4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• Leon77
    Szia!

Ha jól értem, a hideg indítást szeretnéd gyakorolni. A mission editorban a "waypoint" fülnél a "type" melletti sorban ne "Turning point" vagy "takeoff from runway", hanem "takeoff from ramp" legyen beállítva. A "takeoff from runway" a kifutóról indít, a "takeoff from ramp" pedig a parkolóból, ahol is saját kezűleg indíthatod a madarat.
    Javaslat: Ha csupán gyakorolni szeretnéd az indítási folyamatot, akkor készíts egy sima, egyszerű (indítást, felszállást gyakorló) pályát, aztán ahogy tanulsz úgy nehezítheted tetszőlegesen.
  • DrBrown
    Sziasztok!

Most kezdem el próbálkozni a black shark szimulátorral és nagyon megfogott a játék.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hogy lehet beállítani azt, hogy a missziókban, vagy a champing-ben ne, már felszállásra kész kopterrel induljak. Úgy értem, hogy már minden be van kapcsolva és üzemkész. Ez nagyon bosszantó, mert egész délután tanulmányoztam a traning-et és nem tudom kipróbálni rendesen a gépet.

Köszi az infót előre is!
  • majonur
    Orosz tamado helikopterek itt!
  • gsg16
    köszönöm a tanácsokat,neki fogok esni,és átnézem.lehet is benne valami,mert van,hogy az X52-es nincs mindig bedugva,csak játék előtt csatlakoztatom,és nem is mindig ugyanabba az usb csatlakozóba
  • Leon77
    Ha jól tudom: új usb-s játékvezérlő csatlakoztatása után ha indítod pl. a BS-t, akkor az addigi (már bekonfigurált játékvezérlő/billentyűzet) beállítások elveszhetnek, elállítódnak. Talán egy ilyen dolog okozza a problémát. Mindenképpen javaslom, hogy nézd át az opciókál a beállításokat. Első körben keresd meg az említett brightness kapcsolójának sorát az opciókban és nézd meg, milyen eszközre/gombra van konfigurálva. Ha találsz olyan funkciót, ami elállítódott, akkor teljes konfigurálást (gombok, tengelyek) javaslok. Az opcióknál minden egyes sort egyenként törölj és állíts default-ra, ha mindegyik megvan, konfiguráld be újra az igényeid szerint. Ezzel biztosíthatod, hogy nem kavarodott be semmi. Más (és gyorsabb) ötletem nincs, remélem sikerül megoldani.
  • gsg16
    közben rájöttem miért tűnik el a HUD.végig csinálom a hajtómű indítást,a végén ott áll a gép,működik rajta minden,többek közt a HUD is,aztán egyszer csak eltűnik.de rájöttem,hogy nem tűnik el,csak valamiért a brightness kapcsoló elállítódik.egyszerűen fel kell tekerni,és megint látszik.csak azt nem értem,miért csinálja,mert én nem nyúltam hozzá semmihez.
  • macleody
    lol
  • sure
    Hógyne lenne, a BS2 is kinn van már mobilra.

Black Shark

BS2 Siberia
  • LeonSilver
    Én az x-plane-t próbáltam szifonon. Egy katasztrófa!
  • GaBika6
    Létezik, youtube-ról le tudod tölteni...
    Képeket is lehet nézegetni okostelefonon...
    Egyebet nemtok mondani, kérem kapcsolja ki!
  • gsg16
    tegnap egy ismerősömnek mutattam a neten videókat a BS-ról,és annyira megtetszett neki,hogy meg is kérdezte rögtön,hogy létezik-e ez okos telefonra letölthető változatban?
  • Leon77
    A kézikönyv terjedelme (~ 532 oldal) miatt nincs magyar nyelvű fordítás. Akit érdekel a madár, az bizony beleássa magát a témába és szótárazik, ha nem beszéli pl. az angolt.
  • gsg16
    nincs semmilyen mod telepítve.a joy.konfigurálásnál pedig mindig átnézem többször is,hogy nincs-e ütközés valamivel.de ki is írja,ha olyan tengelyt,vagy gombot nyomsz meg,ami használatban van már,hogy mi a funkciója?
    létezik ehhez magyar manual?nem fordította még le senki?olyan kézikönyvet már láttam,ahol magyarul leírják azt,hogy hogy kell a játékot bekapcsolni,illetve nagy vonalakban beszélnek a beállításokról,és a mission editorról.
  • Leon77
    Beállításokat nézd át, nincs esetleg valami rosszul konfigurálva (pl ugyanazon gombra/tengelyre több dolog). DCS fórumán is érdemes olvasgatni, hátha találkozott már valaki hasonló problémával. Még egy tipp: van feltéve valamilyen mod? Ha pedig ezeknél nem találsz semmit, egy újratelepítéssel is lehet próbálkozni. Más ötletem egyelőre nincs.
  • gsg16
    Üdv!
    először is köszönöm a részletes választ!én eddig nem nagyon használtam a kék gombokat felszállásnál sem.ez a jelenség egyébként nálam akkor szokott jelentkezni,amikor lebegek,és már kilőttem 4-5 Vikhr-t,és továbbra is lebegve,lassan fordulok a következő célra.általában ilyenkor szokott megbolondulni,és elkezd imbolyogni,van amikor még zuhan is nem keveset,és egyszerűen nem tudom ismét egyenesbe hozni.közben a joystick-nak meg kitekerem a nyakát,hogy megtartsam a gépet.a HUD eltűnése,illetve bekapcsolhatatlansága meg nem tudom miért van.sokszor indítom úgy a mission-t,hogy a gép már a kifutón áll,járó hajtóművekkel,és nem egyszer olyankor sincs HUD.olyankor újraindítom ugyanazt a küldetést,és van HUD.
  • Leon77
    Mostanában én is hanyagolom, A10-est tesztelgetem, tanulgatom. Ettől függetlenül a több hónapnyi kihagyás bár látszik, egy tegnapi kis fél órás reppenésből kiderült, nem felejt olyan könnyen az ember. :)
  • Sidewinder
    Igen igazad van:) Az igazság az,hogy hetek óta nem repültem a BS-el,a robotot meg nem tudom mikor használtam utoljára.
  • Leon77
    Ilyesmivel már találkoztam (kivéve a HUD eltűnés), de sosem jártam pontosan utána. Amit tapasztaltam: figyelni kell az irány és magasságváltozásokat. A függeszkedő automata is meghülyül, ha folyamatosan változik a gép magassága, emiatt érdemes a függeszkedés bekapcsolása előtt kézzel kitrimmelni, magasságot (kollektív kar) beállítani, lehetőleg minnél pontosabban. Ha ez megvan, akkor jöhet a függeszkedés (hover) és a gaz ellen csúnya eliminálása. Nem tudom, te hogy csinálod, nálam ez működik. Simán ki tudom lőni az összes fegyvert és nem bolondul meg a masina. Nálad mennyi időnként jelentkezik a probléma? Amit pedig Sidewinder írt, hogy egy idő után a "robotpilóta" elhagyható, meg tudom erősíteni.
    Ha pedig vége a küldetésnek és kilépsz, a statisztikát érdemes megnézni, mert ott jelzi, ha a gépedet találat érte.
  • Leon77
    "De maximum 3-at,a 4. ugyanis a függeszkedő automata." No, ez nem egészen így van. :) A négy kék "autopilóta" kapcsoló:
    bal felső: bank-dőlés
    jobb felső: pitch-bólintás
    bal alsó: heading/course-iránytartás
    jobb alsó: altitude-magasságtartás
    Az ötödik, ezek melett: flight director- a botkormány mozgását "csillapítja" (mondhatni: kezesebb, szelídebb lesz a daráló), magyar "könyv" szerint 20%-al (erre vonatkozó infót az angol nyelvű kézikönyvben nem találtam).

A függeszkedés (hover) gomb pedig a botkormányon (ciklikus kar) van.
  • Sidewinder
    A körülményeket még részletesebben kifejtenéd? Mármint,hogy mikor jelentkezik ez a belengés,HUD eltűnés. Csak mert az sem lehetetlen,hogy túl közel mentél az ellenséghez, és az lecsattintott téged,vagy megrongálta a a gépet.Ezt arra az esetre értem ha elkezd belengeni a gép és eltűnik a HUD. Ha a HUD be sem kapcsol akkor az már lehet játékhiba,vagy az is,hogy a jobb oldali függőleges kezelőn nem kapcsoltad fel a nav rendszert (a bekapcsolása után sípolást hallasz,megmozdul a műhorizont és más műszerek is).Mert ha az nincs felkapcsolva,akkor a HUD se fog menni. Lehet repülni HUD nélkül is,minden gond nélkül,én is szoktam,de a harci feladatok lerepüléséhez kell a HUD. A gépek felszálláskori kezelhetetlensége. Ha a 4 kék kapcsoló közül legalább a felső 2-őt nem kapcsoltad be akkor küzdős a felszállás. A gép valamennyire faroknehéz,főleg ha meg van pakolva fegyverrel. Emiatt hanyatt akar esni felszálláskor. Ezt elkerülendő be kell kapcsolni a kékeket. De maximum 3-at,a 4. ugyanis a függeszkedő automata.Kékek nélkül is lehet repülni,maximális realizmus mellett,viszont az megint csak küzdős főleg először. Ha nem kapcsolsz kékeket,és úgy akarsz felszállni,akkor mindenképp trimmeld orrnehézre,de ne túl orrnehézre.Kísérletezd ki,hogy milyen bothelyzetnél fogható meg a gép.Trimmeld arra,úgy nem lesz gond a felszállással.A trimmelést a kék kapcsolók felkapcsolása mellet is célszerű használni,bár a kék kapcsolók felkapcsolása jelentősen megkönnyíti a gép vezetését.Mivel a helikopter instabil gép,ezért sokat kell trimmelni. Sok tényező hat a gépre, az üzemanyag és a fegyverzet fogyását is megérzi,és máshogy fog viselkedni kicsit. Ha már több órát repülsz,jobban érzed akkor le lehet szokni a kékek használatáról,anélkül is le lehet szépen szállni. Felszállni is. Próbálj meg a kékek nélkül függeszkedni. A harci feladatoknál azonban szükséged lesz a kékekre is,mert kézzel nehezebb úgy függeszkedni,hogy másodpercekig semmit se mozduljon el az orra,és mehessen a Vihr.Mivel hosszabb ideig tart a gép megfogása. A problémád annyiból fura,hogy a játék fel van patchelvhelve. Nekem egyáltalán nincs atomerőművem,sőt,ennek ellenére nem produkál ilyen furcsaságokat. Gondolom használsz vírusirtót,esetleg azt is nézd meg,hogy nem az csinál e valamit a gépen, ami erőforrást vesz el a BS-től,miközben te Kamovoznál. A Kaspersky Internet Securitynek például van játék profilja,ami pont az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülésére való.Ennyi jutott eszembe,remélem tudtam segíteni.
  • gsg16
    igen mondanak valamit,bár nekem azok a jobb oldali konzolon vannak.
  • GaBika6
    Esetleg a trimmelést próbáltad? Valamint bal oldali konzolon 4 kék kapcsoló mond valamit?
  • gsg16
    Üdv!
    nekem BS1-em van dobozos verzió,felpatch-elve.egész jól megy már a repülés vele,az irányított,és nem irányított rakéták célba juttatása,és a gépágyú használata is.az a gondom,hogy pl lebegek,és lövöldözöm a rakétáimat,amikor is egyszer csak neki áll a gép billegni össze-vissza,és nem tudom sehogy sem stabilizálni.ilyenkor hagyni szoktam lezuhanni.majd beülve egy másik gépbe a jelenség ugyan az,de már felszállásnál is kezelhetetlen.arról nem is beszélve,hogy alkalmanként a HUD egyszerűen eltűnik,vagy be sem kapcsolódik.ez valami játékhiba?az említett instabilitás,a játék újra indításával meg szűnik
  • feca1229
    Köszönöm, akkor biztos a BS2 fogom megvenni!
  • LeonSilver
    Annyira nem kell kihangsúlyozni, hogy a peccselt BS2 nem működik world alatt, mert a következő world peccsel ez az állapot meg fog szűnni. Ettől függetlenül valóban ma már jobban megérni a dobozos BS2-t megvenni.
  • Sidewinder
    Azt még elfelejtettem,hogy a dobozos BS-2 esetén emlékeim szerint a BS-1-et továbbra is önállóan tudod használni. Így,ha olyan emberrel akarsz közös feladatokat repülni,akinek FC-2 van,de nem vett,BS-2-őt,A-10-et akkor ezt a BS-1 segítségével tudod megoldani.Ha viszont csak patcheled a BS-1-et,akkor az 40 dolcsi,ami azért több mint a dobozos 3990Ft-os magyar bolti ár,és a DCS:World-öt sem tudod használni.
  • Sidewinder
    Érdemesebb megrendelni a második részt dobozosan,mert már itthon is kapható,és olcsóbban mintha az 1-et patchelnéd fel 2-re. Továbbá ahogy GaBika6 is írta a 2-nek van jövője. Annyira,hogy jelen pillanatban a BS-1 ről jó pénzért felpatchelt BS-2 nem kompatibilis a DCS:Wolrd-el. Viszont ha megveszed olcsóbban,dobozosan a BS2-őt akkor a BS2-nek a telepítési kódja a DCS:Wolrd-höz is jó.
  • Kapido
    Nem szóltam semmit!!! Csak a freetrack egyik síkját állítottam be véletlenül a skval síkjára.
  • Kapido
    Minden bevan állítva, és a le - fel működik!
  • feca1229
    köszönöm!
  • GaBika6
    Configban nézd meg be van-e állítva rendesen. Alapesetben ",.-é" gombok.
  • GaBika6
    Neked kell telepíteni.
  • Kapido
    Valaki segítsen!!!

Miért vándorol (általában balra) a SKVAL, nem tudom lockolni!!!

Ha mégsem vándorol, akkor sem tudom jobbra vagy balra mozgatni, le és fel viszont igen!!! ???

Ha véletlenül be tudok fogni egy célt akkor megmarad a célon.

Előre is köszi!!!
  • feca1229
    Lehet egy- két nap és megrendelem szerintem, akkor a 2. részt! Multizni gondolom akkor szoktatok? Itt a patch hogy működik telepiti önmagát mint a Rise of flight, vagy nekem oldalakra belépnem és magamnak telepitem a patchet mint az Il2- ben?
  • GaBika6
    Sztem jobban jársz ha csak a 2-est veszed meg, mert annak lesz jövője.
    A bs1 az fc2-vel kompatibilis, tehát azzal tudsz multizni. A bs2 az a-10c-vel kompatibilis, valamint a nemrég megjelent dcs world-el, ami most a fő irány.
    Az 1-est is fellehet patchelni a 2-esre, de meg kell venned hozzá a 2-est is, persze valamivel olcsóbban.
    Csole nagyon fog örülni, hogy lesz egy új darálós...
  • feca1229
    Üdv mindenkinek!
    Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a BLACK SHARK, és BLACK SHARK2 között, melyiket vegyem, önállóan is fut mind a kettő, vagy az első BLACK SHARKot is fellehet patchelni 2-re?
  • LeonSilver
    Ennek a felét lehagytad az előző hsz-ből. Abból a Zembereknek az jöhetett le, hogy ma jelent meg a BS2..
    Egyébként az egész hóbelevanc átköltözik a DCS: World totyikba.
  • Sidewinder
    Ma jelent meg a DCS:Black Shark 2 dobozos változata Magyarországon,magyar kézikönyvvel ami valószínűleg vékony,akárcsak az első rész esetében. A sevenm a kiadó,és 3990 ft-ot kérnek érte. Egyébként ma jelent meg a dobozos DCS:A-10C is,szintén magyar kézikönyvvel,szintén 3990ft-ért,de azt nem írtam be ide,mert ez a fórum a Kamovról szól.
  • LeonSilver
    Hogy mikor jelent meg?
  • beci43
    Én mondjuk nem bánnám,ha valaki nekiveselkedne....Azért szívesen adnék még 5-6 ezret is,megérné,hiszen az lenne a bibliánk!