol lefuttatható scripteket, illetve a natív programokat. Többségükben valamilyen biztonsági hibát használnak ki, amelynek révén root jogosultságokat szerezhet a futó program. Ennek révén ezeknek a férgeknek a többsége erõsen verzió specifikus, csak azokon a kernel változatokon, illetve alkalmazás változatok mellett életképesek, amelyek hibáit kihasználják."
Nekem pl most frissült a kernel 8.10es ubi alatt egy fél órája 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Vista biztonsági rendszere: Én anno avast! home editionnal feszerelkezve nyúztam a 32 bites home premiumot (többek közt) 1 hónapig, és sikerült így is benyalnom pár spyware-t. Igaz, hogy észre se vettem õket, de akkor is ottvoltak. UAC-ot nem kapcsoltam ki, csak letesztelt, jól bevált programokat használtam. Természetesen lehet, hogy bennem volt a hiba, de nekem ez úgy aláírta a vista sorsát. Meg gyakorlatilag úgy az egész windows-ét. De remélem majd változik a helyzet 😊 Erõs konkurencia, erõs fejlõdés.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Ajánlom egyébként, hogy tanulmányozd a Vista jogosultsági rendszerét, mert gyökeresen megváltozott az XP-hez képest (egyébként ha egy vírus be tud jutni a Windowsba, az két dolgot jelenthet: vagy friss találmány a vírus, vagy nem naprakészek a biztonsági alkalmazások). Kezd ezzel, majd folytasd !ezzel. Bár már elõre hallom a választ: "jó-jó, de a Linuxé jobb, meg ez amúgy is sz*r, és fos az MS meg a termékei is, és mindenki láma aki használja, és nem tudják megérteni a szent Linux mûködését".
Egy pár kis szösszenet:
"Mint minden operációs rendszerre, Linuxra is lehet írni vírusokat. A vírusíró két megoldás közül választhat. Az egyik szerint kizárólag az operációs rendszer számára legális mûveleteket végez (beleértve ebbe az írható programok megfertõzését is), a másik megoldás szerint viszont egy vagy több biztonsági hibát kihasználva root jogosultságokat szerez (magyarul: nem kap a usertõl, hanem erõszakosan megszerzi magának), és átveszi a hatalmat a gép felett. Az elsõ megoldás hátránya, hogy a vírus talán soha nem terjed el (a gyakorlatban eddig ez volt a helyzet), a másodiké pedig az, hogy a biztonsági hibákat hamar kijavítják, és a vírus többé nem tud mûködni. Talán a két megoldás kombinációja adhat valami esélyt a vírusnak, mert a biztonsági hiányosságokat kihasználva el tud terjedni annyira, hogy utána kevésbé eredményes módszerekkel is beérje. A vírusoknak különbözõ fajtái vannak. Van pl. egy olyan amely képes videó fájlokba (mpg. divx avi, stb.) beépülni és lejátszás alatt terjedni."
"A Unix tradicionális erõssége a jogosultságok finom szabályozhatósága. Ennek értéke azonban napjainkban csökkenõben van, mivel a hackerek újabb módszereket alkalmaznak. Ahelyett, hogy a többé-kevésbé specifikáció szerint mûködõ biztonsági rendszert "rábeszéléssel" játszanák ki (pl. jelszavak kitalálása, az ellenõrzések folyamatában található kiskapuk kihasználása), durvább módszert alkalmaznak az operációs rendszer feletti uralom átvételére. Az ún. buffer-overflow támadás során az adott programmodul nem képes kezelni a hozzá érkezõ túl hosszú vagy különös formátumú adatot, ezért az a gép fõmemóriájába kerül és a hackerek által beleszõtt kártékony kód adminisztrátori jogokkal fut le." És pont ezért lehetnek rosszabbak a jövõbeni vírusok: minél rövidebb idõ alatt minél nagyobb rombolást kell mûvelni, miután a Linuxosok gyanakvása szépen téli álmot alszik.
Plusz pár link: egy, kettõ, három, négy.
Igen, a Linuxnak kemény biztonsági rendszere van (már a Vistának is, szerencsére), de nem megkerülhetetlen. De persze aki ezt állítja, az mind be van skatulyázva, így a nagyfejû szakértõk is, mert a mezei Linux-user a "poweruser", õk mindent jobban tudnak, és mindenki más csak egy kis csicska (mondjuk arrakistor után megszokhatta ezt már a világ). Bírom az ilyen elvakult emberkéket, akiknek semmit sem mond az, hogy a károkozó emberkék technikái hamarabb fejlõdnek, mint a védekezõké, és a támadandó szoftverek. És még azon csodálkoznak az emberek, hogy annyi számítógép van a botnet hálózatokban, én spec. csak a fejem fogom az egyes emberek naivitásán.
Bocs, de ez a "Linuxra nincs épkézláb vírus így nem kell semmilyen védelmi progi rá" kb. annyira naprakész jelmondat, mint ha még mindig azt mondanánk, hogy az Egri Vár bevehetetlen. Esetleg egyszem géppityuval az, nincs nagy tûzereje. A végén még azzal fog valaki jönni itt az SG-n, hogy feltalálta az ellophatatlan autót.
Ami nagyon fasza hogy itt ugyanugy mint chromeba minden egyes internet explorer ablak külön folyamat.
Superbar: http://chris123nt.com/2008/11/02/superbar-enabled-in-windows-7-build-6801/
Tényleg csak 1-2 apróság, amit nem nagyon értettél meg Turdus elõadásából:
A linux alatt csak akkor vagy bent rootként, ha arra tényleg szükség van. Ha mindent rootként csinálsz, akkor meg nemes egyszerûen gyökér vagy. Ha viszont sima user, akkor csak a saját fájljaidat, beállításaidat módosíthatod. Csak ahhoz van jogod. Ha benyalsz egy vírust, (letöltöd, beállítod neki, hogy futtatható legyen, majd lefuttatod, ami amúgy tökvalószínû), akkor max a saját dolgaidat tudod elrontani.
Xp alatt ha vendégfiók nyal be egy vírust, az ugyanúgy kárt tesz az összes usernek. Vagy -saját tapasztalat- ha egy vírust/trójait/spyware-t ha benyalsz, akkor utána elég kevés esélyed van megszabadulni 100%-ban úgy tõle, hogy a rendszer ugyanolyan gyors, és stabil legyen, mint régen (pl próbálj meg leölni 1 virtumonde-t....kalandos). És persze még egy hiba: winben a vírusirtó, spyware figyelõ akármi mind kajálja az erõforrásaidat.
Én kb fél éve nem bootoltam be XP-t. Pedig itt figyel a gépen (kapott 10 gigát, ha bármiért mégis kéne). Nem használok vírusirtót. A rendszerem naprakész, és gyors. Nem lassul be, mint a win. Alternatíváim megvannak, kedvenc játékaim mennek wine-al. Innentõl kezdve nekem nem kell windows többet 😊
Zárógondolat: Aki már legalább fél éve napi szinten használ egy linuxot, és azt õ is telepítette, vagy csak 1 icipici józan esze is van, annak nem kell vírusírtó (pingvin alá persze).
utóutóutóirat: jóccakát
Nemtom én mindig olvastam a vista fikázást a neten itt a forumon is ,de eddig nekem a vista volt a leggyorsabb ->xp-t, fedora8, ubuntu8.04, és 8.10 et is lehagyta eddig sebességbe win7et is szoval en meg maradok vistanal.
Asztali gépnél már a korábbi hozzászólók hogy leírták hogy készülnek olyan hardwerek amikhez nincs már win98-as driver és sajnos az XP-t is kezdik kikoptatni a használatból...
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Amúgy ha minden ember olyan lenne, mint te, akkor pl. a mágnesesség is csak boszorkányság lenne (közvetlenül látni nem látod az erõvonalakat, csak közvetetten, illetve a hatását tapasztalod). Meg ha itt helyben írnék egy vírust Linuxra, amely pl. minden pénteken leformázza a vinyót (és ezt az egyszerûség kedvéért tekintsük tutinak), akkor is mi lenne a válasz tõled? "Nekem ez úgysem fog felkerülni a gépemre." 😉 Hogy is írtad? "Szeretem az ilyen széleslátókörû egyéneket."
"A vírusírtó olyan, mint a lázcsillapító. A betegség okát nem szûnteti meg, sõt."
Most Nobel-díjat vársz? Ki állította akárcsak egyszer is, hogy egy vírusirtó befoltozza a hiányosságokat/hibákat?! (vagyis a betegség okait) Elpusztítja a kártevõt, vagy magát a fertõzött fájlt a gépen, oszt csók, mást senki nem is vár tõlük (de persze ezek a hülye IT biztonsági szakemberek, csak vaklármát csapnak a láma beszólásaikkal). Nekem is veszett már el fontos fájlom egy buzi crack miatt még anno Win98-on - ez van.
Ez jó poén volt. 😊
Mint pl. AGP8x-os, FireWire, Bluetooth, normálisabb Wlan, USB2.0, hogy olyan hülyeségrõl ne beszéljünk mint SATA, PCI-E ... Próbálj meg pl. egy ATI HD kártyát telepíteni W98 alá. Sõt. W2K alá ...
Ez végülis egy hegesztett Vista?
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
LZ forever
Az, hogy gondolnak rá, édeskevés. Arra mutass módszert, hogy hogy kell megkerülni. Na ilyen nem lesz. Vagy ha netalántán mégis, akkor a nyílt forrásnak köszönhetõen kb fél óra múlva leszedhetõ a patch. Ez az, amit a picipuha soha nem fog tudni.
Ezért merem állítani, hogy Linuxra sose fog kelleni vírusírtó. Elõbb javítják ki a biztonsági rést, amin keresztül esetleg bejuthatna egy trójai, semmint elterjedhetne egy, azt kihasználó program.
A vírusírtó olyan, mint a lázcsillapító. A betegség okát nem szûnteti meg, sõt.
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Mondtam én ilyent?
Úgy megörültem, hátha írsz valami érdekeset, de ez édes kevés. Pl a linkelt oldalról továbbmentem a Bliss vírus leírására, ahol ez áll:
"When executed, it attempts to attach itself to Linux executable files"
Ez csupán két sebbõl vérzik:
1) "when executed". Márha van hozzá egyáltalán jog. Normális oprendszer alatt simán tudok olyant mondani, hogy a felhasználók mappáiban ne lehessen futtatni binárist.
2) "attach itself to files" hahahahaha, hehehehe, höhöhö... megnézem ki az a lúzer, aki írási jogot ad a halandó felhasználóknak a /bin-re!!!! Ez nagyon jó, tényleg ROTFL. <#taps>#taps>
Majd ha találsz olyant is, amit nem véd ki egy alapkonfiguráció, szólj.
A mac-esrõl: "A kitömörítés után valóban megjelenik az állomány JPEG ikonja, ám valójában egy futtatható fájlról van szó". Hát, ha valaki nem preview-al vagy photoshop-al akar képet megnyitni, hanem futtatja (elég nehéz elképzelni), az meg is érdemli <#nyes>#nyes> De ekkor is max. az adott felhasználó szívja meg, a gép többi felhasználója nyugodtan alhat.