4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• Sidewinder
    http://www.cdv-sevenm.hu/catalog.php?mode=article&articleno=BLACKSHARK2DCS:Black Shark 2

Magyar kézikönyvvel jön.Persze,biztos csak vékonnyal,mert ne gondolja senki azt ,hogy bárki annyira nagyon jó arc akart lenni,hogy lefordítja a teljes 530 oldalas kézikönyvet.
  • Sidewinder
    Ma megjelent a DCS:Black Shark 2. A szimulátor elődjénél izmosabb gépet követel,ára pedig 3990 Ft:
    http://www.cdv-sevenm.hu/catalog.php?mode=article&articleno=BLACKSHARK2
  • beci43
    Nagyon szívesen!
  • Leon77
    Köszönjük szépen! :)
  • beci43
    A Black Shark 2-nél gondot okozott,hogy nem lehet használni a körbenézés+klikkelés funkciót.
    Ez a beállítás ezen segít.
    C:\ProgramFiles\EgaleDynamics\DCSBlackshark2\Scrip ts\Aircrafts\_Common\Cockpit\clickable_common.lua
    majd a
    use_click_and_pan_mode = false funkciót írjátok át _click_and_pan_mode = true -ra!
  • Richtofen
    Alligatorok a gyarban
  • Solt
    Tessék csak görgetni lefelé... :)
  • csolee
    Hi Jocking!
    Ha még érdekes: a missiont megkell nyitnod az editorral és ott kell átszerkeszteni, azaz a helit megkell keresned és arra klikk, akkor a jobb panel alsó felében lesz olyan választható beállítások, mint ... fly, ... taxi, ... rampstart. Fejből nem vágom pontosan - ezek közül lehet választanod.
    További szép napot Mindenkinek!
    (Ha még olvassa vki egyáltalán :o)
  • jocking
    Még valami: Azt hogy lehet beállítani, hogy a misszió ne a levegőben kezdődjön, hanem nekem kelljen indítani és felszállni?
  • pengcso
    Rég játszottam már, de úgy rémlik, hogy Ctrl+C vagy Alt+C
  • jocking
    pilótafülképbe=pilótafülkében :D
  • jocking
    Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet beállítani, hogy amikor körbenézek a pilótafülképbe, akkor a kapcsolók egérrel is "kattinthatóak" legyenek (ne kelljen billentyűkombinációkat használni)?
  • Leon77
    Értem. Sok minden fogalmazódik, de kultúrált leszek. Miért tiltott a vicc, viccelődés?
  • LeonSilver
    Szerinted?
  • Leon77
    Mi történt az üzenetemmel?
  • GaBika6
    =31&arrFilter_pf[filetype]=&arrFilter_pf[gameversion]=&arrFilter_pf[filelang]=&arrFilter_CREATED_USER_NAME=&set_filter=Filter&set_filter=Y]Ka-50
  • bettly
    szevasztok, a Black Shark 1-hez honnan tudnek meg letolteni misziokat, vagy egyebb mas kuldeteseket? Igazan koszonom
  • csolee
    ugy emlékszem BS1ben semmi mást nem kellett csinálni, talán annyit hogy hamarabb indítsd a freetracket, mint a gamest...
    további szép napot!
  • blackshark
    Üdv!
    Valaki tudna segíteni?
    Újra feltettem a játékot, szépen felcsatlakozok szerverre, hogy játszak egy jót erre nem működik a freetrack. Lefuttattam a TrackirFixert és úgy sem lett jó, Valami megoldás?
  • veghcs
    Üdv

Tud valaki segiteni abban,hogy lehet skin-eket feltenni!
  • veghcs
    Üdv

Tud valaki segiteni abban,hogy a küldetésekre a játékban jön velem kisérö de egy kiba...ot lővést nem ad le.
    Szóval milyen be állitások kellenek hogy végre a kisérő is lőjön a célokra.
  • Leon77
    + Egérrel is lehet a sisakcélzót használni (bal ALT+C bill. kombinációval tudsz az egérrel a fülkében csak nézelődni, vagy nézelődni és kapcsolgatni is), de akkor konfigurálj rá befogás gombot is, ha lehet. Ha nem, marad a "repülő kéz" a vezérlők között.
  • Leon77
    Üdv! Na, ott kezdődik a neheze. Elvileg sisakcélzóval lehet (H betű-Helmet mounted sight), amit például a joy HAT gombjaival tudsz irányítani, de az is lassú, ha mindkét gép mozgásban van. Ha függeszkedsz, akkor még esélyes(lehet próbálkozni a Kamov orrával is "ránézni"-célozni a másik gépre, de az is nehéz). Ilyenkor nagy előny a fejmozgás érzékelő (Track IR, Freetrack). Ha van ilyened, akkor bekapcsolod a sisakcélzót, beállítod a célpont négyszöget (Shkval monitor-júnoszty tv) kisebb méretűre, majdnem a minimumra, majd nyomsz egy befogás gombot és sisakcélzóval ráviszed a kurzort a célpontra (ránézel). Ilyenkor amint kontrasztot talál a célzórendszer, már be is fogja neked a mozgó célpontot, s lőn vala indítás, majd öröm, hogy a gaz ellen izzó törmelékfelhőben ad új értelmet a létnek. :)) A joy HAT gombjainál ez ritkábban működik, mert másik gombot is használsz a befogás után (mozgatod a szálkeresztet, sisakcélzót, ugye). Ha elakadsz, jelezd itt, indítok szervert és igyekszem segíteni.
  • veghcs
    Üdv

kösz még az érdekelne,hogyan viszed rá a tv képernyő szálkeresztjét
    elég nehéz gyorsan mozog.
    Ja még sisak célzó müködése érdelkelne.
  • Leon77
    Üdv! Persze! Vikhr rakétát tudsz rá indítani 7 km-en belül, bal oldalpanelon ki kell választani a (Targeting mode control panel) célponttípus-gombok közül a légi célpont (Head-on airborne target) gombot, a többi pedig ugyanúgy megy, mintha földi cél ellen mennél (célpont befog, lézer bekapcs, stb, stb).
  • veghcs
    Üdv

Tud valaki segiteni,hogy légi célra mondjuk egy másik ellenséges harci helikopterre,hogyan lehet rakétával lőni?
  • Leon77
    Próbáld meg kikapcsolni a játékban az FFB-t. Lehet, hogy valami szoftverhiba van BS2-ben, egy próbát mindenesetre megér.
  • Leon77
    Nálam egy Saitek Cyborg Evo joy porosodik, de a repüléshez (Lock On, FC1, FC2, DCS BS 1-2) megfelel. Ha lökhajtásos, merevszárnyú gépeket is reptetnél, talán érdemes elgondolkodni az osztott gázkaron, ha már.
    Honosítás nincs, bár kezdeményezések voltak. Marad az, hogy elolvasod az angol/német/stb nyelven írt kézikönyvet, ha pedig nem beszélsz külföldit, akkor kiszótáraz(hat)od az éppen aktuális részt és utánaolvasol a neten, eképp bővítve ismereteid az adott témában. Véleményem szerint talán nem is rossz az, hogy nincs honosítás. Mondom ezt úgy, hogy én is szótárazom és utánaolvasok. Ez is egyfajta szűrő, mert -jó esetben-tényleg olyanokkal repülhetsz, akiket érdekel is a dolog olyannyira, hogy tenni is képesek azért, hogy megértsék a miérteket és mikénteket. Sarkítva: eléggé zavaró tud lenni, hogy megcsinálod az indítási procedúrát, felfegyverzed a madarat, taktikázva elröpülsz a célig (közben időjárási viszonyoknak megfelelően beállítod és repteted a madarat), majd jön vérpistike, akinek legfőbb szórakozása, hogy lelövöldözze a madarad, csak mert az volt kéznél és az a könnyebb.
  • macleody
    Egy Saitek X-52 teljesen megfelel a stuffhoz, nem kell 70ezres joyt venni.
  • MikroID
    Options-ben game módra állítod!
  • MikroID
    Köszi! Mondjuk találtam egy-két kezdeményezést, de az elhalt... belenéztem a szövegfájlokba, de meglehetősen szedett-vedett, így körülményes a honosítás, pedig kedvet kaptam hozzá! A joy probléma még mindig nem oldódott meg, így most gondolkodom egy új joyon, de azért jó lenne, ha nem kellene másikat vennem, mert manapság ami használható, az 70 k körül van! :( Egyébként szerintem messze a legjobb szimulációs cucc ez manapság! Magyar honban egyébként lehet kapni TrackIR-t? Mert majdnem annyiba kerül a posta költség, mint maga a termék!:(
  • csolee
    arcade: beállításokon belül van vmi olyan asszem, hogy game/simulator
    nemtom milyen az arcade, de hogy a sim nehezen tanulható és kva jó!!!
    további szép napot mindenkinek!
  • nadorij
    Hogy tudom egyjátékos módban beállítani, hogy arcade módban akarok játszani?
  • beci43
    Nincs magyarítás hozzá,de a Youtubon rengeteg oktató videót megtalálsz hozzá.Azonkívül a játék mappájában van a Manual,pdf formátumban,azt böngészd,meg olvasd itt a fórumot.
  • MikroID
    Sziasztok! Tegnap megvettem a BS2-őt a készítők saját oldaláról. Az upgrade verziót választottam, mivel megvan a BS1 is és így fele annyi volt az ára. A BS1 gond nélkül fut, viszont a BS2 ha bármilyen küldetést indítok el, kifagy! Arra már rájöttem, hogy a Saitek Evo Force joy-al van a baja, mert ahogy kihúzom, tökéletesen megy! Ötlet?
    Egyébként készül valami magyar dolog hozzá? Dukomentáció, ne adj isten honosítás?
  • Petko
    Aha, leakciózzák a patcheletlen régi verziót. A patchért meg fizethetsz még 20 dolcsit. Ez az ED egy hernyó cég.
    Annak idején én is kiadtam vagy 50$-t a hivatalos letölthető verzióért amikor megjelent. Aztán akkor jönnek ilyen fizetős patchel.
    És a másik dolog meg amiért berágtam, hogy a Saitek EVO Force joystickommal (ami szintén drága darab volt) nem működik a trim megfelelően, nem tartja meg a beállítást. Évekig írogattam a fórumba, hogy mi lesz, esetleg van e hajlandóság a tisztelt vásárló termékét kijavítani. Le se szarták, és tuti hogy a BS2-ben se javult. Többet nem veszek a ruszki szarjukból.
  • Solt
    Csak azért el kell menni, vagy posta költséget kell fizetni, stb. Plusz a steam-s verziónál nem kell az SF miatt sem "aggódni".
  • Sanyo
    Nem mondtam, hogy a steamen kell megvenni. :)
  • Kapido
    A CD GALAXIS-ban meg 1790,-.
  • Sanyo
    Holnap este 7-ig DCS: Ka-50 akció a steamen.