4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• LeonSilver
    Nekem csak ezek vannak fent.

• Caterpillar
    Köszönöm ez volt a bibi bár nekem a Catalyst A.I. kavart be.. Kikapcsoltam és szépen fut!

Mégvalami:
    Régen repültem már és nem is követtem a kommunitit :) éppen ezért esetleg valami tanács hogy milyen addonokat érdemes feltenni?
  • LeonSilver
    Nekem akkor csinált ilyent ( 2 napja kb. ) amikor az ATi CCC-ben próbából kikapcsoltam az adaptív vonalsimítást.Amikor visszakapcsoltam azonnal ment a gém!

• Caterpillar
    Ezzel mi a retket csináljak urak?

Felraktam az FC -t nem olvassa be a cd-t ismét! Mondom joh akkor BS, annak meg számomra értelmezhetetlen hibája támadt... Főleg mert a network része simán megy csak ez a retek launcher nem akar betölteni....

Valaki tálálkozott már ilyesmivel vagy esetleg valami ötlet?

Windows 7 legújabb driverekkel (már ment ezen a rendszeren szóval windowst nem telepítek...)
  • DummyBoy
    Off: Neeeem, a kormányokról szó sem esik, nem is értek hozzájuk, meg ahogy olvasom kurva jók is ... Nekem pl: mióta világ a világ, Logitech egér + bill kombóim vannak itthon (Kivétel a Razer Copperhead - ő a jáccósegér :) )

On: BF-ben én nagyon balga voltam a helihez, De volt egy helis mod, nem emléxem, azt szerettem ... meg én ezekben a játékokban jobban szeretek gyalogkakukk lenni ...

BS arénylag könnyen kezelhető, de én sokxor direkt Flight Director módban repülök, vagy Automata nélkül, hogy nézzem mit bírok kihozni a cuccból, anélkül, hogy földhözvágnám :)

Hidak alatt repkedni meg tetőkre leszállni, először azzal ökörködtem, utánna meg van egy konvojkergetős mission, ott azzal szórakoztam hogy meddig tudom cukkolni a fák között a légvédelmet, és hogyan birok meglépni a rakéták elől :) Na az jó móka ...

Na most bedöglött a gépem, szóval egy darabig nem repkedek :(
  • alma2
    Ha a kormany joynak szamit, azert ott mar letett valamit az asztalra /g25/. Az aviator szerintem meg nem letezett amikor az evora csereltem, de eszement otlet a gombokat hatra, a "gazkarokat" meg elore tenni. Bar en is kezdem magam ugy erezni mint egy logitech reklamemberke, de ott hat gomb elerheto egy kezzel illetve, 1 ujjal lehet iranyitani a gazkart. Saiteknel ilyen nincs, igy vagy a gazkaron pihetneted a kezed, vagy a gombokon ami abszolute nem hatekony, persze a tul nyugis szimulatoroknal elmegy.
    Az evo-n lehet allitani a keztamasz magassagat, termeszetesen nekem legalul van, de igy mar a legfelso gombot nehez elerni, illetve egy kozepes kezu emberke el se eri azt. A zsirt en is bevetettem, anelkul meg hasznalhatatlanabb lenne az egesz :) Kiprobalok egy komolyabb saiteket is, hatha most jobban meggyoz.
    Nem ertem, a 1x eves gravis firebird 2 joyom kb 100 x jobban kitalalt konstrukcio, mint ezek, csak kellene gameport. A gombok szamarol nem is beszelve illetve azon is mar ket analog "kar" volt.
    A precizitast a regrol eloszedett freespacenel ereztem legjobban, ahol ket millimteres mozditasnal, mar pont mellelosz az ellensegnek, es egyszeruen nem lehet 1 mm-es mozidasokat kieszkozonel az evonal, vagy nagyon nehez. Ezert olyankor visszavaltottam egerre. De egernel is lehet peldat mondani, hogy tudod precizebben iranyitani, ha a tenyered sarka lent van az asztalaon, vagy ha alkarbol probalnad. Egyertelmu, hogy az elobbi megoldas az esszeru. A sok "profi" meg veszi az oriasi mamlasz egereket, amik eltunnek a kezeik alatt, aztan csak lesnek, hogy nem jutnak vele egyrol a kettore.
    ---
    De hogy a jatekrol is ejtsek par szot, ma mar lattam vegre mozgo vonatot de csak szemelyvagon volt rajta. De ahogy kozel mentem hozza, biztos megijedt, majd fordult 180 fokot, a mellette parhuzamosan futo sinparra es elindult visszafele. Viccesen nezett ki :)
    sima mission-t csinalok, ott nincs lehetoseg az ujrakezdesre amikor csak akarom, toltes nelkul ? Illetve a iranyitas modositas meg a game opciokhoz nem lehet hozzaferni jatek kozben ?
    ---
    Ha a black sharkot vesszunk etalonnak heliviselkedes szempontjabol, akkor a bf helijeinek iranyitasa 100x kozelebb all hozza mint az armae. Az utobbi egyszeruen ugy ahogy van el van tolva teljesen sajna, mintha egy billard golyo alatt dolongetned az asztalt.
    Enemy engagere meg mar nem emlekszem.
  • DummyBoy
    Üdv a klubban!

2 hsz: én is próbáltam a Logitech-et anno ... most van egy régi Cyborg 3D II USB-m (tavaly volt 10 éves és műxik :) ) és egy X-52 Pro-m xD

A Logitech nagyon ott van a perifériák gyártásában ... 1 dologhoz nem ért .. az pedig a joy :)

A Saitek-ek sem top kategóriák de messze jobbak mint a Logitech-ek ...

Az érzés az más, azt embere válogatja, ha neked jobban bejön a Logi akkor senki sem győzhet meg az ellenkezőjéről (De úgyis megpróbálják majd ...)

Ha most vennék Joy-t lehet kipróbálnám az újonnan bejelentett Logitech szettet, főleg hogy a BS-nél talán jól jöhet az FFB, de ennyi ... Na olcsó joy kellene akkor tuti Cyborg X vagy Aviator lenne ... felette meg az X-ek :)

A gagyi rugós megoldás meg nem olyan rossz, meg kell szokni, kicsit bezsírozni és tadáááá ... megy mint a gép :)

Nem hiszem hogy tényleg akkora precizitási különbség lenne a joyok között, de a kéztámasz az állítható nem? Mért nem veszi lentebb? (Vagy kapja le teljesen?)

De pl: a Cyborg és az X-52 között is hihetetlen nagy a szakadék, ég és föld a kettő ... nem hinném, hogy bármelyik logi elérné akár a sima X-45-öt is :)

Szóval érdekes amit írtál, de szerintem adni kéne azoknak a gagyi rugós Saitekeknek még egy esélyt :)
  • alma2
    A tortenethez hozzatartozik kellett vagy masfel ev piheno, mivel valamilyen indittasbol anno a bfben, a rudder-t, nem a 3d-joystick tekresere tettem, hanem a balra-jobbra dontesre. /bar szerintem sokkal jobb igy, a mai napog megvagyok gyozodve rola :) /Igy a roll, volt a 3d-n, ennek az lett az eredmenye, hogy teljesen maskepp tanultam meg vezetni a helit, igy minden mas jatekban is igy kellett beallitani. Ha nem igy tettem kb 2 sec alatt lepottyantam. Tobbszor is tettem ra kiserletet, hogy atszokjak, keptelen voltam ra. Igy meg a repulos jatekoknal is fel kellett cserelnem mindent :)
    Szerencse bevetettem a pedalt is igy konnyebben atallt az agyam, de nem volt egyszeru. Mintha a biciklit, keresztbe tett kezzel kellene vezetni. Epp ezert igen jol leteszteltem a logitech 3d-s joystickjat, ami klasszisokkal jobb, erzekenyebb, pontosabb, mint a Saitek Cyborg Evo Joystick, amit azert voltam kenytelen venni, mert tobb logitech is megadta magat. /a 3d-s resz alatt a poti/ mert ok sem gondoltak oda is jo minusegut tegyenek, hisz szazadd annyit van hasznalva az az irany, de nalam ugye a megforditott iranyitas miatt nem igy volt. Igy meguntam cserelgetni 2 honaponkent, aztan jott ez az evo, a gagyi rugos megoldasaval, /Meg a nagyon draga verzioja is ugyanilyen/, na akkor fejeztem be a repulos palyafutasom. Haveromnak alapban is az volt, o is egybol "kikonnyitette" az egeszet, ami annyit jelentett, hogy a kozepre visszatolo rugot, pl osszefogtad ket helyen is, hogy szinte lotyogjon a botkormany, igy mar majdnem eleri a logitech hasznalgatosagat. Illetve van neki az oriasi bazi feje, ami mindenre jo csak arra nem hogy precizen lehessen hasznalni, plusz meg hozzajon az igen magasan levo keztamaszresze, ami altal hosszu lesz az erokar, magasan van a csuklo, hasznalhatatlan. Ebben szinten a logitech "szeteso" joystickja sokkal jobb konstrukcio. Regen probaltam x52-t, ha jol emlekszem az nem volt rugos. Erre most neztem a neten az is rugos verzio lett ? Ha igen, akkor azt is lehet kukazni :)
  • alma2
    barki barmit mond azert a 150+ battlefieldes "arcados" helizes erezteti a hatasat.
    kb 5 ora repulesnel jarok, de az uton kozlekedo szemelyautokat ugy tancolom korbe mar ahogy szeretnem, majd abba a szemebe engedek a gepagyubol egy toltenyt a vezetonek amelyikbe eppen keri, de csak miutan megneztem a szeme szinet :). Ha le lenne modellezve, kulon kulon akar az osszes kereket is ki lehetne loni az autonak menet kozben kozvetlen kozelrol.
    Mozgo vonattal meg nem talalkoztam.
    Probaltam frapsal illete wmpacturrel felvenni, de sajna ugye akkor leesik az fps fix mondjuk 30-ra totalisan elveszik a heli iranyitasanak erzese, beszaggat es jatszhatatlan lesz :( ezt max csak kulso kameraval tudnam megoldani ami nincs a kozelben hirtelen.
    Termesztesen meg nem jutottam el odaig, hogy ne 2 gomb lenyomasaval szalljak fel, de nem is tervezem az inditas procedurajanak "bemagolasat", mire valo a szamitogep ugye :) Illetve csak gepagyuval durrogtatom a civileket na meg mindent ami mozog, ami igen elvezetes.
    Az a baj elinditva az arma-t ezutan a helikopter olyan, mintha egy vasdarabot tologatnak 3d-ben egy tervezo asztalon. a bf-et mar el se merem inditani :)
    Ami meg fura, hogy mondjuk elhaladva egy jarmu mellett majd leallva teljesen ele allni hatramenetben az uton tenyleg csak par masodperc megcsinalni, a Bf-ben ez nehezebb mutatvany volt, mivel sokkal engedetlenebb, tehetetlenebb voltak a helik ilyen esetben. A legkisebb cobrabol se lehetett kipreselni ekkora felhajto erot, mint amit ez a masina tud. bar sipol eroteljesen, de azert birja egy darabig :)
    igen szimulator modban jatszok.
  • Glpetyus
    Köszönöm!
  • sure
    +nem egyből jelenik meg az új fegyverzet, hanem beletelik kis időbe, míg "a földi személyzet felpakolja". Ha mindegyik pilonra kerül valami, akkor ráadásul nem is egyszerre, hanem mindegyikre kis késéssel. Belső nézetben kis billenésel adja tudtunkra a gép "rakomány" felfüggesztését.
  • LeonSilver
    Le kell állítani a motorototokat ;)
  • Glpetyus
    Heló!

Egy bugyuta kérdésem lenne: hogy tudom újrafegyverezni a gépet?
    Engedélyt kérek rá a "maintance" menüből,leszállok a farp ponton..de semmi.Sem kampány alatt nem megy,sem pedig editorban,saját készítésű küldetésben.
    Köszi
  • Marci19
    köszi
  • ladisz70
    Szia itt megrendelhető:http://www.flyonline.hu
  • Marci19
    Helló!
    A balck shar-ot lehet kapni Magyarországon?
    És menyiért?
    Előre is kösz
  • csapogyurka
    Sziasztok!Ha valakinek van kedve velünk repüli
    http://vml-blackshark.atw.hu/ keressen minket! A vonatra menet közben leszállni: elég necces, mivel a vonat abban a pillanatban megáll ha hozzáér a heli, s így ha mákod van, csak a futót tépi le a vagon. Na várunk minden kedves érdeklődőt!
  • Caterpillar
    Én jobb kezes vagyok ez a manőver viszont nekem is így kényelmesebb bár gyanítom azért mert balra többet látok ki a gépből mint jobbra... xD
  • Solt
    Jó ez... az a lényeg, hogy amikor már lelassultál, húzd egy picit vissza a kollektívet, mert, ha már berázkódik a gép, akkor alacsonyan annak már lőttek... :)

Én kinyírtam szegénykémet... faterral behozattam szilikonzsírt... hát nem azt hozott be, én meg látatlanban bekentem... ki is nyírtam... megmarta a műanyagot...:S

• Molnibalage
    Minden kormányszervet használok.

Tényleg balkezes vagyok. Mármint azzal írok, de mégis az a bénább kezem. Jobb kézzel használom az egeret a joyt, és sportolás közben az adobó és ütő kezem. Érdekes ugye? :)
  • Vogel
    Használod a stabilizátorokat? Nem lesz olyan ideges a gép kis sebességnél. Bár nélküle is szálltam le tetőre, mikor nem vettem észre =)
  • alma2
    Bal kezes vagy ? Nekem ugyanez inkabb jobbrol fekszik kezre :)
  • Molnibalage
    Az X-52 vételen én is gondolkodom, mert a Cyborg Evo-m már csak nagyobb deadzonnal marad középen és a gázkarja egy rakás szar. Ha mozgatom a botot akkor szépen leengedni magát...
  • Molnibalage

Ilyen technikával állok meg és szállok le. Egyetlen apró bibi, hogy 40-es tempónál nagyon érzékeny lesz a heli és, ha későn adsz rá kollektívat akkor bizony palacsinta üzemmódba mész át.
  • Solt
    De biztos van, de én ilyenekkel soha nem foglalkoztam, így nekem, ha felvétel, akkor fraps, oszt annyi! :) Nem vagyok ezekkel képben...

Ez olyasmi mint a vonat... hosszú a fék út! :D Én úgy szoktam, hogy a kollektívet már akkor nullára tolom amikor még egyenesen haladok... megvárom amíg így elkezd lassulni, a magasság vesztést bottal korrigálom, majd amikor már bizonyos sebesség alá lassult, ( érzésre ) akkor teljesen megemelem az elejét... hogy jó helyen legyél a manőver végére, az meg gyakorlás kérdése... én is még túlrepülgetek, vagy túl korán belassulok sokszor...

( nem ártana vennem legalább egy X-52-t, mert a saitekem már hónapok óta halott! :( )
  • Molnibalage
    Nincs benne olyan renderelési lehetőség, mint a Lociban? (Trackből?)

Nekem leszálláskor a probléma az, hogy lassítani gyorsan csak úgy tudok, hogy megfordulok a helivel és úgy lassulok, csak a kollektív visszavétele és a gép orrának megemelése az kevés.
  • Solt
    Az a vonatra lerakás nem kevés gyakorlás eredménye lehet, ráadásul van egy olyan érzésem, hogy külső nézetből történt. Belülről így érezni a futó hollétét... hááát... ha belülről volt, emelem a kalapom... nekem ez biztos több száz óra gyakorlásomba telne...

A híd alatti elröppenést nem nehéz kivitelezni, az már pár óra után szerintem biztonságosan kivitelezhető. A leszállásra is rá lehet érezni, de eleinte egy háztető, vagy egy biztonságos leszállás sérülés nélkül sem egyszerű. Persze ehhez azt feltételezem, hogy szimulátor módban van a játék, és belső nézetből van babrálva...

Meg ugye itt millió dolog van ami befolyásolja a repülést... találkoztam már olyan viharral, hogy fel sem bírtam szállni... :)

Cirrussal és Vargosszal mi repkedtünk anno multiban... letettük tetőre egymás mellé a 3 gépet, beszálltunk a hangárba vele, pörögtünk a kémény körül, stb... Ha ráérez az ember nem nehéz, de a komolyabb manőverek, mint az a vonatra szállás, tuti nem az egyszerű kategóriába sorolandó.

Videót meg azért nem fogsz látni sokat tőlünk, mert örülünk, ha FRAPS nélkül is megvan a repkedéshez szükséges fps... :)
  • Molnibalage
    Én eddig egyszer tudtam úgy leszállni, hogy egyben maradt a heli. Mondjuk összesen 15 percet repültem eddig vele.
  • alma2
    Megneznek szivesen egy-ket magyar onjelolt pilota mutatvanyat a jatekban, nem nagyon mutogatja senki itt a repulesi tudomanyat.
    Solt multkor kuldott egy linket, amin leszall a vonatra egy emberke.

http://www.youtube.com/watch?v=6WXDh4F0gdc

Ez pl neheznek mondanatok vagy sem ?
    Barki elsore megcsinalja ?
    Vonatot meg nem lattam de keresek egyet, es kiprobalom.

Itt eddig csak egy hid alatti atmenetelt lattam, annal a kisocsem is jobban vezeti a vasszornyet billentyurol :)

• DummyBoy
    GlovePie az jó cucc, én is szerettem volna kipróbálni, de rásakkoztam, ugyanis levette a Freetrack-el használt WiiMote-om sebességét 100-ről 24-re, és az idegesített, és sehogy sem tudtam kilőni ...

De GlovePie alá van pár fasza script :)
  • alma2
    par oras kuzdelem utan, majd egy kis netes turkalas utan talaltam egy altanaos megoldast, az osszes repulos jatekra jo amely nem tudja a ruddert ket axis-ra kitenni, illetve minden tobb tengelyu pedalra.
    Kiprobalva mukodik. A kis emulatornak nem pontosan azt az egy sort kell beirni ami itt lathato, ez szinte mindenkinek egyedi, amit ki kell silabizalni, de nem olyan bonyolult.
    Nekem ezzel mukodik. Utana latja a dcs, ra lehet venni az axis beallitasoknal a virtual joy hasznalatara. Van-e ennel egyszerubb mod ?

PPJoy1.Analog0 = 0.50*Joystick1.dial - 0.50*Joystick1.y

In case you are still trying to get your G25 with a Leo Bodnar USB box to work, here's what's working for me based on the technique posted on the IL-2 forums:

1. You need to d/l and install
    - PPJoy
    - GlovePIE (I'm using v.29)

2. Run PPJoy Configure Joysticks, Add Virtual Joystick (Parallel Port -> Virtual Joysticks), click Done.

3. Run GlovePIE and use the following GlovePIE script to combines the values of the two G25 axes into one axis in the virtual device (PPJoy.Analog0), I adapted the original G25 one for the Leo Bodnar axes:
    //Combined throttle (Y) and clutch (dial) make virtual joystick axis.
    // G25 original
    //PPJoy1.Analog0 = 0.5*Joystick1.y - 0.5*Joystick1.dial
    // G25 plus Leo Bodnar USB box
    PPJoy1.Analog0 = 0.5*Joystick2.xrot - 0.5*Joystick2.zrot

Joystick2 is the device number of the G25 Pedals when I have my X52 connected as well, so in my Control Panel Game Controllers list it looks like:
    Saitek X52 Flight Controller
    Logitech G25 Pedals
    PPJoy Virtual joystick 1

You might have to change the Joystick2 to Joystick1 or whatever ID the G25 Pedals has on your system. You can use Control Panel Game Controllers to test as you stop and swap it in GlovePIE script then click Run.

4. Leave GlovePIE running and start FSX or whatever sim you need to use the rudders for and assign the appropriate PPJoy axis.

Hope that helps, works for me with Blackshark etc.
  • Solt
    Én azzal tolom, tökéletesen működik. Fejből most nem vágom, de, ha estig nem oldódik meg, akkor, ha hazaértem segítek... ( ArmA TS )
  • alma2
    sorry wrong forum, torolni sajna nem lehet..
  • alma2
    A "helyzet uritese" ha magyarra szeretnem forditani ezt az elmeletben magyar kifejezest azt jelentene, "indulok sz*rni" de szerintem a jatek keszitoi nem erre gondoltak.
    Tovabbra is elvezhetetlen sajna a teljes magyar forditas... Meg ott is ahol csak a fix mondatokat kellett volna leforditani. Tele van ertelmetlen mondatokkal, amit egy anyanyelvi magyar sem ert meg, csak tippel mit is akartak vele mondani, kifejezni. Arrol nem beszelve tele van tragar szavakkal is feleslegesen.
    Biztos nem a google forditoja csinalta ? :)
    Kar erte.
  • alma2
    ehh javitom magam, ra van dugva a kormany, hisz a pedalokat oda kell bedugni az aljaba, de most nem is ez a lenyeg :)
  • alma2
    logitech g25 kormany. A kormany nekem ra sincs dugva jelenleg, anelkul is latja, es mukodik jol. Leszamitva, hogy combined axisban van csak a helyen a 0 pont igy csak a gaz fek parost tudom hasznalni a rudder celjara ami nem kenyelmes.
    Pedig sok "akcio" jatekot is ra lehet venni, barmelyik pedal hasznalatara megfeleloen furcsalnam, ha pont ezt ne lehetne.

• LeonSilver
    Kezdjük az alapoknál.Mi a rák az a g25 ?

Egyébként én is egy kormány/ pedált használok rudderként és csak úgy sikerül kalibrálni rendesen ha a kormány is csatlakoztatva van.Ha kész a kalibrálás akkor már lelehet venni a kormányt.Most is ott figyel a szekrény tetején ;)
  • alma2
    hi,
    valakinek sikerult beallitani a g25 gazpedaljat ruddernek ugy, hogy nem kapcsolja be a combined axis-t ?
    Igazabol a kuplung, gazra szeretnem tenni, de nem sikerul ravenni, mert a 0 ponton akkor all, ha felig lenyomom a pedalt.
    probaltam a fine tuningal is, de a 0 pontjat nem sikerult elallitanom vele.
    koszi.
  • LeonSilver
    Na ebben lesznek ám igazi légicsaták! ;)
  • L Viper #2225
    Uff azt én is nagyon várom Gundark cimborával egyetemben.
    Én már "edzek rá" az Over Flanders Fields-el :-)
    Galériámban pár kép van is. Jelenleg még az a legjobb WWI szim, bár "csak" egy CFS3 kieg, de nagyon oda*asz.