4747
-
#1904 Nos, a cockpitben ha ráviszed az egeret valamilyen kapcsolóra akkor felugrik egy tooltip hogy mi is az ... (Nekem fent van egy mod, ami a billentyűmegfelelőt is kiírja ...)
A startup-ra van leírás PDF-ben a lockonfiles.com-on, ott le van írva mit milyen sorrendben kell kapcsolgatni, abban is bennevan hogy mi micsoda ...
Aztán érdemes megnézni a Producer Notes-t is, abban is sokmindent elmondanak, letölthetőek a DCS oldaláról, de fent vannak youtube-on is ...
Valójában nem kell mindent fejben tartani, ami meg kell azt gyorsan meg lehet jegyezni ...
Nos, az ED állítása szerint 9 havonta (ezt a részt kétlem ...) jönnek új modulok (külön megvásárolható részek elvileg ...) a DCS-hez...
A következő egy repülőgép az A10-es lesz (Bár én jobban örültem volna egy Su-25T-nek mondjuk ... Mindegy, ez is jó lesz ...), utánna meg ki tudja ... -
mcsaba #1903 Sziasztok, olvasom a manualt, de képtelen vagyok mindent fejbe tartani, ezért érdeklődnék hogy nem létezik olyan kép amin az fülkében szereplő gombokról irja hogy mi micsoda, a manualba van de nem egybe hanem össze vissza, nincs nyomtatóm, csak egy két lap kinyomtatása oldható meg ezért lenne jó ha egybe lenne a gombokról egy leirás, esetleg ha tudtok valami rövidebb leirás ami nem közel 400 oldal hanem max 20-30 oldal lenne annyinak a nyomtatása még megoldható lenne.
A másik ami érdekel hogy mit lehet tudni a DCS jövőjéről, én úgy halottam hogy jönnek újjabb gépek, de az hivatalos oldalon nem sok infót találtam erről, az érdekelne pontosan milyen gépek lesznek, milyen sorrendbe jönnek ki kb mikorra várható az első, lesznek még más addonnok vagy csak repgépek, esetleg a helyszin fog bővülni? -
#1902 Nagyon fasza a w7.Szerintem.
Driverek jók amik vannak a vistához de például ATi csinált már kifejezetten w7 drivert.Erre már tényleg érdemes lesz lecserélni az XP-t, bár megjegyzem nekem a vistával sincs bajom.
Pedál működik de bekellett szerezni hozzá egy gameport2usb átalakítót. -
#1901 Nos, akkor letesztelem én is ... Nekem 3800+-os X2-esem van ... de 2600-on xD Meg egy 8800GTS ...
Ha látható marad a HUD nállam és nem esik nagyot az FPS, akkor lehet fent is hagyom ...
Most a Dynamic Trim-et akarom működésre bírni, kiváncsi vagyok rá hogy működik, de idegesít hogy az a hülye GloivePie negyedére veszi a FreeTrack sebességét :)
Működik a pedál? XD -
Solt #1900 Milyen a Win7? Ennyire van hozzá minden driver? -
#1899 Persze, fullscreen és semmit sem esett tőle az fps.Vagy legalábbis nemvettem észre.
Windows7 ( 64bit ),4GB RAM,Sapphire HD4850 ( 512 ), 4000+ Athlon X2 ( ez nagyon szar már, lassan beszerzek egy 6000+-os CPU-t ). -
#1898 FullScreen be van pipálva a DCS Settingsben? Én azért nem tettem fel, mert a fórumán azt írták, hogy úgy nem megy ...
Mennyit esett az FPS? Játszható maradt még?
Megkérdezhetem milyen gépen ment? (CPU VGA ...)
Lehet este én is kipróbálom ... -
#1897 Leszedtem és a ModMan segíccccssssssségével feltettem.Semmit sem változtattam.
Kipróbáltam úgy is, hogy felkapcsoltam ezt a szart a HUD előtt de nem az igazi szerintem.
-
#1896 Én akartam, de aztán skippelve lett ugyanis valami okból kifolyólag nem megy FullScreen módban (írják is a fórumában ...), csak ha kiveszed a pipát ... Na ez kapásból 20 FPS minusz ... Aztán maga a HDR mod is lassít a játékon ... szóval nem is görcsöltem vele ... (De a HUD szinét sötétebbre lehet venni, akkor jó lenne nem?)
Én a Dinamic Trim update-et akartam letesztelni, de az is bukott, ugyanis ha elidítom a GlovePie-t ami kell hozzá, akkor a FreeTrackemet lelassítja 20-25 FPS-re, ami qrvára zavar ...
Viszont úgynézki sikerült pedálokat szereznem: Szimmetrikusak, analóg cucc, külön Gameport a pedálokhoz, szóval ELVILEG nem kell rákötni a kormányon keresztül, elég a pedálokat :) És nem is volt nagy összeg :)
Abban bízom, hogy sikerül életre keltenem a Gameportot Vista alatt és tényleg működni fog ... ma vagy holnap kell elvileg kézhez kapnom :)
-
#1895 És mit tettél vele hogy elindult? A leírtak szerint jártál el? -
#1894 -
#1893 Lonci alatt simán megy.Aztán próbáltam DCS alatt is és először nem akarta a jót aztán most amikor ezt próbáltam szépen elindult.Aztán le is szedtem mert a HUD alig-alig látható miatta. -
#1892 Valaki tesztelte már EZT??? Nekem pl nem megy valamiért! Ötlet esetleg?
VIDEO -
ronnydown #1891 Köszi! -
#1890 -
ronnydown #1889 A deadzone/curve állítgatást merre kell keresni és hogyan?
Köszi -
#1888 Hoppá ... nem csak nállam voltak AutoHover anomáliák BS-ben ... Külön topikja van a DCS fórumon ...
Ott is azt írják ami itt elhangzott már, de másnak is jött elő lehetetlen helyzetben xD -
Solt #1887 Két nagy vinyóm van, és 4GB ramom, tehát ez a része nem érint! :) Nekem a 64bites Vista nagyon bevált.
Én gyorsulásokat nem vettem észre, bár kicsivel jobban fut minden, mint XP-n... ArmA egy nagy talány, fix 60fps-ről képes 20-ra zuhanni csak azért, mert ráközelítesz valamire... optimizálatlan, mint az FC... :S -
#1886 Nállam hirtelen ötlet volt a Vista, szívom is a fogam, mert nem játszottam eleget vele, így most office-al, mindennel 15 gigán terpeszkedik ... De nincs kedvem újrarakni ... majd egyszer ...
Youp Pax mondjuk nállam is trükkösen ment fel csak, egy rakás Creative cucc nem működik, de amúgy minden ok :) -
#1885 az xp ami levan ghostolva nálam is eredeti mert ott az hogy 1,5giga és benne van minden az úgy elfogadtaható..
de a Vista számomra csak így használható, és elfogadható:)
Vistával eddig két visszatartó problémám volt:
1. helyigény + a rengeteg mappa és felesleges fájl amit egy lapitopi vinyó nem kedvel (utálom a hangos gépet:)
2. cache kezelés ami az egész ramot felzabálja se perc alatt aztán csak megy a swappolás ->> O&O Cache a megoldás
BS miatt sajna rettentően ajánlott felrakni (2mag)
FS9 - FSX miatt is.. (gyorsabb mint xp alatt a kamera váltások sebessége a sok fájl ellenére is)
LO:FC is gyorsabb gondlom affinity állítgatással..
úgy hallottam az ARMA-ra is jótékony hatással van -
Solt #1884 Az bizony! :) Biztos a gondolat ereje is benne van, de még a mindenkinél működő youp pax driver is szétcseszte nálam a rendszert! A saitek drivereitől eltekintve nekem kizárólag a gyári, hivatalos cuccok váltak be.. -
#1883 én se szeretem azt amit más buherál, példul ezek a Xp vinter edicsön meg mittomén mik.. ezek valkinek az igényeihez lettek szabva csak felrakta a netre.
ezért csinálom én magamnak olyanra ahogy tetszik.. tudod veres háttérkép meg hasonlók
másrészről én iszonyatos hibának tartom a microsoft részéről hogy elhagyta a régi jól bevált win95-ös telepítő megoldást amiben szépen megtudtad adni hogy mit rakjon fel és mit ne
hol van már az a felügyelt egyszerűség..
-
#1882 nos akkor ez egy meddő dolog a számodra -
Solt #1881 Nekem ilyen "sterilitási" mániám van... nem szeressem a piszkált dolgokat... :)
Majd a win7 -
#1880 igazat adok bizonyos értelemben.. régen írtam amit írtam..
VISZONT!
256megás vidkarinál igen is sokat jelent ha kihagyod a szebb vizet, ugyanis eltűnik a döcörgés ha mondjuk sok részletes földi jármű körül repkedsz. Ezt pedig én tapasztaltam.. ez is csak egy tipp mindenki számára -
#1879 buherálás alatt érsd azt hogy kivan szedve belőle minden olyan modul amit tudván nem használok.. így 3giga az egész utilokkal a 6-9giga helyett
+service-k is le van vannak tiltogatva amik nem kellenek..
de a TE DÖNTÉSED, és abban igazad van hogy ha majd mégis kell valmelyik törölt modul akkor cumi
számomra ez így az XP valódi utodja.. mert hiába gördülékeny a win7 ha a lényeg ugyanaz marad ott is. -
#1878 Pedig érdemes ... Nekem az XP-m is olyan volt ... igaz most lusta voltam megcsinálni, de a vlite-al nem buherálni lehet, hanem kiszedheted belőlle azokat a dolgokat, amiket tuti nem használnál ...
Nekem O&O defragom van, az bevállt, de asszem kipróbálom ezt is xD Köszi ...
Vista van Priffinityvel, Tune-up stuffal, elvileg oké ... sajna a proci a gond egyedül ... -
Solt #1877 Hát nem tudom, buherált Vistát tuti fel nem tennék a gépemre... -
#1876 Hm, szerintem meg a víz kib. ronda 0-n, cserébe semmi FPS emelkedést nem jelent az újabb generációs kártyákon, ha mediumon (1-es érték) van, ezt röhögve bírja bármelyik PS/VS 3.0-ás (GF6 illetve ATI-ban talán X800 vagy afeletti) széria, sem a Lonci, sem a BS nem a VGA-n bukik, sőt, élsimítás bekapcsolásával ad absurdum még akár gyorsul is, de legalábbis "egyenletesebben" fut. Próbáld csak megnézni mondjuk az Ati Tray tools beépített hardware monitoringjával, hogy a VGA mennyire van kipörgetve.
Ebben azért is vagyok ennyire sure, mert Geforce6600GT-t cseréltem le egy 512MB-os ATI HD3850-el, és nem igazán lett gyorsabb, viszont elbírja legalább a 8x-os élsimítást. Lefuttattam tesztelésképp azt a bemutató tracket 1024x768-tól 1600x1200-ig, különböző élsimításokkal, és abszolúte semmi különbség nincs FPS terén.
Igaz, egymagos CPU-m van, és ez messze nem hajtja ki már ezt a HD3850-et sem. -
#1875 mégvalami!!! ha valki Vistát használ és 2giga ramja van akkor külső Cache menedzser progi -> O&O Cache pro 6
O&O Clever cache6
rettentően sokat dob a stabil vista működés irányába.. egyszerű, kompakt, okos progi.. FS9 alatt is hasznos
isohunt-on megtalálod az "olcsóbb" verzsönt is:) -
#1874 #187es hozzászólás..
azóta se találtam újabb dolgot
vizet érdemes mindenképp 0-rakni, ettől a 256megás kártyák szárnyra kapnak HIGH texture mellett is.
+ ahogy mondottam.. Vista (Vlite-al karcsúsított verzsön a legjobb) -
#1873 Mégvalami eszembe jutott ... nézegettem én is a lua-kat, párba bele is túrtam, de ha vannak tippjeid azok jöhetnek :) -
#1872 Nemnem, ez mindenkinek jó okulásul, ezért írkálom le én is a saját balpéniszkedéseimet is :) ... Nem azért hogy szidjam a játékot, vagy menőzzek a bénaságommal :) Csak okos ember más kárából tanul :)
Az első két hét úgy telt a BS-el hogy belőttem a grafikát és a joy-t, érzékenységre + megcsináltam magamnak a profilt, ahogy kézre esik ...
Pl: én Altitude Hold és Flight Director-on kívül mindegyik autopilótát bekapcsolva hagyom, mikor repkedek ... De harci helyzetben már Flight Directort benyomom, sokat segít, de szokni kell ... Alt Holdot nem szeretem, mert bizonyos szög után ellened dolgozik, felrántja a heli orrát, és ez pl: irányítatlan rakétáknál idegesítő :)
Ha ugyanerre hirtelen van szükség akkor van egy egyszerű trükk ... nyomva kell tartani a Trim buttont ... ugyanis amikor lenyomod a trim buttont akkor kikapcsolja az összes Automodot, mikor meg felengeded akkor végzi a valós trimmelést ... Néha jól jön, mert az
automodokat a kétállású gombokra raktam és azokat manőverezés közben szar kezelni ...
Ha minden jól megy, jövő hét végére nekem is lesz lábpedálom, kiváncsi vagyok, mert amíg FC-ben nem érteztem hiányát (Abban is max lelkes amatőrnek számítok csak, szóval lehet az az oka :) ), itt néha nagyon sírok érte, mert a tekerd a joy-t, közben célozz, közben fordulj, közben emeld az orrát móka kicsit sok :) -
#1871 pedállal próbálj kis irányt változtatni majd trimmeld ki... vagy ha adott az útvonal akkor kiválasztod a rubikonon a waypointot és megnyomod az "R" gombot
az autopilóták 50m alatt kikapcsolnak alacsony lebegésnél erre érdemes odafigyelni! (vagy gyors gombokat definiálni pl: jSHIFT-Ő-Ú-Á-Ű és kéznél van..)
sokan írkálják hogy ki milyen autopilótát kapcsol csak be.. ez mindenkinek relatíve jó vagy nem jó (én példul mindet bekapcsolom mindig)
másrészről amíg az ember nem tudja tökéletesen vezetni a helót addig ne 30m-en kezdjen el lebegni sztem, egy csomó sikertelen missziótól kíméli meg magát.
mégvalami! ha szaggatva fut néhol a játék akkor hajlamos elszámolni a fizikát, és biza ekkor fordulhat elő az a bizonyos rotor tördelés.
2,4es corát x1950el szépen belehet állítani úgy hogy 30! fps felett legyen mindig.. igenis utána kell olvasgatni és a cfg-et meg luá-kat át állítgatni. (csak nevetek amikor a legújabb hardvereken 15fps-et mérnek mert lusták a setup-on kívül kilőni amit úgy se vesz észre az ember)
nemvok vista párti.. de sajnos BS-hez ez kell!
+
az alap missznyákat át lehet ám alakítani hogy kevesebb lebegő elvtárs legyen körülötted, ezáltal nő az fps valamint a SAJÁT tempódhoz igazíthatod a játékmenetet, amitől megintcsak csökken az összeakadó rotorlapátok esélye a kapkodás hevében.
mégvalami! axis tuning - DEADZONE-t beállítani, plussz CURVE értéket is hozzápasszítani a SAJÁT joyodhoz! ne legyen túl érzékeny, de túl lassú érzéketlen se.
remélem nem veszítek tolakodásnak eme sorokat -
#1870 Nos, kis kiegészítés a tegnapihoz egy kicsit tisztább fejjel :)
Szóval ezek ritka anomáliák (max 4-5 alkalommal fordultak elő eddig, és még nem jöttem rá, hogy mit sakkozok el ...) csak bosszantóak, mert általában akkor jönnek elő, mikor egy küldetés tökéletesen szeretnék végrehajtani ...
Eddig a legfurcsább dolgok a következők voltak ... egyenletes repülés, nem túl gyorsan, nem túl alacsonyan, 5°-os kanyar, és összeértek a rotorlapátok ...
AutoHover bekapcsoláskor megbolondult a heli, mikor nagynehezen egyenesbe hoztam akkor vettem észre hogy kikapcsolódott az összes automód!
Leszálláskor AutoHover esetén felkapta az orrát a heli és a kis magasság miatt pukk lett a vége ... (Itt kezdem sejteni, mi lehet a gond ... még le kell tesztelni ...)
Monduk korán sem vagyok "rutinos és profi" helipilóta, valszeg én sakkozok el valamit, csak még nem jöttem rá micsodát xD
Csak dühítenek ezek a dolgok :) ÉS fognak is amíg rá nem jövök az ellenszerükre xD -
#1869 Nos, amikor örömrepkedem, általában minden rendben van xD
Épületek tetejére leszállás, ahol éppen elférek, hidak alatt repkedés, minden megy ...
Küldetések alatt meg pont az ellenkezője ... Mondjuk rengeteget bénázok, az nem vitás, de van hogy a "rendszer áldozata leszek" xD
Ami akkor idegesítő igazán, mikor befejezek egy hosszú küldetést, hazatérek, és földhözcsapom magam 27 méterre a helipadtól xD -
Solt #1868 Ezeket felvehetnétek... velem komolyan nem fordult elő még ilyen "váratlan" lepottyanás! Csak akkor estem, ha hirtelen húztam nullára collective-t, vagy ha hasra húztam a botot, és összegabalyodott minden! :D
Igaz én küldetést nem nagyon repkedtem, csak öröm bohóckodás... leszállás szűk helyekre, híd alatt bujkálás, vonat kergetés! :D -
#1867 Nem éltem meg a dolgot xD
A vicc az egészben hogy nem is tudom hanyadik küldetésnél tartok, de 6 halálból eddig 1-szer lőttek le xD (Az is a "nagyarcom" és a bekapcsolva felejtett altitude hold miatt volt ...)
A többi az Autohover, vagy menet közbeni meghibásodás volt ... (Legelső repülés, ismerdmegakörnyéket flight ... 40 perc után 220-al repülök, 250m magasan ... kezdenék fordulni és hopp ... le is estem ...) -
Solt #1866 :D jegesedésre figyelj... ;) -
#1865 A helipados móka megvan, ez a kanyonos dolog baszott fel igazán ...
Mit kerestem ott?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Deployment kampány egy küldije, hogy éjjel megtámadják a repteret, és át kell menni a másikra ... nos átrepültem a hegyek felett xD