4747
-
Sidewinder #4507 http://www.cdv-sevenm.hu/catalog.php?mode=article&articleno=BLACKSHARK2DCS:Black Shark 2
Magyar kézikönyvvel jön.Persze,biztos csak vékonnyal,mert ne gondolja senki azt ,hogy bárki annyira nagyon jó arc akart lenni,hogy lefordítja a teljes 530 oldalas kézikönyvet. -
Sidewinder #4506 Ma megjelent a DCS:Black Shark 2. A szimulátor elődjénél izmosabb gépet követel,ára pedig 3990 Ft:
http://www.cdv-sevenm.hu/catalog.php?mode=article&articleno=BLACKSHARK2 -
beci43 #4505 Nagyon szívesen! -
Leon77 #4504 Köszönjük szépen! :) -
beci43 #4503 A Black Shark 2-nél gondot okozott,hogy nem lehet használni a körbenézés+klikkelés funkciót.
Ez a beállítás ezen segít.
C:\ProgramFiles\EgaleDynamics\DCSBlackshark2\Scrip ts\Aircrafts\_Common\Cockpit\clickable_common.lua
majd a
use_click_and_pan_mode = false funkciót írjátok át _click_and_pan_mode = true -ra! -
Richtofen #4502 Alligatorok a gyarban -
Solt #4501 Tessék csak görgetni lefelé... :) -
csolee #4500 Hi Jocking!
Ha még érdekes: a missiont megkell nyitnod az editorral és ott kell átszerkeszteni, azaz a helit megkell keresned és arra klikk, akkor a jobb panel alsó felében lesz olyan választható beállítások, mint ... fly, ... taxi, ... rampstart. Fejből nem vágom pontosan - ezek közül lehet választanod.
További szép napot Mindenkinek!
(Ha még olvassa vki egyáltalán :o) -
jocking #4499 Még valami: Azt hogy lehet beállítani, hogy a misszió ne a levegőben kezdődjön, hanem nekem kelljen indítani és felszállni? -
pengcso #4498 Rég játszottam már, de úgy rémlik, hogy Ctrl+C vagy Alt+C -
jocking #4497 pilótafülképbe=pilótafülkében :D -
jocking #4496 Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet beállítani, hogy amikor körbenézek a pilótafülképbe, akkor a kapcsolók egérrel is "kattinthatóak" legyenek (ne kelljen billentyűkombinációkat használni)? -
Leon77 #4495 Értem. Sok minden fogalmazódik, de kultúrált leszek. Miért tiltott a vicc, viccelődés? -
#4494 Szerinted? -
Leon77 #4493 Mi történt az üzenetemmel? -
#4492 =31&arrFilter_pf[filetype]=&arrFilter_pf[gameversion]=&arrFilter_pf[filelang]=&arrFilter_CREATED_USER_NAME=&set_filter=Filter&set_filter=Y]Ka-50 -
bettly #4491 szevasztok, a Black Shark 1-hez honnan tudnek meg letolteni misziokat, vagy egyebb mas kuldeteseket? Igazan koszonom
-
csolee #4490 ugy emlékszem BS1ben semmi mást nem kellett csinálni, talán annyit hogy hamarabb indítsd a freetracket, mint a gamest...
további szép napot! -
blackshark #4489 Üdv!
Valaki tudna segíteni?
Újra feltettem a játékot, szépen felcsatlakozok szerverre, hogy játszak egy jót erre nem működik a freetrack. Lefuttattam a TrackirFixert és úgy sem lett jó, Valami megoldás? -
veghcs #4488 Üdv
Tud valaki segiteni abban,hogy lehet skin-eket feltenni! -
veghcs #4487 Üdv
Tud valaki segiteni abban,hogy a küldetésekre a játékban jön velem kisérö de egy kiba...ot lővést nem ad le.
Szóval milyen be állitások kellenek hogy végre a kisérő is lőjön a célokra. -
Leon77 #4486 + Egérrel is lehet a sisakcélzót használni (bal ALT+C bill. kombinációval tudsz az egérrel a fülkében csak nézelődni, vagy nézelődni és kapcsolgatni is), de akkor konfigurálj rá befogás gombot is, ha lehet. Ha nem, marad a "repülő kéz" a vezérlők között. -
Leon77 #4485 Üdv! Na, ott kezdődik a neheze. Elvileg sisakcélzóval lehet (H betű-Helmet mounted sight), amit például a joy HAT gombjaival tudsz irányítani, de az is lassú, ha mindkét gép mozgásban van. Ha függeszkedsz, akkor még esélyes(lehet próbálkozni a Kamov orrával is "ránézni"-célozni a másik gépre, de az is nehéz). Ilyenkor nagy előny a fejmozgás érzékelő (Track IR, Freetrack). Ha van ilyened, akkor bekapcsolod a sisakcélzót, beállítod a célpont négyszöget (Shkval monitor-júnoszty tv) kisebb méretűre, majdnem a minimumra, majd nyomsz egy befogás gombot és sisakcélzóval ráviszed a kurzort a célpontra (ránézel). Ilyenkor amint kontrasztot talál a célzórendszer, már be is fogja neked a mozgó célpontot, s lőn vala indítás, majd öröm, hogy a gaz ellen izzó törmelékfelhőben ad új értelmet a létnek. :)) A joy HAT gombjainál ez ritkábban működik, mert másik gombot is használsz a befogás után (mozgatod a szálkeresztet, sisakcélzót, ugye). Ha elakadsz, jelezd itt, indítok szervert és igyekszem segíteni. -
veghcs #4484 Üdv
kösz még az érdekelne,hogyan viszed rá a tv képernyő szálkeresztjét
elég nehéz gyorsan mozog.
Ja még sisak célzó müködése érdelkelne. -
Leon77 #4483 Üdv! Persze! Vikhr rakétát tudsz rá indítani 7 km-en belül, bal oldalpanelon ki kell választani a (Targeting mode control panel) célponttípus-gombok közül a légi célpont (Head-on airborne target) gombot, a többi pedig ugyanúgy megy, mintha földi cél ellen mennél (célpont befog, lézer bekapcs, stb, stb). -
veghcs #4482 Üdv
Tud valaki segiteni,hogy légi célra mondjuk egy másik ellenséges harci helikopterre,hogyan lehet rakétával lőni? -
Leon77 #4481 Próbáld meg kikapcsolni a játékban az FFB-t. Lehet, hogy valami szoftverhiba van BS2-ben, egy próbát mindenesetre megér. -
Leon77 #4480 Nálam egy Saitek Cyborg Evo joy porosodik, de a repüléshez (Lock On, FC1, FC2, DCS BS 1-2) megfelel. Ha lökhajtásos, merevszárnyú gépeket is reptetnél, talán érdemes elgondolkodni az osztott gázkaron, ha már.
Honosítás nincs, bár kezdeményezések voltak. Marad az, hogy elolvasod az angol/német/stb nyelven írt kézikönyvet, ha pedig nem beszélsz külföldit, akkor kiszótáraz(hat)od az éppen aktuális részt és utánaolvasol a neten, eképp bővítve ismereteid az adott témában. Véleményem szerint talán nem is rossz az, hogy nincs honosítás. Mondom ezt úgy, hogy én is szótárazom és utánaolvasok. Ez is egyfajta szűrő, mert -jó esetben-tényleg olyanokkal repülhetsz, akiket érdekel is a dolog olyannyira, hogy tenni is képesek azért, hogy megértsék a miérteket és mikénteket. Sarkítva: eléggé zavaró tud lenni, hogy megcsinálod az indítási procedúrát, felfegyverzed a madarat, taktikázva elröpülsz a célig (közben időjárási viszonyoknak megfelelően beállítod és repteted a madarat), majd jön vérpistike, akinek legfőbb szórakozása, hogy lelövöldözze a madarad, csak mert az volt kéznél és az a könnyebb. -
#4479 Egy Saitek X-52 teljesen megfelel a stuffhoz, nem kell 70ezres joyt venni. -
MikroID #4478 Options-ben game módra állítod! -
MikroID #4477 Köszi! Mondjuk találtam egy-két kezdeményezést, de az elhalt... belenéztem a szövegfájlokba, de meglehetősen szedett-vedett, így körülményes a honosítás, pedig kedvet kaptam hozzá! A joy probléma még mindig nem oldódott meg, így most gondolkodom egy új joyon, de azért jó lenne, ha nem kellene másikat vennem, mert manapság ami használható, az 70 k körül van! :( Egyébként szerintem messze a legjobb szimulációs cucc ez manapság! Magyar honban egyébként lehet kapni TrackIR-t? Mert majdnem annyiba kerül a posta költség, mint maga a termék!:( -
csolee #4476 arcade: beállításokon belül van vmi olyan asszem, hogy game/simulator
nemtom milyen az arcade, de hogy a sim nehezen tanulható és kva jó!!!
további szép napot mindenkinek!
-
nadorij #4475 Hogy tudom egyjátékos módban beállítani, hogy arcade módban akarok játszani? -
beci43 #4474 Nincs magyarítás hozzá,de a Youtubon rengeteg oktató videót megtalálsz hozzá.Azonkívül a játék mappájában van a Manual,pdf formátumban,azt böngészd,meg olvasd itt a fórumot. -
MikroID #4473 Sziasztok! Tegnap megvettem a BS2-őt a készítők saját oldaláról. Az upgrade verziót választottam, mivel megvan a BS1 is és így fele annyi volt az ára. A BS1 gond nélkül fut, viszont a BS2 ha bármilyen küldetést indítok el, kifagy! Arra már rájöttem, hogy a Saitek Evo Force joy-al van a baja, mert ahogy kihúzom, tökéletesen megy! Ötlet?
Egyébként készül valami magyar dolog hozzá? Dukomentáció, ne adj isten honosítás? -
Petko #4472 Aha, leakciózzák a patcheletlen régi verziót. A patchért meg fizethetsz még 20 dolcsit. Ez az ED egy hernyó cég.
Annak idején én is kiadtam vagy 50$-t a hivatalos letölthető verzióért amikor megjelent. Aztán akkor jönnek ilyen fizetős patchel.
És a másik dolog meg amiért berágtam, hogy a Saitek EVO Force joystickommal (ami szintén drága darab volt) nem működik a trim megfelelően, nem tartja meg a beállítást. Évekig írogattam a fórumba, hogy mi lesz, esetleg van e hajlandóság a tisztelt vásárló termékét kijavítani. Le se szarták, és tuti hogy a BS2-ben se javult. Többet nem veszek a ruszki szarjukból. -
Solt #4471 Csak azért el kell menni, vagy posta költséget kell fizetni, stb. Plusz a steam-s verziónál nem kell az SF miatt sem "aggódni". -
#4470 Nem mondtam, hogy a steamen kell megvenni. :) -
Kapido #4469 A CD GALAXIS-ban meg 1790,-. -
#4468 Holnap este 7-ig DCS: Ka-50 akció a steamen.