Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vogel
Használod a stabilizátorokat? Nem lesz olyan ideges a gép kis sebességnél. Bár nélküle is szálltam le tetõre, mikor nem vettem észre =)

alma2
Bal kezes vagy ? Nekem ugyanez inkabb jobbrol fekszik kezre 😊

szerintem

Molnibalage
Az X-52 vételen én is gondolkodom, mert a Cyborg Evo-m már csak nagyobb deadzonnal marad középen és a gázkarja egy rakás szar. Ha mozgatom a botot akkor szépen leengedni magát...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

Ilyen technikával állok meg és szállok le. Egyetlen apró bibi, hogy 40-es tempónál nagyon érzékeny lesz a heli és, ha késõn adsz rá kollektívat akkor bizony palacsinta üzemmódba mész át.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

De biztos van, de én ilyenekkel soha nem foglalkoztam, így nekem, ha felvétel, akkor fraps, oszt annyi! 😊 Nem vagyok ezekkel képben...

Ez olyasmi mint a vonat... hosszú a fék út! 😄 Én úgy szoktam, hogy a kollektívet már akkor nullára tolom amikor még egyenesen haladok... megvárom amíg így elkezd lassulni, a magasság vesztést bottal korrigálom, majd amikor már bizonyos sebesség alá lassult, ( érzésre ) akkor teljesen megemelem az elejét... hogy jó helyen legyél a manõver végére, az meg gyakorlás kérdése... én is még túlrepülgetek, vagy túl korán belassulok sokszor...

( nem ártana vennem legalább egy X-52-t, mert a saitekem már hónapok óta halott! 😞 )

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Nincs benne olyan renderelési lehetõség, mint a Lociban? (Trackbõl?)

Nekem leszálláskor a probléma az, hogy lassítani gyorsan csak úgy tudok, hogy megfordulok a helivel és úgy lassulok, csak a kollektív visszavétele és a gép orrának megemelése az kevés.

Az a vonatra lerakás nem kevés gyakorlás eredménye lehet, ráadásul van egy olyan érzésem, hogy külsõ nézetbõl történt. Belülrõl így érezni a futó hollétét... hááát... ha belülrõl volt, emelem a kalapom... nekem ez biztos több száz óra gyakorlásomba telne...

A híd alatti elröppenést nem nehéz kivitelezni, az már pár óra után szerintem biztonságosan kivitelezhetõ. A leszállásra is rá lehet érezni, de eleinte egy háztetõ, vagy egy biztonságos leszállás sérülés nélkül sem egyszerû. Persze ehhez azt feltételezem, hogy szimulátor módban van a játék, és belsõ nézetbõl van babrálva...

Meg ugye itt millió dolog van ami befolyásolja a repülést... találkoztam már olyan viharral, hogy fel sem bírtam szállni... 😊

Cirrussal és Vargosszal mi repkedtünk anno multiban... letettük tetõre egymás mellé a 3 gépet, beszálltunk a hangárba vele, pörögtünk a kémény körül, stb... Ha ráérez az ember nem nehéz, de a komolyabb manõverek, mint az a vonatra szállás, tuti nem az egyszerû kategóriába sorolandó.

Videót meg azért nem fogsz látni sokat tõlünk, mert örülünk, ha FRAPS nélkül is megvan a repkedéshez szükséges fps... 😊

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Én eddig egyszer tudtam úgy leszállni, hogy egyben maradt a heli. Mondjuk összesen 15 percet repültem eddig vele.

alma2
Megneznek szivesen egy-ket magyar onjelolt pilota mutatvanyat a jatekban, nem nagyon mutogatja senki itt a repulesi tudomanyat.
Solt multkor kuldott egy linket, amin leszall a vonatra egy emberke.

http://www.youtube.com/watch?v=6WXDh4F0gdc

Ez pl neheznek mondanatok vagy sem ?
Barki elsore megcsinalja ?
Vonatot meg nem lattam de keresek egyet, es kiprobalom.

Itt eddig csak egy hid alatti atmenetelt lattam, annal a kisocsem is jobban vezeti a vasszornyet billentyurol 😊

szerintem

DummyBoy
GlovePie az jó cucc, én is szerettem volna kipróbálni, de rásakkoztam, ugyanis levette a Freetrack-el használt WiiMote-om sebességét 100-rõl 24-re, és az idegesített, és sehogy sem tudtam kilõni ...

De GlovePie alá van pár fasza script 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

alma2
par oras kuzdelem utan, majd egy kis netes turkalas utan talaltam egy altanaos megoldast, az osszes repulos jatekra jo amely nem tudja a ruddert ket axis-ra kitenni, illetve minden tobb tengelyu pedalra.
Kiprobalva mukodik. A kis emulatornak nem pontosan azt az egy sort kell beirni ami itt lathato, ez szinte mindenkinek egyedi, amit ki kell silabizalni, de nem olyan bonyolult.
Nekem ezzel mukodik. Utana latja a dcs, ra lehet venni az axis beallitasoknal a virtual joy hasznalatara. Van-e ennel egyszerubb mod ?

PPJoy1.Analog0 = 0.50*Joystick1.dial - 0.50*Joystick1.y

In case you are still trying to get your G25 with a Leo Bodnar USB box to work, here's what's working for me based on the technique posted on the IL-2 forums:

1. You need to d/l and install
- PPJoy
- GlovePIE (I'm using v.29)

2. Run PPJoy Configure Joysticks, Add Virtual Joystick (Parallel Port -> Virtual Joysticks), click Done.

3. Run GlovePIE and use the following GlovePIE script to combines the values of the two G25 axes into one axis in the virtual device (PPJoy.Analog0), I adapted the original G25 one for the Leo Bodnar axes:
//Combined throttle (Y) and clutch (dial) make virtual joystick axis.
// G25 original
//PPJoy1.Analog0 = 0.5*Joystick1.y - 0.5*Joystick1.dial
// G25 plus Leo Bodnar USB box
PPJoy1.Analog0 = 0.5*Joystick2.xrot - 0.5*Joystick2.zrot

Joystick2 is the device number of the G25 Pedals when I have my X52 connected as well, so in my Control Panel Game Controllers list it looks like:
Saitek X52 Flight Controller
Logitech G25 Pedals
PPJoy Virtual joystick 1

You might have to change the Joystick2 to Joystick1 or whatever ID the G25 Pedals has on your system. You can use Control Panel Game Controllers to test as you stop and swap it in GlovePIE script then click Run.

4. Leave GlovePIE running and start FSX or whatever sim you need to use the rudders for and assign the appropriate PPJoy axis.

Hope that helps, works for me with Blackshark etc.

szerintem

Én azzal tolom, tökéletesen mûködik. Fejbõl most nem vágom, de, ha estig nem oldódik meg, akkor, ha hazaértem segítek... ( ArmA TS )

www.smart-bus.hu

alma2
sorry wrong forum, torolni sajna nem lehet..

szerintem

alma2
A "helyzet uritese" ha magyarra szeretnem forditani ezt az elmeletben magyar kifejezest azt jelentene, "indulok sz*rni" de szerintem a jatek keszitoi nem erre gondoltak.
Tovabbra is elvezhetetlen sajna a teljes magyar forditas... Meg ott is ahol csak a fix mondatokat kellett volna leforditani. Tele van ertelmetlen mondatokkal, amit egy anyanyelvi magyar sem ert meg, csak tippel mit is akartak vele mondani, kifejezni. Arrol nem beszelve tele van tragar szavakkal is feleslegesen.
Biztos nem a google forditoja csinalta ? 😊
Kar erte.

szerintem

alma2
ehh javitom magam, ra van dugva a kormany, hisz a pedalokat oda kell bedugni az aljaba, de most nem is ez a lenyeg 😊

szerintem

alma2
logitech g25 kormany. A kormany nekem ra sincs dugva jelenleg, anelkul is latja, es mukodik jol. Leszamitva, hogy combined axisban van csak a helyen a 0 pont igy csak a gaz fek parost tudom hasznalni a rudder celjara ami nem kenyelmes.
Pedig sok "akcio" jatekot is ra lehet venni, barmelyik pedal hasznalatara megfeleloen furcsalnam, ha pont ezt ne lehetne.

szerintem

LeonSilver
Kezdjük az alapoknál.Mi a rák az a g25 ?

Egyébként én is egy kormány/ pedált használok rudderként és csak úgy sikerül kalibrálni rendesen ha a kormány is csatlakoztatva van.Ha kész a kalibrálás akkor már lelehet venni a kormányt.Most is ott figyel a szekrény tetején 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

alma2
hi,
valakinek sikerult beallitani a g25 gazpedaljat ruddernek ugy, hogy nem kapcsolja be a combined axis-t ?
Igazabol a kuplung, gazra szeretnem tenni, de nem sikerul ravenni, mert a 0 ponton akkor all, ha felig lenyomom a pedalt.
probaltam a fine tuningal is, de a 0 pontjat nem sikerult elallitanom vele.
koszi.

szerintem

LeonSilver
Na ebben lesznek ám igazi légicsaták! 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

L Viper
Uff azt én is nagyon várom Gundark cimborával egyetemben.
Én már "edzek rá" az Over Flanders Fields-el :-)
Galériámban pár kép van is. Jelenleg még az a legjobb WWI szim, bár "csak" egy CFS3 kieg, de nagyon oda*asz.
LeonSilver
Uff tápig

Ezt is várom már 😉

Ony tápig

L Viper
A Banert még Hypo rakta fel. Az FS topikokban elérhetõ. Valamiért törölve lett a kép a "flickr"-rõl.
Molnibalage
Meg van valakinek a kép? Ide fel kéne tölteni, ezt a linket is elfogadja az sg. A Falcon topik bannere is itt van.

LeonSilver
Nem.Valami van vele már hónapok óta 😞

Molnibalage
Ja, a banner csak nekem nem jelenik meg?

repvez
Bocs hogy megint belevau, de megint nem érted a lényegét amit már KETTEN leirtak elötted.
Kit érdekel hogy IRL-ben mennyit bir a sárkánya a gépnek meg az összes marhaság, a lényeg hogy a játékban lehessen vele jokat repkedni.
Mert akármennyire is hasonlit az igazihoz a kezelése ez akkor is egy játék,Még az igazi szimulátor is mert a légeröket és egyéb dolgokat soha nem fogod tudni érezni ami nagyon fontos a müszereken kivül.
Molnibalage
Ha egyszer lesz Mi-24 a DCS-ben, talán ott is meg lehet majd csinálni. Jó lenne!

Molnibalage
A DCS egy nagyon jó cucc a dinamikus hadjárat hiányát leszámítva és az igen magas gépigényt.

Nem a DCS kapcsán ment fel a vérnyomásom, hanem polluxon. Az, hogy pollux a MiG-27-tel jött, mint platform. Az a gép még az oroszok szerint is csak egy kényszer szülte megoldás volt, nem véletlen, hogy gyakorlatilag csak õk használták. Leírtam, hogy miért nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket.

Ma már a Szu-25 alap verziója is enyén szólva elavult. Az újabb verzióival egészen más a helyzet. Azok nagyon durvák. Lényegében az A-10C program kb. ugyanolyan minõségi ugrás, mint az alap Szu-25 és az Szu-25T vagy TM közötti váltás. (Bár azért minõséglieg jóval nagyobb, de az elv ugyanaz. Van egy nagyon jó kis platform, csak modernizálni kell.)

LeonSilver
van még a SAR és a MedEvac 😉

L Viper
Lehet hülye vagyok, de én örülök, hogy egyáltalán adtak ki manapság helis szimet.
Mi van még ezen kívül? EECH és kampec. A repmodell abban messze nem üti ezt a szintet, a grafikáról nem is beszélve. Persze nagyon jó ettõl függetlenül.
Igen Leon, engem is totál hidegen hagynak azok a dolgok, amiktõl Balázsnak felmegy a vérnyomása ( bocs Balázs ) ez játék, semmi több. Annak jó, a hibáival és hiányosságaival együtt.
Repkedni jó vele nagyon.
polluxware
hagyjuk.. értelmetlen

ez a fideszes hasonlat meg potitykás volt és csöppet erõs

ezért sorry

komolyan ká nekünk vitatkozni ilyesmin<#eplus2>

Molnibalage
Eolvastam. Mit fogok én a játékra? Az égvilágon semmit.

LeonSilver
Én alapvetõen azt nem értem, hogy egy játékba miért kell belekeverni IRL dolgokat.Ez kérem egy játék amit azért készítettek, hogy az ember szórakozzon és örömét lelje benne.Engem ebbõl a szempontból teljesen kielégít a BS és igazán nagyívben leszarom, hogy IRL milyen a gép meg mire való.Nem érdekel mint ahogy az sem, hogy baklövés volt egy emberes gépet csinálni avagy nem.Az igaz, hogy a népszerûsége miatt jobban járt volna az ED ha elõbb az Apache jön ki de mint kuriózum mindenképpen jó az 50-es is.
Jó vele repülni és ilyen szobapilótáknak mint mi ez az elsõdleges szempont.

Elárulom neked, hogy az ég világon semmit sem jelent.

polluxware
témával kapcsolatban ez az utolsó hozzászólásom.

"A különleges alakulatoknak ugyebár speciális CAS képesség kell? Erre a MiG-27 alkalmatlan. Pont. Szerinted viccbõl szórták ki az összes egyhajtómûves gépüket 1991 után az oroszok?"

múltkorában Ka-50 volt amirõl vitáztunk! Mig-27 mint lehetõség egy opcionális modul a Su-25TM, vagy su-25 helyett

JÁTÉKRA!!!!!!! fogod???

leszarom hogy mennyit repült vagy repül a típus

tisztára olyan vagy mint egy fideszes szóvívõ, sohasem a témáról beszélsz meg a konkrét dologról, csak beleviszel minden odanem való dolgot aztán hajtogatod ugyanazt ,mint egy droid.

olvasd már el elejétõl fogva hogy miket írtam

Molnibalage
Nem errõl van szó, de gondolkozzál már egy kicsit könyörgöm. A különleges alakulatoknak ugyebár speciális CAS képesség kell? Erre a MiG-27 alkalmatlan. Pont. Szerinted viccbõl szórták ki az összes egyhajtómûves gépüket 1991 után az oroszok?

- Afganisztán megmutatta, hogy a túlélõképességük nem megfelelõ

- A gép sárkányszerkezetének korlátozott élettartamáról már volt szó.

- A MiG-27 avionikája picit kevés volt ehhez finoman szólva.

Nem viccbõl írom amit írok. Nézd meg, hogy kik üzemeltetnek ma MiG-23/27-et, milyen számban. Gyakorlatilag kényszerûségbõl. Az egyetlen komoly alklamazó India, de õ sem sokáig és ott is kb. egy tucat repül.

Aztán nézd meg a MiG-21-et, hogy hány helyen használják még. Románia egyedül több MiG-21 Lancer gépet üzemeltet talán, mint ahány tényleges röpképes MiG-27 van.

Pollux mostanában elég gyakran felviszed a vérnyomásom... 😊

polluxware
értelmetlen..

halott dolog veled vitázni😊

másrészrõl inkább hiszek egy orosz katonai elemzõnek ilyen téren mint másnak.

na persze azon elsiklottam az "oroszok - komcsik" mindig hazudnak <#eljen>

Molnibalage
Te arról beszéltél régen emlékeim szerint, hogy ez egy sepciális erõket támogató helikopter. Ez már önmagában elég vicces kijelentés volt.

Kérlek mutass olyan szuperszónikus vadászból általakított gépet ami ilyen célre lett volna kifejezetten tervezve.

A MiG-27 amúgy is egy zsákutca volt, meglehetõsen sikeretelen gép volt, ahogy a MiG-23 is. A MiG-21bis gyakorlatilag szint e mindenhol túlélte.

polluxware
ez mi?

"A MiG-27 semmiképpen. Repülési sebessége egyszerûen alkalmatlan annak a szenzorrendszernek az alkalmazására ami a helin van. Túl gyors. A gép élettartama elképsztõen alacsony a variaszárny miatt amit eleve nem alacsonyan repülésre terveztek. Stb.

A Szu-25 helyett meg ott a Su-25T és TM."

falra tudok mászni néha a zöldségeidtõl😊

Nagyon igazad van. Leon az talán jelent valamit ,hogy a köv. verz. 2 emberes ugye. Amúgy a holdon sem jártam, mégis tudom nem sajtból van.

Multiban csak alapbeállításokkal lehet repülni?
LeonSilver
Ja.Szerintem ez a qrva idõjárás teszi 😉
Amúgy nem kötekedni akarok Balázs csak tényleg tök érdektelen, hogy kell e valakinek ez a kütyü vagy nem.

Molnibalage
Pollux hozta fel a témát én meg válaszoltam. Ma mindenkinek kötekedõs napja van?

LeonSilver
Most õszintén Balázs.Szerinted itt, ebben a tyotyikban érdekel valakit, hogy miért nem vett senki együléses gépet?

Molnibalage
Ki mondta, hogy nem tetszik. Pontosan arról beszélek, hogy jól sziumulálja azt, hogy miért nem kellett senkinek együlésesen a gép.

LeonSilver
Ennek a játéknak kettõ hibája van :

- nincs dinamikus kampány
- a talaj alatt hullámzó víz

Ennyi.Kiválóan ellehet vele játszani és ezt erre csinálták.Egyébként pedig Balázs Te ugyan honnan tudod, hogy miért / minek / mire készítették az oroszok ezt a gépet?Ott voltál?Megdumálták veled?
Mert az, hogy azt mondják maguk is kibaszottul nem jelent semmit.Tudod, messzirõl jött ember azt mond amit akar. Ha nem tetszik vagy problémád van vele akkor pedig ott van az uninstall <#bee1>

Szóval Balázs szerintem mi itt ne feszegessük, hogy miért csinálták a BS-t mert sem Neked sem nekem sem másnak itt még csak halvány lila pukija sincs róla.Még ha azt is hisszük magunkról. <#wink>

Az igaz, hogy talán nem volt szerencsés pont ezzel kezdeni a DCS sorozatot ( reméljük sorozat lesz ).Egy könnyebb/népszerûbb ( AH-64? ) géppel jobban jártak volna.

Molnibalage
Repkedni nagyon jó vele.

L Viper
Ez a "szar a Ka-50" dolog tényleg letárgyalt dolog itt.
Felesleges is újra elkezdeni.
Balázs, szerintem ne is játsz vele, amíg nem jönnek ki hozzá az amcsi típusok :-P
Molnibalage
A MiG-27 semmiképpen. Repülési sebessége egyszerûen alkalmatlan annak a szenzorrendszernek az alkalmazására ami a helin van. Túl gyors. A gép élettartama elképsztõen alacsony a variaszárny miatt amit eleve nem alacsonyan repülésre terveztek. Stb.

A Szu-25 helyett meg ott a Su-25T és TM.

polluxware
akkor fogd fel koncepció gépként.

ez fejlett szenzorrendszer meg egy olyan felhasználási terület amire az oroszok jelen pillanatban sztem nem foglalkoznak.

A LÉNYEG!

1.Választhattak volna valmi egyszerûbb gépet is az elsõ modul gyanánt.
példul repülõgépet inkább.. SU-25A, Mig-27

2.AH-64 remélem olyan irányíthatosággal bír majd mint UAZ-ból átülni egy szervós Toyotába

3.KA-50 olyan dolgokra való sztem, és orosz katonai elemzõ szerint is amin már egyszer kivitáztuk magunkat, szóval halott dolog errõl kettönknek vitázni.

Ahogy látom nem csak én vagy ilyen véleményen hogy mint különlegesség okés, de amúgy totál döglött dolog volt ezt a helit lemodellezni.

ez a fórum se kifejezetten forr <#miaz>

Molnibalage
Nem túlzás. Miért nem rendelt belõle senki? Miért lett utána érdekes módon kétszemélyes belõle? Ez nem az én véleményem. Ezt az oroszok mondták. Tessék kétülésesre csinálni és akkor jöhet.

Ráadásul a Ka-50-en nincs a heli rotorja felett szenzorrendszer, mint az AH-64D esetében vagy újabb generációs harci heliken.

Milyen elõnyt veszt el a kisebb tömegen és méreten kívûl? Nem egy vakon repülõ valami lesz és azon már lesz radar (bár asszem volt annak tetején már több méretû eszköz is).