90
  • galocza
    nem kell kiszáééni, cövel 2-3 sec alatt át lehet mászni sofőrülésből a lövöldözőhelyre.
  • moRtiZ
    A hetvegi ajanlonak a Dead Space-nek kellett volna lennie. Az ev jateka lesz. FC2 valahogy semmi izgalmat nem bir belolem kivaltani.
  • tothzozo
    Csatlakozom az elöttem szólokhoz, Dögunalom!
    Azt hittem velem van a baj :)
    És van egy két zavaró dolog.
    Pl Sniper... Nem lehet egy rohadt sziklára se felmászni, pedig onnan lenne értelme.
    A mentések kuszasága (Xbox360-on)
    És néha nem tudom ki és honnan lő?
    A fegyver fejlesztés sem világos.
    És ha dzsipben ülök, szemből jön a másik esélyem sincs időben reagálni!
    Stb.....
    Én csalódtam, a grafika nem minden! Hiányzik a gépszíjj ami elkap egy jó játéknál!!!
  • mad363
    dögunalmas játék hiába jó a grafikája... annyival meg nem megy gyorsabban mint a crysis aminek azért volt storyja és messze jobban élveztem és abból nem egy részt fel tudok idézni magamba meg helyszint.ha nekem kéne pontozni 80%fölé nem osztályoznám.
  • lac111
    Ami még viccesebb, hogy a Credits végén odaírják hogy:
    Based on "xy"'s Far Cry.
  • Aldaryn
    Lövöldözésre, akcióra kihegyezett, szabadságérzetet adó terepet és küldetésrendszert tálaló, mégis élő, és valami furamód valóságosnak ható könyezetet egy átékba zsúfolni eddig szerintem csak a gta sorozatban sikerült.

Itt majdhogynem csak azon bukik, hogy a városon kívül minen és mindenki fél kilóméterről lő rád.

A grafika csodás, eszement optimalizált, a kis szar vasamon gyönyörűen fut, de elfogultan szemléli az, aki azt mondja, hogy a crysis emellett elbújhat. Ami a fizikát illeti, sajnáltam, hogy nem lehet mindent szerteszét rombolni. an, amt lehet, van, amit nem, oylan furán hat.

Összeségében egy remek játék, sok jó ötlettel, a legnagyobb szívfájdalmam talán a normális lopakodás hiánya, valamint az, hogy egy fél méteres tereptárgy akadályt jelent mozgás szempontjából. Nincs felkapaszkodás, ilyesmi.
  • NEOreg3
    sajnos 3-4 óra után tényleg unalmassá válik, semmi késztetést nem érzek arra, hogy tovább játsszak vele, pedig eléggé vártam. kb 70%-ra értékelem, csalódás.
  • Rage47
    az ellenfél gyors respawn-ja megölte a játékélményt
  • Legendary
    Hi mindenki!
    Engem csak az érdekelne, hogy ez a játék mitől Far Cry? Ezzel az erővel a következő forma-1 szimulátornak adhatnák a Tomb Raider címet például :) Semmi köze a Far Cry-hoz.
  • Magh
    Csak az értékelést olvastam el. Szerintem a grafika simán 5/5, erre 4-et adni vicc, benne van a top5-ben, ráadásul kiemelkedően optimalizált. AI viszont elég gyenge és tiszta bug, nem ér 4-et. A kezelés, irányíthatóság tényleg jó, konzolon; PC-n kevés a lehetőség, ami egy realisztikusnak szánt FPS-ben szemet szúr.
    A 4/5-ös összegzés szerintem reális, %-os skálán 85% körül értékelhető objektíven a játék a monotonitás, kihagyott lehetőségek, játékélményt lerontó AI miatt. Egy jól összerakott kiegészítővel ez felmehet 95%-ig.
  • Kingfisher
    Szerintem neki se a környezettel volt baja, hanem a megvalósítás totális unalomba fulladásával. A kezdeti wow ez jónak ígérkezik hamar átmegy és történni is fog valami? feelingbe.
  • galocza
    hát, ha a kezdetektől nem fogott meg a polgárháborús-zsoldosos gyilkos hangulat, akkor nem bíztathatlak: szvsz ez a játék nem neked való...
  • szurka
    a grafika nagyon állat, eszement részletes és valósághű, bár kicsit szúrta a szemem pl a visszapillantó tükrök hiánya, mintha levágták volna őket, vagy hogy csórikám nem nyomja meg a kocsiban a pedált. Csak a neve miatt próbáltam ki, és kár h 4-5 óra játék után számomra totális unalomba fulladt, mindenféle izgalom nélkül nyiszáltam az ellenséges tagokat, hiányoltam valamiféle fordulópontot, ami feszültté teszi a történetet, hát ez elmaradt. 1 hete játszottam vele utoljára, és nem biztos h újra előveszem
  • Gerygrey
    Ja és nem tudom a kedves cikkíró mennyi időt töltött el a pályaszerkesztővel, de én azért ennél az egy mondatnál többet szántam volna neki. Egyszerűen zseniális, ilyet én még FPS-hez nem láttam. Azt hiszem ez a játék lesz a következő hónapok Trackmaniája, a megunhatatlan multiplayer móka változatos és profi minőségű custom pályákon.
  • Gerygrey
    Nekem hasonló konfig (csak a VGA más, 7600GT, nem tudom ez erősebb vagy gyengébb) 1440*900-ban minden low-on szépen fut - és valóban, így se nevezhető csúnyának. Sőt...
  • galocza
    ne légy benne biztos, itt athlon 3500+, gf7900gs, 2gb ram, nem erőmű, új játék ált meg se nagyon moccan. 1280*1024, minimumon, de 2x antialiasinggel gond nélkül megy, és így is jól néz ki.
  • galocza
    engem meglepett ez a game. az első részt utáltam (sry, fanok!), de ez remek.
    igazából én úgy érzem (tévedhetek), sok minden úgy lett átemelve, főleg a stalkerből - pl random küldik, szabad mozgás, frakciók közötti csatározás, artifact helyett gyémántvadászat.
    sose gondoltam volna, hogy egy afrikában (átlagembert nem különösebben izgatja a fekete kontinens) játszódó játék ennyire megfogjon: akkor már ázsiát vagy dél-amerikát érdekesebbnek gondoltam volna. és mégis. valahogy nagyon átjön a háború borzalmai sőt még rosszabb fíling: zsoldosként megyünk és lekaszálunk mindenkit pár kavicsért, oda állunk, ahol a munka van, minden szövetség csak pillanatnyi.
    hangualtosak a sajátnézetű dolgok a maláriás dolgoktól az ólom kiműtéséig.
    a haverok részben tetszenek, de szerintem vhogy félkészen maradtak: ok, van 1, aki módosítja a főküldetést, meg egy aki kiment ha kaki van, de a többi max feladatot ad, azért se fizetnek. reputáció nő, ó köszi, és az mire jó? statisztika nincs róla (csak némi szöveg), előnnyel nem jár.
    közlekedés elég ócska, főleg annak tekintetében, hogy muszáj mindig min a fél pályát átautókázni a célhoz, kis szerencsével vissza is lejelentkezni (haverok küldijei), oszt megint utazgatunk, csak hogy újabb feladatot kapjunk - majd a kör elölről...
    járművek jópofák, fegyverek nemkülönben (azért a gránátvető másodlagos fegyverként durva 8), sajna a lopakodós megoldás nekem nem jött össze, pedig mind3 fegyvercsoportban van csendes, próbálkoztam velük. az azért jó, hogy odavaló(nak tűnő) fegyvereket válogattak össze, 50 éves típusoktól felfelé.
    tetszett, hogy mind az enemi, mind mi megúszhatjuk a félhulla állapotot, jön a pajti és megpróbálja fedezékbe cipelni a póruljártat.
    2-3 éves gépemen gond nélkül megy - alacsony beállítások, és még így is remekül néz ki.
    a fegyvervásárlás érdekes, nem tudtam eldönteni, tetszik-e vagy sem: vicces, hogy ha 1x megveszünk vmit, végtelen db áll rendelkezésre (+ minden házikónkba odateleportál 1et-1et)
    nem tetszettek a valóban egyhangú, menj-a-világ-másik-felére-öld-meg/hozd-el tucatküldetések. illett volna szerintem legalább a főszálat kidolgozni rendesen. vagy valahogy, mert ez kb zérus.
    utálom, hogy odébbmegyek 5 métert és respawnol az egész rohadt ellenőrzési pont, amit az imént írtottam ki. ne már.
    a történet csak alibi, vannak a rosszak és a másik rosszak + a szociopata sakál. nem tudunk választani a felek közül (pl stalker), hogy ennek vagy annak kedvezünk, és ennek megfelelően vmelyik csoport erősödik, ne adj isten nem lő szitává amint megpillant. a csoportok egymással nem hadakoznak, csak a főhőssel. teljesen jellegtelenek, ennyi erővel egy frakció is lehetett volna.
    az angolság vicces, mintha a legfrankabb montreáli írta volna a szöveget, majd google translate-tel fordította volna. a küldetések felénél azt se tudtam mi van, főleg ha a buddy is belepiszkált: a legritkább esetben érthető, hogy mi miért történik (nem, nem az én készülékemben van a hiba)...
    stalkerben pl logikus, miért nincsenek civilek, itt azért erőltetett, még az underground "szállal" is - minden faluban csak ellenség.
    annak ellenére, hogy sok helyen félkésznek tűnik a játék, nagyon hangulatos, engem nagyon megragadott a fíling: megyünk csinálni disznóságot, jön szemben egy gránátvetős tütü, kilőjuk józsit és lacit, átszállunk, levegőbe röpítjük addigi járgányunkat és megyünk tovább, mintha misem történt volna - utánunk meg hadd égjen a szavanna... a tűz, robbanások, égések, felrobbant lőszeresláda-tűzijáték amúgy is a játék fénypontját jelentik.
    viszont ez sem tart örökké, én azt hiszem, olyan 20 órát bírtam az idegtépő utazgatást, de most már elfogytak a (nyilvánvaló helyen levő) gyémántok, minden utat bejártam 5x, minden helyet felégettem 5x, kezd marhára uncsi lenni, és arra tippelnék, ezután se lesz több vagy jobb - még pár standard feladat és megvolt a fc2.
  • Inquisitor
    "mivel a Crytek inkább az EA-t választotta új gyermeke (Crysis) anyagi hátterének,"

Rá is faragtak ...
  • vmiki88
    áá de ,egvenném ezt a játékot!!
    Csak sajnos nem bírja a gépem
  • Callisto
    Lehet mindkét módon tölteni. Tárba is lehet golyót rakni, csak hát az lassabb. Csak játékokban nincs olyan hogy most tárat cserélke vagy a tárat töltöm. :)
  • Balumann
    Ez teljesen normális, mivel tárcseréről van szó, nem golyóutántöltésről. :) Az pont hogy a legtöbb játékban hiba. Ha kiveszed azt a tárat, amiből 1 golyó hiányzik, akkor az nem teleportál bele a másik tárba :D
  • mcganyol
    ja... és ha jól emlékszem, akkor ez az a játék, ahol amúgy sem dúskálsz a lőszerben, de ha egy golyó hiányzik a tárból és újra töltesz, akkor levon egy teljes tárat. ez nem tudom, hogy bug-e avagy fícsör, de rám az idegrángás jött, hogy emiatt fél/harmad tárral kellett megkezdenem elég sok tűzharcot.
  • mcganyol
    az vele a gond, hogy nyílt terepen esélytelen vagy (mondjuk very hardon kezdtem, aztán lejebb adtam hardra), mert nem is látod a fűtöl meg a bozóttól az ellenséget, de az fejbelő 500 méterről. városban, táborban, vagy zsúfoltabb területen meg irtó bénán mozognak, tizet is leirt az ember gond nélkül. lopakodni nekem sem nagyon sikerült, de azt hittem csak én vagyok a béna... esetleg egy thief v fallout3 szerű visszajelzést berakhattak volna, hogy tudd, mennyire vagy éppen észrevehető. esetleg camouflage set... de ez már tényleg túl sok lenne a jóból.
    az első kb. 10 alkalomig még gyémántot keresni a gps-el is izgalmas, utána pedig már csak idegesítő szerintem. az is rohadtul idegesített hogy egy ak-t és egy lángszórót vihetek magammal, de egy ak-t és egy mp5-öt nem.
    a vacak ellenörző pontok is idegesítőek egy idő után, és kikerülni sem igen lehet őket. az meg h a lőszert limitálták 4-5 tárban, pedig egy vicc. az esetek nagy részében nem akarom a fűben keresni az ellenfelek hulláit a lőszerért. miért nem bírok el 10-15 tárat? na mindegy.

de a graf nagyon szép és az irányítás is egész jól meg van oldva. összességében azért jó játék, csak kevesebb "értelmetlen lövöldözés"-be kéne belekényszeríteni a játékost. szerintem.
  • Balumann
    Sokat fizetnek az ilyen hozzászólásokért, vagy csak agyadra ment a sok konzolozás?
  • neoG
    ááá, akkor az lenne a gond, hogy túl nehéz:)

dieselG: majd talán a következő részével.ennek még elég tré a grafikája
  • retek683
    jáccottál már a p*cs*ddel? ja bocs neked oan nincs is.... szánalom ez a pc 0 konzol forever téma....
  • BIZ0906
    te tényleg ilyen hülye vagy?
  • dieselG
    Játsszatok Uncharted-dal... ja, olyan nincs is pc-n.
  • mustang93
    Fu ezt nevezzem játéknak,tökéletes grafika,király játékélmény,tűrhető gépigény nem mint a crysisnél "jajj olyan gépigény csökkenés s a végén ugyan olyan maradt".Az igaz hogy a Crytek régi Far Cryja egy üres Tech demo e mellett de az sem volt rossz.
    Ez a játék a Crysist leveri símán mind grafikába + játékélményményben (a crysis nuku játékélmény)szerintem jobb tőle és legalább ebbe nem unom magam halálra.
  • gyuri12
    Esetleg bújjanak fedezékbe,vagy csak legalább ne akadjanak el a falban miközben futnak felém.:|
  • HöfEE
    Szerintem túl jó értékelés ez ennek a játéknak. Az egyetlen dolog ami tényleg jó az a grafika és a gépigény. A kezelőfelületnek is plusz pont. Nagy bejárható terület: hát ja tényleg az, de sokszor már unom magam ha a világ egyik végéről a másikba kell eljutni. Ez nem GTA , hogy egy városban, forgalommal, gyalogosokkal, ÉLETTEL van tűzdelve a környezet, ergo 1 idő után unalom. MI: hát mint mások is írták szerintem írtó hülyék az NPc-k . Ha benn vagyok egy fal, vagy épület mögött nem kerülik meg, minek azt, inkább mennek fejjel a falnak túloldalt 20-an. Na meg lopakodás, lehetetlen. Hiába lövök akár milyen hangtompitós cuccal fejbe valakit, vagy késsel totál csendben, akkor is egyből tudja az egész tábor hogy én ott vagyok. Sebzést már írták mások is, nem részletezem. A történet meg valami hihetetlen gyenge, gyakorlatilag nulla. A főküldetések is csak folyamatosan ugyanazok kisebb változtatásokkal. Összegezve kicsit agyon hype-olt játéknak érzem az FC2-t. Crysishoz hasonlítani meg szerintem nem lehet. Azt élvezettel tudtam végigjátszani, ezt meg úgy, hogy mikor lesz már valami érdekes.
  • zakika00
    http://mezotr.myminicity.com/
    több info a cikkről
  • Fbn Lx
    ez az értékelés nem túlzottan fedi a valóságot.
    ha grafikára lehetne 6 csillagot adni, annyit kellene.
    eszméletlen sézp, főleg az új téképtől kezdve, olyan 30% után. Csak ámultam-bámultam.
    még csak a felénél járok, de eddig kurvajó a játék. aki szereti a nagy szabadságot adó fps-eket, annak csak ajánlani lehet =)
    eszméletlen jó a sztori, és aki azt mondja, nem változatosak a küldetések, az még csak 4-5 órát játszott vele...
    már a FC-t is imádtam, de ez rátett még egy lapáttal... nálam 90%.
  • Kingfisher
    Mész az autóval, kereszteződés. Ellenség persze tudja, hogy te ellenség vagy 500 méterről, annak ellenére, hogy az autód ugyanolyan, mint az autók 90%-a a játékban. Beszállnak terepjáróba, nagyjából ugyanazon script mentén belehajtanak a te kocsidba. Amíg ezzel vacakolnak, te kiszállsz, kicsit kimész oldalra, röhögsz egy jót és szitává lövöd őket az autóban. Visszaszállsz, mész az autóval, kereszteződés... Egyszer se tapasztaltam semmi taktikát az AI-ban. Összevissza rohangálnak fedezékről fedezékre, többnyire egyenesen bele a célkeresztedbe. Különösebb egérmozgásra szükséged sincs. A grafika gyönyörű, élvezetes csak úgy autókázni, túrázgatni. Már csak egy játék kéne az engine-re. Mondjuk egy túraszimulátor, vagy hasonló. A lövöldözést ki lehetne hagyni :D
  • Dark Angel 666
    szerintem ennyit simán megér az a játék
  • neoG
    még nics hozzá teljesen működő törés!meg kell venni! csak 6990!!!
  • neoG
    szerintem inkább élethű.mit vársz mégis?mezitlábas bozótharcosok SWAT teknivál cserkésszenek be
  • NEXUS6
    Háááát igen, a PS-ben sem DX10 szintű GPU-van ugye, aztán a felbontást leszámítva, kb úgy néz ki mint PC-n.;)))
  • NEXUS6
    Én PS-en nyomom, de nekem sem teccik, még a multinak adok egy esélyt, de ha az sem jön be, sürgősen megszabadulok tőle.

Jó a grafika, csak egyszerűen kb mint a GTA-ban, olyan bonyolultságú az akció, ott elmegy mert az egész egy karikatúra, rajzfilmszerű fílinggel rendelkezik.

Pl. ez a gyógyítási rendszer is elég érdekes. Ha nem kötözöd be magad, 10 másodperc alatt elvérzel, de kb 10 másodperc alatt be tudod kötözni magad, akár a csata hevében is, és rögtön vissza is áll elég jelentősen az életerőd. Ezt így tök felesleges volt belerakni. Xerintem.
  • darktouch
    " DirectX 10 mellett a dinamikus napszak és időjárás változások, a tökéletes árnyékok, a tűz és más részecskeeffektek megvalósítása káprázatos. "
    Nem értem nálam DX 9 alatt is változik az időjárás és a napszakok is. (nem csak alvás után) Most akkor mi van??